Izkop za hišo: Cena za izkop gradbene jame in temeljev ter preverjeni bageristi

Imeti svojo hišo so sanje marsikoga. Čeprav je gradnja hiše precej hitra, je potrebno, v kolikor se odločite za novogradnjo, preiti skozi nekaj faz, začenši s prvo fazo – izkop za hišo. V tem članku preverite skozi katere gradbene faze je potrebno iti, na kaj je potrebno biti previden, cene za izkop gradbene jame in preverjene bageriste.

IZKOP ZA HIŠO: CENE

povprečne cene za izkop gradbene jame za hišo ter ceniki

50-450 EUR/dan

Kontaktirajte preverjene ponudnike za izkop za hišo (ponudbe / cene)

Izkop gradbene jame (izkop za hišo)od 10 evrov/m3
Izkop zemljeod 3,5 eur/m2
Površinski odkop humusaod 2,9 eur/m3
Planiranje dna gradbene jameod 0,6 eur/m3
Planiranje filca pod gramozod 2,5 eur/m2
Utrjeno tamponsko nasutjeod 17 eur/m3
Najem bagra in mini bagra (odvisno seveda  od 80 eur/dan
Izkop jarkov in kanalovod 22 evrov/m3

Kontaktirajte preverjene bageriste za izkop gradbene jame (ponudbe / cene)
bagerist izkop za hišo
Izkop gradbene jame za hišo.

Ko se odločimo za svojo hišo, se moramo zavedati, da je gradnja hiše zahteven projekt, ki nam bo vzel nekaj časa in načrtovanja, da bomo s končnim izdelkom res zadovoljni. Gradnja hiše poteka v 5. fazah, od same priprave zemljišča, do priprave na vselitev. Prihranite svoj čas, denar in skrbi ter se obrnite na naše preverjene bageriste na tej povezavi: klikni tu.


Najboljši ponudniki za izkop za hišo v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih bageristov za izkop za hišo

Loading

celoten seznam ponudnikov izkopa  >

Če menite, da vam ljubi ponudnik izkopov manjka na seznamu, mu/jim posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


I. gradbena faza

Seveda je potrebno začeti s 1. gradbeno fazo. V njej je potrebno urediti gradbišče in ga pripraviti za našo hišo. To pomeni vse od postavitve gradbene table, ograje, sanitarij, postavitve gradbenega profila, ureditev elektrike in vode, ki so potrebni za gradbena dela.

Nato pride na vrsto izkop gradbene jame. Sam časovni potek te faze je močno odvisen od tega, kakšna je zahtevnost terena. V primeru, da je teren res zahteven, je v nekaterih primerih potrebno tudi geomehansko poročilo.

II. in III. gradbena faza

Naslednji korak je priprava kletne plošče, ki se naredi v primeru, da bo objekt podkleten. Nato pride na vrsto izdelava konstrukcijskih gradbenih del v vseh etaž, tudi podstrešja. S tem se vzpostavi celotna konstrukcija, ki že nakazuje, kako bo celotni objekt izgledal. V to je vključeno vse od žlebov, odtočnih cevi, do strešnih oken.

Nekje lahko zasledimo tudi omembo podaljšane III. gradbene faze. Običajno to pomeni, da so v III. gradbeni fazi pridružena še vhodna vrata, vsa okna oziroma vso zunanje stavbno pohištvo, ki lahko vključuje tudi že zunanjo izolacijo.

Preberite tudi: ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI

IV. gradbena faza

V tej fazi pridejo na vrsto vsa dela, ki so v notranjosti objekta. To vključuje vse predelne stene, betonske tlake in izolacijo objekta. Prav tako se v tem koraku se napelje vso potrebno inštalacijo, uredi obloge, ki potrebujejo mokro vgradnjo in namesti vso stavbno pohištvo.

V. gradbena faza

Zadnja faza, v kateri se opravijo vsa zaključna dela. V njej boste položili talne in stensko obloge, zaključili inštalacijska in sliko pleskarska dela ter pripravili objekt na vselitev. Obenem se boste osredotočili tudi na ureditev okolice.

Preverite tudi, kako obnoviti svojo hišo na tej povezavi: omisli.si/gradnja-obnova.

gradbene faze
Gradnja hiše obsega 5 gradbenih faz, ki vodijo do stanja, da je stavba vseljiva.

Vrste izkopov, ki se uporabljajo v gradbeništvu

Ne glede na to, ali želite zgraditi gospodarsko ali stanovanjsko zgradbo, je treba zemljišče pregledati in pripraviti, da bo zagotovilo močne temelje.

Izkop je pomemben del vsakega gradbenega projekta. Postopek uporablja različna orodja in tehnike za premikanje tal, kamnin in drugega materiala za oblikovanje luknje in pripravo območja za gradnjo. Vrsta izkopa je odvisna od uporabljenega materiala in namena.

Izkop vrhnjega plasti zemlje

Kot že ime pove, ta vrsta izkopa vključuje odstranitev izpostavljenega ali najvišjega območja zemeljske površine. Metoda izkopavanja odstranjuje rastlinje, tla in vse druge razpadajoče materiale, zaradi katerih bi lahko zemlja neprimerno nosila strukturne obremenitve.

Izkopavanje kamnin

Ta vrsta izkopa se osredotoča na skalne površine, ki ovirajo gradbeni proces. Izkopavanje kamnin je v primerjavi z drugimi vrstami zelo zahtevno. To je zato, ker tega ni mogoče storiti brez uporabe posebne opreme in tehnik, kot sta vrtanje ali peskanje za odstranitev kamnine ali čiščenje trde površine.

Izkop zemlje

Da bi ustvarili temelje za zgradbe in mostove je treba odstraniti različne plasti zemlje. Izkop zemlje vključuje odstranjevanje tal; plast pod zgornjim delom tal za namene gradnje.

Izkop za hišo: Cena za izkop gradbene jame in temeljev ter ceniki

  • Povprečna cena za izkop gradbene jame se giblje od 10 evrov/m3.
  • Izkop gradbene jame (izkop za hišo) | od 10 evrov/m3
  • Izkop zemlje | od 3,5 eur/m2 dalje
  • Površinski odkop humusa | od 2,9 eur/m3 dalje
  • Planiranje dna gradbene jame | od 0,6 eur/m3 dalje
  • Planiranje filca pod gramoz | od 2,5 eur/m2 dalje
  • Utrjeno tamponsko nasutje | od 17 eur/m3 dalje
  • Najem bagra in mini bagra (odvisno seveda   | od 80 eur/dan dalje od njegove velikosti, običajno so 4-6 t)
  • Izkop jarkov in kanalov | od 22 evrov/m3 dalje

Preberite tudi: GRADNJA HIŠE: KOLIKO STANE HIŠA (CENA GRADNJE HIŠE)?

Cena izkopa je odvisna od tega, kakšen je celoten obseg in zahtevnost samega obsega. Namreč določeni dejavniki, kot so izkopavanje v brežino, ali je objekt delno vkopan, sama širina, dolžina in globina izkopa. Prav tako na ceno vpliva tudi to, kako oddaljeno je odlagališče ter sama vrsta zemljine (slednja je lahko mehka ali pa se izkopava v kamne/skale).

Preberite tudi: KROVSTVO + TESARSTVO + KLEPARSTVO = STREHA: CENA STREHE, VRSTE, PREDNOSTI IN SLABOSTI KRITIN

izkop gradbene jame
Cena izkopa gradbene jame za hišo je odvisna od širine, globine ter zahtevnosti izkopa.

Izkopi – kaj je všteto v storitve različnih tipov izkopov

Sedaj že veste, da obstaja kar nekaj vrst izkopov, njihove cene, preverite pa tudi kaj je običajno vključeno v posamezni tip storitve.

Izkop gradbene jame (izkop za hišo)

Izkop gradbene jame (izkop za hišo) | od 10 evrov/m3.

Izkop gradbene jame se opravi strojno z bagerjem, cena pa je odvisna od tega, kakšna je širina in globina izkopa ter oddaljenost odlagališča od lokacije izkopa. Seveda je odvisna tudi od zahtevnosti, zato se prehodno dogovorite, kakšna je ponudba.

Storitev običajno vključuje pripravo površine, primerno označitev delovne lokacije in strojni izkop s sprotnim odlaganjem na transportno vozilo. Po potrebi se izkopan material porabi tudi za zapis oziroma planiranje terena ali se ga odpelje na bližnjo deponijo.

Preverite tudi: FASADE: CENA, PREDNOSTI IN SLABOSTI RAZLIČNIH VRST FASADNIH SISTEMOV

Izkop zemlje

Izkop zemlje | od 3,5 eur/m2 dalje

Tudi tu je odvisno od tega, kakšno vrste zemlje in količino zemlje, ki jo želite izkopati. Delo lahko vključuje izkop zemlje, ponovno zasutje, kjer se vzpostavi prejšnjo stanje ali odvoz na deponijo.

Preverite tudi: VODOVODAR: CENA IN PREVERJENI VODOVODARJI ZA VODOVODNE INŠTALACIJE IN POPRAVILA

Površinski odkop humusa

Površinski odkop humusa | od 2,9 eur/m3 dalje

Običajno se površinski odriv ali odkop terena I. ali II. kategorije strojno opravi v debelino do približno 40 cm. V samo storitev je običajno vključen tudi transport odvečnega materiala na deponijo.

Planiranje dna gradbene jame

Planiranje dna gradbene jame | od 0,6 eur/m3 dalje

Tu ponudniki poskrbijo, da so tla primerno pripravljena za postavitev temeljev skladno z geomehanskim poročilom. Sama storitev vključuje strojno utrjevanje tal z vibracijsko ploščo ali vibrirnim valarjem do te mere, ki je določena kot najbolj optimalna v skladu s statističnim izračunom.

Preberite tudi: KERAMIČARSTVO: CENA ZA POLAGANJE PLOŠČIC, DEKORATIVNEGA KAMNA IN PRENOVO KOPALNICE

Planiranje filca pod gramoz

Planiranje filca pod gramoz | od 2,5 eur/m2 dalje

Pri načrtovanju je nujno dobro utrditi teren, zato je potrebno premišljeno namestiti filc pod gramoz. Storitev vključuje nabavo materiala, načrt in namestitev, da je teren dobro pripravljen.

Utrjeno tamponsko nasutje

Utrjeno tamponsko nasutje | od 17 eur/m3 dalje

V fazi tamponskega nasutja storitev vključuje vse, od nabave, dobave in same vgradnje gramoznega materiala, ki je zmrzlinsko odporen. Slednjega nasujejo pod temelje in teren utrdijo do predpisane zbitosti.

Preberite tudi: UREJANJE OKOLICE HIŠE IN VRTOV: CENIK, IDEJE IN TRENDI

Najem bagra in mini bagra

Najem bagra in mini bagra (odvisno seveda od njegove velikosti, običajno so 4-6 t) | od 80 eur/dan dalje

Seveda se gradbenih del in mehanizacije lahko lotite tudi sami. Najem bagra se obračunava glede na uro ali dan. Cena najema je odvisna tudi od tega, kako velik je bager ter njegove zmožnosti – modernejši bagerji in večji (tudi do 20 ton) so cenovno dražji kot manjši in manj zmogljivi.  Upoštevajte tudi, da običajno strojno ura za upravljanje in prevoz bagra v ceno ni vključena.

Izkop jarkov in kanalov

Izkop jarkov in kanalov | od 22 evrov/m3 dalje

V storitev izkopa kanala ali jarka je zajeto predhodno načrtovanje dne in minimalni odmet na rob izkopa. Izkop je lahko ročni ali strojni, odvisno od površine, običajno pa obsega minimalni izmet, dosip ali premet odvečnega materiala.

Preberite tudi: SLIKOPLESKARSTVO: CENA ZA PLESKANJE (BARVANJE / BELJENJE), KITANJE STEN IN POLAGANJE TAPET

Najboljši bageristi v Sloveniji: Kateri so najbolj iskani ponudniki izkopov?

Ko ste že enkrat tako daleč, da se odločite za začetek I. gradbene faze, je potrebno seveda najti primernega bagerista. Uff, kar težko delo, kajne? Spodaj je navedeno le nekaj ponudnikov izkopov za hišo:

GSA Andrej Kožuh s.p., Ana Poklukar s.p., CPK d.d., družba za vzdrževanje cest, gradbeništvo in druge poslovne storitve, Robi Hrvatin s.p.,Uroš Homar s.p., Gradbena mehanizacija, Đuliano Gržinić s.p., MAKS GRAD d.o.o., Silvo Franko s.p., Matic Ovijač s.p., VEGRAM d.o.o., Denis Ceschia s.p., GRAD – GOR, Štefan Goričanec s.p., Janez Cimerman s.p., VOC Celje d.o.o., GAPIS d.o.o., UNIKOP Sanja Šarić s.p., BESTA d.o.o., LAPIS d.o.o., Bislimaj in Bislimaj d.n.o., Prevozništvo in Gradbena Mehanizacija Skok Marjan s.p., Tina Fajfar s.p.,TRIMARK d.o.o., SITRADE GAST d.o.o., GEOPORTAL d.o.o., Niki Dzaki  d.o.o., Aktual Gradnje d.o.o., VM PLUS d.o.o., UNI KO Simon Kos s.p., Esad Mulalić s.p., GRAD-POD, d.o.o.,ARAS Admir Ramić s.p., Rafael Kokol s.p., UZING, Jože Ušen s.p.,

izkop
Izkop gradbene jame za hišo je lahko v primeru nezahtevne in dosegljiva površine lahko opravljen že v parih dneh.

PONUDNIKI IZKOPA GRADBENE JAME se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke 📈 
največ strank v SLO 🙏
brezplačen vpis 👀


Brahigradnje d.o.o., Janez Svetlin s.p., Komatar Vido s.p. Storitve z gradbeno mehanizacijo, Anton Zamljen s.p.,  DANES-PLUS d.o.o., MIGOTA d.o.o., Marko Novak s.p., Solame Narciso Urbanaz s.p., PGM Matjaž Sinčić s.p., Izet Lelić, s.p., DRAGO d.o.o., NE-KULETA, d.o.o. GRADBENIŠTVO PRESTOR d.o.o.., Gradbena mehanizacija Darjan Kokalj, s.p., Ac gradnje Anže Čokan s.p., trgovanje z nepremičninami, Mežan Darja s.p., Splošna in zaključna dela v gradbeništvu, Svatnar, gradbeništvo in druge storitve, d.o.o., Gradbena dela, Maja Globočnik s.p., Tlakovanje Fetah Krasniqi s.p., Gradbena mehanizacija Jožef Debevec s.p..

Seveda si vsak, ki si ustvarja svojo hišo, želi imeti ponudnika, ki bo delo naredil kvalitetno. Obrnite se na omisli.si/izkop, kjer boste našli preverjene ponudnike.

Preberite tudi: INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

Izkopi: Pogosta vprašanja in odgovori za bageriste?

Spodaj so priložena vprašanja in odgovori na najpogostejša vprašanja, ki tarejo stranke, ko se odločajo za izkop za hišo. Poglejte si jih.

Kako dolgo traja izkop za hišo?

Kot omenjeno že zgoraj, je izkop za hišo res odvisen od več dejavnikov, predvsem od težavnosti terena.  Če je dostop lahek in zemljina enostavna, je lahko izkop narejen le v parih dneh.

Kaj naj naredim, če želim izkopati luknjo za hišo?

Najprej morate razumeti, kako obsežen je izkop in ali je težko dostopati do njega? Nato se morate vprašati,  ali je v tleh karkoli, česar ne želite poškodovati. Prav tako morate vedeti, ali bo luknja, ko bo narejena, postala nevarnost za druge stvari.

Obenem se vedno prepričajte, da ne boste ogrozili ali uničili nobenih pripomočkov, ki bodo postali nevarni in dragi za popravilo ali zamenjavo. Kar zadeva luknjo, ki jo želite izkopati: če je drobna luknja, uporabite lopato na svojem dvorišču. Če pa je luknja večja, ​​priporočamo najem izvajalca.

Preberite tudi: ARHITEKT CENA: KOLIKO STANE ARHITEKT (PGD, PZI, PID, IDP, PZR, INTERIER)?

Kako odstraniti hrib na dvorišču?

Pogodbenik bo z uporabil bager, da bo vkopal v hrib in odstranil odvečni material na tem mestu.

Ali se lahko izkopa hiše lotimo tudi pozimi?

Izkop hiše in projekt hiša se lahko opravlja vse leto, tudi pozimi, čeprav v nekaterih primerih to lahko poveča stroške in trajanje projekta.

Ali lahko naredim sam izkop hiše ali izravnavo zemlje?

Običajno lahko z dovolj izkušnjami in pravo opremo sam izkop hiše naredite tudi sami. Morali boste raziskati ustrezne metode. Pridobiti morate tudi prava dovoljenja in pregledati zemljišče. V skalnatih regijah boste morda želeli vključiti geologa – nekateri kopi se spremenijo v območja eksplozije ali za odstranjevanje kamnine potrebujejo težko opremo.

A pazite, če so v bližini vodovodne cevi, ki jih lahko poškodujete, kar bo povečalo vaše stroške.

V primeru, da je vaša površina zapletena in skalnata, vam priporočamo, da za to delo raje najamete strokovnjaka. Kako so se tega lotili, kakšne težave so imeli in katere nasvete imajo za nas, si poglejte tu.

Kaj naj naredim, saj je dostop do površine zelo omejen?

Na voljo so nam druge možnosti dostopa, kot so: dostop skozi vhodna ali zadnja vrata vaše hiše, če lahko tako dostopamo do površine. Do mesta lahko dostopajte tudi sosedove parcele (seveda po predhodnem dogovoru), tako da odstranite ograjo ali mejno oviro.   Garaža je pogost način dostopa do dvorišča in enostavno odstranimo del stene in ga po potrebi znova zamenjamo. Lahko se naredijo tudi umetne klančine, ki omogočajo dostop do druge strani ali skozi zid ustvarimo luknjo, ki jo potem neopazno zakrpamo.

Kontaktirajte preverjene bageriste za izkop gradbene jame (ponudbe / cene)
Izkop za hišo: Cena za izkop gradbene jame in temeljev ter preverjeni bageristi


VPRAŠAJTE MOJSTRE S PODROČJA


Naša skupnost šteje skupaj s preverjenimi ponudniki storitev preko 60.000 članov >> Vprašajte nas karkoli glede brane tematike v tem članku.

vprašajte mojstra s področja


Skupna ocena bralcev
[Skupaj: 3 Povprečje: 5]