Revija Nasvet strokovnjaka

Pločevinasta kritina Tilcor je lahka, odporna in trajna.

Pločevinasta kritina Tilcor v obliki strešnika by Bonmark.

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Kritina Tilcor je narejena na Novi Zelandiji in je trenutno najkakovostnejša pločevinasta kritina v obliki strešnika s posipom. Izdelana je iz najčistejšega jekla in iz kamenega granulata v naravnih barvah.

V zadnjem obdobju se za prekrivanje stanovanjskih hiš in drugih objektov vedno pogosteje uporablja pločevinasta kritina v obliki strešnika s posipom. Takšna kritina v sebi združuje prednosti močne in trajne pločevine, hkrati pa ima videz klasične strešne kritine. Pri izbiri vrste strešne kritine moramo upoštevati vedno hujše vremenske ujme in se zavedati, da streho delamo za čim več naslednjih desetletij. Od izbire kritine je namreč odvisno kdaj bo potrebna naslednja menjava kritine, ki nikakor ni poceni.

Pločevinasta kritina Tilcor v obliki strešnika by Bonmark.
Pločevinasta kritina Tilcor v obliki strešnika by Bonmark.

Kritina Tilcor ima dolgo življenjsko dobo

Izraz pločevinasta kritina je precej širok in označuje več različnih vrst pločevinastih kritin. Poznamo pločevinaste kritine, ki so kleparsko narejene iz robljenih trakov pločevine, takšne ki so togo oblikovane v večje panelne formate in takšne, ki so v obliki strešnika v manjših formatih. Pločevina v primerjavi z drugimi materiali ni porozna in je zaradi tega lahko trajnejša. Seveda imajo na življenjsko dobo vpliv tudi drugi dejavniki kot so korozijska obstojnost, kakovost zaščitnih slojev, vodotesnost pritrdilnih detajlov in nenazadnje odpornost na ekstremne vremenske situacije.

Prav maloformatna pločevinasta kritina v obliki strešnika s posipom je v zadnjih desetletjih doživela velik tehnološki preboj in je postala izredno kakovostna. Pri strešnikih Tilcor iz cink- aluminizirane jeklene pločevine s posipom sta osnovna materiala jeklo in kamen, ki sta vsekakor trajna in močna. Vendar je za trajnost kritine pomembna tudi tehnologija oziroma kakovost vezivnega sloja, ki povezuje kompaktni kameni granulat na nosilno pločevino.

Pločevinasta kritina je bolj varna od klasične

Streha ne varuje našega doma zgolj pred dežjem in soncem, temveč mora hišo zaščititi tudi pred, vse pogostejšimi vremenskimi ujmami. Jekleni strešniki tudi pri največji toči ne počijo, gosto in kompaktno nanešen sloj kamenega granulata udarce toče še dodatno ublaži. Strešniki so pritrjeni z 9 pritrditvami na kvadratni meter in tudi najhujši vetrovi je ne morejo dvigniti. Lahka kritina pa za celotno zgradbo predstavlja tudi večjo potresno varnost, saj nosilni zidovi v primeru potresnih sunkov ne bodo tako obremenjeni, kot bi bili v primeru težke strehe.

Tiha in ekonomična streha za popoln dom

Odsotnost hrupa je v našem domu neprecenljiva. Dežne kaplje se pri kritini s posipom na površini razpršijo in ne povzročajo hrupa. Glede na testiranja so pri močnem dežju najglasnejše pločevinaste kritine brez posipa, med tem ko so pločevinaste s posipom skoraj tako tihe kot klasične betonske ali opečne kritine.

Seveda takšna pločevinasta kritna ni najcenejša. Navsezadnje gre za kompozitni izdelek, ki je izdelan iz več kompaktno povezanih osnovnih materialov. Vendar če gledamo na izdelavo strehe tudi iz vidika trajnosti, potem se izkaže, da je takšna investicija cenejša kot pa če bi naredili streho s cenejšo kritino, ki nima tako dolge življenjske dobe.

V podjetju Bonmark se že 18 let specializirano ukvarjamo z distribucijo pločevinaste kritine. Verjamemo, da ima ta vrsta kritine številne prednosti pred drugimi vrstami kritine. Je najbolj odporna v primeru toče in močnega vetra. Ima tudi dolgo življenjsko dobo in je zaradi tega dolgoročno najbolj ekonomična. V primerjavi z drugimi vrstami strešne kritine ima pločevinasta kritina številne prednosti.

Povezava: www.bonmark.si

ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno