Centralna peč na olje (cena in komu zaupati montažo)?

centralčna-peč-na-olje-title-image

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Centralna peč na olje se običajno uporablja v ‘mokrem’ ogrevalnem sistemu, kjer kotel na olje segreva vodo, nato pa oskrbuje centralno ogrevanje prek radiatorjev in tople vode do pip v vašem domu. Glavna razlika med plinom in kurilnim oljem je v tem, da se kurilno olje shranjuje v rezervoarju, ki ga boste morda morali kupiti ali najeti pri svojem dobavitelju. Na voljo sta ogrevalni in kombinirani kondenzacijski kotel. Večina kombiniranih kotlov na olje ima notranjo zalogo tople vode za oskrbo s toplo vodo ne ogreje pa se tako hitro kot pri plinskih kombiniranih kotlih.

CENTRALNA PEČ NA OLJE: CENE

cena za montažo oljnega kotla: 210-340 €

cena oljnega kotla: 800-3000 €

Brezplačno do ponudb za centralno peč na olje
ogreavnje ogenj
Z različnimi oblikami ogrevanja zagotovimo toplo in prijetno bivanje v našem domu.

Preverite tudi: OGREVANJE: CENA ZA CENTRALNO OGREVANJE HIŠE / STANOVANJA / SANITARNE VODE, POGOSTA VPRAŠANJA, TRENDI IN PREVERJENI IZVAJALCI

Centralna peč na olje – Prednosti in slabosti

Centralna peč na olje ima tako prednosti kot slabosti. V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj prednosti in slabosti takšnega načina ogrevanja.

Olje je zelo učinkovito gorivo, zato dobite dober donos za vsako enoto energije. Prav tako so sodobni kondenzacijski kotli, ki uporabljajo vroče dimne pline za ogrevanje, zdaj za 90% bolj učinkoviti. Zamenjava običajnega oljnega kotla z visoko učinkovitim sodobnim kondenzacijskim kotlom je razmeroma enostavna. Poleg tega lahko, ko je cena kurilnega olja nižja naredite v svojem domu večjo zalogo le tega. Pri plinu in elektriki tega žal ne morete narediti.

Minusi centralnega ogrevanja na kurilno olje so lahko prav tako ovira za izbiro takšnega načina ogrevanja. Cena kurilnega olja lahko niha, nenadno pa lahko povzročijo naraščajoče cene, povpraševanje, vremenske razmere in politični nemiri. Ker olje dostavljajo šoferji s tovornjaki, lahko med čakanjem na naslednjo dostavo zmanjka olja, zlasti v slabih zimskih vremenskih razmerah. Sistemi, ki spremljajo količino olja v rezervoarju in samodejno obvestijo dobavitelja, vam lahko pomagajo, da se tej težavi izognete, če se odločite za to storitev. Za najboljšo ceno kurilnega olja pa lahko seveda storite še druge stvari.

Brezplačno do ponudb za oljni kotel (dobava in montaža)

Draga in moteča namestitev

Centralna peč na olje zahteva drago namestitev, ki je lahko prav tako zelo moteča. Rezervoar za kurilno olje je lahko tudi grd (čeprav je to mogoče rešiti s podzemnim rezervoarjem). Prav tako ga je potrebno vsako leto servisirati. Večina kondenzacijskih kotlov na olje je talnih, zato boste morda imeli težave pri izbiri stenskega modela. Prav tako jih je treba priključiti na vodovod, da kisla tekočina kondenzata odteče. Oljni kotli običajno omejijo pretok tople vode, da se zagotovi, da je voda vroča, tako kot bi morala biti. To pomeni, da je pretok tople vode nižji, kot bi bil pri plinskem kombiniranem sistemu ali sistemu s toplo vodo, temperatura pa se bo zmanjšala, ko se porabi več vode.

Preverite tudi: PEČ NA DRVA: PREDNOSTI, SLABOSTI IN IZVAJALCI ZA PEČI NA DRVA

Olje je fosilno gorivo in pri izgorevanju proizvaja ogljikov dioksid, zato ga ni mogoče šteti za čisti vir energije. Vlada načrtuje postopno opustitev ogrevalnih sistemov z visoko vsebnostjo ogljika na fosilna goriva, kot so naftni kotli, v letih 2020. Prav zaradi tega izbira centralne peči na olje morda ni najboljša.

CENTRALNA PEČ NA OLJE – CENA

Centralna peč na olje oziroma poraba goriva pri tem ogrevanju vas bo stala od 50€ do 100€ na mesec. Povprečno boste za takšno izbiro kurjave odšteli nekje 70€ na mesec. Seveda je cena odvisna od kvalitete olja, velikosti domovanja, energetske varčnosti vašega doma, ter nihanja cen olja.

Cene za centralne peči na olje (oljni kotel) pa so zelo različne. Cena oljnega kotla je odvisne od ponudnika, kvalitete ter velikosti peči. Cene se gibljejo nekje od 210€ do 340€ za montažo centralne peči. Sam oljni kotel pa vas bo stal med 800 in 3000 €.

Preverite tudi: CENTRALNA PEČ NA PELETE (CENA IN KOMU ZAUPATI MONTAŽO)?

CENTRALNA PEČ NA OLJE, PONUDNIKI OZIROMA IZVAJALCI

Centralno ogrevanje in vodovodne instalacije, Borut Potočnik , s.p., Cimerman Janez S.P. – Kovinska Galanterija,Vodovod In Plinske Ter Centralne Instalacije,

Danpi, montaža vodovoda, centralne in servis, Igor Pipan, s.p., Darko Krašovec s.p. – instalacije za vodovod, plin in centralno ogrevanje, Instalacije centralnega ogrevanja Ljubiša Malešević s.p., Instalacije centralnih, vodovodnih, Solarnih in plinskih napeljav, Rožle Jazbinšek s.p., Instalacije Kraševec – instalacije centralnega ogrevanja in vodovoda Kraševec Danilo s.p., Instalacije Škedelj, elektroinštalacije in inštaliranje centralnih sistemov, Matjaž Škedelj s.p.,

Inštalacije centralnih in vodovodnih naprav, Nejc Košnik s.p., Inštalacije Mirč vzdrževanje, montaža in servis vodovodnih, centralnih in klimatskih naprav na terenu Miran Herega s.p., Inštalacije vodovoda in centralnega ogrevanja, Emsad Musić s.p., Inštalacije vodovodnih, plinskih in ogrevalnih naprav, Haris Ramić s.p., Inštalaterstvo Nograšek Marijan s.p., Inštaliranje vodovodnih in centralnih napeljav, Bošjan Kolar s.p., Korez Anton S.P.-Aqua Plan Trgovina Centralne Kurjave-Sanitarij, LORENLINE, popolna ogrevalna tehnika, d.o.o.,

Lahko se odločate tudi med temi

M&MB MONTAŽA CENTRALNIH IN VODOVODNIH INŠTALACIJ MIHA BOŽJAK S.P., MONTAŽA CENTRALNEGA OGREVANJA, MATJAŽ LUKANEC S.P., MONTAŽA CENTRALNEGA OGREVANJA, PLINSKE IN VODOVODNE INŠTALACIJE NA TERENU PAVEL ANDERLIČ S.P., MONTAŽA ENERGETSKIH NAPRAV, CENTRALNA, VODA, KLIMA, PLINSKE INSTALACIJE ERVIN ČEBRON S.P., MONTAŽA IN SERVIS CENTRALNEGA OGREVANJA, NA POT – CENTRALNA KURJAVA, VODOVOD, KOPALNIŠKA OPREMA, …


PONUDNIKI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
brezplačen vpis ?


…NAPELJAVA VODOVODNIH IN CENTRALNIH KURJAV TOMAŽ KOŠIR S.P., PILINGER SILVO S.P. – PODJETJE ZA TRGOVINO IN STORITVE- VODOVODNE, PLINSKE INSTALACIJE, CENTRALNO OGREVANJE, PLAMI D.O.O.- SERVIS POPRAVILO OLJNIH GORILNIKOV PLINSKIH GORILCEV IN PEČI, SKOK ANTON S.P. – MONTAŽA CENTRALNE KURJAVE IN INSTALACIJE VODOVODOV, SOBOČAN IGOR S.P. – MONT. CENTRALNIH IN VODOVODNIH NAPRAV, PLINSKE IN SANITARNE INSTALACIJE, STROJNE INŠTALACIJE JAVORNIK, CENTRALNE KURJAVE, PLIN, VODOVOD, KLIME,TOPLOTNE ČRPALKE, PELETI, ZAGORIČNIK BOJAN S.P., MONTAŽA CENTRALNE , PLINSKE IN VODOVODNE INSTALACIJE

Tukaj je naštetih nekaj izvajalcev oziroma ponudnikov teh storitev. Še bolje pa je, če se obrnete kar na spletno stran omisli.si, kjer so za vas na enem mestu zbrani vsi preverjeni ponudniki teh storitev. Tako si boste z iskanjem izvajalcev prihranili veliko časa in denarja.

Brezplačno do ponudb za centralno peč na olje
ocena bralcev
5 od 1
Deli prispevek >

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pošljite povpraševanje izvajalcem


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno