fb

Suhomontažna dela: Knauf stene in spuščeni strop

Knauf stene in spuščeni stropi? Hitro povprašajte vse preverjene ponudnike za montažo knauf stene ali spuščenih stropov ter druga suhomontažna dela.

brezplačno
288.729
povpraševanj strank
10.595
ponudnikov storitev

Preverjeni ponudniki za montažo knaufa

Preverjeni strokovnjaki za montažo knaufa
  1. Omisli.si
  2. Montaža knaufa
Slikopleskarstvo Gregor Mišic s.p.
Izdelava ali prenova fasade · Slikopleskarstvo · Montaža knaufa
Sgipsman, Nermin Alibegić s.p. - Logotip
Sgipsman, Nermin Alibegić s.p.
4,5
(17)
· Izbran: 14 krat
Prenova stanovanja na ključ · Slikopleskarstvo · Odvoz materiala · Prenova ali izgradnja kopalnice · Prenova hiše na ključ
ABC BAU d.o.o. - Logotip
ABC BAU d.o.o.
· Izbran: 5 krat
Servis oken in vrat ter senčil · Montaža knaufa · Hidroizolacija · Montaža in prodaja oken · Zidarske storitve
As10, Zaključna Gradbena Dela, Alen Salčinović s.p. - Logotip
As10, Zaključna Gradbena Dela, Alen Salčinović s.p.
4,0
(4)
· Izbran: 8 krat
Prenova stanovanja na ključ · Vodovodne inštalacije in popravila · Izdelava ali prenova fasade · Odvoz materiala · Polaganje ploščic
MIX - Logotip
MIX
· Izbran: 2 krat
Zidarske storitve · Slikopleskarstvo · Prenova stanovanja na ključ · Prenova mansarde na ključ · Pomoč na domu
REMONT TEAM, zaključna gradbena dela, d.o.o. - Logotip
REMONT TEAM, zaključna gradbena dela, d.o.o.
5,0
(6)
· Izbran: 9 krat
Izdelava ali prenova fasade · Polaganje ploščic · Prenova ali izgradnja kopalnice · Izkop gradbene jame · Slikopleskarstvo
Dom Servis, Janko Novak s.p.
5,0
(9)
· Izbran: 14 krat
Zidarske storitve · Slikopleskarstvo · Montaža knaufa · Prodaja, izdelava in vgradnja vrat
Zakljucne gradbene storitve "RACIC" - Logotip
Zakljucne gradbene storitve "RACIC"
5,0
(3)
· Izbran: 13 krat
Vodovodne inštalacije in popravila · Polaganje tlakovcev · Polaganje ploščic · Slikopleskarstvo · Hidroizolacija
Svarun Asfalti (Gradbene Dejavnosti d.o.o.)
4,7
(7)
· Izbran: 21 krat
Prenova stanovanja na ključ · Prenova hiše na ključ · Prenova ali izgradnja kopalnice · Montaža in servis klime · Hidroizolacija
Hišni mojster, Žan Bojičić s.p. - Logotip
Hišni mojster, Žan Bojičić s.p.
4,9
(8)
· Izbran: 10 krat
Prenova stanovanja na ključ · Prenova mansarde na ključ · Prenova ali izgradnja kopalnice · Ograje · Najem tiskalnika
Preverjeni strokovnjaki za montažo knaufa
Slikopleskarstvo Gregor Mišic s.p.
Izdelava ali prenova fasade · Slikopleskarstvo · Montaža knaufa
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Preverjeni ponudnik
Kontakt
Pokliči
Storitve
Izdelava ali prenova fasade, Slikopleskarstvo (Beljenje sten, pleskanje, barvanje, Barvanje vrat, oken, ograje, Odstranjevanje plesni, sanacija, Polaganje tapet, odstranjevanje tapet, Poslikava sten, risanje na stene, Barvanje fasade, obnova, Barvanje napušča, opaža), Montaža knaufa
Lokacija
Ljubljana
Storitve opravljamo v okolici:
Ajdovščina, Bled, Borovnica, Braslovče, Cerklje na Gorenjskem, Cerknica, Cerkno, Dol pri Ljubljani, Domžale, Gornji Grad, Grosuplje, Horjul, Hrastnik, Idrija, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Kranj, Litija, Ljubljana, Logatec, Luče, Medvode, Mengeš, Mirna, Mirna Peč, Moravče, Mozirje, Naklo, Nazarje, Pivka, Postojna, Prebold, Preddvor, Radovljica, Rečica ob Savinji, Sodražica, Solčava, Šenčur, Škofja Loka, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Tabor, Trbovlje, Trebnje, Trzin, Tržič, Velike Lašče, Videm, Vipava, Višnja Gora, Vodice, Vransko, Vrhnika, Zagorje ob Savi, Železniki, Žiri, Žirovnica, Žužemberk
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Ocene
Še nima ocen.
Ocenite tega ponudnika
0
Izbrali ste 0 ponudnikov (počisti). Izberete jih lahko še več, ali pa... ...pošljite povpraševanje takoj

TOP 10 izbor najboljši ponudniki za montažo knaufa je narejen na podlagi ocen preteklih strank in preko 43 drugih dejavnikov kvalitete, ki vplivajo na Omisli.si rang za leto 2023. Seznam osvežimo vsak dan.

Če poznate ponudnika za montažo knaufa in menite, da manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo.

Pogosta vprašanja za montažo knaufa

Kaj je suho montažna gradnja?

Suhomontažna gradnja je namenjena samemu preurejanju notranjih prostorov, v posameznih različnih objektih. Konstrukcija suho zidov je polaganje sten brez uporabe malte ali ometa.

Kaj pomeni knauf?

Izraz knauf uporabljamo ko merimo na že zaključena suho montažna dela. Knauf konstrukcije so sestavljene iz pod konstrukcije- te so iz lesa ali aluminija, oblog - mavčnih plošč in tudi po potrebi izolacijskega sloja.

Kakšne prednosti ima suhomontažna gradnja?

Obstaja veliko razlogov, zakaj se toliko graditeljev odloča za uporabo suhih zidov v svojih projektih. Med največjimi dejavniki, ki prispevajo k priljubljenosti take gradnje je dostopna cena, enostavnost popravila, požarna odpornost in vzdržljivost. Prednost je tudi da je suha gradnja, v primerjavi z mokro gradnjo, ne potrebujemo čakati da se posuši, preden lahko pričnete prostore uporabljati. Največja prednost suho montažne gradnje je da se storitev lahko izvaja čez celotno leto- saj ni pogojeno od vremenskih razmer. Tudi odlično blažijo hrup in ga je mogoče uporabiti v številnih nastavitvah. 

Kaj je mavčna plošča?

Mavčna plošča oz. knauf plošča je mavčna kamnina, prevlečena s posebnim papirjem za ustvarjanje končnega izdelka. Mavec je naravni material, ki je tudi vodoodporen, nudi toplotno, požarno in zvočno zaščito. Mavčne plošče ščitijo tudi pred vlago.

Ali je mogoče suho gradnjo izvesti kot DIY projekt?

Možna je namestitev suhe gradnje na podlagi DIY. Za izvedbo projekta ne boste potrebovali veliko specializiranih orodij, in če ste zadovoljni z osnovnimi tesarskimi veščinami, boste morda lahko opravili sprejemljivo delo. Vendar imajo profesionalni monterji suhih zidov veščine, ki so jih razvili skozi leta in številne, številne projekte. Če imate suho montažno veliko sobo ali celoten dom, je bolje, da delo prepustite strokovnjakom. Želite se prepričati, da je delo prvič opravljeno pravilno, in morda ne boste mogli obvladati različnih tehnik, potrebnih za dokončanje velikega projekta.

Od česa je odvisna cena za polaganja knaufa?

Cena je predvsem pogojena od same vrste, dimenzije mavčnih plošč. Upošteva se tudi uporaba dodatnega materiala, kot so fugirne mase, vijaki, materiali za rezanje.. Predvsem pa je odvisna od tipa in zahtevnosti suho montažne gradnje.

Koliko časa traja suhomontažna gradnja?

Čas izvedbe suhomontažne gradnje hiše je približno pet do šest mesecev.

V to so vključena tudi vsa pleskarska dela, zagon naprave za ogrevanje, parketarska dela, keramičarska dela, postavitev sanitarne opreme in namestitev stopnic ter vrat. Ko se končajo vsa notranja zaključna dela, je mogoča vselitev v hišo. Takrat pa se lahko prične tudi urejanje okolice.

Čas izvedbe suhomontažne gradnje se lahko z vsemi potrebnimi procesi zavleče in traja do 11 mesecev.

Katera orodja potrebujete za suhomontažno gradnjo?

Suhomontažna gradnja ni preprost proces, zato boste potrebovali veliko količino različnih orodij. Predvsem, če to počnete prvič. 

Za rezanje plošč in profilov potrebujete univerzalni nož, žago luknjarico, ročni sveder, škarje za rezanje pločevine, oblič za obdelavo robov, oblič za rezanje robov ter meter. Za fugiranje potrebujete lopatico, lopatico z izvijačem, gladilko ter gladilko z brusnim papirjem. Potrebovali boste tudi izravnalno letev ter vodno tehtnico, vrtalni stroj, za lepljenje pa še verdo, mešalnik ter zidarsko žlico.

Kakšne plošče uporabiti?

V suhomontažni gradnji poznamo mavčnokartonske plošče, mavčnovlaknene plošče ter cementne plošče.

Mavčnokartonske plošče so uravnavajo klimo v prostoru, saj oddajajo vlago ali pa jo vpijajo, ko je to potrebno. Prav tako nudijo toplotno, požarno in zvočno zaščito. Mavčnovlaknene, ki so bolj odporne proti poškodbam. Cementne plošče pa se uporablja v izredno vlažnih prostorih, saj so odporne proti plesni ter kljub prisotnosti vode ohranjajo svojo trdnost in obliko.

Kdaj je najboljši čas za suhomontažno gradnjo?

Za betoniranje v suhomontažni gradnji je priporočljivo delo v pomladnem ali jesenskem času.

Dobro je temperature niso previsoke, saj se tako beton izredno hitro izsuši. Za ostala dela je pomembno, da ni prevroče ali premrzlo, predvsem zaradi delavcev.

Kdo ponuja suhomontažno gradnjo?

Za suhomontažno gradnjo se lahko obrnete na podjetja, kot so Habat d.o.o., Tehnoles, Plastermont d.o.o., Kaing Plus d.o.o., InnerMont d.o.o., Suhomontaža RBT, Fragement d.o.o. in KAST d.o.o.

Kaj je Knauf?

Knauf je vodilni proizvajalec in dobavitelj sistemov suhomontažnih plošč in sorodnih izdelkov, kot so mavčno-vlaknene plošče, plošče in pritrdilni materiali. Knaufovi sistemi so lahki, hitri in enostavni za vgradnjo, zelo trpežni in izpolnjujejo vse zahteve glede požarne zaščite, zvočne izolacije, toplotne izolacije in zaščite pred vlago

Kako poteka postopek gradnje suhomontažnih plošč?

Postopek suhomontažne gradnje običajno vključuje namestitev podkonstrukcije iz kovinskih okvirjev ali drugih materialov visoke trdnosti, mavčnokartonskih ali mavčno-vlaknenih stenskih plošč, ki so nato pritrjene na okvir z vijaki ali žeblji ter trakom ali maso za fuge. Za dokončanje sten se lahko uporabi premaz za prekrivanje morebitnih nepravilnosti, preden se območje pobarva ali prekrije s stenskim papirjem. Pomembno je, da se med montažo opravijo pravilne meritve, tako da je potrebno čim manjše rezanje plošč, da se doseže profesionalni zaključek

Ali so na voljo različne vrste sistemov suhomontažnih plošč?

Da, podjetje Knauf ponuja več vrst sistemov suhomontažnih plošč, vključno s standardnimi ploščami ter impregniranimi ploščami za mokre prostore in požarno odpornimi različicami, odvisno od vaših potreb. Vsi izdelki so bili preizkušeni v skladu s strogimi industrijskimi standardi, da bi zagotovili, da izpolnjujejo vaše posebne zahteve glede varnosti, kakovosti in zmogljivosti.

Ni pa Knauf edini ponudnik mavčno kartonskih plošč. Poznamo denimo še Rigips.

Kakšne so prednosti suhomontažne predelne stene?

Suhozidne predelne stene imajo v primerjavi s tradicionalnimi možnostmi pregrad več prednosti, med drugim so bistveno lažje od tradicionalnih metod, zato jih je lažje namestiti tudi za domače mojstre; prav tako jih je mogoče zgraditi hitreje in bolj suho, kar pomeni minimalno motnjo med namestitvijo; poleg tega zaradi votle notranje strukture omogočajo enostavno namestitev storitev, kot so električne napeljave ali vodovodne napeljave; zaradi goste strukture jedra, ki povečuje sposobnost absorpcije zvoka, lahko v primerjavi z drugimi konvencionalnimi sistemi zagotavljajo boljšo raven požarne zaščite, zvočne in toplotne izolacije, zato so idealna izbira za uporabo na območjih, kjer je nadzor zvoka bistvenega pomena, kot so stanovanja z več stanovalci ali poslovne stavbe.

Kaj pomeni suhomontažna gradnja s Knauf ploščami?

Knaufova suhomontažna gradnja je način gradnje ali prenove, pri katerem se za pregraditev in oblaganje sten, stropov in drugih konstrukcij uporabljajo lahke plošče, kot so mavčne plošče, mavčna vlakna in cement. Njihova vgradnja je hitrejša in bolj suha od običajnih načinov gradnje, zagotavljajo pa odlično požarno in zvočno izolacijo, toplotno izolacijo in zaščito pred vlago.

Kateri materiali se uporabljajo pri gradnji Knaufovih suhomontažnih plošč?

Najpogostejši materiali, ki se uporabljajo pri gradnji Knaufovih suhomontažnih plošč, so mavčne plošče, mavčna vlakna, cement, kovinski čepi in vodila za okvirjanje podkonstrukcije sten, vijaki za pritrditev plošč na okvirni sistem, fugirni trak za prekrivanje šivov med ploščami in fugirna masa za zapolnitev šivov med robovi plošč.

Katere prednosti ima uporaba suhomontažne gradnje v primerjavi z drugimi načini gradnje?

Sistemi suhomontažnih plošč so bistveno lažji od tradicionalnih načinov gradnje ali prenove. Prav tako jih je mogoče vgraditi hitreje kot tradicionalne metode, saj ne potrebujejo časa za strjevanje kot tradicionalni betonski sistemi. Poleg tega nudijo odlično požarno zaščito zaradi negorljivosti številnih njihovih sestavnih delov. Poleg tega imajo ob pravilni vgradnji visoko zvočno izolativnost. Nazadnje zagotavljajo velike prednosti toplotne izolacije v primerjavi z drugimi vrstami stenskih oblog ali sistemov spuščenih stropov.

Koliko stane vgradnja Knaufove suhomontažne konstrukcije?

Stroški vgradnje sistema suhomontažne gradnje Knauf so odvisni od več dejavnikov, kot so velikost projekta, zapletenost konstrukcijskih elementov ali posebne lastnosti, kot so zahteve glede požarne zaščite ali zvočne izolacije.

Na splošno se stroški gibljejo od 9 do 16 EUR na kvadratni meter, odvisno od zgoraj omenjenih spremenljivk.

Ali je težko zgraditi konstrukcijo iz suhomontažnih plošč Knauf?

Ni nujno! Čeprav bi vam nekaj osnovnega znanja o vgradnji pomagalo izogniti se morebitnim težavam v nadaljevanju; ni treba biti izkušen gradbenik, da bi dosegli dobre rezultate pri osnovnem projektu "naredi sam", kot je ta! Pomembno pa je, da se prepričate, da razumete, kako posamezne komponente delujejo skupaj, preden se lotite vgradnje - nepravilna vgradnja lahko povzroči resne strukturne poškodbe!

Nasveti za montažo knaufa

Pomagali vam bomo najti pravega mojstra za montažo knaufa

Kaj menijo stranke, kot ste vi?

Ocenjeni ponudniki / izvajalci / strokovnjaki za montažo knaufa

Prvi dan sem povedala, da sem samo posrednik, ker je oče v tujini in ni vedno dosegljiv! Ko je prišel v Slovenijo sem g. Nermina poklicala in povedala da je oče zdaj tu in če se lahko z njim pogovori in se je strinjal. Vmes je šel oče v tujino in mi g. Nermin pošlje SMS da se okrog oken nekak drugače računa, ker nisem vedela o čem govori sem dala telefon možu, da mu razloži in so se dogovorili.
Ko ga je oče klical, če velja za sredo se mu ni oglasil in kasneje samo odgovoril (en dan preden bi moral začet z delom) "Zdravo, ne hvala. Preveč ste res komplicirali in mi se ne da z takvim strankam ukvarjat.
Lep pozdrav
Nermin"
Mi smo vse pripravili za delo, ker smo mislili, da smo dogovorjeni, zdaj pa imata starša golo stanovanje in vse strgano. 💔
Zelo slaba izkušnja z g. Nerminom.
Tut če smo "zakomplicirali", se to sporoči stranki prej in ne zadnji dan in ne na tak grd način!

Lp

Vse je bilo dobro

Zelo prijazen, strokoven gospod, ki se drži dogovorjenega, zelo priporočam.

Hitrost in odzivnost

Zelo profesionalni, hitri, počistijo za sabo, zaščitijo. Skratka priporočam vsakemu.

Dobro zadovoljni

Hitro sušešči estrih so mi uredili v ekspresnem času po zmerni ceni... Hvala, zaradi vas projekt nima zamude!

Priporočam!

Odlično opravljeno. Zanesljiv, prijazen in izkušen gospod. Priporočam.

Gospod je zelo korekten. Kot dogovorjeno je delo opravil in za tem povrnil v prvotno stanje. Tudi vnaprej bomo z njim sodelovali.

Izvrstno opravljeno delo za pošteno ceno. Priporočam vsem.

Hitro so zaceli delati, prijazni in dobra komunikacija.

Vendar stene niso ravno pokitane, lukne od starih diblov in luci se vidijo, od kitanja se vidijo crte po stenah. Po nekot se vidijo lise kjer je bilo samo pokitano in nato nic pobarvano preku.
Izravnalna masa na tleh ni bila ravna in smo imeli tezave z polaganjem tal, novi stoki so zamzani od barve bili (isto vticnice in stikala).
Da bi bilo stanovanje super, bi mogla seenkrat vse skozi pokitat in pobarvat.

brez besed

Gospod Janko Novak nam je opravil zidarsko delo v dogovorjenem roku, hitro, in kvalitetno.. Odlično opravljeno delo. Poleg tega je prijazen in rad svetuje.. Z njim bomo sodelovali tudi v prihodnje.
Hvala, g. Janko

Vse super.

Kvalitetno opravljeno delo v kratkem casu.Zelo profesionalni.
Priporočam!

Zelo odzivni in pripravljeni pomagati. Držal se je mojih rokov, ki so bili zelo kratki in vse je bilo opravljeno, kakor dogovorjeno. Priporočam.

Gospod Alibegić je bil zelo odziven in prijazen. S sodelavcem sta bila hitra in učinkovita. Poleg vsega pa so bili tudi najbolj cenovno ugodni. Toplo priporočam!

Dom Servis, Janko Novak smo najeli za pleskanje dvoriščne ograje. Storitev je bila opravljena izredno hitro, natančno, vse tako, kot smo bili dogovorjeni. Pohvalno.

Odlično opravljeno delo. Točni, hitri, prijazni strokovni. Cena je bila ugodna. Priporočam, saj je čista 10 !

Izvajali so zunanjo ureditev in katastrofa od katastrofe, pojma nimajo kaj delajo in kako se kaj dela. Edino kar obvladajo je, da naredijo še dodatno škodo na delih ki so bila kvalitetno izvedena s strani drugih izvajalcev.

Vse ok. Hitro,kvalitetno,

Saj je vidno iz posameznih postavk.

Vse so nam strokovno razlozili, dogovorili smo se za ceno,
Izvedeno je bilo odlicno, brez kaksnih nepravilnosti. (silom situacije celo nismo mogli biti doma a je bilo vse narejeno kot smo se dogovorili in celo med delom so nam posiljali slike da smo lahko spremljali potek del)
Po ceni je bil med ugodnjesimi (imeli smo vec ponudb).
Asfaltirano pa je bilo celo tedne pred dogovorjenim rokom.
Zelo zadovoljen, in priporocam tudi drugim.

Hitro opravljena storitev brez posebnih zapletov.

Hitra odzivnost in dobra izvedba.

Odlična ekipa, ki korektno opravi svoje delo

Hiter odziv, strokoven pristop, volja do dela, prijaznost in ugodna cena.

Storitev je opravljena v dogovorjenem času in obsegu. Izvajalec je sam dobavil ves potrebni material in po končanem delu tudi vse lepo počistil. Vse pohvale. Takih izvajalcev si želimo tudi v prihodnje.

Držali so se dogovora. Mlada ekipa, ki je izredno profesionalna

zelo natancan in dobar

Vse je bilo ok

Use je bilo dobro

Vse je blo odlicno, vse preporuke

Brez zamere,use preporuke

Moje izkušnje s podjetjem SGIPSMAN s. p. so pozitivne in želim tudi pohvaliti mladeniče iz podjetja kateri so resni, zanesljivi in držijo se dogovorjenega.

Res prijazno osebje.

Odlično opravljen zaključek z asfaltom. Zelo odziven pri dogovarjanju zaradi slabših vremenskih razmer.

Najboljsa ever!!

Prijazni in lepi

Odziven, ugoden, strokoven.

Kvaliteta vedno na prvem mestu

Vse super, priporočam!

Vse extra!

Sem soustanovitelj Omisli.si. Jankota smo najeli za izdelavo betonske plošče oziroma terase in ga zelo priporočam. Je zanesljiv, zna svetovati, drži se dogovorov. Po vrhu vsega pa delo opravi kakovostno in ugodno. Mojster na mestu.

Odzivnost in prilagodljivost potrebam stranke ter razmišljanje in predlaganje rešitev.

Z ženo sva najela Dom servis, Janko Novak, da izvede celoten projekt izgradnje hiše. Po ugodni ceni ter po neverjetnih desetih mesecih od začetka gradnje, je bila hiša vseljiva. Priporočam!

Varni z Omisli.si
Z našimi preverjenimi ponudniki si delimo predanost zagotavljanja izjemne izkušnje pri najemanju storitev. Zato ob najemu na Omisli.si nudimo brezplačno pravno pomoč v primeru kakršnihkoli težav z izbranim ponudnikom.

Kako deluje Omisli.si?

Povejte nam, kaj iščete

Ko potrebujete storitev, pošljite povpraševanje, ki ga posredujemo lokalnim ponudnikom, ki jim zaupamo.

Prejmite ponudbe

Kmalu boste prejeli ponudbe kvalificiranih ponudnikov, ki so na voljo.

Vi izberete najboljšega

S pomočjo prispelih ponudb, mnenj preteklih strank in svetovalca Omisli.si izberite vam najboljšega ponudnika.

Ste ponudnik? Vpišite se brezplačno!

Iščete delo in si želite več zaslužka?
Včlanite se v največji posredovalnik povpraševanj in ponudb v Sloveniji.
Brezplačen vpis, zato pohitite z registracijo.