Tegola: Cena na m2, trendi, ideje in preverjeni krovci za polaganje tegole

ocena bralcev
5 od 5

Strešna kritina je ključni pokazatelj kvalitetne strehe z dolgo življenjsko dobo. Tegola pogosta izbira številnih zadovoljnih strank. Za vas smo analizirali cene bitumenske kritine in združili preverjene krovce za polaganje tegole. Prav tako pa v nadaljevanju ne spreglejte, katere so lastnosti, ki jo odlikujejo. Nazadnje pa smo vam pripravili tudi odgovore na najpogostejša vprašanja v zvezi s tegolo.

TEGOLA: CENE

povprečne cene za dobavo in polaganje tegole ter ceniki

14-24 €/m2

Kontaktirajte preverjene krovce za polaganje tegole (ponudbe / cene)
tegola-cena-lastnosti
Strešna kritina z visoko kvaliteto po ugodni ceni.

Koliko stane tegola: cene in ceniki

Tegola ali bitumenska kritina je danes na trgu zelo razširjena. Najpogosteje je izbrana za prekrivanje ravnih streh. Zelo dobro pa se obnaša tudi na položnih in zelo strmih strehah.  Ne prepušča vode, zaščitena je pred UV žarki, odlikuje pa jo tudi njena trdnost. Na voljo so različni barvni toni tegole (od bakreno rdeče, črne, zelene, itd.). Bitumenska kritina je izdelana na celulozni ali stekleni osnovi.

polaganje-stresne-kritine-tegola
Izbirajte med različnimi modeli in barvnimi toni bitumenske kritine.

Cenik za nakup tegole sega od 7 € – 12 €/m2 (v ceno ni vključen DDV). Cena za dobavo in polaganje strešne kritine, vključno z materialom za pritrjevanje znaša od 14 € – 24 €/m2. Za montažo tegole ne potrebujete dodatnih elementov. Bitumenska kritina se vari na leseno podlago (opažne deske) in je izjemno lahka po nosilnosti. Ni zahtevna za vzdrževanje.

Preverite tudi: STREŠNA KRITINA: CENA, TRENDI, IDEJE IN PREVERJENI KROVCI

tegola-polaganje-cena
V nadaljevanju preverite, kdo so najboljši mojstri za polaganje tegole.

Najboljši krovci za polaganje tegole v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih krovcev za tegolo

Loading

celoten seznam krovcev in kleparjev >

Če menite, da vam ljubo krovstvo manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Tegola je lahko uporabljena tudi kot sekundarna kritina. Je dobro upogljiv material, cenovno ugodna in primerna za vse klimatske razmere. Upoštevajte pa, da tegola ne prepušča svetlobe. To je pomembno predvsem, če se odločite s tegolo pokriti pergolo ali zimski vrt.

Priporočamo branje: KROVSTVO + TESARSTVO + KLEPARSTVO = STREHA: CENA STREHE, VRSTE, PREDNOSTI IN SLABOSTI KRITINNajbolj iskani / najboljši krovci za polaganje tegole?

Iskanje najboljšega krovca za polaganje tegole je lahko zelo zamudno. Da vam olajšamo delo, smo pripravili seznam nekaterih slovenskih izvajalcev, kot so: Domtrade, Slonep, Lespatex, Bauhaus, Merkur, Krovstvo Šakanovič, Oben-Auf, Demar, Kern, Klemen Koželj, Zofrgas, Domtrade, Tišma, Fišer Zlatko, A.M Montaža, Montaža Škrban, M tehnika, Promles, Hidro Mat, Robert Vračko, Aleš Petek, Lončarič montaža, Montaža Alte, Jože Šuštar, Jernej Turk, Inpos, Krovstvo in kleparstvo Sodnik, Krovstvo Trčko, Lamont Inžiniring, Robert Treven, …


KROVCI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


…Kastelic Franc, Tadej Lenič, Boštjan Jemec, Tomaž Štifter, Hlebec, ZT, Jože Vrečko, Montis, Blaž Prislan, Mihael Jug, Franc Dobrajc, Štefan Gajšek, Hrovat Jani, Krovles, Tesarstvo Polnar, Marino Marič, Ronald Kovač, Aspara, Keja, Strožer, Peter Borovnik, Franc Dobrajc, Simon Drobne, Minikmont, Gradnje Pristovnik, Ro-The, Boris Demšar, Dušan Fidler, Ivan Gradišnik, Grandošek, Matjaž Polše, Topdom, Obi in številni drugi. Celoten seznam najdete na Omisli.si/krovca, kjer so vam na voljo tudi njihove ponudbe in cene. Če katerega od priznanih krovcev še ni na seznamu, se PONUDNIKI brezplačno vpišite tukaj.

Priporočamo branje: FASADE: CENA, PREDNOSTI IN SLABOSTI RAZLIČNIH VRST FASADNIH SISTEMOV

Trendi in ideje za polaganje tegole

tegola-kombinacija-dveh-barv
Ravne strehe so vse pogostejša izbira za novogradnje. Tegola je za ravno streho še zlasti primerna.
vrtna-uta-bitumenska-kritina
Bitumenska kritina je pogosto izbrana za prekrivanje streh na vrtnih utah.
tegola-razlicne-barve-trend-ideje
Naj vaša streha izstopa – prekrijte jo s kombinacijo barv tegole.
zelena-bitumenska-kritina
Zelena streha je včasih bila redkost, danes pa tegolo zelene barve vse pogosteje zasledimo.


Pogosta vprašanja in odgovori glede tegole

Ko izbirate med različnimi vrstami kritine za vašo streho, vas zagotovo zanima, zakaj je tegola prava izbira. Preverite, kaj stranke zanima v zvezi s tovrstno strešno kritino.

Kolikšna je življenjska doba strehe, ki jo pokriva tegola?

Kvaliteta in pravilno polaganje tegole vam lahko zagotovita vsaj 10 – 15 let življenjske dobe strehe. Seveda pa to ne velja v primeru, da je streha konstantno izpostavljena hudim vremenskim vplivom kot so močni nalivi, veter, toča, ipd. Redno preverjanje in vzdrževanje strehe je ključ do njene dolge obstojnosti.

Priporočamo branje: ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI

Koliko stane obnova strehe, pokrite z bitumensko kritino?

Demontaža stare strehe stane od 3,2 € – 4,8 €/m2 in vključuje odstranitev kritine, ter drugih poškodovanih ali dotrajanih strešnih elementov. Od 18 € – 30 €/m2 pa boste odšteli za obnovo kritine s tegolo. Cena obnove strehe je odvisna od tega, v kakšnem stanju je trenutna streha in njena kritina. V kolikor so na primer deske poškodovane, vdori vode, itd., je to potrebno sanirati preden se montira tegola. Če je strešna konstrukcija še uporabna in brez poškodb, pa lahko samo zamenjate posamezne, poškodovane elemente tegole in jih nadomestite z novimi.

Priporočamo branje: INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

Ali lahko sam položim tegolo,ali za to potrebujem strokovnjaka?

Tegola načeloma ni zahtevna za montažo, a vseeno je potrebno vedeti, kaj delate. Navodila za polaganje so običajno priložena materialu, o tem pa se lahko posvetujete tudi pri dobavitelju. Na forumu lahko preverite, kaj svetujejo tisti, ki so se sami lotili polaganje tegole. A vendar, če si želite zagotoviti dolgo življenjsko dobo vaše strehe, prepustite izvedbo tegole strokovnjaku, ki se na to delo dobro spozna. Običajno se ljudje lotijo polaganja tegole na vrtnih utah, pasjih utah ali drugih manjših objektih. V kolikor pa gre za večje strešne površine, kot na primer novogradnja ali obnova hiše in drugih večjih objektov, prepustite to delo strokovnjaku.

Priporočamo branje: ARHITEKT CENA: KOLIKO STANE ARHITEKT (PGD, PZI, PID, IDP, PZR, INTERIER)?

Ali je tegola primerna le za ravne strehe?

Ena od pomembnih lastnosti tegole je, da je lahek material, enostaven za montiranje in odlikovan s številnimi lastnosti kakovosti in kvalitete. Res je, da jo najpogosteje zasledimo na ravnih strehah (novogradnje), a vendar je primerna tudi za pokrivanje strmih streh. Vse pogosteje je tegola izbrana za prekrivanje številnih streh, saj je cenovno ugodna in kvalitetna.

Kontaktirajte preverjene krovce za polaganje tegole (ponudbe / cene)
ocena bralcev
5 od 5