Izbira poročnega fotografa: Na kaj morata biti pozorna pri poročni fotografiji?

ocena bralcev
0 od 0

Poroka je med najtežje pričakovanimi dnevi v vajinem življenju. Če se odločita, da jo bosta organizirala sama, je pametno na vsak razgovor priti pripravljen in z jasno idejo kaj želita od ponudnika storitve. Danes se bom osredotočil na informacije, ki vama bodo pomagale, da bo izbira poročnega fotografa dobra.

Pripravili smo vam tudi seznam preverjenih poročnih fotografov.

IZBIRA POROČNEGA FOTOGRAFA, OB KATEREM SE PRIJETNO POČUTITA

Ko bosta izbirala poročnega fotografa bodita, poleg vseh očitnih stvari, pozorna tudi na njegovo osebnost in na to kako se boste ujeli. Zelo pomembno je, da je to oseba ob kateri se počutita prijetno, kajti spremljala vaju bo skozi cel poročni dan.

Ko bosta vidva sproščena se bodo dogajale najboljše stvari (www.goranvk-wedding.com)

PREDPOROČNO FOTOGRAFIRANJE

Poskusita dobiti ugodno ceno za predporočno fotografiranje. To bo popolna možnost, da spoznata fotografa in se navadita na njegovo prisotnost. Prav tako ima vsak fotograf svoj način dela, ki ga bosta v tem dnevu spoznala in tako bo na poročni dan vse teklo veliko bolj gladko.


PRIPRAVLJENI IZBRATI POROČNEGA FOTOGRAFA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH POROČNIH FOTOGRAFOV

 

Pridobite ponudbe preverjenih poročnih fotografov

 

Predporočno fotografiranje je odlična možnost, da se navadite na prisotnost fotografa (http://www.goranvk-wedding.com)

INDIVIDIULANO POROČNO FOTOGRAFIRANJE PRED POROKO

Fotografu predlagajta termin individualnega fotografiranja, kakšen dan pred (ali po) poroki. S tem se bosta razbremenila na poročni dan in se bosta lahko za več časa posvetila svojim gostom. Prav tako si boste za fotografiranje lahko vzeli več časa, fotograf bo lahko prinesel tudi kakšno posebno opremo in tako lahko nastanejo bolj zanimive fotografije. To vama omogoči tudi, da lahko izberete bolj eksotično lokacijo fotografiranja.

Preverite tudi: Najboljši poročni fotograf – cena, ki jo je vredno plačati!

IZKORISTITE TESTNO LIČENJE IN PRIČESKO

Če se dogovorita za individualno poročno fotografiranje že v dnevih pred poroko poskusita to organizirati takrat ko bo bodoča nevesta imela dogovorjen termin za poskusno ličenje in pričesko. Tako vama ostane le še, da se dogovorita za izposojo poročne obleke za tisto popoldne, če seveda nimate kupljene.

Poskusite povezati poskusno ličenje, urejanje pričeske, itd., tudi s fotografiranjem (www.goranvk-wedding.com)

SODELUJTA S FOTOGRAFOM

Fotografu ponudita kar se da dobre pogoje, kajti tako bosta sama poskrbela, da bodo vajine fotografije še bolj popolne. Z cvetličarko se lahko dogovorita, da kakšnega od cvetov, ki jih bo uporabila pri aranžiranju, prihrani za fotografa. Tako bo fotograf imel perfektno podlago za prstane in vi boste dobili fotografije kakršne si želite. O tem se pogovorita z fotografom. Verjemita, da bo imel veliko idej.

PRENESI SI POROČNO BELEŽNICO / POROČNI PLANER

ČASOVNICA

Pri sestavljanju časovnice poroke imejta v mislih kdaj bosta organizirala individualno fotografiranje. Zavedati se morata, da bodo najlepše fotografije nastale, ko bo sonce malo nad horizontom. Torej najbolje je, da individualno fotografiranje organizirata uro do dve pred sončnim zahodom. To logiko lahko uporabita tudi če bosta imela poročni obred na kakšni prelepi terasi ali na odprtem. Če vam bo cel obred sonce sijalo naravnost v oči, verjetno ne bosta uživala, torej obred načrtujta ob pravem času ali prosita organizatorja, da vama naredi senco.

STRIC TONA IN OSTALI DRUŽINSKI FOTOGRAFI

Živimo v času, ko vsak s seboj nosi vsaj en fotoaparat. Če nič drugega imamo v žepu telefon, s katerim lahko fotografiramo in seveda vsak bi rad naredil svojo fotografijo. Na poroki je najbolje, če gostom sporočita, da naj uživajo v obredu ter se posvetijo vama in ne beleženju dogodkov, ker za to imata najetega fotografa. Kajti prevečkrat se zgodi, da se zgodi najbolj iskren in romantičen trenutek, ki ga fotograf čaka celo poroko in ravno v tem trenutku se iz svojega mesta dvigne stric Tona ter se odloči, da bi ta trenutek fotografiral. S tem lahko fotografu pokrije kot in vidva bosta ostala brez fotografije, kjer bi vajina ljubezen ostala zapisana za vedno.

Na današnjih porokah je vedno več “fotografov” (www.goranvk-wedding.com)

FOTOGRAFU PREDSTAVITA OSEBE, KI SO VAMA NAJBLIŽJE

Zavedati se morata, da fotograf ne ve katera je vaša najljubša sošolka iz osnovne šole ali katera teta vas je v otroštvu največkrat peljala na sprehod ter vam je zato mogoče najbližje. Mogoče lahko to omenita že na sestanku pred poroko najbolje pa, da te osebe fotografu predstavita na sprejemu. Tako se bo lahko fotograf osredotočil na posebne trenutke med vami, ki se bodo zgodili čez poročni dan.

Fotografu povejte na koga se mora bolj koncentrirati (www.goranvk-wedding.com)

Preverite tudi: CENA POROKE: KOLIKO STANE POVPREČNA POROKA V SLOVENIJI?

Predvsem pa fotografu natančno povejta vse vajine želje in ga vprašajta če je sposoben vse to narediti. Poglejta njegovo dosedanje delo in se odločita za fotografa, ki vama že na prvi pogled ugaja. Ko se boste dogovorili o vseh podrobnostih lahko prosita, da se to doda v pogodbo in tako se boste izognili zmešnjavi na dan ko vama bo fotograf oddal svoje delo.

Najbolj pomembno pa je, da vse organizirata pravočasno in na poroko prideta sproščena ter pripravljena na najlepši dan vajinega skupnega življenja.


PRIPRAVLJENI NAJETI POROČNEGA FOTOGRAFA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH POROČNIH FOTOGRAFOV

 

Pridobite ponudbe preverjenih poročnih fotografov
ocena bralcev
0 od 0