Zunanje talne obloge: Cena, trendi, ideje in kateremu mojstru zunanjih talnih oblog zaupati?

ocena bralcev
4.6 od 5

Izbira pravih zunanjih talnih oblog je ključnega pomena. Si želite prenoviti svojo teraso, balkon ali dvorišče? Spodaj boste našli nekaj najboljših mojstrov, ki bodo kvalitetno opravili svoje delo, prav tako pa boste našli veliko idej kako po najnovejših smernicah urediti svoj dom.

ZUNANJE TALNE OBLOGE – CENE

povprečne cene za zunanje talne obloge in ceniki

3 – 35 EUR/m2

Vrsta zunanjih talnih oblogCena zunanjih talnih oblog
Keramične ploščice17-30 EUR/m2
Kamnita podlaga17-30 EUR/m2
Gumijasta podlaga6-35 EUR/m2
Umetna trava3-20 EUR/m2
Talne obloge iz kompozitnega lesa (WPC PLOŠČE)15-30 EUR/m2
Betonske zunanje talne obloge3-12 EUR/m2
Lesene zunanje talne obloge25-35 EUR/m2

Kontaktirajte preverjene mojstre za zunanje talne obloge (ponudbe / cene)

zunanje talne obloge keramične ploščice cene mojstri trendi

Zunanje talne obloge- cena s polaganjem

Keramične ploščice

Cene se gibljejo nekje med 17€ do 30€m2. Cena je odvisna od materiala, velikosti površine na katero boste polagali keramične ploščice, zahtevnosti terena in izvajalca samega.

Cena keramičnih ploščic je dokaj ugodna, daje pa vam naravni videz kamna ali lesa. Zelo lahko jih je očistiti in vzdrževati.

Keramične ploščice se lahko hitro obrabijo, če so izpostavljene ekstremnim temperaturam. Ob hudem mrazu lahko razpokajo. Niso idealna izbira ob bazenih in drugih mokrih površinah, saj lahko tako postanejo zelo spolzke.

Keramične ploščice
Keramične ploščice nudijo naraven videz lesa.

Umetna trava

Cene se gibljejo nekje med 3€ in 20€m2. Cena je odvisna od kakovosti trave, površine ter od izvajalca.

Umetne trave ni potrebno kositi, prav tako boste z nakupom kvalitetne umetne trave vzbudili naraven videz zelenice. Čeprav se cena na začetku morda zdi visoka, se vam bo na dolgi rok izplačalo, saj so stroški vzdrževanja ničelni.

Seveda pa umetna trava ni naravna, zato ne bo prava izbira za tiste, ki jim umetne mase niso všeč.

Umetna trava
Umetna trava je enostavna za vzdrževanje.

Gumijasta podlaga

Za gumijasto podlago, boste odšteli vse od 6€ pa do 35€m2, za najkvalitetnejše pa tudi več. Seveda je cena odvisna od kakovosti materiala, velikosti terena in izvajalca.

Preberite tudi: TALNE OBLOGE: CENA, PREDNOSTI IN SLABOSTI (PVC/VINIL, PARKET, EPOKSI, LAMINAT, PLOŠČICE)

Zelo primerna je za mokre površine, saj ni spolzka, hitro pa se tudi očisti. Guma je sicer trpežna, vendar pa se ne more primerjati s kamnito ali betonsko podlago. Zelo hitro se tudi obrabi na sončnih površinah.

Gumijasta podlaga
Gumijasta podlaga je primerna tudi za mokre površine

Kamnita podlaga

Cene kamnitih podlag so različne, dobite jih že za 17€m2, nekje v višjem cenovnem razredu pa se cene gibljejo okoli 30€/m2, seveda odvisno od kakovosti materiala, izvajalca ter velikosti terena.

Kamnite podlage so izjemno vzdržljive, niso spolzke, skoraj vedno so popolnoma naravne in tudi vzdrževanje je zelo enostavno. Uporabljamo jih lahko zelo dolgo, praktično dokler jih sami ne zamenjamo. Kamen je vodoprepustni material, zato se lahko na njemu skozi pronicanje vode nabere veliko mahu in vlage.

Kamnita podlaga
Kamnita tla nudijo eleganten in naraven videz

Podlage iz kompozitnega lesa (WPC plošče)

Cene se gibljejo od 15€ do 30€ mseveda pa je cena odvisna od izvajalca, kakovosti materiala in velikosti površine.

So lahke za vzdrževanje, odporne so tudi na ogenj, prav tako pa so enostavne tudi za inštalacijo. Vendar pa lahko hitro postanejo zelo vroče, kar je v poletnih mesecih nerodno.

Podlaga iz kompozitnega lesa
Podlaga iz kompozitnega lesa je občutno cenejša

Betonska podlaga

Cena se giblje vse od 3€ do 12€ m2 . Odvisna je od izvajalca, velikosti površine in kakovosti materiala.

Beton je izredno vzdržljiv in trpežen, enostaven za čiščenje, zelo dolgo obstojen, poleg tega pa je cenovno zelo dostopen. Četudi je čiščenje enostavno, se zelo hitro umaže, prav tako pa je izredno trd, tako da ni primeren za otroško igro.

Betonska tla
Beton je izredno trpežen material.

Lesena podlaga

Cena lesenih vodoodpornih plošč se gibljejo od 25€ do 35€m2, odvisno od izvajalca, velikosti površine in kakovosti materiala.

Lesene podlage dajejo občutek topline, naravnega videza in svežine. Vendar pa jih je težje vzdrževati, zaradi naravnih materialov pa je cena nekoliko višja.

Lesena tla
Lesena tla dajejo občutek toplote.

Kateri so najbolj iskani in najboljši mojstri za zunanje talne obloge?


Najboljši mojstri za ZUNANJE TALNE OBLOGE v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih mojstrov za zunanje talne obloge


celoten seznam mojstrov za talne obloge

Če menite, da vam ljubi mojster za zunanje talne obloge manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Spodaj so našteti še nekateri mojstri za polaganje zunanjih talnih oblog, vseeno pa je najbolje, da se obrnete na omisli.si/talne-obloge, kjer so zbrani vsi preverjeni in ocenjeni ponudniki, da ne izgubljate časa in denarja.

ADNAN BALIĆEVAC S.P., AL GRADNJE, SAMED FAZLIĆ S.P., ALBERTO BODLAJ S.P., ANDJELA, ZAKLJUČNA GRADBENA DELA D.O.O. APRIMA PARKETARSTVO, PRIMOŽ KASTELIC S.P., ASPIS NOVA D.O.O., BOJAN POTOČNIK S.P., BRANKO KURI S.P., PARKETARSTVO, DAM MILADIN JAKOVLJEVIĆ S.P., DAMIJAN VAC S.P., DESEO D.O.O., ELVAZ ELVEDIN KAMENJAŠEVIĆ S.P., GSVOD GRADBENE IN DRUGE STORITVE D.O.O. HABITAT D.O.O., HARCO, D.O.O., HEF D.O.O., INŠTALACIJE PETOŠ, BOBAN PETOŠ S.P., K & L, D.O.O., KERAMIČARSTVO KLEMEN MIKOLIČ S.P., LESARSTVO HUDOVERNIK, PROIZVODNO IN TRGOVSKO PODJETJE, D.O.O.,


MOJSTRI ZA ZUNANJE TALNE OBLOGE se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


LSA-PRENOVA LEON POŠTRAK ORGL S.P., MANSARDA, PRODAJA TALNIH OBLOG, KERAMIKE IN NOTRANJIH VRAT, NATALIJA POMPE S.P., MARAMO-SVET PARKETA, D.O.O., MIROSLAV BOJIĆ S.P., MONTPROJEKT IVAN TOMIĆ S.P., OKLEP D.O.O., PARKETARSTVO IN DRUGA MIZARSKA DELA GREGOR DAJČMAN S.P., PARKETARSTVO OREHEK, GREGOR SUHADOLNIK S.P., PARKETARSTVO PAVLIČ D.O.O., PARKETARSTVO RIBIČ, MATEJ RIBIČ S.P., PAŠKO ALEKSIČ S.P., PLOŠČICA – ZORAN RISTIĆ S.P., PRIJETEN DOM D.O.O., SAVANOVIĆ D.O.O., STIL 2012, VESELIN ZHAN KRISTOV, S.P., TENERO-OUTLET, MATEJ DVORŠAK, S.P., VAGRES D.O.O., VETOFORM, D.O.O., VIKING, D.O.O., VLADO KAMNIK S.P., VODOINSTALACIJE ŠIMIĆ, ALEN ŠIMIĆ S.P….

Trendi in ideje za zunanje talne obloge

Keramične ploščice

Keramične ploščice so odlična izbira za teraso. Nudijo vam videz lesenih ali kamnitih teras, vendar pa so pogosto celo bolj trpežne od naravnih materialov kot sta kamen in les.

Vzdrževanje je izredno enostavno, saj jih lahko čistimo z vodo in pometamo, tako da že sproti poskrbimo za vzdrževanje.

Nenazadnje pa so tudi veliko cenejše kot naravni materiali, kar je v kombinaciji z dobro trpežnostjo dobitna kombinacija.

Preberite tudi: KNAUF CENIK: POVPREČNE CENE ZA SUHOMONTAŽNA DELA IN CENIKI (GIPS / MAVČNE PLOŠČE)

Keramična terasa
Keramika je odlična izbira za teraso.

Umetna trava

Marsikdo nima dostopa do travnika na svojem dvorišču. Umetna trava je zelo dobra rešitev za tak problem. Na videz in otip zelo podobna pravi travi, vzdrževanje pa je veliko lažje, saj trave ne rabiš obrezovati ali urejati.

Preberite še: Tla in ograja, s katerimi ne boste imeli dela

To je dobra rešitev tudi za tiste, ki imajo domače živali, saj je umetna trava prijazna tudi do hišnih ljubljenčkov. Na njej se lahko igrajo tudi otroci in predstavlja užitek celotni družini.

Preberite tudi: ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI

Umetna trava
Umetna trava je odlična izbira za hišne ljubljenčke.

Gumijasti tlakovci

Gumijasti tlakovci posnemajo videz kamna, betona in drugih materialov, hkrati pa nudijo odpornost, udobje in enostavnost gume. Izbira videza je neskončna, v vseh barvah in oblikah. So zelo varna izbira sploh za otroke, ki se ob padcu ne poškodujejo kot bi se na betonu. Tako so idealna izbira za podlago otroškim igriščem, prav tako pa so dobra izbira četudi jih uporabljate zgolj na terasi.

Preberite tudi: KERAMIČARSTVO: CENA ZA POLAGANJE PLOŠČIC, DEKORATIVNEGA KAMNA IN PRENOVO KOPALNICE

Gumijasti tlakovci
Gumijasti tlakovci so odlična izbira za otroška igrišča.

Katere zunanje talne obloge so najboljše za zunanjo podlago?

Porcelanasta podlaga je odlična izbira za zunanje površine, saj ni porozna, zaradi žganja plošč na visokih temperaturah, pa te ob temperaturnih ekstremih ne bodo popokale. Zelo enostavno jih tudi čistimo, na tržišču pa je ogromno motivov za različne okuse.

Preberite tudi: SLIKOPLESKARSTVO: CENA ZA PLESKANJE (BARVANJE / BELJENJE), KITANJE STEN IN POLAGANJE TAPET

Ali je vinil primeren kot zunanja talna obloga?

Vinilne talne obloge se običajno uporabljajo za notranje prostore, saj so oblikovane tako, da so odporne na vlago in enostavne za čiščenje. Vinil kot material ni idealen za zunanjo uporabo, saj ne prestane dobro ekstremnih temperatur, neposredne sončne svetlobe in drugih zunanjih elementov. Dolga izpostavljenost takim razmeram lahko privede do bledenja barve, pokanja ali celo deformacije vinila. Zato običajno za zunanje talne obloge priporočamo druge materiale, kot so les, kompozitni materiali ali keramika, ki so bolj odporni na zunanje vremenske pogoje. Vendar pa se lahko v nekaterih primerih, kot so pokrite terase ali verande, uporabi tudi vinil, vendar je potrebna dodatna previdnost in redno vzdrževanje.

Ali obstaja vrsta laminata, primerna za zunanjo uporabo?

Zaenkrat je na tržišču le vodoodporni laminat, ki pa zaradi svoje občutljivosti ni primeren za zunanje površine. Zaradi svoje mehkobe, se bi zunaj hitro uničil, je pa tudi zelo občutljiv glede čiščenja, zato je bolj priporočljiv za notranjo uporabo.

Preberite tudi: INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

Kateri so najbolj poceni materiali za talne obloge?

Eden izmed najbolj poceni materialov je beton. Zaradi njegove vzdržljivosti, smo lahko še tako nepazljivi, pa ga ne bomo uničili, prav tako pa je enostaven za čiščenje. Poleg betona so cenovno zelo dostopni tudi grušč, kamen in tlakovci.

Na forumu pa boste našli še več vprašanj in odgovorov ki vam lahko pomagajo pri lažji odločitvi.

Kontaktirajte preverjene mojstre za zunanje talne obloge (ponudbe / cene)

ocena bralcev
4.6 od 5