Revija Nasvet strokovnjaka

Za vaš reklamni napis morate izbrati tako velike črke

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

reklamni napis - velikost črkKo se je treba odločiti za ustrezno velikost črk neke reklamne table oziroma za reklamni napis, se ponavadi pojavi vprašanje, ali je napis dovolj velik.

Da bi sebi in vam olajšali odločitev, smo pripravili preglednico, ki prikazuje ravno to – s kakšne razdalje so še berljive črke določene velikosti na določeni podlagi, da bo reklamni napis dobro berljiv.

> Preverite tudi: Povprečne cene za JUMBO plakate in preverjeni ponudniki jumbo oglaševanja

Reklamni napis: Na kaj paziti poleg velikosti črk?

Seveda so to samo osnovne smernice. Upoštevati je treba še vrsto pisave, debelino črk, kontrastnost med barvo črk in podlage, velikost podlage in morda še kaj. Mere v tebeli za reklamni napis veljajo za VELIKE TISKANE črke.

Delite z 2 ali 3

Na tabeli so navedene maksimalne razdalje, priporočamo pa, da v osnovi razdaljo delite z 2 ali celo s 3. Torej, če je na tabeli navedeno, da se določena višina črke vidi z razdalje 30 metrov, je to res skrajna razdalja. Optimalno pa bo takšna črka berljiva na razdalji od 10 do 20 metrov.

Datoteko v .pdf formatu lahko shranite tukaj

PRIPRAVLJENI NAJETI GRAFIČNEGA OBLIKOVALCA ZA OBLIKOVANJE REKLAMNEGA NAPISA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH GRAFIČNIH OBLIKOVALCEV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih oblikovalcev
ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno