Revija Nasvet strokovnjaka

Logistika: Cene in preverjeni špediterji za prevoz tovora in blaga

logistika

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Želite transportirati vaš tovor? Izbira prevoznika, ki mu boste zaupali, je lahko zahtevna odločitev s trajnimi posledicami. Logistika ima pomemben vpliv na poslovanje vašega podjetja znotraj Slovenije ali v tujini, zato je pomembno, da izberete premišljeno. Pomagali vam bomo izbrati prevoznika, ki bo najbolje izpolnjeval zahteve vašega podjetja. Spodaj lahko preverite pogosta vprašanja, načine prevoza, cene in preverjene ponudnike, ki smojih zbrali na enem mestu.

LOGISTIKA: CENE

povprečne cene za logistiko ter ceniki

1 EUR/km

Kontaktirajte preverjene ponudnike za logistiko (ponudbe / cene)
logistika
Prevoz tovora je možen na različne načine. Največkrat se stranke odločajo za ladijski prevoz tovora, saj jim predstavlja najugodnejšo rešitev.

Najboljši ponudniki logistike za transport tovora v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih prevoznikov blaga, špediterjev in logistov


celoten seznam prevoznikov  >

Če menite, da vam ljubi ponudnik logistike manjka na seznamu, mu/jim posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Na kaj morate biti pozorni pri najemu špediterja?

Cene so odločilni dejavnik pri izbiri prevoznika, s katerim boste pošiljali vaš tovor in so običajno med prvimi vprašanji, ko se odločate o ponudniku. Vendar pa obstajata dve dodatni stvari, ki jih morate upoštevati, ko se odločate za špediterja.

Poleg cen je treba upoštevati tudi kakovost in čas dostave. Kot pošiljatelj morate določiti potrebe podjetja in dejavnike, ki se vam zdijo najpomembnejši. Če se odločite za pošiljanje z najcenejšim prevoznikom, morate pomisliti tudi na kakovost in čas dostave.

Ali je ponudnik kvaliteten?

Vaše poslovanje je odvisno od pravočasnega prihoda vašega tovora na različne destinacije. Zanesljiv prevoznik vam lahko pomaga pri ustvarjanju pozitivnega ugleda vašega podjetja in posledično rasti podjetja in izpolnjevanju pričakovanj strank. Predstavljajte si, da pošiljate prevoznika z nižjimi stroški, ki pa vam nikoli ne more dostaviti tovora pravočasno, zaradi česar bo vaš tovorni promet zamudil pregled in ga ne bo mogel pravočasno prodati. Seveda, morda ste prihranili denar na kratek rok, toda na koncu vas bo ta nezanesljiv prevoznik pri poznih ali razvajenih tovorih stal več denarja in še huje, ugled vašega podjetja.

Logistika: Cena za prevoz tovora / blaga ter ceniki

Ko premišljujete o tem, kako bi transportirali večje količina tovora, je dobro premisliti to, kako boste to izvedli. Vedeti morati, ali je vaš tovor občutljiv na temperaturo, čas, v katerem si želite prepeljati tovor, vrsta blaga, in na kakšen način. Seveda je tu potrebno premisliti tudi glede cene.

Cene za transport tovora se gibljejo od 1 euro/km dalje.

Odvisne so od tega, kakšen način prevoza si želite, kakšen tovor prevažate, kako ste časovno omejeni za transport in drugih dejavnikov, ki jih podrobneje omenjam tudi spodaj. Preverite tudi: Omisli.si/posel

Ker se cena od vsakega podjetja lahko precej razlikuje, je težko podati neko povprečno ceno, zato vam priporočam, da pošljete povpraševanje, da vam ponudnik lahko poda točno ceno za vaš primer. Prihranite si odvečne skrbi in čas, ki ga boste porabili za preverjanje ponudnikov, zato priporočam, da si jih ogledate kar tu.

PONUDNIKI se brezplačno vpišite tukaj >

Priporočamo branje: DAVČNO SVETOVANJE: CENIK IN KOLIKO STANE DAVČNA OPTIMIZACIJA?

Železniški prevozi tovora in promet blaga

Kar nekaj podjetij se pri transportu svojega blaga odloča za železniški promet. Sploh, ko se tovor prenaša po evropskih državah, Aziji ter na Bližnji vzhod.

Blago se prenaša s posebnimi tovornimi vagoni, ki so razdeljeni na prednostni tovorni koridor 5 in prednostni koridor 6. Prvi poteka od Poljske, Češke, Slovaške

Cena za železniški prevoz je odvisna od številnih dejavnikov, od vrste prometa blaga, razdalje prevoza, vrste vagonov, mase pošiljk, vrste blaga in  načina prevoza.

Cene se gibljejo od 9,20 evrov za 1000 kg dalje za notranji promet in od 13,40 evrov za 1000 kg dalje za mednarodni promet.

Priporočamo branje: GRAFIČNO OBLIKOVANJE: CENIK / ANALIZA CEN OBLIKOVALCEV

Letalski prevozi tovora in promet blaga

Iščete najhitrejši način transporta? Potem vam priporočam, da se odločite za letalski prevoz tovora. Ta je pomemben predvsem za tiste, ki ne želijo biti odvisni od prometa, saj je letalski prevoz predvsem bolj časovno točen ter varen za pošiljke.

Kako more biti shranjeno blago na letalu? Tovor mora biti razporejen na paletah ali v kontejnerjih in seveda mora biti pravilno označen. S tem mislim, da mora biti vsaka pošiljka polepljena z ustreznimi nalepkami z deklaracijo. Prav tako mora biti označena vsaka nalepka, ki je poškodovana ali umazana. Svojo pot pošiljko na letalu pa lahko tudi spremljate.

Cena je odvisna seveda od teže pošiljke, volumna, blaga, destinacije, paritete, zavarovanja pošiljke in običajno vključuje tudi carinjenje in skladiščenje. V ceno običajno nista vključena dodatek za gorivo in dodatek za varnost. Določa se na podlagi tarife, ki označuje ceno za 1 kg tovora na določeni relaciji in tovorne cene. Ta označuje obračunsko težo pošiljke, ki jo pomnožimo s tarifo za kilogram.

Primer. Cene za 60 kg znaša 176 evrov.

Priporočamo branje: RAČUNOVODSTVO: CENIK / POVPREČNE CENE ZA RAČUNOVODSKI SERVIS

Ladijski prevoz in promet, kontejnerski prevozi

Za ladijski prevoz blaga se običajno odločajo tisti, ki si želijo ugodne rešitve in niso časovno omejeni. Je najbolj ugodna oblika transporta blaga na kateri lahko pošiljamo blago različnih oblik in teže.

A vendar moramo tukaj upoštevati, da je ladijski prevoz tudi časovno precej zamuden. Namreč, čas potovanja se lahko poveča kar od 30-45 dni. Hkrati se morate zavedati, da pošiljke ne morete pohitriti, tudi z doplačili ne.

Pri ladijskem prevozu lahko izbirate med polnimi kontejnerji . FCL, zbirnimi kontejnerji – LCL in E2E intermodalnim transportom kontejnerjev. Običajno te storitve vključujejo pristaniške in carinske storitve ter dogovore s ponudnikom, zato je cena odvisna tudi od tega.

Priporočamo branje: FOTOGRAFIRANJE IZDELKOV: CENIK IN PONUDBA FOTOGRAFOV (PRODUKTNA / STUDIJSKA FOTOGRAFIJA)

špediter
V ceno je večkrat vključeno tudi skladiščenje in natovarjanje. Ko boste poslali povpraševanje, preverite tudi to.

Cestni prevoz s tovornjaki in kombiji in promet

Za notranji promet in krajše razdalje se številni odločajo za delne ali kompletne naklade tovornjakov. Ker je cena odvisna od nujnosti, zavarovanja, točnosti, vrste blaga, se jo določa na podlagi posameznega povpraševanja.

Običajno se cene gibljejo glede na km in znašajo približno 1 evro/km dalje. Cena je odvisna tudi od tega, ali potrebuje najem tovornega kombija ali potrebujete tovornjak.

Priporočamo branje: LEKTORIRANJE: CENA LEKTORIRANJA IN KAJ VSE MORA ZAGOTOVITI DOBER LEKTOR?

Carinsko posredovanje (carinske storitve)

Carinsko posredovanje je lahko velik finančni zalogaj, ki se ga morate zavedati ob transportu. Priporočamo vam, da se pri izbiri ponudnika pozanimate tudi o možnostih carinskega posredovanja. Namreč oni se s tem bavijo na dnevni ravni in bomo znali vaše blago zapakirati in označiti na način, da bo cenovno najugodnejši. Ponudniki so vešči v carinski zakonodaji, zato vam lahko pomagajo na številnih področjih.

Nudijo vam svetovanje v carinskih postopkih, pridobivanju dovoljenj, pomoč pri uvozu in izvozu, lahko vas tudi zastopajo v cariskih postopkih in nudijo pomoč pri zavarovanju ter plačilu carinskega dolga. Pomagajo vam tudi pri pridobitvi tarifnih oznak, stopnji ddv in skladiščenju.

Priporočamo branje: SPLETNO OGLAŠEVANJE: CENE IN PONUDNIKI ZA OGLAŠEVANJE NA SPLETU (CONTENT / INBOUND VSEBINSKI / DIGITALNI MARKETING)

Najboljši ponudniki za logistiko in prevoz tovora v Sloveniji: Kateri so najbolj iskani ponudniki logistike?

Spodaj si lahko ogledate le nekaj ponudnikov, ki jih lahko najdete ob google iskanju ..

Prez forwarding and transport, d.o.o., Medjanti, Jan Medja s.p., Antjak d.o.o., Prevozne storitve Benjamin Kolander s.p., URMONTING d.o.o., INTERSTAR d.o.o., RESAL d.o.o., Gama group d.o.o., Svajger Dejan s.p., Avtoprevozništvo Peter Kocmut s.p., Juma logistika d.o.o., Schenker Internation Shipping d.d., Avtoprevoznik Mihael Begelj s.p.,  Speed, mednarodna špedicija, d.o.o., ALFA SP logistika d.o.o., BO & MA Martina Turk s.p., GASTON, ŠPEDICIJA IN LOGISTIKA D.O.O., Easy Way, David Peter Sekirnik s.p., West Transport d.o.o., Sabod d.o.o., Unitransport d.o.o., INTERLOGIS, logistične in druge organizacijske storitve, d.o.o., EUROTRANSLINE Internationale  Speditions- u. Transportges.m.b.H., Špedicija in transport Petrič, Marijana Petrič s.p., Mi-Da Prevozi Miran Mastnak s.p., Mauri Transport d.o.o.,


PREVOZNIKI in ŠPEDITERJI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


IDL LOGISTIKA d.o.o., Maport d.o.o., CDL GLOBAL LOGISTRIC SERVICE d.o.o., Šinkovec Transport d.o.o., Avtoprevozništvo in gradbena mehanizacija, Sašo Cizej s.p., Prevozi in gradbene storitve David Tiselj s.p., Europacific d.o.o., Globus, Mednarodna špedicija d. o. o., Gemini d.o.o., BTG mednarodna špedicija in logistika d.o.o., RCM d.o.o., RBM Jerman d.o.o., Puntar Transport d.o.o., K2 Trade d.o.o.,  Emo Frite d.o.o., Sever Transport d.o.o., DMT TRANSPORTI, transporti in logistika, d.o.o., ALFA SP logistika d.o.o., AVIO PARTNER Marijana Mlinar s.p., Fraport Slovenija d.o.o., Transport Rojko, Gregor Rojko s.o.o,, PS logistika d.o.o., T.P.G. logistika d.o.o., Cargo-partner d.o.o….

…in številni drugi. Predlagam vam, da se takrat, ko se odločate za kakovostnega špediterja in se s tem soočate prvič, obrnete kar na to spletno mesto. To vam bo prihranilo precej časa, denarja in živcev.

Priporočamo branje: DIGITALNI MARKETING: CENIK ZA FACEBOOK OGLAŠEVANJE, GOOGLE OGLAŠEVANJE VSEBINSKI / EMAIL / INFLUENCER MARKETING (CENE ZA SEO, SEM, SMM, CONTENT)

Izbira ponudnika, ki je natančen in kvaliteten, vam lahko vzame kar nekaj časa in živcev.

Priporočamo branje: PREVAJALEC CENIK? KOLIKO STANE PREVOD OZ. PREVAJANJE BESEDILA? (+SODNI PREVODI +TOLMAČI)

Logistika: Pogosta vprašanja in odgovori glede prevoza blaga

Kaj je to logistika, špedicija, razlika med njima, zavarovanja in odgovore na številna druga vprašanja, ki se pogosto pojavljajo ob najemu logističnih storitev, preverite spodaj.

Kaj je to logistika?

Logistika je na organizacija in izvajanje pretoka stvari med izvorno točko in točko potrošnje, da bi zadostili zahtevam kupcev ali korporacij. Sredstva, ki jih upravlja logistika, lahko vključujejo fizične predmete, kot so hrana, materiali, živali, oprema in tekočine; pa tudi neoprijemljive predmete, kot so čas in informacije. Logistika fizičnih predmetov običajno vključuje povezovanje pretoka informacij, ravnanje z materiali, proizvodnjo, embalažo, zalog, prevoz, skladiščenje in pogosto varnost.

Kaj je to špedicija?

Špedicijo številni opredeljujejo kot storitveno in hkrati gospodarsko dejavnost, ki se ukvarja s celotno organizacijo odpremljanja blagovnih pošiljk svojih strank s pomočjo prevoznika. Skrbijo za celotni proces, da vaše pošiljke njihovih komitentov pridejo iz enega mesta na drugega na najbolj varen, najhitrejši in najbolj ekonomski način, saj optimizirajo stroške carinskega posredovanja in vam omogočajo, da je vaš finančni strošek čim nižji.

Kakšna je razlika med logistiko in špedicijo?

Marsikdo meni, da razlike med logistiko in špedicijo ni, vendar so lahko iz pravnega stališča gledano zelo velike. Ena razlika je ta, da špedicija deluje za svojega naročitelja in je odgovorna za skrbnost, ne pa za rezultat. V nasprotnem primeru pri logistiki dela v svojem imenu in je podjetje samo odgovorno za rezultat. Prav tako pri logistiki ni pomembno ne le prevoz, ampak tudi organizacija posameznih logističnih aktivnosti. Špedicija pa se osredotoča le na organizacijo prevoza. Posledično so tudi pri logistiki večja tveganja kot pri špediciji.

Koliko stane logistična storitev prevoza tovora oz. blaga?

Cena logistične storitev je odvisna od tega, kakšen tovor želite prenesti, količine, ki jih želite preneseti in kako daleč jih je treba transportirati (tujina ali Slovenija). Prav tako je odvisno od načina transporta, ki ga izberete in hitrosti.

Priporočamo branje: RADIO OGLAŠEVANJE: CENIK, TRENDI, IDEJE IN PREVERJENI PONUDNIKI

Ali najem logističnega podjetja dejansko pomaga zmanjšati stroške in optimizirati transportne procese?

Da. Ker prevoz ni fiksni strošek, je usklajevanje prometne logistične platforme ključnega pomena za zmanjšanje celotnih stroškov prevoza in optimizacijo, da se zagotovi najboljši donos tako pri učinkovitosti kot prihodkih. Proizvodna podjetja, ki lahko zbirajo, razvrščajo, analizirajo in pregledujejo prejšnje podatke o prevozu, so bolje opremljena za raziskovanje področij, na katerih je mogoče zmanjšati stroške in jih optimizirati za učinkovitejše načrtovanje prometa v prihodnosti. Rešitev za prometno logistiko omogoča načrtovalcem in upravljavcem, da v svoji prometni strategiji odkrijejo območja odpadkov (nivo zabojnikov, poraba goriva, nepravilni usmerjevalni procesi, neučinkovita omrežja za distribucijo in skladiščenje ter dolgi prehodni časi med skladiščenjem in dostavo).

Ali se pošiljko splača zavarovati?

Zavarovanje, ali ne, to je takšno vprašanje, kot pri riziku odpovedi ob potovanju. Seveda prinaša dodatni strošek, a vkolikor gre karkoli narobe, se splača. Pošiljka se lahko izgubi ali poškoduje in takrat je to res težko urejati, če ste tako daleč.

Kdaj Slovenci najbolj iščemo storitve logistike?

Po podatkih omisli.si ter analize Google iskanj, v Sloveniji logistične in špediterske storitve največkrat iščejo v mesecu marcu, v oktobru in septembru. Najslabši meseci za logistične storitve so v juliju, decembru in februarja. Upad je precejšen v zimskih mesecih, zato predvidevam, da je to čas, ko tovorna vozila ne vozijo tako veliko zaradi zimskih razmer, hkrati pa je upad opazen po novem letu, ko imajo ljudje manj denarja.

Prav mesec marec je močno nadpovprečen, saj je to tudi čas novih zalog in so razmere za prevoz boljše. Upad je razviden tudi v juliju, kar je razumljivo, saj je to sredi poletja, ko so dopusti.

Dodatno pa se sezona za letalski promet začne ravno v zimskih mesecih, saj se takrat obseg kargo tovora poveča, saj se poveča tudi povpraševanje, to pa učinkuje na višje cene kargo prevozov.

Kdaj se tudi drugi odločajo za najem logističnih storitev, lahko najdete tudi na forumu.

Kontaktirajte preverjene špediterje (ponudbe / cene)

{
“@context” : “http://schema.org”,
“@type” : “LocalBusiness”,
“name” : “Prevoz tovora (Omisli.si)”,
“image” : “https://i2.wp.com/omisli.si/nasvet-strokovnjaka/wp-content/uploads/2020/06/prevoz-blaga-cene-prevoz-tovora-omisli-si.jpg”,
“email” : “info@omisli.si”,
“url” : “https://omisli.si/prevoz-blaga”,
“priceRange”: “0,5-1,5 €/km”,
“description”: “Preverjeni ponudniki logistike. Zaupajte nam, kaj točno iščete in posredovali vam bomo kontakte in/ali ponudbe. Vas zanimajo le cene? Preverite tukaj. Večkrat nagrajena platforma Omisli.si.”,
“sameAs”: [“https://sl-si.facebook.com/omisli.si”,”https://www.instagram.com/omisli_si/”,”https://twitter.com/omislisi”,”https://www.youtube.com/channel/UCrTaPzS100M8bq0PvGjX9dQ”,”https://www.linkedin.com/company/omisli-si”]
}

ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno