Knauf insulation: Koliko stane knauf izolacija in preverjeni mojstri?

ocena bralcev
5 od 1

Eden glavnih razlogov, da se odločimo za izolacijo objekta, so zagotovo prihranki, saj je pozimi treba dovesti veliko manj energije za ogrevanje prostorov. Z dobro izolacijo, kot je knauf insulation, si zagotovimo varnost pred požari, zadušimo vsak nezaželen hrup in poskrbimo za maksimalno udobje. Se tudi vi odločate za novogradnjo ali prenovo bivalnih prostorov? Polaganje knauf sistema je lahko za posameznika, ki se s tem ne srečuje pogosto, vse prej kot enostavno. Suhomontažna dela lahko namesto vas opravi izkušen mojster, vi pa prihranite nekaj časa, skrbi in morebitne slabe volje. Naj bo delo opravljeno hitro in kvalitetno – vse, kar potrebujete, je zaupanja vreden mojster. Za vas smo preverili tudi cene, trende in pogosta vprašanja o knauf izolaciji.

povprečna cena za izolacijo knaufa (material + delo)

17-26 €/m2

Kontaktirajte preverjene mojstre za montažo knaufa (ponudbe / cene)

Koliko stane knauf insulation (povprečna cena / ceniki)?

Cene z vključenim materialom in delom za knauf izolacijo se gibljejo med 17 in 26 €/m2. Če ste za material poskrbeli sami, vas bo zgolj delo stalo med 8 in 12 €/m2. Cene lahko nekoliko variirajo glede na zahtevnost montaže ali morebitne dodatne storitve. Zelo pomembna je tudi debelina predelne stene; sama postavitev ni pretirano zahtevna, z večjo debelino pa se cene višajo. Razpon cen je lahko tukaj zelo velik – od 28 do 59 €/m2. Če si zaželite izdelavo spuščenega stropa, boste plačali od 21 do 27 €/m2, za rušitev predelnih sten med 7 in 19 €/m2. Oblaganje sten z mavčnokartonskimi ploščami vas bo stalo med 20 in 23 €/m2, izdelava mansard ali podstrešja med 25 in 34 €/m2, kitanje in pleskanje mavčnih sten pa med 2 in 6 €/m2.

Preberite tudi: KNAUF CENIK: POVPREČNE CENE ZA SUHOMONTAŽNA DELA IN CENIKI (GIPS / MAVČNE PLOŠČE)

Kateri so najbolj iskani / najboljši ponudniki / mojstri za montažo in knauf insulation?

Mojstrov za montažo in knauf izolacije je zelo veliko, najbolj pomembno pa je, da izberete takšnega, ki bo delo opravil kvalitetno. Med drugim so mojstri, ki se ukvarjajo s suhomontažo, Slikopleskartsvo Ibrahim Bjelkić s.p., Božo Berger s.p., Klajder zaključna dela v gradbeništvu d.o.o., Harco d.o.o., Bojan Dobrić s.p., Adnan Balićevac s.p., Gradvin d.o.o., Metalon d.o.o., Ekstrem Art, Ivan Stoilov s.p., MGS Plus d.o.o., Fragment d.o.o., Kalinero d.o.o., Prijeten dom d.o.o., Mirex, Mirnes Balkić s.p., Arol storitveno podjetje d.o.o., TX-PRO d.o.o.,Goleta Gradmont d.o.o., GR-PLUS d.o.o., D.S Lokal d.o.o., UDC d.o.o., Evromojster d.o.o., Oklep d.o.o., Milenko Filipovič s.p., Knauf Ljubljana d.o.o., Janez Močilnikar s.p., Triplan d.o.o., Spopdo Inženiring d.o.o., Promobile d.o.o., Gregor Peterca s.p., Tempik d.o.o., Habič Peter s.p., Bau Tehnik d.o.o., FGD gradbeništvo d.o.o., Vansa Projekt d.o.o., Slikopleskarstvo Lejla, AGP d.o.o., Agencija Baribal, Primo-Montt d.o.o., Penzl, Tomaž Bizjan s.p., Imperial Trade d.o.o., Ajak d.o.o., Adapta d.o.o., Nikeo d.o.o., Migamax d.o.o.


PONUDNIKI MONTAŽE KNAUFA se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


Da se ne izgubite v poplavi ponudnikov za knauf izolacije, pa se lahko obrnete na omisli.si/knauf, kjer so na enem mestu zbrani vsi preverjeni in ocenjeni mojstri. Prihranite čas in denar ter izberite ponudnika, ki vam najbolj ustreza.

Trendi za knauf izolacije

Se sprašujete, kakšni so trendi in kaj je trenutno najbolj popularno?

Preverite tudi: INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

Izolacija ravnih streh

Ni skrivnost, da so v moderni arhitekturi vse bolj popularne in skorajda nepogrešljive ravne strehe. To je še posebej značilno za razne poslovne objekte, vse bolj pogosti pa so tudi bivalni objekti z ravnimi strehami. Ker se skoznje lahko izgubi ogromna količina toplote, morate seveda poskrbeti tudi za dobro izolacijo.

knauf-insulation-ravnih-streh

Izolacija ravnih streh postaja vse bolj popularna.

Preberite tudi: ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI

Naravno in trajnostno

Naravni in bio izdelki niso popularni le v prehrani in kozmetiki, ampak tudi na področju gradbeništva. Za knauf insulation lahko izberete naraven material, proizveden po postopku ECOSE Technology, ki namesto fenol-formaldehidnih veziv vsebuje takšna na bio osnovi. Na otip mehek material nima posebnega vonja, se ne praši in ne draži kože, zato je tudi postopek montaže prijetnejši.

Zdravju in okolju prijazno

Trenutno je eden najbolj popularnih trendov odgovoren in zrel odnos do narave. Ljudje se vse bolj zavedajo pomena onesnaževanja okolja in pretirane potrošnje energije, zato se pogosto odločajo za naravi prijazne materiale. Če poskrbimo za naravo, pa hkrati poskrbimo tudi za svoje zdravje. Vendar ni dovolj, da se veliko gibamo in zdravo prehranjujemo, če v lastnem domu vdihavamo zdravju škodljive snovi. Kakovost zraka v bivalnem prostoru postaja prioriteta.

knauf-insulation-naravni-materiali

Naravni materiali niso le trendovski, ampak skrbijo tudi za dobro počutje v novem domovanju.

Racionalno izkoriščanje prostora

Ne glede na to, kako velik je bivalni prostor, ga je treba do zadnjega koščka karseda najbolje izkoristiti. Včasih to pomeni tudi prenovo podstrešja ali kleti. Vse bolj popularna postaja preobrazba netipičnih bivalnih prostorov, kot sta klet in podstrešje, v običajne bivalne prostore. Knauf izolacija na podstrešju ali v kleti poskrbi, da vas pozimi ne zebe in da vam poleti ni prevroče. Na tak način lahko uredite unikaten bivalni prostor, ki je na nek poseben način še bolj privlačen, razgiban in domiseln kot običajno domovanje.

Preberite tudi: KERAMIČARSTVO: CENA ZA POLAGANJE PLOŠČIC, DEKORATIVNEGA KAMNA IN PRENOVO KOPALNICE

Kletne prostore ali podstrešje lahko preuredite v domiseln bivalni prostor.

Pogosta vprašanja za knauf Insulation

Koliko časa prej naj začnem iskati knauf mojstra?

Različni ponudniki so različno zasedeni in imajo zato tudi različne čakalne dobe. Ponavadi na izvedbo suhomontažnih del po oddaji povpraševanja čakate od nekaj dni do tudi meseca ali več. Vse je odvisno od izvajalca, ki ga izberete. Kdaj je primerno začeti iskati mojstra, je odvisno tudi od tega, kakšni so vaši načrti in kako obsežno bo delo. Če gre zgolj za manjšo obnovo nekaj kvadratnih metrov, se lahko mojster ustavi pri vas tudi zelo hitro – kadarkoli ima čas. Za večje projekte se je ponavadi treba dogovoriti precej prej. V topli polovici leta so mojstri pogosto bolj zasedeni, saj se izvaja tudi več ostalih zunanjih gradbenih del, tako da se pogosto zgodi, da takrat čakate dlje in na koncu plačate več. Kljub temu pa so mojstri za knauf insulation zelo iskani tudi v zimskem času, saj se ravno takrat veliko ljudi odloča za prenovo notranjih bivalnih prostorov.

Kaj so prednosti naravnih materialov za knauf insulation?

Naravni materiali so okolju in zdravju bolj prijazni, prav tako pa izboljšujejo ozračje v bivalnem prostoru. Prijetni so še zlasti med montažo, saj so mehki, ne dražijo kože in se med rezanjem ne prašijo. Ne samo, da lajšajo delovne pogoje, ljudje navajajo tudi, da bivalni prostor takoj po montaži nima neprijetnega vonja. Izdelani so izključno na naravnih osnovah in ne vsebujejo fenol-formaldehidnih veziv. Izboljšujejo požarno varnost, saj so negorljivi, zmanjšujejo stroške ogrevanja in poskrbijo za dobro zvočno izoliranost, stisljivost materialov pa omogoča tudi manjše stroške transporta in prekladanja. V svoj dom lahko vključite delček narave in s tem naredite veliko uslugo svojemu zdravju in okolju. Kakovost bivanja se bo povečala ne glede na tip objekta, v katerem živite ali delate.

Preberite tudi: SLIKOPLESKARSTVO: CENA ZA PLESKANJE (BARVANJE / BELJENJE), KITANJE STEN IN POLAGANJE TAPET

Na kaj je treba biti pozoren pred najemom mojstra za suhomontažo?

Pomembno je, da pravočasno naredite načrt in se pozanimate o cenah in mojstrih. Polaganje knauf insulation je sicer relativno hitro in enostavno, kljub temu pa je potrebnega kar nekaj usklajevanja z ostalimi inštalaterji in slikopleskarji. Marsikdo se za montažo odloči v lastni režiji, kar pa se lahko hitro spremeni v pravo nočno moro, če s podobnim delom nimate izkušenj. Da se nepotrebnemu stresu izognete, je priporočljivo poiskati zunanjega izvajalca, ki se na suhomontažna dela spozna. Ker je na trgu široka ponudba knauf mojstrov, je pomembno, da se prepričate, da ste našli takšnega, ki bo delo opravil kvalitetno in je zaupanja vreden. Preglejte seznam preverjenih ponudnikov za montažo knaufa, pred začetkom izvajanja del se pogovorite z njim in naj vam razloži, kaj točno bo počel ter kako, da boste lahko spremljali postopek. Pozanimajte se tudi o morebitni garanciji v primeru nekakovostno opravljenega dela.

Kontaktirajte preverjene mojstre za montažo knaufa (ponudbe / cene)ocena bralcev
5 od 1