fb

Asfaltiranje

Načrtujete asfaltiranje? Hitro povprašajte vse preverjene ponudnike za asfaltiranje ter pridobite cene in ponudbe.

brezplačno
258.729
povpraševanj strank
9.177
ponudnikov storitev

Preverjeni ponudniki za asfaltiranje

Preverjeni izvajalci za polaganje asfalta
Svarun Asfalti (Gradbene Dejavnosti d.o.o.) - Logotip
Svarun Asfalti (Gradbene Dejavnosti d.o.o.)
4,7
(7)
Polaganje tlakovcev · Polaganje ploščic · Izkop gradbene jame · Urejanje okolice · Asfaltiranje
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Asfaltiranje
Preverjeni ponudnik Izbran že 21 krat

Opis

Ste sredi urejanja dvorišča, ceste ali dovozne poti?

Za kvalitetno asfaltiranje kontaktirajte SVARUN ASFALTI D.O.O.

LOKACIJA: Storitev opravljamo na področju osrednje Slovenije.

Kontaktirajte nas in se prepričajte, zakaj v osrednji Sloveniji spadamo med najboljše ponudnike tovrstne storitve.

Kako smo drugačni

 • Veliko znanja in izkušenj s področja asfaltiranja, nizkih gradenj in drugih oblik zunanjih ureditev.
 • Konstantno sledimo trendu. Tako poleg uporabnosti in dolgotrajnosti, poskrbimo tudi za urejenost in privlačnost.
 • Vsaki stranki se posvetimo in jo povprašamo po njenih željah, preferencah in zahtevah.
 • Držimo se rokov in dogovorov.
Kontakt
Pokliči
Storitve
Polaganje tlakovcev (Tlakovanje poti, Tlakovanje dvorišča, Tlakovanje parkirišča, Tlakovanje dovozne poti, Sanacija / obnova obstoječega tlakovanja), Polaganje ploščic (Polaganje ploščic, keramike, Polaganje dekorativnega kamna, Ploščice, salon keramike, dekorativni kamen), Izkop gradbene jame (Široki izkop / gradbena jama (za hišo, garažo, klet, bazen, ...), Ozki izkop / kanali (kanalizacija, vodovod, elektrovod), Izkop za dvorišče, cesto, ...), Urejanje okolice, Asfaltiranje (Asfaltiranje ceste, Asfaltiranje dvorišča, Asfaltiranje parkirišča, Asfaltiranje dovozne poti, Sanacija / obnova / krpanje obstoječega asfalta)
Lokacija
Kotnikova ulica 5, 1000 Ljubljana

Storitve opravljamo v
Jugovzhodna regija (Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog - Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk), Savinjska regija (Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec), Primorsko notranjska regija (Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna), Zasavska regija (Hrastnik, Litija, Trbovlje, Zagorje ob Savi), Koroška regija (Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica), Podravska regija (Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče - Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart v Slovenskih goricah, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače - Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale), Osrednjeslovenska regija (Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova - Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika, Višnja Gora), Gorenjska regija (Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas - Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica), Posavska regija (Bistrica ob Sotli, Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica)
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Ocene
Ocena: 4,7 od 7 uporabnikov.
 • Darko F. 21. Sep. 2022
 • Preverjena ocena

Izvrstno opravljeno delo za pošteno ceno. Priporočam vsem.

 • Brane K. 28. Nov. 2021
 • Preverjena ocena

Vse ok. Hitro,kvalitetno,

 • Henrik M. 09. Nov. 2021
 • Preverjena ocena

Saj je vidno iz posameznih postavk.

 • Tomaz P. 26. Okt. 2021
 • Preverjena ocena

Vse so nam strokovno razlozili, dogovorili smo se za ceno,
Izvedeno je bilo odlicno, brez kaksnih nepravilnosti. (silom situacije celo nismo mogli biti doma a je bilo vse narejeno kot smo se dogovorili in celo med delom so nam posiljali slike da smo lahko spremljali potek del)
Po ceni je bil med ugodnjesimi (imeli smo vec ponudb).
Asfaltirano pa je bilo celo tedne pred dogovorjenim rokom.
Zelo zadovoljen, in priporocam tudi drugim.

 • Andrej Ž. 16. Okt. 2021
 • Preverjena ocena

Hitro opravljena storitev brez posebnih zapletov.

 • Peter M. 16. Okt. 2020
 • Preverjena ocena

Res prijazno osebje.

 • Matevž P. 02. Okt. 2020
 • Preverjena ocena

Odlično opravljen zaključek z asfaltom. Zelo odziven pri dogovarjanju zaradi slabših vremenskih razmer.

Ocenite tega ponudnika
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
0
Izbrali ste 0 ponudnikov (počisti). Izberete jih lahko še več, ali pa... ...pošljite povpraševanje takoj

TOP 10 izbor najboljši ponudniki za asfaltiranje je narejen na podlagi ocen preteklih strank in preko 43 drugih dejavnikov kvalitete, ki vplivajo na Omisli.si rang za leto 2023. Seznam osvežimo vsak dan.

Če poznate ponudnika za asfaltiranje in menite, da manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo.

Pogosta vprašanja za asfaltiranje

Kaj točno je asfalt in kako se razlikuje od betona?

Asfalt in beton sta dve najpogostejši površini, ki se uporabljata za stanovanjske dovoze. Druge možnosti vključujejo ohlapen gramoz ali lupino, opeko, travo ali tlakovce. Ker sta asfalt in beton dva primarno uporabljena materiala, je tukaj nekaj bistvenih razlik med njima:

Razpoke: popravilo asfaltnih razpok ni tako grdo kot beton. Popravila betona z lastnimi rokami vključujejo tesnjenje razpok s tesnilno maso in zapolnjevanje lukenj z materialom za krpanje, in ta popravila so precej vidna. Čeprav je beton po navadi bolj trpežen, je bolj občutljiv na hladno vreme in lažje razpoka kot asfalt.

Življenjska doba: Beton zdrži asfalt – vsaj dvakrat dlje (v krajih z zmernim podnebjem). Povprečna življenjska doba asfaltnega dovoza je 15 do 20 let. Beton lahko zdrži približno 30 do 40 let. Asfaltiranje bo treba ponovno ponoviti na vsake tri do pet let, medtem ko beton nikoli ne bo zahteval tesnjenja.

Generator toplote: Beton zaradi svoje svetlejše barve poleti ostane hladnejši od asfalta, medtem ko se črni katran v asfaltu segreje in celo postane lepljiv ob močnem soncu. Temna površina absorbira sončno sevanje, ga tam shranjuje več ur in povečuje toplotni indeks.

Več različic: Asfalt ima en videz: Black top. Medtem beton ponuja večjo raznolikost. Lahko je vtisnjena , da izgleda kot kamen ali opeka, obarvana ali obarvana z različnimi barvami in celo okrašena z okrasnimi vložki (vse z dodatnimi stroški).

Okoljski dejavniki: Beton v hladnem vremenu lažje poči kot asfalt in ga lahko poškodujejo sredstva za odmrzovanje, kot so sol ali taljene snovi. Vendar se zdi, da rastline in drevesne korenine delajo več škode na asfaltu kot betonu.

Zakaj se odločiti za asfaltiranje?

Dovozi so lahko zgrajeni iz različnih materialov, vključno z gramozom, betonom, opeko, katranom in sekanci ter asfaltom . Kot vsak drug material na seznamu imajo tudi asfaltiranje dovozov svoje prednosti in slabosti. Pogosto so cenejše, bolj prilagodljive in bolj odporne na mraz kot druge možnosti. Po drugi strani pa je potreba po tesnjenju teh dovozov lahko za nekatere velika pomanjkljivost, asfaltni dovozi pa niso tako močni kot nekateri drugi materiali, niti niso idealni za toplejše podnebje.

Prednosti asfalta

Čas vgradnje: Kot smo pravkar omenili, se asfalt hitro ohladi in strdi – v približno 24 urah se boste lahko vozili in parkirali na površini. Stroški: Asfaltni dovoz stane precej manj kot beton Enostavnost vzdrževanja: Vzdrževanje asfalta je veliko lažje kot vzdrževanje betona. Lahko zatesnite premaz, obnovite površino, popravite razpoke in še več. Prilagodljivost: Asfalt je zasnovan tako, da se krči in širi, tako da nanj manj vplivajo ekstremni pritisk, temperatura ali gibanje površine.

Slabosti asfalta

Življenjska doba : Asfaltni tlaki ne trajajo tako dolgo kot beton. Količina vzdrževanja: asfaltirane površine običajno zahtevajo več vzdrževanja kot beton; na primer, tesnilni premaz je treba izvajati vsaka tri leta. Čeprav je količina vzdrževanja pomanjkljivost, je vzdrževanje lažje izvedljivo.

Katere vrste asfalta poznamo?

Asfaltiranje dovozov je pomembno da poznamo različne sorte asfalta, ki so na voljo. Obstajajo tri glavne vrste asfalta: Hot Asphalt, MC Cold Mix in UPM. Obstajajo tudi različne sorte teh asfaltov za poletno in zimsko uporabo. Spodaj je kratek pregled vsake vrste asfalta.

Vroč asfalt je vrsta asfalta, ki ga največkrat vidite, ko se peljete mimo gradbene ekipe. Uporablja se predvsem za tlakovanje in krpanje, Hot Asphalt, kot že ime pove, je z njim najlažje delati, ko je temperatura asfalta visoka. Hot Asphalt je trajna rešitev problema, vendar ga je treba uporabiti skoraj takoj po nakupu. Ko se asfalt ohladi, je z njim vse težje delati, ko se popolnoma ohladi, pa se strdi kot skala.

MC Cold Mix je asfalt, ki se lahko uporablja kot začasno popravilo. Ker se asfalt uporablja pri nizkih temperaturah, se počasi strdi in ga je najbolje uporabiti na območjih z malo ali nič prometa.

UPM je tudi hladna mešanica asfalta, vendar se za razliko od MC Cold Mix lahko uporablja kot trajno rešitev za kakršno koli težavo z asfaltom ali betonom. Zasnovan je za delovanje v vseh vremenskih razmerah, UPM se lahko uporablja za popravljanje mokrih in suhih lukenj, kar omogoča lahko opravite kakršna koli popravila v vsaki situaciji. Ko je asfalt zbit, je takoj pripravljen za stopanje.

Asfaltiranje: Kako dolgo bo zdržala asfaltna površina?

Asfaltiranje je precej priljubljena izbira, tudi zaradi vzdržljivosti materiala. Ob pravilno in kakovostno nameščeni asfaltni površini lahko pričakujete, da bo asfaltna površina zdržala 30 let in več. Z ustreznim vzdrževanjem pa lahko asfaltna površina zdrži tudi med 40 in 50 let.

Ali lahko z asfaltiranjem popravim že obstoječ dovoz?

Asfalt sodi med površine ki jih je najlažje popraviti. Obstaja veliko možnosti popravil, vendar pa je za večino popravil najbolje, da se obrnete kar na strokovnjaka, ki vam bo znal najbolje svetovati.

Kako vzdrževati asfaltni dovoz?

Za dolgo dobo asfaltnih površin je ključnega pomena, da površino pravilno vzdržujete. Da karseda podaljšate življenjsko dobo asfaltne površine, vsaj dvakrat na leto očistite dovoz. Za odstranjevanje vse umazanije uporabite trdo metlo in tlačni čistilec.

Asfalt zatesnite na vsake dve do pet let, ter tako zagotovite vodoodpornost površine. Pozorni bodite tudi na razpoke in luknje, ki jih popravite čimprej, z uporabo ustreznega materiala za popravilo asfalta.

Za te stvari je najbolje, da se obrnete kar direktno na izvajalca. Ta vam bo pomagal z nasveti, kako najbolje zaščititi asfaltno površino.

Asfaltiranje: Prednosti

Obstaja veliko prednosti, ki vplivajo na to, zakaj se je dobro odločiti za asfaltiranje dovoza. Čeprav asfalt in beton na določenih mestih skoraj zagotovo razpokata, je asfalt bolj prilagodljiv, zaradi česar je manj občutljiv na večje razpoke kot betonska plošča.

Nižji so tudi stroški, v primerjavi z betonom. Asfaltirana tla so odlična izbira tudi v zimskih razmerah, saj je precej odporen na sol in led, kar privede k manj možnostim za razne poškodbe. Kot zadnje, pa so velika prednost asfaltiranih tal tudi enostavna popravila.

Asfaltiranje: Slabosti

Pri asfaltu so možnosti oblikovanja precej omejene, saj ne ponuja različnih videzov. Robovi asfaltnega dovoza dajejo nedokončan videz, kar pa lahko hitro popravite z obrobo in sicer z betonskim robnikom.

Asfalt se nekoliko slabše odnese poleti, saj se lahko katranski del asfalta v zelo vročem vremenu zmehča in postane lepljiv. Prav tako je zaradi črne barve asfalt v vročem vremenu izredno vroč, kar je lahko neprijetno pri hoji po dovozu.

Kaj sploh je asfalt?

Asfalt je umetna masa, narejena iz črne, lepljive in visoko viskozne snovi »bitumen«. Je zmes različnih snovi, ki njihovo razmerje pa je odločilni dejavnik pri obstojnosti mase. Asfalt je nekoliko elastičen in odporen na vremenske pogoje ter staranje. Asfaltiranje je cenovno dostopno, obstojno in ne potrebuje posebnega kasnejšega vzdrževanja.

Kakšen je proces asfaltiranja?

Najprej je potrebno površino ustrezno pripraviti (podlaga mora biti utrjena, še posebej okrog odvodov vode, in imeti ustrezno nosilnost), nato pa se lahko začne vgrajevanje asfaltne mešanice, ki se nanese in razvalja. Valjanje je ključnega pomena, saj mešanico stisne in posledično onemogoči pronicanje vode skoznjo. Če osnove niso dobro pripravljene in izvedene, bo v asfaltu prišlo do poškodb ali celo lukenj.

Kakšna je obstojnost asfalta?

Čeprav ni tako obstojen kot tlakovci, ima še vedno dolgo življenjsko dobo in je odporen na vse zunanje vremenske vplive. Dodatna prednost je to, da ga ni potrebno dodatno vzdrževati.

Zakaj se odločiti za asfaltiranje?

Prednost asfalta je njegova odpornost na mehanske poškodbe in dolga življenjska doba. Asfaltirana površina ne potrebuje dodatnega vzdrževanja. V primerjavi s tlakovci, je asfalt cenejši in ga je možno hitreje položiti kot tlakovce.

Kako je s poškodbami asfaltnih površin?

Na asfaltnih površinah se lahko sčasoma pojavijo luknje ali drugačne poškodbe. Asfalt se lahko posede, razpoka, odkruši, ipd. Popravilo je enostavno, običajno s hladnim, suhim ali tekočim asfaltom.

Kakšna je cena asfaltiranja?

Cena je odvisna predvsem od kvalitete asfalta in željene debeline. Skupaj s pripravo tampona, se povprečna cena giblje med 20 – 30 €/m2. Dodatno se zaračunajo morebitne druge storitve, ki bi jih želeli vključiti k asfaltiranju dvorišča (npr. polaganje robnikov).

Za točno ceno željenemu ponudniku pošljite povpraševanje, le-ta pa vam bo pripravil predračun in vam ustrezno svetoval.

Na koga se obrniti?

Na naši spletni strani smo vam pripravili seznam preverjenih ponudnikov storitve. Večina jih nudi brezplačno svetovanje, na katerem vam bodo pomagali z vsemi vprašanji in dvomi, ki jih imate. Za točne cene in njihovo ponudbo pa jim pošljite povpraševanje.

Nasveti za asfaltiranje

Pomagali vam bomo najti pravega izvajalca za polaganje asfalta

Kaj menijo stranke, kot ste vi?

Ocenjeni ponudniki / izvajalci / izvajalci za polaganje asfalta

 • Tatjana S. je ocenil/a izvajalca za polaganje asfalta Asfalterstvo Brus 30. Maj. 2023
 • Preverjena ocena

Nimam pripomb, vse je bilo izvedeno profesionalno, hitro, kot je bilo dogovorjeno. Priporočam

Super zadovoljni. Vse, kot smo se dogovorili. Tudi dobro so nam svetovali. Izvedba pa natančna, kakovostana.

Kvalitetno in cenovno primerno

Komunikacija,odzivnost izvedba po dogovoru,vse OK

Hitro in kvalitetno opravljeno delo!

Kvalitetno in strokovno izvedena dela. Od ogleda do izvedbe asfaltiranja je imel vajalec vseskozi profesionalen odnos, ustregli so vsem mojim idejam in željam. Nad rezultatom sem izredno zadovoljen. Priporočam vsem, ki si želite kvalitetno izvedena dela po konkurenčni ceni.

Res kvalitetna, hitra in ugodna izvedba. Vse pohvale ekipi.

Izvrstno opravljeno delo za pošteno ceno. Priporočam vsem.

Odlično opravljeno delo. Točni, hitri, prijazni strokovni. Cena je bila ugodna. Priporočam, saj je čista 10 !

Izvajali so zunanjo ureditev in katastrofa od katastrofe, pojma nimajo kaj delajo in kako se kaj dela. Edino kar obvladajo je, da naredijo še dodatno škodo na delih ki so bila kvalitetno izvedena s strani drugih izvajalcev.

Vse ok. Hitro,kvalitetno,

Saj je vidno iz posameznih postavk.

Vse so nam strokovno razlozili, dogovorili smo se za ceno,
Izvedeno je bilo odlicno, brez kaksnih nepravilnosti. (silom situacije celo nismo mogli biti doma a je bilo vse narejeno kot smo se dogovorili in celo med delom so nam posiljali slike da smo lahko spremljali potek del)
Po ceni je bil med ugodnjesimi (imeli smo vec ponudb).
Asfaltirano pa je bilo celo tedne pred dogovorjenim rokom.
Zelo zadovoljen, in priporocam tudi drugim.

Hitro opravljena storitev brez posebnih zapletov.

Hiter odziv, strokoven pristop, volja do dela, prijaznost in ugodna cena.

Držali so se dogovora. Mlada ekipa, ki je izredno profesionalna

Res prijazno osebje.

Odlično opravljen zaključek z asfaltom. Zelo odziven pri dogovarjanju zaradi slabših vremenskih razmer.

Varni z Omisli.si
Z našimi preverjenimi ponudniki si delimo predanost zagotavljanja izjemne izkušnje pri najemanju storitev. Zato ob najemu na Omisli.si nudimo brezplačno pravno pomoč v primeru kakršnihkoli težav z izbranim ponudnikom.

Kako deluje Omisli.si?

Povejte nam, kaj iščete

Ko potrebujete storitev, pošljite povpraševanje, ki ga posredujemo lokalnim ponudnikom, ki jim zaupamo.

Prejmite ponudbe

Kmalu boste prejeli ponudbe kvalificiranih ponudnikov, ki so na voljo.

Vi izberete najboljšega

S pomočjo prispelih ponudb, mnenj preteklih strank in svetovalca Omisli.si izberite vam najboljšega ponudnika.

Ste ponudnik? Vpišite se brezplačno!

Iščete delo in si želite več zaslužka?
Včlanite se v največji posredovalnik povpraševanj in ponudb v Sloveniji.
Brezplačen vpis, zato pohitite z registracijo.