Razrez in čiščenje cistern kurilnega olja

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Kam s cisterno za kurilno olje?

To je le eno od mnogih vprašanj, s katerimi se sooča mnogo lastnikov starejših hiš. V kleti ali garaži je pogosto nameščen vsaj en rezervoar za kurilno olje, ki lahko sprejme 1.500 litrov ali več, včasih pa je teh rezervoarjev tudi več. Stara cisterna za nafto ali peč na drva za centralno ogrevanje pogosto zavzame prostor, ki bi ga lahko bolje izkoristili. Življenjska doba cisterne je običajno daljša od življenjske dobe prostora, v katerem se nahaja. V takih primerih lastniki hiš razmišljajo o dveh možnostih: ali razbiti steno, da bi lahko cisterno odstranili, ali pa cisterno razrezati. Razlogi za razrez cistern so številni, eden izmed glavnih pa je teža same cisterne. Poleg razreza je pomembno tudi čiščenje cistern.

Pridobi 7 ponudb za razrez / čiščenje cisterne

Vendar pa ni razloga za obup. Ni potrebno rušiti stene ali se samostojno lotiti nevarnega rezanja. Strokovnjaki so tu, da vam pomagajo pri tej težavi in prevzamejo vso odgovornost za odstranitev cisterne za olje iz vaše hiše.

Kako poteka razrez cistern kurilnega olja?

Postopek razreza cisterne kurilnega olja se običajno začne s pregledom okolice in oceno varnostnih ukrepov. Nato se izbere primerno orodje in oprema za razrez, ki lahko vključuje varilni aparat, krožno žago ali druga specializirana orodja, odvisno od velikosti in materiala cisterne.

Najprej se izčrpajo vsa preostala olja iz cisterne in se izvede ustrezna priprava površine. Nato se začne postopek razreza, pri čemer se uporablja izbrano orodje, da se varno razreže cisterna na več manjših delov. Ta postopek se izvaja previdno, da se prepreči morebitne poškodbe ali uhajanje nevarnih snovi.

Po zaključenem razrezu se odstranijo vsi kosi cisterne in se jih ustrezno odloži ali reciklira v skladu z okoljskimi predpisi. Na koncu se območje, kjer je bila cisterna, lahko očisti in pripravi za morebitne nadaljnje ukrepe ali uporabo. Pomembno je, da se ta postopek izvede strokovno in v skladu z vsemi varnostnimi smernicami, da se prepreči tveganje za poškodbe ali onesnaženje okolja.

S čim staro cisterno razrežemo in kako velika je možnost požara, ko gre za razrez cistern?

Staro cisterno za kurilno olje običajno razrežemo s specializiranim orodjem, kot je krožna žaga ali varilni aparat, odvisno od materiala, iz katerega je narejena cisterna in drugih dejavnikov. Velika možnost požara lahko obstaja, če se med postopkom razreza ne upoštevajo varnostni ukrepi ali če so v cisterni ostanki kurilnega olja ali drugih vnetljivih snovi. Pomembno je, da se postopek izvaja v skladu z varnostnimi smernicami in da se predhodno odstranijo vsi ostanki vnetljivih tekočin ter izvede ustrezna priprava površine. Prav tako je ključno imeti pri roki ustrezno gasilno opremo in izvajati postopek pod nadzorom strokovnjakov, da se zmanjša tveganje za požar in druge nevarnosti.

Čiščenje cistern oz koliko ostane po razrezu cisterne nesnage, razlite tekočine?

Po razrezu cisterne za kurilno olje lahko ostane nekaj nesnage, razlite tekočine ali ostankov cisterne, odvisno od natančnosti in previdnosti pri izvedbi postopka ter od stanja cisterne pred razrezom. Če se postopek izvaja strokovno in previdno, se lahko prepreči razlitje tekočin in prekomerno onesnaženje okolice. Vendar pa obstaja možnost, da se med razrezom sprostijo majhne količine tekočin ali odpadkov, zato je pomembno, da se območje ustrezno zaščiti in pripravi ter da se uporabijo ustrezna oprema in metode za zajezitev morebitnih izlitij. Po končanem razrezu je treba tudi ustrezno odstraniti in očistiti morebitne ostanke ali razlitja, da se prepreči onesnaženje okolja.

razrez cistern in čiščenje cistern
Kaj narediti z odsluženo cisterno? Razrez cistern pomeni tudi čiščenje cistern

Kako poteka čiščenje cistern?

Čiščenje cistern, še posebej tistih, ki so bile uporabljene za shranjevanje različnih tekočin, je ključno za ohranjanje njihove varnosti in učinkovitosti. Postopek čiščenja cisterne se običajno začne z odstranjevanjem preostale tekočine in ostankov v cisterni. Nato se notranjost cisterne običajno spere s pomočjo visokotlačnega vodnega curka ali pa se uporabijo čistilna sredstva, ki so primerna za odstranjevanje specifičnih onesnaževal.

Po tem se cisterna ponavadi temeljito spere in izsuši ter preveri morebitne poškodbe ali puščanja. V primeru, da so bile v cisterni shranjene nevarne ali strupene tekočine, je potrebno izvesti dodatne ukrepe za varno čiščenje in odstranjevanje morebitnih nevarnih snovi.

Pri čiščenju cistern je pomembno upoštevati tudi okoljske predpise in varnostne standarde, da se prepreči onesnaženje okolja in nevarnost za zdravje ljudi. Zato je priporočljivo, da čiščenje cistern, kaminov ali peči na pelete izvedejo izkušeni strokovnjaki, ki imajo ustrezno znanje, opremo in izkušnje za izvedbo postopka na varen in učinkovit način.

Cena razreza cistern

Cena razreza cisterne se lahko razlikuje glede na več dejavnikov, vključno s:

1. Velikost cisterne: Večja cisterna običajno zahteva več dela in virov za razrez, kar lahko vpliva na ceno.

2. Vrsta materiala: Različni materiali cistern (npr. jeklo, beton, plastika) zahtevajo različne tehnike in opremo za razrez, kar lahko vpliva na ceno.

3. Dostopnost lokacije: Če je cisterna težko dostopna ali se nahaja na težko dosegljivem mestu, lahko to vpliva na stroške dela.

4. Dodatne storitve: Če poleg razreza cisterne potrebujete dodatne storitve, kot je odstranjevanje odpadkov ali čiščenje, se lahko cena poveča.

5. Lokalni tržni pogoji: Cene se lahko razlikujejo glede na regijo in lokalne tržne pogoje.

V povprečju lahko cena razreza cisterne znaša od nekaj sto do nekaj tisoč evrov, odvisno od zgoraj naštetih dejavnikov. Preden se odločite za izvajalca, je priporočljivo pridobiti več ponudb in se posvetovati s strokovnjaki, da dobite natančen oceno stroškov.

Razrez cistern in varnost

Kurilno olje je lahko vnetljivo. Vsaka napaka ali nepazljivost pri ravnanju z ostanki nafte v rezervoarju lahko povzroči resno požarno tragedijo. Zato odstranjevanje goriva ni delo, ki bi ga lahko opravili sami. Za varno rokovanje potrebujete posebno opremo in ustrezno usposobljene tehnike, ki bodo ustrezno poskrbele za ostanek goriva, usedline, ustrezno čiščenje in na koncu varen razrez. Ne tvegajte varnosti in življenja vas in vaših bližnjih. Zaupajte več kot 20-letnim izkušnjam in nas kontaktirajte za neobvezujočo ponudbo.

Ostanek kurilnega olja

V vsaki cisterni, peči ali kotlu ostane nekaj kurilnega olja. Če želite le-tega odstraniti hitro, učinkovito in brez umazanije, boste za to potrebovali profesionalno orodje in pripomočke. Imamo ustrezno opremo in usposobljeno ekipo, ki bo ostanek kurilnega olja odstranila hitro. Prav tako bomo odstranili usedline, ki se z leti naberejo na dnu cisterne, ter očistili ostale nečistoče, zaradi katerih bi lahko prišlo do neljubega dogodka pri nestrokovni odstranitvi cisterne.

Okolju prijazna odstranitev in čiščenje cistern

Razlitje olja med odstranjevanjem cisterne bi lahko negativno vplivalo na okolje. Pri nas se tega zelo dobro zavedamo in ob svojem delu posvečamo posebno skrb tudi okolju. To pa lahko dosežemo le z uporabo ustreznih metod čiščenja in odstranjevanja kurilnega olja ter ostalih ostankov. Vsi naši procesi so tudi v skladu z najnovejšimi ekološkimi in okoljevarstvenimi zahtevami.

Se vam zdi vaša stara ali dotrajana cisterna še ena nepotrebna neprijetnost? Razmišljate, kako bi se je lahko enostavno in varno znebili? Si želite več prostora? Morda razmišljate o rušenju stene ali celo o uporabi klasične kotne brusilke? Bodite previdni! Takšni postopki lahko prinesejo tudi nevarnosti. Ste že slišali za primere, ko so gasilci že posredovali zaradi požara, ki je izbruhnil zaradi vžiga ostanka kurilnega olja v cisterni? Berite dalje, zakaj je ključnega pomena, da se obrnete na strokovnjake, ki vam bodo pomagali varno odstraniti staro cisterno brez tveganja.

Pridobi 7 ponudb za razrez / čiščenje cisterne
ocena bralcev
5 od 1
Deli prispevek >

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pošljite povpraševanje izvajalcem


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno