Revija Nasvet strokovnjaka

Zemeljska dela: Cene, trendi, ideje in preverjeni mojstri za izravnavo / planiranje terena

Za izravnavo tal potrebujemo gradbeno mehanizacijo.

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Zemeljska dela v gradbeništvu so vsa opravila, ki so povezana s pripravo gradbene jame oz. izkopa. Med zemeljska dela štejemo tudi čiščenje in pripravo zemljišča za kmetijsko rabo, pripravo zemljišča za rudarjenje, drenažo gradbišč oz. pripravo tampona, nasipanje, planiranje, izravnavo terena ter drenažo gozdnih zemljišč ter seveda izravnavo in planiranje terena okoli hiše, kar je povezano z urejanjem okolice. Priprava tal je pri gradnji zelo pomembna, zato je za zemeljska dela potrebno najti profesionalnega in preverjenega ponudnika. V članku smo poleg pregleda najbolj iskanih mojstrov za zemeljska dela analizirali tudi cene za izravnavo in planiranje terena ter odvoz odvečne zemlje…

ZEMELJSKA DELA: CENA

povprečne cene zemeljskih del za izravnavo in planiranje terena

3,5-20 EUR/m3

Kontaktirajte preverjene ponudnike zemeljskih del (ponudbe / cene)
Za izravnavo tal potrebujemo gradbeno mehanizacijo.
Za izravnavo tal potrebujemo gradbeno mehanizacijo.

Koliko stanejo zemeljska dela? (povprečna cena / ceniki za izravnavo in planiranje terena)?

Cene zemeljskih del se praviloma računajo na kubični meter izkopanega materiala. Tako vas bo široki izkop v povprečju stal okoli 5 evrov za kubični meter zemlje. Cena se lahko zviša glede na vrsto terena. Pri zemlji, ki ne vsebuje kamenja, korenin ali vode, je  izkop cenejši.

Planiranje terena vas lahko stane med 3,5 in 7 evrov na kubični meter. Planiranje terena od prve do tretje kategorije zemlje je cenejše, in sicer med 3,5 in 4,5 evrov / m3. Od četrte do sedme kategorije zemlje je cena planiranja terena nekoliko dražja, in sicer od 5 do 7 evrov po kubiku. Izvedba tamponskega nasutja na zemljišču (do 32 milimetrov) vas bo stala med 15 in 20 evrov za kubični meter.

Izravnava terena je potrebna na zemljiščih, ki imajo nepravilne padce ali izbokline. Zaradi tega prihaja do zastajanja vode na parceli in do prodiranja vlage v kletne prostor.e Izravnava terena vas bo v tem primeru stala med 9 in 18 evrov za kvadratni meter neravnega terena. Tudi pri ureditvi dvorišča je potrebna izravnava terena. Če želite urediti parkirišče pred hišo ali položiti katere od zunanjih talnih oblog, vas bo izravnava stala med 7 in 12 evrov za  kvadratni meter.

Preberite tudi: UREJANJE OKOLICE HIŠE IN VRTOV: CENIK, IDEJE IN TRENDI

K cenam zemeljskih del morate prišteti tudi stroške odvoza odvečne zemlje. Pri planiranju in izravnavi terena se lahko odvečna zemlja deponira na samem gradbišču. Če je zemlja nekvalitetna in neprimerna za deponiranje na gradbišču, vam ponudniki za odvoz zaračunajo med 5 in 8 evrov po kubičnem metru. Prav tako je dodatni strošek še prevoz gradbene mehanizacije. Nekateri ponudniki manjše stroje pripeljejo brezplačno, pri večjih pa se cene prevoza začnejo pri 150 evrov in več.

Med zemeljska dela štejemo gradbeno jamo za temelje, kopanje terena, odkop terena, tampon za temeljno ploščo, nasipavanje zemlje, izkop gradbene jame za hišo in vse ponudnike za izkope.

Najbolj iskani / najboljši mojstri za zemeljska dela?


Najboljši ponudniki za zemeljska dela v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih ponudnikov za zemeljska dela


celoten seznam ponudnikov za zemeljska dela >

Če menite, da vam ljubi mojster za zemeljska dela manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


Pri zemeljskih delih vam lahko pomagajo tudi: Izkopi Požek Franci Požek s.p., Izkopi, urejanje Dvorišč Marjan Klobučar s.p., “Biro-Izkop” Marjana Felicijan s.p., Izkop z mini Bagrom, Marko Baričič s.p., Izkopi Jordan Andrej Jordan s.p., Izkopi Novak, Željko Novak s.p., Izkopi Jože Frankovič s.p., Izkopi in prevozi Zdravko Ilovar s.p., Gradbena mehanizacija in avtoprevozništvo Boštjan Nemanič s.p., Gradbena mehanizacija in avtoprevozništvo Franci Vukšinič s.p., Rušenje,Izkopi,Prevozi in posredništvo Ivan Žafran s.p., Izkop Damjan Šavli s.p., Gradbena mehanizacija Alojz Globevnik s.p., Tgm – Izkopi Franc Kastelic s.p., Gradbena mehanizacija Alojzij Avbar s.p., Bo-Ver, poslovne storitve, Bogomir Verbič s.p., Dometa, montaža kovinskih konstrukcij, Tadej Brezovar, s.p., Gradbena mehanizacija Damjan Berlogar s.p., S-Grad, gradbeništvo, d.o.o…


PONUDNIKI ZEMELJSKIH DEL se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


…Gradbena mehanizacija Slavko Tratnik s.p., Storitve z lahko in težko gradbeno mehanizacijo Sintič Martin, s.p., Gradbeništvo – Izkopi – Prevozi Andrej Kadunc s.p., Zemeljska dela Danijel Tržan s.p., Zemeljska dela Štefan Černivec s.p., Izkopi Sandi Kovač s.p., Izkop in posredništvo, Manuela Justinek Fartek s.p., Storitve z gradbeno mehanizacijo Dušan Holešek s.p., Gradbena mehanizacija Branko Selič, s.p., Gradbena mehanizacija Marjan Slapšak s.p., Gradbena dela in Avtovleka, Anton Lapuh s.p.

Izbira ponudnikov za zemeljska dela je precej obsežna. Da ne boste izgubljali časa z iskanjem ustreznega ponudnika in povpraševanji brez odgovora, se obrnite kar na omisli.si/odvoz-materiala, omisli.si/izkop ali omisli.si/urejanje okolice, kjer so na enem mestu zbrani vsi preverjeni in ocenjeni ponudniki za zemeljska dela, izkop, izravnavo in planiranje terena ter druge storitve gradnje in obnove…

Trendi in ideje za zemeljska dela (planiranje / izravnava terena)

Polaganje travne ruše

Zadnje čase je v trendu izravnava dvorišča za postavitev travne ruše. Travna ruša je travnata preproga in je najhitrejši način za hitro ozelenitev vrta. Je enostavna za vzdrževanje in lahko se uporabi takoj. Polaganje je možno od spomladi do jeseni. Med travno rušo ne raste plevel, zato lahko uživate v gosti in bogati zelenici.

Travna ruša zelo hitro ozeleni vaš vrt.
Travna ruša zelo hitro ozeleni vaš vrt.

Preberite tudi: ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI

Zelenjavni vrt

V času epidemije koronavirusa se vse več ljudi odloča za čim večjo samooskrbo s hrano, med drugim tudi z zelenjavo iz lastnega vrta. Izravnava terena za vrt je zelo pomembna, saj bi na vrtu na neizravnanih površinah zastajala voda, in s tem uničevala pridelek. Lahko se odločite tudi za zelenjavni vrt v visokih gredah.

Visoke grede so zelo priljubljen način pridelave zelenjave.
Visoke grede so zelo priljubljen način pridelave zelenjave.

Parkirišče pred hišo

Pri novogradnjah so vse bolj priljubljena zunanja parkirišča z nadstreški. Parkirišče lahko asfaltirate ali položite katero od zunanjih talnih oblog. Med najbolj priljubljenimi talnimi oblogami so tlakovci raznih barv, oblik in dimenzij. Prvi korak k ureditvi parkirišča je izravnava terena, da se tla pripravijo za  polaganje talnih oblog, hkrati pa se prepreči kasnejše zatekanje odpadnih voda.

Pogosta vprašanja in odgovori za zemeljska dela

Odločili smo se za gradnjo stanovanjske hiše. Zanima nas, katere vse podatke vam moramo posredovati, da nam izdelate ponudbo za zemeljska dela?

Da bi vam izdelali ustrezno ponudbo, potrebujemo veliko podatkov, in sicer: velikost izkopa v kubičnih metrih, kategorijo zemlje (navadna zemlja, trda zemlja, skala v razpadanju), namembnost objekta (ste že poudarili, da za stanovanjsko hišo), geomehansko poročilo in popis del. Prav tako nas zanima, če potrebujete tudi planiranje in nasipavanje terena okrog hiše ter izkope za kanale in kanalizacijo. Če želite, se lahko dogovorimo tudi za ogled parcele. Če imate še kakšno vprašanje, vam bomo z veseljem svetovali.

Preberite tudi: INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

Podedovali smo gradbeno zemljišče. Sedaj bi si radi postavili hišo a gradbenega dovoljenja še vedno nismo prejeli. Ali lahko na parceli brez gradbenega dovoljenja začnemo izravnavati parcelo?

Zakon o graditvi objektov za zemeljska dela, ki niso vezana na samo gradnjo objektov, ne velja. Tu gre le za spremembo vrste rabe zemljišča. Če želite, lahko teren izravnate brez težav. Če pa imate v mislih poleg izravnave tudi gradnjo opornih zidov ali drugih grajenih elementov, vezanih na gradnjo hiše, potem potrebujete tudi veljavno gradbeno dovoljenje. Bolj podrobno lahko odgovore najdete tudi v Gradbenem zakonu (GZ).

Potrebujem izravnavo terena za hišo, kjer bi si radi uredili vrt. Kako poteka celoten proces izkopa in koliko časa traja? Kam lahko deponiramo odvečno zemljo?

Svetujemo vam, da nas pokličete, da se dogovorimo za brezplačen ogled na terenu. Ko si zemljišče ogledamo, bomo prisluhnili vašim željam glede izravnave. Skupaj bomo pregledali tudi projektno dokumentacijo. Nato se bomo dogovorili za okvirni termin izvedbe del. Ta datum je le okviren, saj vremenske razmere lahko delo podaljšajo. Izkop se opravi v največ 8 dneh. Odvečno zemljo lahko deponiramo na samem gradbišču za potrebe izravnave. Če je zemlja nekvalitetna, jo odpeljemo na ustrezno deponijo.

Preberite tudi: ARHITEKT CENA: KOLIKO STANE ARHITEKT (PGD, PZI, PID, IDP, PZR, INTERIER)?

Iščem  ponudnike za planiranje in izravnavo terena. Zanima me, če poleg zemeljskih del nudite tudi odvoz odvečne zemlje? Želim si, da bi en ponudnik opravil čimveč del in da ne izgubljam časa z iskanjem.

Smo gradbeno podjetje, ki se ne ukvarja le z zemeljskimi deli, ampak  nudimo tudi storitev  odvoza odvečne zemlje in gradbenega materiala po ugodni ceni. Predlagamo vam, da se dogovorimo  za ogled terena. Odvoz zemlje mogoče sploh ne bo potreben, saj če je ta dovolj kakovostna, jo lahko deponiramo kar na gradbišču.

Za več informacij si lahko ogledate tudi forum.

Kontaktirajte preverjene ponudnike zemeljskih del (ponudbe / cene)

ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno