Revija Nasvet strokovnjaka

Prenova hiše: Koliko stane adaptacija / obnova stare hiše?

prenova hiše

Kazalo

ocena bralcev
4.5 od 4

Vsaka hiša izgubi sijaj, ko jo načne zob časa. Domačnost morda ostane, a se v njej preprosto ne počutimo več tako udobno. Takrat je na vrsti prenova hiše. S prenovo bo hiša izgledala drugače in novejše, kar bodo hitro opazili tudi vaši sosedje. Vendar se brez dobrega poznavanja področja in izkušenj, prenove raje ne lotite sami. Pomembno je, da najdete preverjenega mojstra, ki se na svoje delo profesionalno spozna in vam bo postavil pravično ceno. Pri tem si je smiselno prebrati nekaj informacij, da boste lahko pri izbiri prihranili čim več časa in denarja. Spodaj smo analizirali cene ter zbrali preverjene mojstre za prenovo hiše.

Pripravili smo vam tudi seznam preverjenih ponudnikov za prenovo hiše.

PRENOVA HIŠE – CENE

Povprečne cene za prenovo hiše na ključ in ceniki

≈ 700-1000 EUR/m2

Pridobi 7 ponudb za prenovo hiše

Koliko stane prenova hiše (povprečna cena / ceniki za adaptacijo oz. obnovo stare hiše)?

Cena za kompletno prenovo hiše se giblje med 700-1000€/m2. Seveda je sama cena odvisna od velikosti objekta, ki ga želite prenoviti.  Cene se od ponudnika k ponudniku razlikujejo med seboj, od vas pa je odvisno ali boste izbrali takšnega, ki bo izpolnil vsa vaša pričakovanja. 

Mojster vam v ta interval cene mora nuditi rušitvena dela, komplet izdelave električnih in strojnih instalacij, izdelavo odprtin za okna, novo izvedbo fasade, vgradnjo novih oken, izvedbo hidroizolacije, suhomontažna dela, menjava strešne kritine, polaganje stenskih in talnih oblog in na koncu tudi pleskanje. Adaptacija hiše zahteva tudi dodatna dela, kot so priprava popisnih del, ogled in svetovanje pri adaptaciji hiše, odvoz odpadnega materiala in čiščenje po končanem delu. Pred vsako prenovo je priporočljiv izračun stroškov dela, saj se prenova hiše kar hitro finančno kosa z novogradnjo. 

Z mojstrom se dogovorite za končno ceno in naredite proračun.

Kateri so najbolj iskani / najboljši mojstri za prenovo, adaptacijo oz. obnovo stare hiše?

Izbira mojstra za prenovo hiše je zelo pomembna, saj je od njega odvisna kvaliteta dela in končen produkt izgleda vaše hiše. Vsekakor je vsa odgovornost dela na mojstru za adaptacijo. Pri dokončni izbiri mojstra se pozanimajte o njegovih referencah, dobro si oglejte ponudbo in njegov cenik dela, ter se o vseh vprašanjih z njim pogovorite. 


Najboljši mojstri za prenovo hiše na ključ v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih mojstrov za prenovo hiše na ključ in ceniki


celoten seznam mojstrov za prenovo hiše >

Če menite, da vam ljubi mojster za prenovo hiše, stanovanja, hiše, kopalnice ali mansarde manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


Naj vam ne bo žal plačati nekaj evrov več za boljšo in kvalitetnejšo storitev. V mislih imejte predvsem to, da je tukaj kakovost pred ceno zelo pomembna. Naj bo mojster tisti, ki bo izpolnil vsa vaša pričakovanja in prenovil vašo hišo do vaše željene podobe. Mojstri in gradbeniki za obnovo in adaptacije se brezplačno lahko vpišete tukaj. 

prenova hiše
Izberite mojstra, ki bo izpolnil vsa vaša pričakovanja.

V Sloveniji imamo ogromno dobrih mojstrov za prenovo hiše, med katere spadajo GM team, Gaber Jovanovič arhitekti, RIBA arhitekti, Bojana Jagarinec s.p, Prodom biro d.o.o, Mitja Janc s.p, 2AMV arhitekti, Arhein, Arhitektura Gaberščnik, …


MOJSTRI ZA PRENOVO HIŠE se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


…Cubus Image d.o.o, Dušan Ogrizek s.p, Jože Cugelj s.p, Marjan Novak s.p, Point d.o.o,  N-Kop d.o.o, OSA Arhitekti d.o.o, Arhitektura Pintarič, Pro-Mark d.o.o, Probit d.o.o, Arhema d.o.o, Zvonko Hribernik s.p, Lara Romih s.p in mnogi drugi. Pri iskanju najboljših in najbolje ocenjenih pa je najboljše, da se obrnete kar na omisli.si/prenovo-hise, kjer so zbrani vsi preverjeni in dobro ocenjeni ponudniki, vi pa boste prihranili na vašem času in denarju. Preberite  tudi seznam mojstrov za adaptacijo in prenovo hiše.

Trendi in ideje za obnovo stare hiše (adaptacija / prenova hiše prej / potem)

Ne glede na velikost vašega objekta, ki ga želite prenoviti, je pomembno to, da ostanete kreativni. Poslušajte sebe in uresničite svoje želje. Pa naj bo to vaš cilj, s katerim boste nadgradili svoje domovanje. Trendi pri prenovi hiše ne bodo zastarali iz danes na jutri, zato za izbiro vašega trenda dobro premislite kaj si želite in kaj ne. Tukaj naj gre predvsem za način izboljšanja vaše hiše, ki bo aktualna še vsaj 10 let po prenovi. 

Premislite, kakšno vrsto strešno kritine si želite. Betonska strešna kritina nima le odličnega izgleda, pač pa tudi dolgo življenjsko dobo, ki je kar 10 let daljša od drugih strešnih kritin. Njena glavna prednost je, da je zgrajena iz betona in tako vpije bistveno manj vode, kot glinena. Zaradi tega je posledično manjša možnost nastanka poškodb zaradi vlage ali zmrzali.

Zanimiv trend zna biti tudi izbira lesenih oken za vaš dom. Vsak izmed nas si zagotovo želi lepa in kvalitetna okna, ki očarajo tako vas, kot tudi vse obiskovalce vašega doma. Lesena okna dajejo izgled domačnosti, so zelo dobro toplotno izolativna. Njihova prednost je tudi ta, da so zelo dobro cenovno dostopna. Preberite cene in ideje za notranje oblikovanje za vaš dom.

Zanimiv trend je izbira lesenih oken.

Pogosta vprašanja in odgovori glede prenove hiše

Kakšna je časovnica prenove hiše?

Najprej je potrebno izbrati mojstra, ki bo ustrezal vašim željam in izpolnil vaša pričakovanja. Prenova hiše zahteva veliko več časa, kot sami lahko pričakujete. Z arhitektom morate najprej podpisati pogodbo in narediti proračun. Nato so na vrsti izmere obstoječega objekta in 3d izris idejne zasnove, ki arhitektom ponavadi vzame vsaj mesec dni. Z arhitektovo vizijo se seveda morate srinjati in komaj takras se proces prenove lahko nadaljuje. Takrat začne arhitekt z izdelavo bol natančnega projekta, ki mu vzame vase še dodatni mesec. Načrtovanje vsebuje tudi konzultacije z drugimi strokovnjaki, npr. s strokovnjakom za stavbo dediščino, statikom in drugimi podizvajalci. To lahko vzame še kak mesec in pol do naslednje faze procesa. Izvajalcec mora naročiti ves potreben material in uskladiti termine izvedbe. Najdaljša doba je končna, kjer mojster izvaja in zaključi vso fizično delo. Časovnica prenove hiše je zares dolgotajen proces, kot pa si sami na začetku predstavljamo. O ceni arhitekta si lahko preberete kar tukaj.

prenova hiše
Prenova hiše je dolgotrajen proces.

Ali je zame ceneje, če izvajalec dobavi ves material?

Načeloma je ta izbira cenejša. Izvajalec ima velikokrat z dobavitelji sklenjene pogodbe, ki mu nudijo številne popuste pri dobavi materiala. Prav tako ima izvajalec več znanja in izkušenj z materiali in bo znal izbrati pravega z dobro kvaliteto. Polek tega, pa vi neboste imeli dodatnih skrbi in boste celotno delo prepustili rokam mojstra. Za kaj več informacij pa preberite tudi o preverjenih zidarjih, cenah zidarskih del in gradbenih delih.

Se moram pred prenovo nujno izseliti iz svojega doma?

To je zelo priporočljivo. Izselitev bo vplivala na vas in na izvajalce. Izvajalci bodo tako lahko hitreje in bolj unčikovito opravili svoje delo, za vas pa je bivanje med prenovo v času izvajanja lahko zelo stresno. Nenehno bi bili omejeni na gibanje, skrbeli bi za čistočo in bili izpostavljeni gradbenemu delu. Z umikom se vsega tega lahko preprosto znebite in se vrnete nazaj, ko ima vaša hiša že novo željeno obliko. Prenova hiše bo tako potekala nemoteno in unčikovito. Sama vrnitev bo tako lepša in nepozabna. Če vas zanima keramičarstvo in prenova kopalnice si preberite tukaj.

prenova hiše
V času prenove je izselitev iz vaše hiše priporočljiva.

So nevtralni barvni odtenki najboljša odločitev za stene bivalnih prostorov?

Nevtralni barvni odtenki dajejo občutek umirjenosti in spokojnosti. Seveda se je nevtralna barva skozi leta trendov popolnoma spremenila. Nevtralna barva ni nujno samo bela, siva ali bež. Med nevtralne barve spadajo tudi razne barve, ki van prostor na nežen način obarvajo in poživijo, pri tem pa ohranjajo tisti obutek umirjenosti. Med nevtralne barve spadata naprimer tudi roza in modra barva. Zanimiv trend tukaj pa je lahko tudi nevtralno pohištvo, kjer si lahko privoščite bolj žive barve sten. Na to temo preferiste tudi: Pleskanje sten; barvanje, kitanje in beljenje. Mnenje drugih lahko preberete tudi na forumu.

Kontaktirajte preverjene mojstre za prenovo hiše (ponudbe / cene)

ocena bralcev
4.5 od 4

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pošljite povpraševanje izvajalcem


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno