Asfalt: Cena, trendi, ideje in preverjeni asfalterji za asfaltiranje dvorišč

ocena bralcev
4.2 od 5

Z asfaltiranjem polepšate dvorišče predvsem pa ustvarite vzdržljivo in trpežno površino z dolgo življenjsko dobo. V tem zapisu ne spreglejte koliko stane asfalt in asfaltiranje in kakšne so cene preverjenih asfalterjev na kvadratni meter. V nadaljevanju odgovarjamo na nekatera pogosta vprašanja glede asfaltiranja in predsavimo nekaj trendov za asfaltiranje, med katerimi boste zagotovo našli kakšno priljubljeno idejo za preoblikovanje vašega dvorišča.

ASFALT: CENE

cene asfaltiranja ter ceniki

10-45 EUR/m2

Pridobi 7 ponudb za asvaltiranje

Vrsta storitveCena asfaltiranja
Asfalt (cena za m2)17-40 €/m2
Asfaltiranje dvorišč, ceste in dovoznih poti (polaganje asfalta)15-25 €/m2
Popravilo asfalta30-45 €/m2
Polaganje robnikov10-20 €/m

Seznam preverjenih asvalterjev
asfaltiranje-cene-omisli-si-asfalt
Cena asfaltiranja se giblje med 10 in 45 €/m2.

Najboljši asfalterji v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih izvajalcev za asfaltiranje

Če menite, da vam ljubi ponudnik asfaltiranja manjka na seznamu, mu/jim posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Koliko stane asfaltiranje: Cena asfalta in cena polaganje asfalta ter ceniki

Preverite, kakšna je analiza cenika za posamezno storitev, ki jo mojstri zaračunajo. Analizirali smo okvirne cene za asfalt in polaganje asfalta.

Cena asfalta (asfalt cena za m2)

Okvirna cena za kvadratni meter asfalta znaša od 17 € – 40 €. Stroški so v glavnem odvisni od števila plasti asfalta. Lahko se odločite za nanos ene plasti, ali več. Največ se uporablja dvoslojni asfalt, ki je trden, raven in gladek. Prav tako pomemben faktor pa so izvedbena dela za pripravo podlage. Najpogosteje gre za nakup dvoslojnega grobega in finega asfalta. Običajne dimenzije so debelina 5 ali 3 cm. V ceno zgoraj je že všteta priprava tampona.

Preverite tudi: Tlakovanje Vs. polaganje asvalta?

Asfaltiranje dvorišč, ceste in dovoznih poti (polaganje asfalta)

Oblecite vašo dovozno pot, cesto ali dvorišče v asfaltirano podlago. Cena za polaganje ene plasti asfalta je od 15 €/m2 dalje, dvoslojni asfalt pa je trdnejši, bolj gladek in raven ter ga dobite že za okoli 18 €/m2 dalje. Velika prednost asfaltiranja je, da asfalta ni treba dodatno vzdrževati, ima dolgo življenjsko dobo in je izjemno odporen na vse zunanje vremenske vplive. Okvirno boste za polaganje asfalta na dvorišču odšteli od 15 € – 25 €/m2.

asfalt-asfaltiranje-dvorisca-cena
Asfaltirano dvorišče vam zagotovi dolgo življenjsko dobo in enostavno uporabo podlage brez zahtevnega vzdrževanja.

Popravilo asfalta

Ob dolgotrajni in pogosti uporabi asfaltirane površine sčasoma lahko pride do njenih poškodb. Na določenih mestih se asfalt lahko posede, zdrobi, razpoka ali pride do večjih lukenj in odkrušnin. Običajno se za sanacijo poškodb uporablja hladni, suhi ali tekoči asfalt.

cena-za-popravilo-asfalta
Če je asfalt razpokal ali je prišlo do poškodb, v nadaljevanju ne spreglejte, kateri so enostavni načini za popravilo. Prav tako preverite, kolikšna je cena mojstrov za popravilo asfalta.

Da pride do čim manj poškodb, je ključno, da je masa za asfalt pravilno pripravljena. To delo zato prepustite mojstrom, ki se na to spoznajo in bodo pripravili kvalitetno mešanico. Mojstri vam za ceno od 30 € – 45 €/m2 popravijo asfalt in zapolnijo razpoke ter luknje.

Preberite tudi: UREJANJE OKOLICE HIŠE IN VRTOV: CENIK, IDEJE IN TRENDI

Polaganje robnikov

Na trgu poznamo vsaj tri vrste robnikov, ki jih ločimo glede na namen uporabe in vrsto materiala. To so vrtni robniki, cestni robniki in robniki za dvorišča. Sestavljeni so lahko iz različnih materialov. Najpogosteje je to beton, sicer pa kamen, les in kovina. Preden se lotite polaganja robnikov, je treba poskrbeti za ustrezno pripravljeno betonsko podlago vsaj 20 cm. Potem sledi polaganje robnikov z minimalnim razmakom od 5 mm – 10 mm. Na koncu sledi še bočno obbetoniranje položenih elementov in fugiranje vmesnih prostorov s cementno maso. Cena za polaganje robnikov okvirno znaša od 10 € – 20 €/m.

polaganje-robnikov-cenik-vrtni-robniki
Opremite vaš vrt z estetskimi vrtnimi robniki. Okoli robnikov namestite okrasno kamenje za še lepši izgled.

Najbolj iskani / najboljši asfalterji za asfaltiranje dvorišč

Za kvaliteten asfalt in asfaltiranje vašega dvorišča se obrnite na preverjene asfalterje, ki smo jih zbrali na Omisli.si.

Med googlanjem pa boste našli še veliko podjetij, kot so: Asfaltbeton Ljubljana, Burger gradnje, Matic Ovijač, Boštjan Mravlje, GRAD – GOR, AC Asfalti INT, MV & T, Ideja-Gradnje, Niki Dzaki 2, Aktual Gradnje, Asfaltiranje Cestogradnik, Porc – Asfalt, Vojko Veličkovič, Grafam asfaltiranje in druge gradnje, Asfaltek, Asfalt Kovač, Astlak asfaltiranje, Razpoka gradbeništvo in vzdrževanje, Krt gradbeništvo, Manas asfalti, Asfalterstvo Brus, Asfalt Kogovšek, Iztok Gruden, …


ASFALTERJI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke 
največ strank v SLO 
brezplačen vpis 


…Konrad gradbeništvo, Asfaltiranje Rorc, Pavlin Peter, Adrović & Co podjetje za gradbene in druge storitve, Korez Milan, Manas asfalti, DARS, Taferner, Kolar GP, Grans, Marjan Tajki, Damjana Remšak, Valkos, Slavko Lipovec, Isa Adiloski, Tehnigrad, Ingo Team, Rafael Kokol, Nizke gradnje Celje, Maks Grad, Uzing, VOC Celje, Janez Cimerma, Mika Dom, Remont, Dejan Laznik, Sonart Pro in druge priznane mojstre v Sloveniji. Seznam vseh najdete na Omisli.si. Dostopajte do najbolje ocenjenih in preverjenih mojstrov za asfalt in ne zapravljajte preveč časa z iskanjem najboljšega.

Trendi in ideje za asfaltiranje

asfaltiranje-estetika-vmesni-kamencki
Med asfaltno maso namestite sijoče bele kamenčke. Popestrite videz vašega dvorišča.

 

asfaltirano-igrisce-doma-asfalt
Izkoristite okolico vašega doma in izdelajte asfaltirano igrišče. Vaši domači športni navdušenci bodo veseli.

 

asfaltirano-dvorisce-enostavno-odstranjevanje-jesenskega-listja
Še ena prednost asfaltiranega dvorišča je, da jesensko listje enostavno odstranite. Lahko ga ročno pomedete, ali uporabite električni pihalnik za listje.

Preverite tudi: FASADE: CENA, PREDNOSTI IN SLABOSTI RAZLIČNIH VRST FASADNIH SISTEMOV

Pogosta vprašanja in odgovori glede asfalta in asfaltiranja

Želite asfaltirati svoje dvorišče, a imate veliko vprašanj glede same izvedbe in nakupa asfalta? V nadaljevanju smo odgovorili na nekatera pogosta vprašanja za asfalt, zato preverite, ali boste našli svoj odgovor.

Koliko stane asfaltiranje na m2?

Okvirna cena asfaltiranja znaša od 15 € – 25 €/m2. Stroški so odvisni od zahtevnosti izvedbenih del za pripravo terena, izbire ponudnika ter velikosti dvorišča oziroma površine, ki jo želite asfaltirati. Večja kot je površina, nižja je namreč cena kvadratnega metra za asfalt.

Kaj je to hladni, mleti, suhi, liti in tekoči asfalt?

Hladni asfalt se uporablja zlasti za popravilo asfalta – sanacijo poškodb in udarnih jam. Najpogosteje se uporablja v zimskem času, da se zakrpajo poškodbe asfalta. Hladni asfalt je dolgoobstojna rešitev.

Mleti asfalt, poznan tudi pod imenom frezan asfalt je uporaben za nasutje dvorišč, parkirišč in drugega terena. Utrdi podlago in služi kot tampon pri gradnji.

Preberite tudi: ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI

Suhi asfalt je znan predvsem po tem, da zelo dobro tesni in preprečuje vdor vode. Uporaben je torej za sanacijo razpok v asfaltu. S suho asfaltno maso zalijete razpoke in s tem povečate trajnost asfalta.

suhi-asfalt-popravilo-asfalta
Različne vrste asfalta lahko uporabimo v številne namene. Pravi mojstri bodo ocenili, kateri tip asfalta je za vaše dvorišče najbolj primeren in cenovno ugoden.

Liti asfalt je izrazito odporen na vlago, vodotesen. Uporabljamo ga predvsem na industrijskih tlakih, cestnih premostitvenih objektih, mostovih, pločnikih in okolicah stavb, stopnicah, itd.

Tekoči asfalt služi trajni zapolnitvi razpok, fug in drugih manjših odprtin na asfaltu ali betonu. Enostavno in hitro popravilo poškodb. Velika prednost tekočega asfalta je, da je hitro prevozen po izvedbi (vaše dvorišče bo torej tako uporabno, po uporabi tekočega asfalta).

Kje kupiti asfalt?

Asfaltno maso lahko kupite v trgovinah, specializiranih za prodajo gradbene opreme. Pakirana je v večkilogramskih vrečah. Lahko pa se obrnete na izbranega ponudnika, ki vam bo znal svetovati in vas usmeriti z nakupom.

Preverite tudi: POLAGANJE TLAKOVCEV: CENA IN PREVERJENI IZVAJALCI ZA TLAKOVANJE DVORIŠČ

asfaltirana-dovozna-pot-prednosti
Čudovit izgled je samo ena od številnih prednosti, ki odlikujejo vaš asfaltiran dovoz.

Zakaj namesto tlakovanja izbrati asfaltiranje?

Asfalt je cenovno ugodnejši v primerjavi s tlakovano površino. Prav tako ima dolgo življenjsko dobo in ne potrebuje dodatnih vzdrževalnih del. Časovna izvedba asfaltiranja je krajša kot tlakovanje. Če asfaltirate dvorišče, boste ga lahko uporabili tudi za prostočasno rolkanje, kotalkanje, vaši otroci pa bodo ob tem uživali. Ker je asfalt enotna masa, brez vmesnih praznih prostorčkov in je zravnana, se na njen načeloma ne nabirajo večje količine vode in nimate težav s podrastjo. Pri tlakovanju namreč lahko med vmesnimi prostori zraste plevel, voda pa lahko odplakuje material iz fug (mivko).

Na kaj je potrebno biti še zlasti pozoren pri asfaltiranju dvorišča?

Da bo vaša asfaltirana površina imela kar najdaljšo mogočo življenjsko dobo, je ključna pravilna priprava podlage. Namreč asfalt se bo samo na trdno in uravnano podlago dobro prijel. Pazljivo tudi pri zaključkih asfalta, saj na robovih asfaltirane površine, če dela niso pravilno zaključena, asfalt lahko razpoka in se kruši. Seveda si ne želite asfaltiranega dvorišča popravljati že po nekaj mesecih uporabe. Zato si zagotovite kvalitetnega izvajalca, ki bo dobro opravil svoje delo.

Preberite tudi: ARHITEKT CENA: KOLIKO STANE ARHITEKT (PGD, PZI, PID, IDP, PZR, INTERIER)?

Koliko stane priprava podlage za asfaltiranje?

Okvirna cena priprave podlage za asfaltiranje je odvisna od zahtevnosti terena in količine izvedbenih del. Za izkop terena, nasipavanje in fino izravnavo boste odšteli od 15 € – 20 €/m2. Obrnite se na izkušenega izvajalca, ki bo pripravil kvalitetno podlago za asfalt.

Kdaj Slovenci najbolj iščemo asfalterje za asfaltiranje dvorišč?

asfalterji-povprasevanje-v-Sloveniji
Če potrebujete mojstra za asfalt, preverite, kdaj so asfalterji v Sloveniji najbolj iskani.

Podatki na Omisli.si in analiza gesel za Google iskanje kaže, da so mojstri za asfalt v Sloveniji najbolj iskani v mesecu aprilu in maju. Takrat so temperature ugodne za asfaltiranje dvorišč in vremenske razmere primerne urejanju terena. Na forumu pa dostopajte do številnih informacij, ki jih v zvezi z asfaltiranjem delijo druge stranke in ponudniki.

Pridobite 7 ponudb za asvaltiranje

ocena bralcev
4.2 od 5