Prevoz tovora: Cenik, pogosta vprašanja in preverjeni prevozniki blaga

ocena bralcev
5 od 4

Prevoz tovora je na prvi pogled kompleksen proces, s katerim se slej ko prej sreča vsak od nas. Ob selitvi, nakupovanju, še največkrat pa poslovno ob uvozu ali izvozu blaga. Upoštevati je treba ogromno stvari, saj obstaja veliko možnosti, da gre med prevozom kaj narobe. Roba lahko na cilj prispe poškodovana ali še huje, sploh ne prispe. Prav zato je tako zelo pomembno, da izberete zanesljivega špediterja, ki ima na svojem področju bogate izkušnje. Le tako se lahko izognete nepotrebnim nevšečnostim in zapletom. Kako pa ga najti? Obrnite se na Omisli.si, kjer so zbrani vsi preverjeni prevozniki, logisti in špediterji. Izberite tistega, ki vam najbolj ustreza glede na vrsto tovora in dolžino poti. Ter glede na cene, seveda. V spodnjem članku poleg preverjenih špediterjev najdete tudi vse o cenah in najpogostejših vprašanjih okoli prevoza tovora v/iz tujine ali po Sloveniji.

PREVOZ TOVORA: CENE

povprečne cene prevoza blaga ter ceniki

0,4-1,5 EUR/km

Kontaktirajte preverjene prevoznike tovora (ponudbe / cene)

Vrsta prevoza tovoraCena prevoza blaga
Prevoz tovora po Sloveniji15-30 €/h
Prevoz tovora tujina0,40-1,5 €/km
Prevoz tovora s kombijem0,50-0,90 €/km
Prevoz nevarnih snovi15 % višja kot pri običajnem tovoru

Kontaktirajte preverjene špediterje za prevoz tovora (ponudbe / cene)
prevoz-blaga-cene-prevoz-tovora-omisli-si
Cena za prevoz tovora se giblje med 0,4-1,5 €/km.

Najboljši špediterji za prevoz tovora v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih prevoznikov blaga, špediterjev in logistov

Loading

celoten seznam prevoznikov  >

Če menite, da vam ljubi prevoznik manjka na seznamu, mu/jim posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Cena prevoza blaga se ponavadi računa na kilometer, včasih pa tudi na uro. Giblje se od 0,40 €/km do 1,5 €/km oziroma od 15 do 30 €/h. V ceno so ponavadi vključeni tudi voznik, gorivo, nakladanje in razkladanje. Ampak bodite pozorni, saj nekateri ponudniki slednje zaračunavajo tudi dodatno. Prav tako se dodatno zaračuna čakalna ura, dodatni delavec, opravljanje storitev ob vikendih, praznikih ali izven določenega delovnega časa. Čakalna ura ponavadi stane dodatnih 10-15 evrov. V glavnem pa je cena prevoza tovora odvisna od poti in vrste blaga, ki ga želite voziti, in seveda različnih ponudnikov. Včasih je treba za najem prevoza plačati tudi minimalno število ur.

Priporočamo branje: RAČUNOVODSTVO: CENIK / POVPREČNE CENE ZA RAČUNOVODSKI SERVIS

Prevoz tovora po Sloveniji

Za prevoz tovora po Sloveniji boste odšteli od 15 do 30 €/h, odvisno od vrste blaga, dolžine poti in različnih ponudnikov. Praviloma je tako, da več ur vožnje pomeni tudi nižjo urno postavko. Krajše relacije do 50 ali 100 kilometrov se ponavadi obračunajo po urni postavki, ne na prevožene kilometre.

Prevoz tovora tujina

Če načrtujete prevoz blaga v tujino, morate vedeti, je cena na kilometer praviloma nižja, če je kilometrov več, in obratno. Zato se cena prevoza tovora v tujino giblje med 0,40 in 1,5 €/km, pri več kot 1000 kilometrih se ponavadi spusti na 0,40 €/km.

Priporočamo branje: DAVČNO SVETOVANJE: CENIK IN KOLIKO STANE DAVČNA OPTIMIZACIJA?

Prevoz tovora s kombijem

Prevoz tovora s kombijem je praviloma nekoliko cenejši, giblje se med 0,50 in 0,90 €/km. Krajše relacije se obračunajo na uro (15-25 €/h). Bodite pozorni na to, da na začetku razjasnite, kaj vse je vključeno v ceno, saj se dodatne storitve pri različnih ponudnikih obračunajo različno.

logistika-kombi
Krajše relacije se ponavadi obračunajo na uro.

Prevoz nevarnih snovi

Prevoz nevarnih snovi predstavlja veliko odgovornost za prevoznika, prejemnika, prav tako pa tudi za vas kot pošiljatelja. Da se izognete nepotrebnim nevšečnostim ali nesrečam, je pomembno, da se zavedate nevarnosti in tveganj, ki jih prinaša takšen prevoz. Ker prevoz nevarnega tovora zahteva posebno usposabljanje in opremo voznika, je cena ponavadi okrog 15 odstotkov višja kot pri prevozu običajnega tovora. Več podrobnosti lahko izveste pri izbranem ponudniku, saj se za vsako specifično situacijo določi nekoliko drugačna cena.

Prevoz nevarnih snovi
Prevoz nevarnih snovi predstavlja veliko odgovornost za prevoznika, prejemnika in pošiljatelja.

Priporočamo branje: GRAFIČNO OBLIKOVANJE: CENIK / ANALIZA CEN OBLIKOVALCEV

Cenik za prevoz blaga ter ceniki špediterjev

Vrsta prevoza Cena prevoza
Prevoz tovora po Sloveniji 15-30 €/h
Prevoz tovora tujina 0,40-1,5 €/km
Prevoz tovora s kombijem 0,50-0,90 €/km
Prevoz nevarnih snovi 15 % višja kot pri običajnem tovoru

 

Najboljši prevozniki za prevoz tovora v Sloveniji: Kateri so najbolj iskani špediterji?

Nekateri prevozniki, ki jih najdete med googlanjem, so Krovec d.o.o., Perli d.o.o., Janez Mrak s.p., Svajger Dejan s.p., Vrenjak Ladi s.p., Maksimal d.o.o., Janez Lopatec s.p., Hart d.o.o., K2 Trade d.o.o., Emo Frite d.o.o., Magroline d.o.o., Šuštar trans, Maks Pečnik s.p., Obert Transport, Hegemont d.o.o., Boris Drozg s.p., Matjaž Glaser s.p., Puntar Transport d.o.o., Intergem d.o.o., Leop Šket s.p., Peter Fortuna s.p., …


PREVOZNIKI in ŠPEDITERJI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


…Manever d.o.o., Peter Kocmut s.p., RBM Jerman d.o.o., Gama group d.o.o., Antjak d.o.o., Svita Metal d.o.o., Tomaž Paradiž s.p., BTP d.o.o., Katern d.o.o., GO – GO d.o.o., Sead Tabaković s.p., Krapež Transporti d.o.o., Kodrič Franc s.p., Sever Transport d.o.o., Jernej Pečnik s.p., Alenka Rant s.p., Gregagre d.o.o., Sloven Inter d.o.o.Grobelnik Boštjan s.p.

Priporočamo vam, da se obrnete na Omisli.si/prevoz-blaga, kjer so zbrani vsi preverjeni in ocenjeni ponudniki. Tako boste prihranili veliko časa in denarja, hkrati pa se izognili morebitnim kasnejšim razočaranjem. Ni se vam treba ubadati z iskanjem zanesljivega prevoznika, preprosto oddajte povpraševanje in se odločite za prevoznika, ki vam najbolj ustreza.

Priporočamo branje: RADIO OGLAŠEVANJE: CENIK, TRENDI, IDEJE IN PREVERJENI PONUDNIKI

Pogosta vprašanja in odgovori glede prevoza blaga

Kako izbrati pravega prevoznika (špedicija, logistika)?

Veliko je odvisno od tega, kakšne vrste blago želite odposlati. Če obstaja možnost, se raje odločite za tistega, ki je specializiran oziroma je že imel opravka z izbrano vrsto blaga. Razmislite, kakšne vrste prevoz želite (cestni, letalski, ladijski, železniški), posvetujte se s ponudnikom in poskrbite, da bodo upoštevane vse vaše želje. Če blago pošiljate v tujino, se obrnite na prevoznika, ki se s tem redno ukvarja in ve veliko o davkih, dajatvah in tamkajšnjih pogojih pošiljanja. Prepričani smo, da boste pravega ponudnika, ki vam bo znal odlično svetovati, našli na Omisli.si/posel.

Priporočamo branje: FOTOGRAFIRANJE IZDELKOV: CENIK IN PONUDBA FOTOGRAFOV (PRODUKTNA / STUDIJSKA FOTOGRAFIJA)

Kaj moram preveriti, preden se tovor odpošlje?

Če z izbranim prevoznikom še nimate izkušenj, se prepričajte, da ste bili dovolj jasni glede zahtev in pogojev, kako se mora tovor prevažati. Če mora biti blago na določeni temperaturi, je lomljivo ali krhko, to jasno izrazite. Prepričajte se tudi, kako ste se dogovorili glede cene, včasih namreč prevozniki kakšno storitev radi zaračunajo tudi dodatno. Več mnenj in izkušenj lahko preberete na forumu.

Priporočamo branje: LEKTORIRANJE: CENA LEKTORIRANJA IN KAJ VSE MORA ZAGOTOVITI DOBER LEKTOR?

Špedicija in logistika: Je pošiljko smiselno zavarovati?

Prevoz tovora včasih vključuje nepredvidljive razmere in verjetno sami dobro veste, da se lahko kakšna pošiljka kdaj izgubi, zatakne, poškoduje. Da se izognete takšnim neprijetnostim, ki jih je potem težko urejati na daljavo, vam svetujemo, da pošiljko zavarujete. Definitivno se izplača. Ponavadi se zavarovanje računa na težo pošiljke.

Priporočamo branje: SPLETNO OGLAŠEVANJE: CENE IN PONUDNIKI ZA OGLAŠEVANJE NA SPLETU (CONTENT / INBOUND VSEBINSKI / DIGITALNI MARKETING)

Kaj je ADR?

ADR je evropski sporazum o mednarodnem cestnem prevozu nevarnega tovora, ki določa posebne predpise in pravila glede pakiranja, označevanja in prevažanja nevarnega blaga.

Priporočamo branje: DIGITALNI MARKETING: CENIK ZA FACEBOOK OGLAŠEVANJE, GOOGLE OGLAŠEVANJE VSEBINSKI / EMAIL / INFLUENCER MARKETING (CENE ZA SEO, SEM, SMM, CONTENT)

Kdo lahko prevaža nevarno blago?

Vsak voznik, ki ima opravka s prevažanjem nevarnega blaga, mora biti za to ustrezno usposobljen. Ne glede na to, kako pogosto bo prevažal nevarni tovor. Usposabljanje je v obliki teoretičnega preizkusa znanja, ko ga voznik opravi, dobi certifikat, ki velja pet let.

Priporočamo branje: PREVAJALEC CENIK? KOLIKO STANE PREVOD OZ. PREVAJANJE BESEDILA? (+SODNI PREVODI +TOLMAČI)

Kontaktirajte preverjene špediterje za prevoz tovora (ponudbe / cene)
ocena bralcev
5 od 4