Revija Nasvet strokovnjaka

Organizacija poroke: Cena, trendi, ideje in preverjeni organizatorji porok

organizacija-poroke-cene-poročna-načrtovalka

Kazalo

ocena bralcev
5 od 5

Poroka – najsrečnejši dan zaljubljenih parov, ki želijo skupaj zaživeti. Organizacija poroke je lahko zelo naporna in vam lahko vzame veliko časa. Zato so tukaj za vas organizatorji porok, ki načrtujejo vse potrebno za izvedbo popolne poroke. Seveda lahko poroko organiziramo tudi sami, vendar je lahko čas med načrtovanjem zelo napet in stresen. Problem je tudi netransparentnost cen organizatorjev, zato je lahko na koncu znesek precej višji kot pričakujete.

ORGANIZACIJA POROKE: CENE

povprečne cene poročnih organizatorjev ter ceniki

300-1500 EUR

Kontaktirajte preverjene ponudnike za organizacijo poroke (ponudbe / cene)
organizacija-poroke-cene-poročna-načrtovalka
Na omisli.si/organizacijo-poroke vas povežemo s preverjenimi ponudniki organizacije porok, da vi prihranite čas in denar.

Organizacija poroke – cene preverjenih poročnih organizatorjev za brezhibno in popolno poroko

Cene organizacije poroke, ki bo popolna in brezhibna, so v Sloveniji zelo različne. V povprečju partnerja za poroko odštejeta 8000€. Nekateri to številko zelo presežejo, spet drugi pa si omislijo dosti cenejšo poroko in zanjo odštejejo 5000€ ali celo manj. Organizacija poroke je odvisna od cen ponudnikov in želja mladoporočencev.

Za najem organizatorja poroke boste odšteli 15 do 20% vajinega proračuna za poroko. Obstajajo pa tudi poročni organizatorji, ki vam bodo poroko zorganizirali že od 250 EUR dalje. Vse je odvisno od tega, kakšno poroko imata v mislih in koliko načrtovanja in usklajevanja bo potrebnega. Več poročnih ponudnikov in več želja ter zahtev mladoporočencev seveda pomeni več iskanja poročnih ponudnikov in usklajevanja, pogajanja in vodenja… Vse to pa so opravki, v katerih poročni organizatorji uživajo in v njih blestijo. Vam pa bodo verjetno povzročali veliko stresa in sivih las. Ter izgubljenih trenutkov časa, ki bi ga lahko pametneje investirali.

Cena se morda na prvi pogled zdi visoka, vendar so organizatorji z vami od začetka do konca poroke. V ceno so všteti vsi klici, poslana elektronska pošta, porabljen čas za sestanke, vožnja na sestanke pa seveda poročni dan in jutro po tem.

poročna načrtovalka organizacija poroke
Poročna načrtovalka bo poskrbela, da bo vse, kot mora biti na poroki.

 


Najboljši poročni organizatorji v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih poročnih organizatorjev


celoten seznam poročnih organizatorjev  >

Če menite, da vam ljubi organizator poroke manjka na seznamu, mu/jim posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Organizacija poroke: Zakaj se splača najeti organizatorja poroke?

Izjemen in enkraten dogodek kot je poroka, je potrebno skrbno in pazljivo načrtovati. Večina ljudi v življenju še ni kdaj organizirala poroke, zato lahko to predstavlja velik napor in stres. Točno zato pa so na voljo organizatorji porok ki lahko vse to naredijo namesto vas. Poroko načrtujejo do potankosti, da na najlepši dan ni nepredvidljivosti. Organizacija poroke poteka tako kot si stranki želita, prav tako pa organizatorji načrtujejo poroko znotraj njunega proračuna. Poskrbijo tudi za vse podrobnosti, ki bi jih sami lahko kar hitro spregledali. Prihranijo vam tudi ogromno časa in skrbi, saj lahko organizacija poroke traja tudi do enega leta pred izvedbo poroke.

Dolgoletne izkušnje omogočajo organizatorjem porok, sploh če poroke ne načrtujemo v svojem kraju, da od lokalnih dobaviteljev dobijo vse potrebno po ugodni ceni. Vseskozi so tudi v stiku z ostalimi ljudmi, ki so vključeni v organizacijo poroke, da poroka poteka po načrtu. Večina žensk, ki so s svojimi partnerji same načrtovale poroko, po koncu slavja rečejo, da bi raje dale malo več denarja in prepustile organizacijo poroke organizatorjem, in si tako prihranile stres in skrbi.

organizacija-poroke-cene-poročna-načrtovalka-3

Kaj vse vam uredi poročni organizator?

Organizacija poroke vključuje poročno glasbo, prenočitev za mladoporočenca, frizuro, cerkveni obred, animacijo otrok, plesni tečaj, poročno potovanje, vabila, menije in zahvale, poročni make-up, poročni prstan, cvetje in dekoracijo, poročno obleko, torto, darila za svate, lokacijo, pogostitev, snemanje poroke, poročnega fotografa, poročno vozilo z voznikom ter civilni obred in matičarja.

Preberite tudi: CENA POROKE: KOLIKO STANE POVPREČNA POROKA V SLOVENIJI?

Poročna lokacija (uradni del in poročna zabava)

Velik problem pri organizaciji poroke predstavlja tudi iskanje popolne poročne lokacije. Vsak par ima edinstven okus in želje za izbiro lokacije poroke. Ponudb je ogromno, zato je včasih težko uskladiti mnenja in se odločiti za najboljšo lokacijo. Najboljši ponudniki pa so velikokrat tudi zasedeni, zato je potrebno rezervacijo potrditi veliko prej. Ponudniki imajo na voljo ranče, kmečke turizme, gradove, gostišča, dvorce, posestva, piknik prostore in mnoge druge. Med drugim lahko najamete tudi šotor za poroko na prostem. Poroko organizirajo tudi v samostanih, kjer je vključen cerkveni obred, slednji pa je vključen tudi pri porokah v gradovih in dvorcih.

Preberite tudi: POROČNE LOKACIJE: SEZNAM IN CENE POROČNIH LOKACIJ V SLOVENIJI (POROČNI OBRED / URADNI DEL IN POROČNA ZABAVA / SLAVJE / OHCET)

Organizacija poroke: Poročna lokacija
Naj bo poročna lokacija takšna, kot si jo želite

Glasba na poroki: Poročni band, DJ ali ansambel?

Za pare, ki so naklonjeni bolj domači glasbi je ansambel prava izbira. Zelo pomembno je, da goste na poročnem slavju zabavajo, nasmejijo, jih vzpodbujajo k plesu in so dobre volje. V Sloveniji je izbor ansamblov zelo velik, in večina jih je tudi dokaj ugodnih. Boljša izbira za pare, ki imajo raje pop, rock, hip hop in druge bolj moderne zvrsti je DJ. Na poroki pričarajo zelo pozitivno in festivalsko vzdušje, posvetijo pa se tistim zvrstem glasbe, ki so najljubše mladoporočencema. Primerni so seveda tudi poročni bendi, ki so namenjeni prav takšnim dogodkom, poskrbijo pa za zadovoljstvo povabljenih in odlično glasbo. Organizatorji poroke bodo imeli večjo možnost kontaktirati glasbenike, saj imajo s tem dolgoletne izkušnje in več kontaktov.

Preberite tudi: CENA GLASBENIKA, SKUPINE, ANSAMBLA ALI DJ-JA ZA POROKO?

Fotografiranje in snemanje poroke: Poročni fotograf in videograf (snemalec)

Za ujemanje nepozabnih trenutkov na vaši poroki bodo poskrbeli izurjeni fotografi in snemalci. Nepozabne spomine bodo strnili v poročne albume in kratke filme, ki si jih bosta mladoporočenca lahko kadarkoli ogledala in zopet obudila njun najlepši dan. Veliko fotografov in snemalcev ponuja široko izbiro možnosti snemanja, najnovejša tehnologija pa omogoča tudi snemanje iz zraka.

Preberite tudi: POROČNA FOTOGRAFIJA: POVPREČNE CENE IN CENIKI

Pogostitev / Catering (hrana + pijača) na postojankah ali na poročni zabavi

Sama organizacija poroke se v veliki meri vrti tudi okoli hrane in pijače. Organizatorji porok imajo veliko izkušenj z raznimi cateringi, zato vam bodo znali svetovati pri izbiri primernega ponudnika. Izbrani ponudniki hrane in pijače na porokah poskrbijo, da bodo vaši gostje siti in zadovoljni. S svojo bogato ponudbo raznovrstnih prigrizkov in poročnih kanapejev navdušujejo vse povabljene. Meni sestavijo na podlagi vaših želja, prav tako pa naredijo toliko hodov, kolikor jih želita mladoporočenca. Organizirajo lahko tudi kuhanje v živo pred povabljenimi, in tako še dodatno popestrijo poročno vzdušje. Po odlično preživeti noči pa poskrbijo tudi za kraljevski zajtrk in tako v celoti zaključijo edinstven dogodek v stilu. Poleg odlične hrane ponujajo tudi vrhunska slovenska vina in šampanjce, na željo mladoporočencev pa poskrbijo tudi za koktajl bar, ter osvežilne brezalkoholne napitke.

Preberite tudi: 5 NAČINOV, KAKO POCENITI VAŠ POROČNI CATERING

Organizacija poroke: Poročna pojedina
Široka izbira kakovostne in dobre hrane

Darila za svate

Skrbna organizacija poroke zagotovi tudi dobro počutje svatov. Izbor daril za svate je neskončen, zato lahko poskrbite za edinstvena darila, ki se jih bodo gostje še dolgo spominjali. Darilo naj bi bilo simbolično a hkrati praktično in lepega videza. Nekaj idej za čudovita darila so na primer majhne stekleničke šampanjca, ki bodo poskrbele za proslavljanje še po poroki mladoporočencev. Lahko jih obdarite tudi z domače narejenimi mili različnih vonjev ali brisačami, ki so strukturirane v obliki ljubkih malih živali. Edinstvena darila so tudi lesena imena vsakega povabljenega ali majna slaščica za sladkosnede. Lahko pa jih obdarite tudi z ljubkimi obeski za ključe v obliki ženina in neveste.

Organizacija poroke: obeski za ključe
Prikupno in praktično darilo za vaše svate

Poročna torta 

Veliko vlogo na poroki igra tudi poročna torta, ki je običajno prestižnega videza in je sestavljena iz več tort, od spodnjega največjega dela, pa vse do najmanjšega dela na vrhu. Poročna torta je že od nekdaj prisotna na porokah in je tudi simbol, da par prvič po poroki naredi nekaj skupaj, ko odreže prvi kos. Obložena je s številnimi okraski, na vrhu torte pa običajno stojita sladkorna kipa mladoporočencev. Sodobne torte imajo veliko naravnih okraskov, kot so na primer jedilne rože in listi. Izbira tort je seveda ogromna, odvisna pa je od okusa vsakega posameznika. Velika izbira dekoracije omogoča, da je torta edinstvenega videza. Izbirate pa lahko med tičino oziroma sladkorno maso, svežim cvetjem, sadjem, masleno kremo, čokolado in mnogimi drugimi.

Preberite tudi: POROČNE TORTE: VRSTE, CENE IN TRENDI ZA 2020

Organizacija poroke: poročna torta
Naravne cvetlice na torti, poživijo njen izgled

Poročna obleka in čevlji 

Organizacija poroke se velikokrat začne z izbiro popolne poročne obleke in čevljev. Vsaka nevesta želi na poročni dan izgledati odlično, zato je zelo pomembna tudi izbira obleke in čevljev. Najbolj tradicionalna barva poročne obleke in čevljev je seveda bela, ki pa še zdaleč ni merilo, ko se odločate o nakupu. Veliko nevest se odloči za izbiro krajših, čipkastih oblek, spet druge raje izberejo zelo dolgo obleko z visečim pajčolanom. Vse je stvar okusa, na srečo pa je na voljo toliko različnih oblek in ponudnikov, da ima nevesta široko izbiro. Trendi za leto 2020 pa so predvsem obleke z odprtim hrbtom, korzeti, obleke z žepi ter gola ramena.

Preberite tudi: POROČNE OBLEKE: CENA IN KAJ VSE MORA IMETI SANJSKA OBLEKA ZA POROKO?

Organizacije poroke: poročna obleka
Moderni videz poročne obleke z odprtimi rameni

Poročno cvetje in dekoracija 

Skrbna organizacija poroke omogoča, da se lahko bolj posvetimo podrobnostim. Čudovito vzdušje na poroki zagotovo pričarajo cvetje in bogata dekoracija. Na izbiro imamo ogromno različnih vrst cvetja, pozorni pa smo na to da se barve med seboj ujemajo. Velikokrat se tudi barva nevestine obleke ujema z dekoracijo. Poseben značaj poroki dajejo vrtnice, tulipani in lilije, s katerimi lahko okrasite celotno območje. Pomembne so tudi malenkosti in na primer kakšen poseben voziček obdan s cvetjem, ki celotno dekoracijo še bolj popestri.

Preberite tudi: POROČNO CVETJE: TOP CVETLIČARNE ZA POROČNI IN NAPRSNI ŠOPEK, DEKORACIJO POROKE IN POROČNI ARANŽMA (+ CENE & TRENDI)

Organizacija poroke: Sivka dekoracija
Čudovit in svež videz poročne dekoracije z barvo sivke

Poročni prstan 

Najbolj tradicionalen je seveda zlat prstan, vendar se vse več ljudi raje odloči za belo zlato, saj je bolj modernega videza. Prstan sam po sebi predstavlja večni krog ljubezni, vanj pa si lahko vgravirate sporočilo po vaši izbiri. Po želji si izberete tudi število karatov za prstan, izbirate pa lahko med 18, 14 in 9 karatnim zlatom. Več karatov kot ima prstan, iz več zlata je sestavljen. Najbolj prestižna kovina za prstane pa je platina, ki je sicer malo dražja od zlata, predstavlja pa unikaten in dragocen videz. Na izbiro prstana vpliva predvsem stvar okusa vsakega posameznika, zato pa imajo ponudniki široko paleto prstanov za različne želje.

Preberite tudi: POROČNI PRSTANI: CENA, TRENDI, KAKO IZBRATI POROČNI PRSTAN TER PREVERJENE ZLATARNE

Poročni make-up, frizura, manikura, pedikura in depilacija

Najpomembnejši del za večino nevest na dan poroke je seveda urejenost od glave do pet. Zelo praktično pri vsem tem je, da velikokrat lahko za vse to ponudniki poskrbijo na enem mestu. Pomembno je, da se frizura in make-up skladata z vašo obleko. Zaradi velike izbire frizur in make-upa je dobro načrtovati urejanje vnaprej. Izbirate lahko med ogromno možnostmi, najbolj pogoste izbire pa so na primer glamurozen, modern, klasičen, romantičen in pa morski stil, če se boste poročili na obali.

Storitev običajno vključuje svetovanje z izkušenimi frizerji, končno poročno frizuro in make-up. Tako kot frizura in make-up, je pomembno da so urejeni tudi nohti na rokah in nogah. Ponudniki svetujejo bolj umirjene in nežne barve, ki pa se naj ujemajo z obleko in čevlji. Na voljo je tudi veliko oblik nohtov, od ovalne do koničaste pa vse do ravne oblike. Depilacija se večinoma izvaja z laserji, lahko pa tudi z voskom in trakovi. Vaša koža bo gladka in sijoča, takšna pa bo ostala še nekaj časa po poroki.

Preberite tudi: 4 GLAVNE STVARI ZA POPOLN POROČNI MAKE-UP

Organizacija poroke: Poročna frizura
Očarajte povabljene s čudovito poročno frizuro in make-upom

Poročne tiskovine: Vabila / meniji / zahvale 

Širok spekter izbire omogoča mladoporočencema, vabila, menije in zahvale točno po njunem okusu. Vso poročno tiskovino običajno ponudniki izdelajo na enem mestu, pred tiskom pa mladoporočencema pošljejo osnutek v PDF obliki v pogled in potrditev. Izbirate lahko med več vrstami papirja različne kakovosti, ponudniki pa ustvarijo tiskovino po vašem okusu, poskrbijo pa tudi, da se ujema z dekoracijo. V zahvalo lahko vključite tudi vaše poročne fotografije in gostom pustite lepe spomine na poroko.

Poročne tiskovine
Naj bodo vaši poročni meniji, zahvale in vabila v stilu

Plesni tečaj in poročni ples

Pomemben del poroke je tudi poročni ples, ki ga začneta mladoporočenca, nato pa se priključijo tudi gostje. Ponudniki nudijo hitre in učinkovite plesne tečaje, ki pridejo v poštev tudi pri nadaljnjih zabavah. Običajno pari začnejo s plesnimi urami vsaj 2 meseca pred poroko, da se znanje utrdi in je ples na poroki brezhiben. Veliko plesnih šol ponuja tudi učenje plesa na daljavo, tako da lahko iz udobja svoje dnevne sobe vadite plesne korake. Ustvarite lahko tudi lastno plesno koreografijo s pomočjo izurjenih plesalcev.

POROČNA PLESNA ŠOLA: CENIK ZA POROČNI PLESNI TEČAJ (OTVORITVENI POROČNI PLES)

Poročno potovanje 

Organizacija poroke se zaključi z najlepšimi medenimi tedni mladoporočencev.  Možnosti za poročno potovanje je neskončno, zato je včasih odločitev za medene tedne dokaj težka. Na srečo ponudniki priporočajo popolne destinacije iz izkušenj preteklih mladoporočencev. Nekatere izmed teh so zagotovo Sejšeli, Bali, Zanzibar, Šrilanka, Maldivi, Havaji, Tajska  in tako naprej. Sinje modro morje, peščena plaža, palme in koktajli, vse to in še več si lahko privoščita na sanjskem poročnem potovanju, ki vam ga v celoti organizirajo izkušeni ponudniki. Najlepši začetek vajine skupne poti je zagotovo poročno potovanje.

Preberite tudi: POROČNO POTOVANJE: POVPREČNE CENE, IDEJE IN TRENDI

Poročno vozilo z voznikom (luksuz, starodobnik ali kočija?)

Izbira poročnega vozila je predvsem odvisna od želja in vrednot mladoporočencev. V primeru da imate raje tradicijo in starinski videz, sta kočija ali starodobnik popolna izbira. Velika izbira vozil omogoča, da se pripeljete na poroko tako kot si želite. Če pa imate raje prestižni videz, se lahko odločite za limuzino, kjer glamuroznosti ne bo manjkalo. Odločate se lahko tudi med priznanimi avtomobilskimi znamkami, kot so na primer audi, mercedes, BMW, in mnogimi drugimi.

Preverite tudi: POROČNI PREVOZ V STILU: PUSTITE DOMIŠLJIJI PROSTO POT IN ODSTOPITE OD OBIČAJNEGA

Organizacija poroke: poročno vozilo
Na poroko se pripeljite v stilu

Animacija / varstvo otrok na poroki

Na večini porok so prisotni tudi otroci, ki pa se lahko hitro začnejo dolgočasiti, zato je animacija in varstvo otrok odlična izbira. Izurjeni in prijazni animatorji se bodo posvečali otrokom, vi pa boste lahko sproščeno uživali na poroki. Večinoma imajo animatorji že vnaprej pripravljen program, in vedo kako narediti veselo vzdušje med otroki. Število animatorjev in cena sta odvisni od števila otrok na poroki, čas ki ga bodo animatorji preživeli v družbi z otroci in lokacija ter potni stroški animatorjev.

Preberite tudi: ANIMACIJA ZA OTROKE NA POROKI IN VARSTVO OTROK. POPOLNA POROKA.

Poročna papirologija

Civilni del poroke se izpelje v uradnih prostorih, datum poroke si zakonca seveda izbereta sama, točna ura pa je odvisna od vrstnega reda prijav. Matičar/ka pripravi vse potrebne papirje in tako sta zakonca uradno poročena. Novi zakoni pa tudi dovoljujejo, da pri sklenitvi zveze priče niso potrebne.

Cerkveni obred

Pred sklenitvijo zakonske zveze v cerkvi so potrebne določene priprave in seveda vsi zakramenti, ki so za cerkveni obred potrebni. Običajno se začne zjutraj, potem pa sledi neuradni del in pogostitev. Zakonca tako skleneta svojo zvezo tudi pred Bogom, celotno dogajanje v cerkvi pa pusti lep pečat in spomin na poroko.

Prenočitev za mladoporočenca in svate 

Tako kot je naporna organizacija porok je naporen tudi sam poročni dan. Večinoma prenočišča nudijo turistične kmetije, kjer lahko prenočita tako mladoporočenca, kot tudi svatje. Odlična izbira je za vse, ki se na poroko pripeljejo od daleč, seveda pa je tudi primerna za vse, ki uživajo ob kakovostnih vinih in šampanjcu in tako zaradi varnosti raje prenočijo in se domov vrnejo naslednje jutro. Veliko ponudnikov nudi zajtrk po poroki, zato je to še boljša odločitev za vse mladoporočence. Ker pa se poroka običajno slavi do jutranjih ur, je izbira prenočišča za utrujene svate in mladoporočenca odlična izbira.

Organizacija poroke v Sloveniji: Kdo so najbolj iskani organizatorji dogodkov in porok?

Poleg zgornjega seznama preverjenih poročnih organizatorjev boste med googlanjem našli še: CHIC WEDDINGS, ORGANIZACIJA IN DEKORACIJA POROK, DIVINE TRAVEL D.O.O., GRAD TUŠTANJ, ORGANIZACIJA POROK – KULTURNE DEJAVNOSTI, PETER PIRNAT, S.P., INFINITY EVENTS, ORGANIZACIJA POROK IN DOGODGKOV, INTERUS, ORGANIZIRANJE POROK IN SREČANJ, YULIA SHMIDT, S.P., LT EVENTS, ORGANIZACIJA OTROK IN DRUGIH DOGODKOV, ORGANIZACIJA POROK, …


POROČNI ORGANIZATORJI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


…ŠPELA KRALJ, S.P., ORGANIZACIJA POROK, VALENTINA MAJCENIČ, S.P., POROČI ME, ORGANIZIRANJE DOGODKOV IN POROK, ALENKA KRAJNČIČ, S.P., POROČNA AGENCIJA PMM PLUS, ŠPELA ŠEBENIK, S.P., POROČNA BELEŽNICA, POROKE KAVAL GROUP, PRAVLJIČNI TRENUTEK, ORGANIZACIJA POROK IN DOGODKOV JASNA LIKAR JELINČIČ, S.P., STORIJA WEDDINGS, PETRA STARBERG S.P. ORGANIZACIJA POROK, STUDIO PETRAS, ORGANIZACIJA POROK IN DOGODKOV, PETRA NOGRAŠEK, S.P.

Tukaj je zbranih nekaj ponudnikov in ponudnic organizatorjev dogodkov in porok, vseeno pa je bolje, če se obrnete kar na spletno stran Omisli.si/poroko, kjer so zbrani vsi preverjeni ponudniki.

Trendi in ideje za organizacijo poroke

Ekološka poroka

Eden najbolj sodobnih trendov je zagotovo zelena oziroma ekološka poroka. Organizatorji porok načrtujejo poroko tako, da vso hrano pridobijo od lokalnih kmetov, lokacijo pa izberejo nekje v naravi. Poslužujejo se tudi porok, kjer ni nič oziroma je zelo malo odpadkov.

 Eko poroka
Hrana lokalnih kmetov in poroka brez odpadkov

Mikro poroka

Kot že samo ime pove, je to poroka, kjer je število povabljencev manjše. Primerna je za pare, ki želijo poroko praznovati v ožjem družinskem krogu in so bolj introvertirani. Mladoporočenca se lahko tako bolj posvetita vsem gostom, pa tudi stroški takšne poroke so manjši.

Poroka s širokim izborom hrane

V današnjem času skoraj ni poroke, kjer ljudje ne bi imeli bodisi različnih alergij, intolerance na gluten ali laktozo, nekateri so vegetarijanci ali vegani, spet drugi jedo samo presno hrano. Sodobni trend omogoča široko ponudbo hrane na menijih, tako da so z njim zadovoljni vsi povabljeni.

Poročni meni
Organizacija poroke omogoča široko izbiro menija

Samopostrežni bar

Ljudje imajo različne želje tudi pri izbiri pijač, zato je samopostrežni bar odlična rešitev, da ugodi vsem. Z različnimi dekoracijami in pijačami si lahko povabljenci sami sestavijo svoj koktajl in ga tudi okrasijo. Pri izbiri samopostrežnega bara vam ni potrebno imeti niti natakarjev, zato tudi tukaj prihranite denar.

Plošča s sirom namesto peciva

Če želite, da je vaša poroka nekaj posebnega, lahko ta način dosežete z izbiro plošče z več vrstami sirov, zraven pa dodate še jedi, ki se z njimi ujemajo. Namesto običajnih pladnjev s pecivom, boste goste očarali z edinstveno slano izbiro prigrizkov. K temu se odlično poda tudi veliko vrst vina, ki ga pa na poroki običajno ne manjka.

Sirova plošča s slanimi prigrizki
Nadomestite pecivo s sirovo ploščo in slanimi prigrizki

Organizacija poroke: Pogosta vprašanja in odgovori za poročne načrtovalce

Katere predjedi so odlična izbira za poroko?

Kulinarika na poroki je zelo pomemben del slavja, zato je dobro poznati nekaj okusnih predjedi. Občutek prestižna bodo zagotovo zagotovile surove ostrige postrežene na ledu z dekoracijo iz svežih limon in limet. Majhni lončki z gamberi, okusno omako in kruhom so na primer odlična izbira za ljubitelje morske hrane. Prav tako so zelo primerni za poroke tudi tunin biftek v kornetu, pisani ražnjiči, kanapeji s pršutom in še veliko drugih jedi.

Kateri meseci so najbolj pogosta izbira za poroko?

Organizacija poroke je najbolj priljubljena spomladi, poleti in v zgodnji jeseni. Ker pa je maj mesec ljubezni, se veliko ljudi odloči poročiti ravno petega v letu. Dandanes ni pomemben več dan v tednu, čeprav sreda in sobota ostajata tradiciji.

Preberite tudi: SNEMANJE POROKE: PREGLED CEN IN SNEMALCEV ZA NAJBOLJŠI POROČNI VIDEO

Katere kreme naredijo vašo poročno torto unikatno?

Večina poročnih tort vsebuje običajne čokoladne, vaniljeve ali sadne kreme, če pa želite, da bo vaša torta bolj unikatna izberite okuse, ki niso vsakdanji. Mednje zagotovo spada torta z belo čokolado in malinami, torta z okusom gin tonika, kokosova torta z limeto ter sveža sirova torta z različnimi sadnimi prelivi.

Poročna torta
Edinstven okus torte, gin tonik

Koliko časa vam bo vzela organizacija poroke?

Organizacija poroke vzame nekje med 13 in 18 mesecev. Ta čas je seveda odvisen ali poroko načrtujete sami ali s pomočjo organizatorja porok. Pri celotnem procesu načrtovanja je ogromno podrobnosti in malenkosti, ki pa jih lahko kar hitro spregledamo. Bistveno manj časa boste porabili, če boste pri tem imeli pomoč načrtovalca porok.

Preberite tudi članek na Siolu: vse za popolno poroko.

Kontaktirajte preverjene ponudnike za organizacijo poroke (ponudbe / cene)

ocena bralcev
5 od 5

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno