Kamini: Cena, trendi, ideje in preverjeni ponudniki za kamine

ocena bralcev
5 od 3

Kamini predstavljajo pomemben element skoraj vsakega stanovanja ali hiše. Nekateri jih namestijo tudi v poslovne prostore – pisarne, konferenčne sobe, ipd. Lahko služijo kot samostojen ogrevalni sistem, ali dopolnitev ogrevanja. Na trgu so številni modeli, barve, dizajni kaminov, ki se ločijo po vrsti kuriva, kapaciteti in velikosti prostorov, ki jih želimo s kaminom ogrevati, namenu uporabe in načinu izvedbe oziroma gradnje. Opremite jih lahko s številnimi dodatki. Poleg svoje funkcionalnosti pa kamini predstavljajo čudovit estetski dodatek vsakega prostora. Kaj izbrati, komu zaupati dobavo in montažo, na kaj paziti ter koliko vse to stane? Berite naprej…

Kazalo >

KAMINI in PEČI: CENE

povprečne cene za dobavo in montažo kaminov in peči (pečarstvo/lončarstvo) ter ceniki

110-10.000 EUR/kpl

Kontaktirajte preverjene ponudnike kaminov in peči (ponudbe / cene)
kamini-peči-omisli-si
Kontaktirajte preverjene ponudnike za kamin ali peč na Omisli.si. Prihranili boste tako čas, kot denar.


Kamini – Cene in ceniki

Preverite, kako se kamini med seboj razlikujejo glede na ceno. Izvajalec, vrsta kamina, izbira materialov in dodatkov ter vrsta kuriva so ključni dejavniki, ki vplivajo na stroške izvedbe.

Vrsta kaminaCena kamina
Kaminski vložki (vgradni kamini)940-6.000 €/kpl
Kaminska peč250-3.565 €/kpl
Zunanji vrtni kamin in zunanja kuhinja110-4.000 €/kpl
Pizza peč150-2.700 €/kpl
Zidani štedilnik250-2.500 €/kpl
Krušna peč250-2.500 €/kpl
Lončena peč (kmečka peč)2.000-5.000 €/kos
Viseči kamin570-3.400 €/kpl
Sevalni kamin3.500-6.000 €/kpl
Toplovodni kamin5.000-12.000 €/kpl
Toplozračni kamin4.000-10.000 €/kpl.
Kamin na drva170-3.500 €/kpl
Kamin na pelete900-1.900 €/kpl
Plinski kamin900-1.400 €/kpl
Električni kamin900-1.500 €/kpl
Bioetanolski kamin350-2.000 €/kpl

Kontaktirajte preverjene ponudnike kaminov in peči (ponudbe / cene)

Kaminski vložki (vgradni kamini)

Ko se odločite za uporabo kamina v vašem domu, je najboljše izbrati kaminski vložek. To je industrijsko izdelan produkt, ki predstavlja jedro kamina. Za samostojno uporabo je treba vložek ustrezno obzidati in obložiti. Pri tem lahko izbirate med širokim naborom materialov, od litega ali pečarskega šamota, ploščic, betona, itd. Vgradni kamin lahko glede na izbiro materiala in načina delovanja prilagodite vašim željam. Cena za vgradni kamin je od 940 € – 6.000 €/kpl.

PONUDNIKI ZA KAMINE / PEČI se brezplačno vpišite tukaj (posredujemo stranke · brezplačen vpis)

kaminski-vlozek-vgradni-kamin-cena
Kaminski vložek lahko po želji obložite z raznovrstnim materialom. Na primer okrasni kamen, ki sovpada s pohištvom in barvami stene bo zagotovo prava izbira.

Kaminska peč

Opazujte prasketanje ognja in uživajte v prijetni toploti. To vam omogoča uporaba kaminske peči. Najpogosteje se za kurjavo v kaminski peči uporabljajo polena. Torej samo zanetite ogenj, ki ga vzdržujete z dolaganjem polen. Tako preprosto je. Ne smete pa pozabiti še na redno čiščenje dimnika in ostankov pepela iz kurišča. Cena za kaminsko peč je od 257 € – 3.565 €/kpl.

kaminska-pec-cena
Izbirajte med različnimi modeli kaminske peči. Zagotovite si romantiko v vašem domu.

Zunanji vrtni kamin in zunanja kuhinja

Peka ražnjičev in drugih jedi z žara še nikoli ni bila tako enostavna, kot če jo pripravite v vrtnem kaminu. Cena za vrtni betonski kamin je od 110 € – 1.800 €/kpl. Zunanji vrtni kamin je izdelan iz odpornih in trpežnih materialov, da kljubuje vsem vremenskim razmeram. Omogoča enostavno čiščenje, njegova izvedba pa ni prezahtevna. Za kurjenje v vrtnem kaminu se običajno uporablja oglje, ali drva.

zunanji-vrtni-kamini
Zagotovite si izjemne piknike, kjer lahko goste postrežete z dobrotami iz vrtnega kamina.

Če imate na voljo dovolj prostora in želite vaše piknike prestaviti korak dlje, lahko zunanji vrtni kamin nadgradite v zunanjo kuhinjo. Ustvarjajte morske specialitete, pecite ribe, hrano izpod peke, kuhajte marmelado ali druge jedi, kjer lahko pride do ‘’packarije’’, ki je v notranji kuhinji ne želite. Letna kuhinja vam zagotavlja praktično uporabo vaše terase, balkona ali dvorišča in omogoča kuhanje na odprtem. Elementi zunanje kuhinje so lahko različni – žar, kuhalna plošča, pečica, krušna peč ali pica peč. Obvezna oprema je seveda tudi pult za odlaganje in umivalnik, lahko pa letno kuhinjo opremite tudi s kuhinjskimi omaricami. Tako lahko začimbe in posodo imate vedno pri roki.

cena-kamini-zunanje-kuhinje
Naj vaša letna kuhinja vsebuje čim več pripomočkov za enostavno pripravo hrane.

Dodajte še hladilnik in že diši po najboljši vrtni zabavi dolgo v poletno noč. Izbirate lahko med številnimi materiali kot na primer les, granit, pulti iz nerjavečega jekla, beton, keramika in seveda kombinacije teh materialov. Cena zunanje kuhinje je v večji meri odvisna od izbire elementov, materialov, dimenzij in seveda zahtevnosti izvedbe. Načeloma pa boste za vrtno kuhinjo odšteli od 2. 000 € – 4. 000 €/kpl, cene so višje v kolikor gre za kuhinjo po meri ali izbiro izjemno napredne opreme.

Pizza peč

Z gradnjo pizza peči si boste zagotovili naslov najboljšega gostitelja vrtnih zabav za znance in prijatelje. Pizza peč je običajno izdelana iz naravne, žgane gline in šamotnega tlaka. Lahko je različnih dimenzij. Zelo pomembna pa je pravilna priprava podlage. Prepustite to izkušenemu pečarju. Ločimo več vrst peči za peko pice. Lahko so to prenosne peči v enem kosu, zidane krušne peči, ali pa razstavljive peči. Prenosne peči manjših dimenzij so primerne tudi za uporabo na balkonih, ali pod kozolci. Zidane peči pa so primerne za gradnjo na odprti površini. Cena za pizza peč je od 150 € – 2.700 €/kpl.

pizza-pec-cena-opeka
Pizza peč je lahko sestavljena iz opek, ali iz drugih zidnih materialov. Pripravite najboljšo pico za vso družino.

Zidani štedilnik

Ogrevalno telo, štedilnik in pečica, vse v enem elementu. To je zidani štedilnik, ki združuje te tri ključne lastnosti, povrh vsega pa je še čudovit dodatek vaše kuhinje. Za zidani štedilnik običajno potrebujete trdo gorivo, na primer drva ali druge lesne proizvode. Danes poznamo mnogo oblik in dimenzij zidanih štedilnikov, kot tudi številne barvne kombinacije. Če ste ljubitelj tradicije, je vgradnja zidanega štedilnika kot nalašč za popestritev vašega doma. Cenovno boste za zidani štedilnik odšteli od 250 € – 2.500 €/kpl.

zidan-stedilnik-uporaba-drv-moderno
Čeprav zidane štedilnike pogosteje zasledimo v malce starejših stavbah, pa še zdaleč niso iz mode. Lahko ga povsem funkcionalno kombinirate z moderno pečico in sodobnim načinom kuhanja. Ogrevanje in kuhanje na enem mestu.

Krušna peč

S krušno pečjo boste v vaš dom prinesli veliko mero domačnosti in romantike. Vse kar potrebujete, je dovolj prostora, kamor jo boste namestili. Krušno peč lahko poleg ogrevalne funkcije uporabite za peko domačega kruha, potic in drugih dobrot. Cena za krušno peč je od 2.000 € – 5.000 €/kos. Dodaten plus pri izgradnji krušne peči je, da jo mojster za vas izdela po meri. Da bo vaša krušna peč dobro služila svojemu namenu, jo je smiselno vsake toliko časa obnoviti. Cena obnove krušne peči je od 180 € – 300 €.

krusna-pec-kamini-cena-peka-kruha
Krušno peč lahko zlahka odenete v omet po vaši izbiri. Zagotovite si čudovit ambient vključno s peko okusnih dobrot in ogrevanjem.

Lončena peč (kmečka peč)

Lončena peč je edinstveno pridobitev vašega doma. Na njej lahko počivate, berete knjigo, sušite sadje, zelišča ali oblačila. Prav tako se jo splača imeti, saj ima visoko ogrevalno in akumulacijsko sposobnost. Dimenzija lončene peči je prilagodljiva razsežnosti prostora. Mojster bo poskrbel za kvalitetno izdelavo.

loncena-pec-cena-uporaba
Kdo pravi, da lončena peč ne more biti čudovit element v modernem stanovanju?

Kmečka peč je obložena s ploščicami (različnih vrst in oblik), ki dodatno prispevajo k akumulaciji toplote. Z lončeno pečjo lahko predvsem v spomladanskem in jesenskem času ogrevate prostore in tako nadomestite centralno ogrevanje. Primerna pa je tudi za ogrevanje prostorov ob zelo nizkih zimskih temperaturah. Cena za lončeno peč je od 2.000 € – 5.000 €/kos.

Viseči kamin

Visok izkoristek kurjave, lahko je viseči ali pa montiran z oporno nogo. Stensko viseči je ena od različic visečega kamina in ima na steni razporejene oporne točke. Viseči kamin je običajno izdelan iz litega železa. Gre za edinstven element, ki bo služil kot popolna popestritev vaših prostorov. Omogočeni so namreč številni umetniški dizajni in veliko možnosti personalizacije. Velika prednost visečih kaminov je, da topel zrak potuje navzdol in horizontalno razširja toploto po prostoru / ogreva prostor. Cena za viseči kamin je od 570 € – 3.400 €/kpl.

viseci-kamini-cena-uporaba-funkcionalnost
Ena od ključnih lastnosti, s katerimi se lahko pohvalijo viseči kamini je, da ne zasedejo veliko prostora in so enostavni za uporabo. Prav tako pa zlahka razporedijo toploto po celotnem prostoru, od vrha do tal.

Preberite tudi: INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

Sevalni kamini

Sevalni ali akumulacijski kamin je dobil ime po načinu delovanja. Toplota se namreč po prostoru prenaša s sevanjem kaminskega oboda. Material, s katerim obložimo kamin, to toploto veže nase in jo potem oddaja v prostor. Prednost sevalnega kamina je, da hitro ogreje zrak v prostorih, zato je primeren predvsem kot dodatni vir toplotne energije. Njegova šibka točka pa je, da zrak ne kroži in se posledično bolj malo toplote prenese v prostor. Zato je ključno, da je kamin obložen s kvalitetnimi, akumulacijskimi materiali, ki absorbirajo toploto. Cena za sevalni kamin je od 3.500 € – 6.000 €/kpl. Zelo pogosto pa stranke izberejo kombinirani kamin, ki združuje lastnosti dveh načinov ogrevanja. Tako si zagotovite maksimalen prenos toplote in ogrevanja.

sevalni-kamini-cena-prednosti
Sevalni kamini so obloženi z edinstvenimi materiali, ki vpijajo toploto. Tako si zagotovite hitro in enostavno ogrevanje celotnih prostorskih kapacitet.

Toplovodni kamini

Kot že samo ime pove, se pri toplovodnem kaminu ne segreva zrak, ampak voda. Gre za ogrevanje z visokimi temperaturami, podobno radiatorskemu sistemu. Voda, razpeljana po ceveh okrog kurišča kamina, se segreva preko toplote, ki je sproščena ob kurjenju. Nadalje je po ceveh speljana do ogrevalnega sistema. Toplovodni kamin lahko služi kot samostojno ogrevalno telo, saj je med kaminom in ogrevanimi prostori izguba toplote zelo nizka. Njegova težava pa je v tem, da za svoje delovanje potrebuje elektriko – ob izpadu je to lahko problem. Cena za toplovodni kamin je od 5.000 € – 12.000 €/kpl.

toplovodni-kamini-lastnosti
Preverite, v čem se toplovodni kamini razlikujejo od klasičnih kaminov.

Toplozračni kamini

Cenovno so toplozračni kamini malenkost dražji. Njihova okvirna cena sega od 4.000 € – 10.000 €/kpl. Toplozračni kamin odlikujejo lastnosti, kot sta hitra sposobnost ogrevanja in enakomerna razporeditev toplote po prostoru. To mu omogoča ventilacijski sistem, ki poskrbi za enakomerno kroženje zraka. Primeren je predvsem za ogrevanje enega (večjega) prostora, oziroma sklopa med seboj povezanih prostorov. Problem toplozračnega kamina pa je, da ima velik izkoristek sevalne toplote kurilne naprave, ki jo sprošča v prostor skozi prezračevalne cevi. To lahko povzroči prekomerno segrevanje v prostoru, saj se toplota ne akumulira.

uporaba-toplozracnega-kamina-moderno
Z uporabo toplozračnega kamina si boste zagotovili enakomerno razporeditev toplote po celem prostoru.

Kamini na drva

Ne glede na to, ali gre za vgradni kamin, ali pa kaminsko peč, za oboje lahko uporabite trdo gorivo – drva. Povsem ekološki material, s katerim ostajate vedno v stiku z naravo. Potrebujete ustrezno zalogo drv, kot tudi primeren prostor za njihovo shranjevanje. V primerjavi s kurjenjem na pelete, bodite pripravljeni, da bo pri kurjenju drv ostalo več pepela, ki ga boste redno morali odstranjevati. Prav tako je potrebno večkrat dnevno naložiti drva v kamin, za redno vzdrževanje toplote. Cena za kamin na drva znaša od 170 € – 3.500 €/kpl.

kamini-na-drva-shranjevanje-kuriva
Za uporabo kamina na drva boste potrebovali zadostno količino polen. Bodite inovativni pri izvedbi shranjevanja kuriva – nekaj zaloge si lahko naredite kar v bližini kamina.

Kamin na pelete

Tovrstni kamin je prava izbira za vse, ki ste veliko časa zdoma. Nastavite namreč lahko čas vžiga kamina in čas, ko naj se ta ugasne. Tako boste lahko kamin prižgali, preden pridete domov in ogreli prostore, namreč nekateri kamini omogočajo tudi upravljanje na daljavo. Še ena prednost kamina na pelete je, da ne potrebujete večjega prostora za shranjevanje (drvarnica). Lahko si naredite zalogo peletov, ali jih kupujete sproti, po potrebi. Prav tako za peleti ostane manj odpadnega pepela, saj skoraj v celoti zgorijo.

kamini-na-lesne-pelete-cena
Pogosta izbira strank danes so kamini na pelete. Preverite, zakaj.

Cena za kamin na pelete je od 900 € – 1.900 €/kpl. Avtomatsko delovanje in elektronsko izgorevanje zagotavljata vzdrževanje enakomerne temperature v prostorih.  Še ena velika prednost kamina na pelete je, da napolnite zalogovno posodo in kamin samodejno regulira pelete. Tako vam tudi po več dni ne bo potrebno preverjati zalogovnika. Kamin na pelete je ekonomičen, energijsko varčen in lahko služi kot samostojno ogrevalno telo (predvsem v nizkoenergijskih in pasivnih objektih), ali pa dopolnjuje ogrevalni sistem v večjih, kompleksnih stavbah.

Plinski kamini

Ko izbirate vrsto kamina in vam cena predstavlja ključni element izbire, potem je plinski kamin prava izbira. Cena plinskih kaminov je od 900 € – 1.400 €/kpl. Več možnosti izbire materiala in dimenzij. Plinski kamin lahko enostavno upravljate kar preko mobilne aplikacije, tako vam ne bo treba skrbeti, da se boste vrnili v hladen dom. Najprimernejše okolje za plinski kamin so mestna središča, kjer je omogočen dostop do plina, prav tako pa ni dovolj prostora za shranjevanje drv in drugega trdega goriva. Posebnost plinskega kamina je manjši plamen modrikaste barve, za delovanje pa ne potrebuje dimnika. Če si želite kamin pretežno tudi zaradi edinstvenega ambienta ob večjih plamenih, je bolje izbrati kamin na drva.

posebnosti-plinski-kamini
Za plinski kamin je značilno, da je plamen rahlo modrikaste barve. Izgleda čudovito.

Električni kamini

Ena od odlik električnega kamina je zagotovo to, da za delovanje ne potrebuje dimnika. Električni kamin je mogoče enostavno vgraditi in tudi ob primeru preselitve, njegov transport ni zahteven. Cenovno so tovrstni kamini kar ugodni, njihova cena namreč znaša od 900 € – 1.500 €/kpl.  Ne proizvaja dima in s tem tudi ne onesnažuje vašega okolja. Je pa lahko to tudi slaba lastnost, saj ne ustvarja pravega ognja, kar ne daje tako čudovitih možnosti ambienta. Sicer pa je električni kamin zelo varen, saj se kaminski vložek ne segreva, kar preprečuje, da bi se opekli.

elektricni-kamini-cena-lastnosti-brez-dimnika
Zakaj so električni kamini še posebej enostavni za uporabo? Ker za svoje delovanje ne potrebujejo dimnika.

Bioetanolski kamini

Bioetanol se v osnovi uporablja kot pomožno gorivo. Pridobimo ga lahko iz obnovljivih virov energije, predvsem iz biomase. Največja prednost bioetanolskih kaminov je, da ne pregrevajo prostorov in za svoje delovanje ne potrebujejo dimnika. Torej so primerni predvsem za uporabo v manjših, zaprtih prostorih. Najpogosteje pa jih zasledimo v montažnih in nizkoenergijskih objektih.

bioetanolski-kamini-posebnosti
Bioetanolski kamini so znani po odprtem gorišču, saj ob izgorevanju kuriva ne proizvajajo dima in ne onesnažujejo okolja.

Pri bioetanolskem kaminu vas ni potrebno skrbeti za odpadne saje ali pepel in za dim ali neprijeten vonj. Še ena posebnost je, da imajo odprto gorišče, s čimer si zagotovite pravi romantični ambient. Izkoristek energije in moč bioetanolskega kamina sta nizka, zato je najbolj primeren za dogrevanje prostorov, ali pa v objektih, kjer se prostori ogrevajo zgolj občasno. Cena za bioetanolski kamin je od 350 € – 2.000 €/kpl.Preverjeni pečarji in ponudniki za dobavo vgradnjo in montažo kamina oz. kateremu mojstru za kamin zaupati?

Za varno in kvalitetno uporabo kamina, mora ta biti profesionalno izdelan. Zagotovite si profesionalnega mojstra, ki vam to lahko zagotovi. Izbirajte med izbranimi ponudniki za dobavo in vgradnjo kamina, oziroma pečarja za njegovo izvedbo.


Najboljši ponudniki kaminov in peči v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih ponudnikov za kamine in peči (lončarstvo / pečarstvo)

Loading

celoten seznam ponudnikov kaminov >

Če menite, da vam ljubi ponudnik kamina / peči manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


Če bi sami googlali, bi našli podobne oz. enake ponudnike, ki pa jih še nismo preverili:  Pečarstvo Hrovat, Kamini Peči Kumer, Merkur, Pečarstvo Zoran, Furlan, Pečarstvo Zoran, Pečarstvo Avguštin, F&G Podržaj, Uroš Koželj, Peči keramika d.o.o., Peči in kamini Golob, Pečarstvo Megamik, Kamini Kočevar, Iki Pro, Ekokamini, Planet 5, Portal Tim, De Carina – kamini G.O., Furnitura, Kamini Luzar, Orca Energija, Živex, Lingston, eMundia, Obi, Bauhaus, France Turbo, Flamming, Lokaterm, Beckmann, Deco Kamini, Dim Grad, THS, Knut, Kamini Jelen, Kamini Klemenc, Mimovrste, Nordpeis, Kamini Peči Kumer, Vega Produkt, Nordica, Sojos, Petrol, Lontech, Biofire, Azur, Ekoflam, Kamini Fujan, …


PONUDNIKI KAMINOV / PEČI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke 📸
največ strank v SLO 🙏
brezplačen vpis 👀


…Bojan Zoran, Varme, Toplina Kamina, Deloindom, eHisa, Kamini Nikšić, Kamini Galeti, Re-eko, Klarstein, Kamini Unikat, Čiro, David Pelikan, Seguin, Kamini Mato, Tulikivi, Dermastja, IMaG kamini, M tehnika Mercator, Arhideja, Tutela, Kip Kop, Prity, Agni, Rabljeni Kamini, Ogenj, Meg, Termotehnika, Kaminske peči Rika, Pečarstvo Košak, Mix, Norbit, Lafat, Morsoe, Eximma, Senko, Zajc Franc, Trgoinox, Saval in številni drugi. Na Omisli.si smo za vas preverili ponudnike, da ne boste zapravljali veliko časa z iskanjem. In denarja.

Preberite tudi: ARHITEKT CENA: KOLIKO STANE ARHITEKT (PGD, PZI, PID, IDP, PZR, INTERIER)?

Kamini: Trendi in ideje za moderen kamin

moderni-obojestranski-kaminski-vlozek
Eden največjih trendov letošnjega leta je zagotovo uporaba dvostranskega kamina. Velika novost, s katero si zagotovite enostavno ogrevanje večjih prostorov, estetsko dovršenost in enostavno uporabo vmesnih sten.
trendi-namestitev-podolgovatega-kamina
Vse pogostejša je danes uporaba kaminov, ki so nameščeni v neposredni bližini tal. Prav tako pa so modeli danes vse bolj podolgovati in tanjši, za razliko od klasičnih, bolj kvadratnih in visokih oblik kaminov.
inovativne-oblike-kaminov-trendi-viseci
Trendovske oblike visečih kaminov. Moderne in inovativne ideje za umetniške duše.
namestitev-kamina-pod-televizor-trendovsko
Trend, ki se je razširil po veliko domovih, je namestitev kamina pod televizor. V objemu romantike boste lahko ob dolgih večerih na toplem spremljali najljubše filmske oddaje.
izkoristek-svetlobe-s-kaminom
Izkoristite celoten prostor, z namestitvijo dvostranskega kamina, ki poleg tega poskrbi še za maksimalno izkoriščeno dnevno svetlobo.
modern-dizajn-kaminov-v-spalnici
Sledite trendom in kamin poleg dnevnih prostorov uporabite tudi za ogrevanje spalnice.

Preberite tudi: ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI

Pogosta vprašanja in odgovori za kamin

Za vas smo pripravili odgovore na pomembna vprašanja, ki si jih boste gotovo zastavili ob izvedbi kamina. V nadaljevanju pa preverite tudi, kdaj so izvajalci za kamine v Sloveniji najbolj iskani.

Zakaj izbrati kotni kamin (cena, prednosti, slabosti)?

Danes je na trgu pestra ponudba različnih modelov kotnih kaminov. Ena od prednosti kotnega kamina je zagotovo to, da lahko zaradi steklenega kota v obliki črke L, ogenj opazujete iz dveh strani. To je predvsem priročno na primer v dnevnih sobah, kjer je kavč v L obliki nameščen nasproti kamina. Tako bodo vsi člani družine lahko hkrati preživljali udoben čas na kavču in spremljali ogenj v kaminu. Da bo kotni kamin zares popestril prostor, v katerem bo nameščen, je ključno, da njegovo izdelavo ustrezno načrtujete.

Pravilno ga je potrebno umestiti v prostor, predvideti njegovo moč in velikost. S tem si boste zagotovili največjo funkcionalnost kotnega kamina. Seveda pa je potrebno dobro razmisliti tudi o pripravi podlage za kotni kamin. Stroški kotnega kamina okvirno od 2.000 € – 10.000 €/kpl. Še ena od prednosti kotnega kamina je ta, da ga lahko estetsko vključite v dva prostora, če ga postavite na mejo dveh prostorov. S tem dosežete večji domet toplote, ogenj pa lahko opazujete povsod.

V čem so boljši zidani kamini?

Zidane kamine zasledimo tako v notranjih prostorih, kot tudi letnih kuhinjah ali vrtovih. Na trgu lahko izbirate med številnimi materiali in barvami, namenjenimi gradnji zidanega kamina. Zidani kamin odlikujejo dolgoobstojnost, kvaliteta in trdnost. Če ga namestimo zunaj, si zagotovimo kamin, odporen na vse vremenske razmere. Če se odločite za izdelavo zidanega kamina, boste si zagotovili vaš osebni doprinos k notranji ali zunanji opremi, saj boste sami izbrali kakšno izvedbo želite in katere mere naj izvajalec pri tem uporabi.

Stenski kamin Vs. samostoječi kamin Vs. kotni kamin – kaj izbrati (cena, prednosti, slabosti)?

Prednost samostoječih ali prostostoječih kaminov je gotovo v tem, da jih je lažje odstraniti iz prostorov, ali jih prestaviti v drug objekt v primeru selitve. Selitev stenskega ali kotnega kamina zna biti zahteven izziv. Zagotovo ena od prednosti kotnega kamina je to, da lahko z njim ogrevamo več prostorov hkrati (na primer dnevno sobo in kuhinjo), saj ga namestimo na rob prostora. Kotni kamin namreč toploto oddaja v dve smeri. Med tem ko stenski kamin načeloma toploto oddaja le v eno smer in sicer od stene, v kateri je nameščen.

Seveda pa obstaja tudi ena od novosti na trgu in to je vgradnja dvostranskega kamina v steno med dvema prostoroma. Tako ne le, da ogrejemo dva prostora hkrati, ampak si omogočimo tudi uporabo vmesnih sten za prenos dnevne svetlobe ali stik med bivalnimi prostori. Če kamine med seboj primerjamo glede na cene, okvirno lahko rečemo, da so si zelo podobne in segajo nekje med 2.000 € – 10.000 €/kpl. Seveda so stroški odvisni od same izvedbe, vrste materiala, priprave podlage, velikosti kamina, ipd. Poleg tega dvostranski stenski kamin lahko ima višje stroške, saj so potrebna tudi bolj kompleksna izvedbena dela za njegovo montažo.

 

Prednosti betonskih kaminov?

Betonski kamin je znan predvsem po svoji vzdržljivosti, dolgi življenjski dobi, trdnosti in odpornosti na temperaturne spremembe. Beton je kot vrsta materiala primeren za izdelavo notranjih, kot tudi zunanjih kaminov. Njegovo vzdrževanje v obeh primerih ni zahtevno. Betonske obloge notranjega kamina sicer v prostor vnesejo mogoče nekaj več hladnosti, a to še ne pomeni, da ne bi lepo sovpadal na primer z industrijskim ali sodobnim stilom notranje opreme. Pri izbiri pravega kamina boste dobro preučili vse vrste in preverili, ali se betonski kamin ujema z vašim domom. Svetovalci priznanega ponudnika vam bodo pri tem pomagali.

Koliko stanejo zidani vrtni kamini po meri?

Ko urejate okolico, imejte v mislih tudi piknike, druženja na prostem in poletne večere v družbi prijateljev. Izdelava zidanega vrtnega kamina vam bo omogočila kvalitetno pripravo hrane. Stroški izdelave vrtnih kaminov so odvisni od številnih dejavnikov. Če se odločite za izvedbo zidanega vrtnega kamina po meri, bodo stroški višji. Upoštevati je namreč treba pripravo terena, vrsto izbranega materiala, način izdelave in čas, ki je potreben, da mojster ustreže vsem vašim željam in zahtevam glede kamina po meri. Okvirna cena za zidani vrtni kamin po meri torej znaša od 2.000 € – 5.000 €/kpl, seveda lahko tudi več. Stroški so namreč v večji meri odvisni tudi od izbire ponudnika oziroma izvajalca.

KOLIKO STANE CENTRALNA PEČ NA DRVA (CENA IN KOMU ZAUPATI MONTAŽO)?

Koliko stanejo zidane letne kuhinje – zunanja kuhinja cena?

Če imate prostor na terasi, ali vrtu, ga lahko izkoristite za izdelavo zidane letne kuhinje. Okvirna cena za zunanjo kuhinjo znaša od 1.500 € – 4.000 €/kpl. Stroški so poleg načina izdelave, vrste materiala in izvajalca odvisni tudi od naprednosti izbrane opreme. Namreč pri zunanjih kuhinji imate na voljo široko paleto različnih pripomočkov, ki jih lahko uporabite za pripravo hrane. Poleg klasičnega žara, štedilnika, kamina, peči za pico, delovnega pulta in hladilnika, lahko letno kuhinjo opremite z izbrano tehnologijo, estetskimi in dekorativnimi elementi. Tako boste pripravljali prave vrtne zabave za vaše goste in družino. Prednost zidane kuhinje je predvsem v tem, da je cenovno relativno ugodna in ni zahtevna za vzdrževanje. Seveda pa lahko zidano letno kuhinjo kombinirate s številnimi materiali in ji dodate še kanček modernosti, elegance ter okrasnih razsežnosti.

Koliko stanejo plinski kamini (cena, prednosti, slabosti)?

Za plinski kamin ne boste potrebovali spravljati drv oziroma polen, niti kupovati peletov ali drugega trdega goriva. Vse, kar boste storili, ko vas bo zeblo, je pritisnili na gumb. Še ena od prednosti plinskega kamina je zagotovo to, da vam ne bo potrebno čistiti kurišča, se obremenjevati z umazanijo ali ostanki saj. Tovrstni kamin za učinkovito delovanje potrebuje le dovod zraka in odvajanje dimnih plinov.

Plin bo v kaminu povsem izgorel in za sabo ne bo pustil odvečnih ostankov. Lahko rečemo, da je plinski kamin sodobni način ogrevanja, primeren predvsem za stanovanja v blokih in mestnih središčih. Tu je manj možnosti za shranjevanje večjih količin drv ali drugih gorilnih elementov. Ob napornem tempu življenja si lahko zagotovite, da se vrnete v ogret dom. Plinski kamin namreč lahko upravljate kar preko pametnega telefona na daljavo. Nastavite lahko želeno temperaturo, višino plamena in čas vžiga. Okvirna cena za plinski kamin znaša od 900 € – 1.400 €/kpl.

Če pa se nenazadnje dotaknemo še ene ključne slabosti plinskega kamina – res je, da boste v gorišču lahko spremljali ognjene plamene. A plamen pri plinskem kaminu je manjši in značilne modrikaste barve. Ne bo isto, kot če bi imeli kamin na drva, kjer so ognjeni zublji zares romantični in pomirjujoči za opazovanje.

Koliko stanejo kaminske peči na drva (cene)?

Ena tradicionalnih oblik ogrevanja predvsem v stanovanjskih hišah, je zagotovo kaminska peč na drva. Prepustite se udobju in toplini, ki jo v prostor vnese ogenj, ki ga opazujete v odsevu steklenih vrat peči. Okvirna cena za kaminsko peč znaša od 270 € – 2.000 €/kpl. Kaminske peči na drva so cenovno zelo ugodne. Za kurilno sezono pa si morate priskrbeti še zadostno količino drv, kar pomeni, da boste tudi s tem imeli določene stroške. Prav tako pa morate imeti dovolj prostora za njihovo spravilo. Preden pa se odločite za nakup kaminske peči na drva, preverite, ali imate v prostorih omogočeno izvedbo dimne cevi, za odvajanje dima.

Koliko stanejo kaminske peči (cene)?

Kaminske peči so znane po svoji toplotni učinkovitosti. Izdelane so iz ognjevarnih materialov. Kot energent kaminskih peči se najpogosteje uporabljajo drva ali peleti. Cene za kaminske peči so različne, odvisne od njihovih dimenzij, zmogljivosti segrevanja in energijskega razreda. Okvirno pa znašajo od 400 € – 2.000 €/kpl.

Koliko stanejo kamini na drva (cena)?

Za kamin na drva boste okvirno odšteli od 3.500 € – 6.000 €/kpl. To je majhna cena za toplino in udobje, ki si ju boste z namestitvijo tovrstnega kamina zagotovili. Kaj je še bolj romantičnega in prijetnega kot uživati ob dolgih zimskih večerih ob opazovanju ognjenih zubljev v gorišču kamina?

Koliko stanejo kamini (cena)?

Cene za kamine so zelo različne. Odvisne so od izbranega ponudnika, vrste izbranega materiala, načina izdelave kamina in priprave podlage. Če postavimo nek okvir, ki ga dosega cenik kaminov, lahko rečemo, da od 150 € – 12.000 €/kpl. Cena je nižja, v kolikor kupite že izdelan kamin pri izbranem izvajalcu in ga samo montirate, ali če izbirate med nizkocenovnimi modeli. Stroški kamina pa so višji, če izberete kamin po meri, ali druge visokocenovne modele z napredno tehnologijo.

Koliko stanejo električni kamini (cena)

Napredek tehnologije v sodobnem času prinaša številne spremembe tudi na področju ogrevalnih sistemov. Tako je poleg številnih načinov, znantno v ospredju tudi ogrevanje z elektriko. Električni kamin, za katerega boste odšteli približno od 900 € – 1.500 €/kpl, je odlična izbira za vse, ki v svojih domovih ne želijo / ne morejo imeti shranjenih večjih količin gorilnih elementov (peleti, drva). To velja predvsem za večstanovanjske hiše v mestih. Prednost električnega kamina je, da ne proizvaja dima, torej ne boste imeli dela s čiščenjem kamina in odstranjevanjem odpadnega materiala. Je pa ena pomanjkljivost in sicer električni kamin ne ustvari pravega ognja, kar posledično ne ustvari tistega pravega občutka kamina. Prav tako lahko nastane problem ob izpadu električne energije, če je električni kamin edini vir vašega ogrevanja.

Koliko stane zidani zunanji kamin (cena)?

Če ste si od nekdaj želeli na svojem vrtu, terasi ali dvorišču pripravljati dobrote iz žara, potem je pravi čas, da si zagotovite svoj lastni zidani zunanji kamin. Okvirno boste zanj odšteli od 200 € – 4.000 €/kpl. Lahko izbirate med že pripravljenimi modeli kaminov, kjer je potrebno le sestaviti posamezne modele v celoto. Ali pa se odločite za zidani zunanji kamin po meri. Ob tem morate vedeti, da bodo stroški višji, sama izvedba kamina pa se lahko malce zavleče, saj je potrebno uskladiti vse izbrane materiale in vaše želje.

Koliko stane toplovodni kamin na drva?

Toplovodni kamin deluje na poseben način, namreč z ognjem se segreva voda v zalogovniku. Ta ogreta voda potem potuje po ceveh in ogreva prostore. Okvirna cena za toplovodni kamin na drva znaša od 5.000 € – 12.000 €/kpl. Stroški kurilne sezone bodo odvisni od tega, koliko drv boste potrebovali za ogrevanje vaših prostorov. Seveda je potrebno upoštevati tudi velikost prostorov in potrebo po ogrevanju glede na padec zimskih temperatur.

Koliko stane prostostoječi kamin na drva (cena)?

Ločimo prostostoječi ali vgrajeni kamin na drva. Razlika med njima je v glavnem v tem, da prostostoječi nima zahtevne montaže in ga lahko po želji odstranite. Med tem ko vgrajeni kamin, je kot nam že ime pove, vgrajen v steno oziroma kot naših bivalnih prostorov, zato ga je težko, če ne tudi skoraj ne mogoče odstraniti. Okvirne cene prostostoječih kaminov na drva znašajo od 3.000 € – 5.000 €.

Koliko stane peč za pico (cena)?

Doma pripravljena pica je vedno odlična kulinarična izbira. Zakaj si ne bi omogočili peke pic kar na domačem vrtu ali terasi? Na trgu so različne vrste omenjenih peči. Od plinskih, prenosnih vrtnih peči, električnih pica peči, itd. A če imate možnost, izberite zidano peč za pico, ki je trdna in vam bo dobro služila veliko let. Te peči so zelo podobne krušnim, le da so mogoče malenkost manjše in nižje izvedbe. Seveda pa so dimenzije odvisne od vaših želja. Izvedba peči je primerna za kurjenje drv ali peletov. Okvirna cena za pizza peč znaša od 150 € – 3.000 €/kpl.

Koliko stane krušna peč (cene)?

Predvsem v starejših kmečkih hišah danes pogosto še zasledimo ohranjeno krušno peč. Gre za enega najbolj tradicionalnih načinov ogrevanja, ki so ga predvsem naše babice dobro poznale. Lahko rečemo, da je skoraj vsaka hiša imela peč. Danes okvirna cena za izgradnjo krušne peči znaša od 2.000 € – 5.000 €/kpl. Krušna peč, ne le, da našemu domu da pridih domačnosti, ali nas spomni na otroštvo, temveč je tudi zelo dober vir toplote.

Nič ni lepšega, kot ob mrzlih zimskih večerih spiti čaj na topli peči, ali na klopci ob njej. Prav tako pa je krušna peč lahko priročna za sušenje oblačil, sadja, kruha ali zelišč za pripravo čaja na njeni zunanji površini. Seveda pa ne smemo pozabiti, da iz notranjosti peči lahko prijetno zadiši po kruhu, potici, picah, kolačih, ipd.

PEČ NA DRVA: PREDNOSTI, SLABOSTI IN IZVAJALCI ZA PEČI NA DRVA

Koliko stane kamin na pelete (cena)?

Med kamine na trda goriva štejemo tudi kamin na pelete. Pred nakupom moramo dobro preučiti razsežnost naših prostorov, saj je od tega odvisna izbira dimenzije in moči kamina na pelete. Okvirna cena za tovrstni kamin znaša od 900 € – 2.100 €/kpl. Velika prednost peletov je njihova ekonomičnost in pa visok izkoristek energije. Zagotovite si enostavno uporabo kamina, namreč kamin na pelete sam dozira pelete v kurišče. To nam bistveno olajša delo, saj nam ni potrebno nenehno skrbeti, da ohranimo ogenj. Prav tako pa lahko nastavimo kamin tako, da bo v času, ko nas ni doma, že začel delovati in ogrel naš dom.

Koliko stane kamin na bioetanol (cena)?

Če ste pristaš okolju prijaznih načinov ogrevanja, bo namestitev ekokamina prava izbira za vas. Bioetanol je plin, ki je pridobljen iz biomase ali drugih obnovljivih virov energije in gori brez dima. Cenovno so ti kamini dokaj ugodni. Okvirno lahko rečemo, da cenik sega od 350 € – 2.000 €/kpl. Pri izgorevanju bioetanola ne prihaja do odpadnih emisij, zato kamin za delovanje tudi ne potrebuje dimnika. Kamin na bioetanol ni primeren za celovito ogrevanje (večjih) prostorov, ampak bolj za občasno ogrevanje. Učinkovito pa služi predvsem kot dodaten vir toplote, predvsem v prehodnih obdobjih. Kamin na bioetanol je enostaven za izvedbo, njegovo vzdrževanje pa ni zahtevno.

Koliko stanejo notranji kamini (cena) in kje ga naročiti?

Če si želite notranji kamin, je dobro, da pri izbranem izvajalcu pridobite čim več informacij o tem, kakšne vrste kamin bi bil primeren za vaš dom. Izbirate lahko med kamini z izgorevanjem različnih vrst kuriva. Prav tako trg ponuja številne modele in izvedbe, barve in vrste materialov, med katerimi se odločate. Okvirni cenovni rang za notranje kamine znaša od 350 € – 12.000 €/kpl. Stroški so odvisni od vrste kamina in zahtevnosti izvedbe.

Kateri so moderni kamini?

Med moderne kamine štejemo viseči, plinski, električni kamin, kamin na bioetanol in dvostranski kamin. Ker pa podjetja v svojih krogih nenehno nadgrajujejo sistem delovanja kaminov, bomo verjetno kmalu priča še kakšnim novostim.

Sicer plinski in električni kamin že vsi dodobra poznamo, a vseeno sta na trgu še dokaj nova. Ena modernih novosti je zagotovo viseči kamin, ki s svojo zanimivo obliko navduši številne ljubitelje estetsko opremljenih prostorov. Dvostranski kamin pa je še eden od trendov, ki se je pri nas že uveljavil. Gre za kamin, ki je nameščen v pregradni ali glavni steni med prostori. Služi hkratnemu ogrevanju dveh ali več prostorov, zagotavlja dobro izkoriščeno dnevno svetlobo in vaš dom opremi z eleganco.

Kakšna je razlika med kaminom in kaminsko pečjo?

Kamin je vgradni in ga običajno izdelamo v času, ko prenavljamo objekt oziroma ga na novo gradimo. Kaminska peč pa je montirana in enostavno povedano, postavljena na želeno mesto v prostoru. To nam omogoča, da jo lažje servisiramo, premikamo ali selimo. Poznamo različne tipe kaminskih peči, ki naš dom dobro ogrejejo, je pa res, da ne zagotovijo tako dobre akumulacije toplote v primerjavi s kaminom. Prav tako je kamin veliko bolj romantičen in tradicionalen. Kaminske peči pa so tako rekoč bolj sodobni oziroma moderni dodatki naših domov, ki jih po navadi naknadno umestimo v prostore.

Kaj so to e-kamini?

E-kamini je priznano podjetje, s pestrim naborom kaminov, štedilnikov, kaminskih peči, vrtnih kaminov, krušnih peči in dizajnerskih kaminov. Na njihovi spletni strani lahko preverite, kako raznovrstne izdelke imajo v ponudbi. Zagotovijo vam montažo njihovih produktov po celotni Sloveniji, vam svetujejo pri izbiri in vam pokažejo, kateri so trenutno najbolje prodajani kamini. Izbirajte med kamini z najbolj napredno tehnologijo in najbolj optimalnimi načini delovanja.

Kaj je to toplovodni kamin?

To je kamin, pri katerem je sistem delovanja zastavljen tako, da z ognjem segreva vodo v zalogovniku. Ta pa se potem po ceveh centralnega ogrevanja pretaka po vašem domu. Izbirate lahko med vgradnim ali prostostoječim toplovodnim kaminom. Lahko ga priključite tudi na sistem talnega ogrevanja. Toplovodni kamin je odličen vir toplote, ki bo vaš dom prijetno ogrel. Okvirne cene toplovodnih kaminov se gibljejo med 3.000 € – 3.500 €.

Električni kamin ali kamin na drva – prednosti, slabosti in kaj izbrati?

Ob primerjavi električnega kamina s kaminom na drva je prva stvar, ki nam pride na misel, zagotovo to, da električni kamin ob izpadu elektrike ne bo deloval. S tem pri kaminu na drva ne bomo imeli težav, saj za svoje delovanje ne potrebuje električne energije. Je pa zagotovo ena od slabosti kamina na drva to, da je kurišče in dimnik potrebno redno čistiti ter odstraniti saje. Pri električnem s tem ne boste imeli težav, saj ne potrebuje dimnika.

Glede cene lahko rečemo, da je električni kamin okvirno cenejši kot kamin na drva. Prav tako pri električnem ne onesnažujemo okolja, med tem kot pri kaminu na drva ob izgorevanju polen nastaja dim.Toda nič ni bolj romantičnega in udobnega kot opazovati, kako gorijo drva v kaminu, med tem ko uživamo v udobju svojega doma. Seveda nas tudi električni kamin dobro ogreje, a vendar ne moremo uživati ob romantičnem opazovanju pravega ognja.

Ali se splača imeti vgradni kamin (cena)?

Najbolj priporočljivo je, da se za izdelavo vgradnega kamina odločite ob novogradnji. S tem si boste prihranili veliko izvedbenih del, ki se jih boste morali poslužiti v primeru, da se odločite za vgradni kamin ob prenovi doma. Če ste pristaš unikatnih izdelkov, si lahko izdelate svoj unikat, v kolikor izberete vgradni kamin. Namreč imeli boste možnost izbire barv, materialov in načina izvedbe, da bo vaš kamin takšen, kot ste si ga zamislili. Okvirna cena za vgradni kamin znaša od 2.000 € – 10.000 €/kpl. Preverite pri priznanem izvajalcu, kolikšni so stroški izdelave kamina.

Kakšna je razlika med kaminom, ki je namenjen za gretje ali kaminu, ki ima estetski učinek?

Novodobni kamini so estetsko zelo dovršeni. Kamin lahko služi kot samostojno ogrevalno telo, ali pa kot dopolnitev ogrevalnega sistema. Seveda pa predstavlja tudi ključen estetski element vašega doma. Ni lepšega, kot ob dolgih, hladnih večerih spremljati prasketanje ognja. Izbirate lahko med številnimi izvedbami kaminov, dizajni in različnimi materiali. Danes so na voljo izjemno moderni kamini kot je na primer viseči kamin, kjer lahko izbirate med enostranskim ali dvostranskim modelom. Kamin lahko opremite s številnimi dodatki in tako še polepšate njegov izgled. Če potrebujete kamin za ogrevanje, je smiselno upoštevati stroške izvedbe in kuriva. Če pa gre za estetski namen uporabe kamina, se osredotočite na izbiro modela in izgleda.

Prenavljam stanovanje, ali lahko vgradim kamin?

Seveda, to je povsem izvedljivo. Kamin lahko namestite na notranjo stran zunanje stene. Preverite le možnosti vgradnje za izbrani model kamina. V primeru kamina na drva, je steno potrebno prevrtati na dveh mestih. Ena odprtina služi za dimnik, druga pa za dovod zraka. V mestnih središčih je priporočljiva vgradnja kamina, ki ni na trdo gorivo, saj ne potrebujete dodatnega prostora za shranjevanje goriva. Prav tako pa za nekatere tipe kaminov sploh ni nujna vgradnja dimnika. Preverite tudi, kaj stranke povprašujejo na forumu in mogoče dobite še kakšen uporaben nasvet.

Nimam prostora za dimnik, ali je možna izvedba kamina brez dimnika?

Za izvedbo električnega, bioetanolskega in plinskega kamina ne potrebujete dimnika. Izvedba tovrstnih kaminov ni zahtevna, prav tako pa vam omogočajo enostavno uporabo.

uporaba-elektricnega-kamina-brez-dimnika
Tudi če nimate prostora za dimnik, svoj dom še vedno lahko opremite s čudovitim kaminom.

Koliko stanejo najboljši kamini?

Danes lahko izbirate med številnimi modeli in izvedbami kaminov. Če izbiramo glede na ceno, so cenovno najugodnejši električni, plinski, kamin na pelete in bioetanolski. Višje cene pa so značilne za sevalni, toplovodni in toplozračni kamin. Lahko bi rekli, da neko zlato sredino imajo kamini na drva, kaminske in lončene peči, ter pica peči. Seveda pa je vse odvisno od možnosti izvedbe, izbire materiala in morebitnih dodatkov h kaminu, ki ceno lahko zvišajo.

Kako pogosto je potrebno čistiti kurišče kamina?

Celoten kurilni sistem, vključno z dimnikom (če ga imate), je smiselno očistiti vsaj dvakrat na kurilno sezono. Sicer pa kurišče kamina čistite po potrebi, odvisno od vrste goriva. Povprečno se pepel čisti iz kurišča po približno 5 – 10 kurjenjih.

Novogradnja – kdaj je smiselno začeti z izvedbo kamina?

V času novogradnje preudarno razmislite, kateri tip kamina je za vaš objekt najboljši. Upoštevajte, ali gre za montažno, pasivno ali nizkoenergijsko hišo, stanovanje v bloku, ipd. Šteje namreč zahtevnost njegove vgradnje in možnosti izvedbe. Običajno se kamin v novogradnji vgradi po izvedbi ometov in estrihov.

Kako vem, da kamin deluje pravilno in varno?

Delovanje kamina je smiselno redno spremljati. Za varno delovanje je ključno, da je kurišče očiščeno in v njem ni prevelike količine ostankov (trdega) goriva. Če kamin vključuje dimnik, mora biti prehodna pot dima očiščena. Z redno uporabo kamina se namreč v dimniku lahko začnejo nabirati delčki pepela in saj, kar lahko zamaši pot. Kadar v kurišču ostajajo večji deli goriva in obloge, pomeni, da je izgorevanje slabo in je potrebno dimnik očistiti. Še en dober pokazatelj pravilnega delovanja pa so obloge na steklu vratc. Če je steklo umazano, potem je to znak, da je smiselno očistiti kurišče, saj gorivo ne zgori v celoti.

Preberite še: 5 hitrih nasvetov za zunanjo kuhinjo

Kdaj najpogosteje načrtujemo kamin in kdaj so ponudniki kaminov v Sloveniji najbolj iskani?

Priznani izvajalci in dobavitelji kaminov so v Sloveniji najbolj iskani konec leta. Predvsem v mesecih novembru in septembru. To je povsem razumljivo, saj se kamini uporabljajo predvsem proti koncu leta, služijo pa kot samostojno ogrevalno telo, ali dopolnitev kurilnega sistema. Čez leto so ponudniki kaminov manj iskani, takrat potekajo običajno vzdrževalna dela, obnova kaminov, prenova, ali opremljanje z raznimi dodatki. Zagotovite si priznanega izvajalca, da bo vaš kamin konec leta povsem pripravljen na kurilno sezono.

kamini-povprasevanje-v-Sloveniji-cena
Kamini so v Sloveniji najbolj iskani proti koncu leta, predvsem v mesecu novembru.
Kontaktirajte preverjene ponudnike kaminov in peči (ponudbe / cene)

ocena bralcev
5 od 3