Šivilja ali krojač? Vse kar morate vedeti preden najamete šiviljo ali krojača

ocena bralcev
5 od 2

Vsi smo bili tam – ljubljena oblačila, ki so se raztrgala ali izgubila gumb. Ali pa ste kupili preveliko obleko in bi jo morali le malo popraviti? Ni vam treba biti šivilja ali krojač, da bi obvladali osnovne veščine šivanja. Vendar pa v nekaterih primerih potrebujete strokovnjaka, ki se ukvarja s šiviljskimi popravili. Sploh, če iščete šiviljstvo za podjetje, kot je na primer vezenje na tekstil in podobno.

Pripravili smo vam tudi seznam preverjenih šivilj in krojačev.

Pošlji povpraševanje za šiviljstvo
šivilja šiva na šivalni stroj
šivilja šiva na šivalni stroj

Kaj je šiviljstvo in kaj dela šivilja?

Šiviljstvo je veščina, ki zahteva natančnost in pozornost do detajlov. Vključuje šivanje, vezenje, izdelavo oblačil po meri in še več. Šiviljstvo je lahko preprosto popravilo oblačil ali izdelava oblačil iz nič.

Kdaj potrebujem šiviljo ali krojača?

 1. Obleke po meri: Če potrebujete obleko, ki je posebej prirejena vaši postavi, je najbolje, da se obrnete na šiviljo ali krojača.
 1. Popravila oblačil: Če imate oblačilo, ki je raztrgano ali potrebuje dodatek kot je gumb, je najbolje, da poiščete storitve šivilje ali krojača.
 1. Vezenje na promocijski tekstil: Če potrebujete vezenje logotipov ali drugih podobnih stvari na poslovna oblačila, vam lahko to storijo strokovnjaki za šivanje.

Kaj morate vedeti, preden se najame šivilja ali krojač

Preden najamete šiviljo ali krojača za vaš projekt, je pomembno, da se dobro pripravite. Tukaj je nekaj ključnih točk, ki jih je vredno upoštevati:

 1. Razumevanje vaših potreb: Preden se najame šivilja ali krojač, je pomembno, da dobro razumete, kaj potrebujete. Ali iščete nekoga, ki bo popravil vaša oblačila? Ali potrebujete nekoga, ki bo izdelal obleko po meri? Ali potrebujete vezenje na vaših delovnih uniformah? Jasno določanje vaših potreb vam bo pomagalo izbrati pravega strokovnjaka za vaš projekt.
 2. Bodite jasni glede svojega proračuna: Jasno morate razumeti, koliko ste pripravljeni porabiti za svoj projekt. To vam bo pomagalo pri iskanju šivilje ali krojača, ki se ujema z vašim proračunom.
 3. Preglejte njihovo delo: Preden najamete šiviljo ali krojača, si oglejte njihovo prejšnje delo. To vam bo pomagalo razumeti, kaj lahko pričakujete in ali se njihov stil ujema z vašimi predstavami.
 4. Komunikacija je ključna: Dober odnos s šiviljo ali krojačem je ključnega pomena za uspešen projekt. Dobro komunicirajte svoje želje in pričakovanja, da bi se izognili morebitnim nesporazumom.
 5. Razumeti časovni okvir: Razumeti morate, koliko časa bo potrebno za dokončanje vašega projekta. To je še posebej pomembno, če delate na projektu s časovnimi omejitvami, kot je poročna obleka ali uniforme za poseben dogodek.

Pomembno je, da se ne bojite postavljati vprašanj in da najamete šiviljo ali krojača, s katerim se počutite udobno in ki vam lahko zagotovi kakovostne storitve, ki jih potrebujete.

Preverite tudi: Poročne obleke: Cena in kaj vse mora imeti sanjska obleka za poroko?

Kako najti pravo šiviljo ali krojača?

Obstaja nekaj ključnih točk, ki jih morate upoštevati, ko iščete šiviljo ali krojača:

 • Preverite njihove pretekle izkušnje in reference.
 • Poskrbite, da se lahko prilagodijo vašim potrebam.
 • Preverite, ali lahko opravijo delo v želenem časovnem okviru.

Vse zgoraj navedene storitve in še več lahko najdete na naši spletni platformi Omisli.si. Ne glede na to, ali iščete šiviljstvo, vezenje ali šivanje, smo tukaj, da vam pomagamo najti prave šivilje za vaše projekte.

Preverite tudi: Brez česa ženske ne morejo?

Cene šiviljskih storitev ali koliko stane šivilja?

 • Obleke po meri | Od 100€ naprej | Za posebne priložnosti, kot so poroke, maturantski plesi, gala dogodki
 • Popravila oblačil | Od 10€ naprej | Za oblačila, ki so raztrgana ali potrebna zamenjave gumba, ravnanje hlač, popravilo zadrg
 • Vezenje na promocijski tekstil | Od 5€ na kos | Za podjetja, ki želijo svoj logotip ali slogan izvezen na delovna oblačila, promocijske majice, kape

Cene so odvisne od zahtevnosti dela, časa, ki je potreben za izvedbo, in materialov, ki se uporabljajo. Cene so le okvirne in se lahko razlikujejo od šivilje do šivilje. Za natančno ponudbo se obrnite na izvajalce preko naše platforme Omisli.si.
ocena bralcev
5 od 2