Poročno cvetje: Analiza cen in TOP cvetličarne za poročni in naprsni šopek, dekoracijo poroke in poročni aranžma (+ trendi za 2022)

ocena bralcev
5 od 7

Si predstavljate poroko brez poročnega šopka, čudovite dekoracije na mizah, okrašenih avtomobilih in slavnostnega prostora? Zagotovo ne. Ravno zato je izbira prave cvetličarne, cvetja in stila dekoracije zelo pomemben korak pri načrtovanju sanjske poroke. Trendi izbire cvetja in oblik za poročni šopek ter poročne aranžmaje se vsako leto nekoliko spremenijo. Lahko jim sledite ali pa ostanete zvesti svojim željam in izberete poročno cvetje, ki vam je najbolj pri srcu. V tem članku preverite cene za poročno cvetje in poročni aranžma.

Pripravili smo vam tudi seznam preverjenih poročnih cvetličarn.

Pridobite ponudbe in cene cvetličarjev za poročno cvetje

Povprečne cene za poročno cvetje

≈ 50 EUR – 1000 EUR

Vrsta poročnega cvetjaPovprečne cene za poročno cvetje
Poročni šopek40€ - 100€ / šopek
Naprsni šopki1€ - 5 € / šopek
Poročni aranžma50€ - 500€ / aranžma
Dekoracija avtomobilov s cvetjem15€ - 150€ / avtomobil

* Cene za poročno cvetje smo empirično izračunali na podlagi preko 380 ponudb preverjenih cvetličarjev na Omisli.si/cvetje. Cenik poročnega cvetličnega aranžmaja ni fiksen in velja za: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji. Končna cena poročne dekoracije je najbolj od vrste storitev, izbire poročnega cvetja, dodatnih materialov in oblike aranžmajev. Za točno ceno poročnega šopka in naprsnih šopkov za popolno poroko pošljite povpraševanje preverjenim cvetličarnam – zeleni gumb.

Pridobite ponudbe in cene cvetličarjev za poročno cvetje

Koliko stane poročni cvetličar za dekoracijo poroke s cvetjem (cene)?

Cene poročnega cvetličarja so odvisne od vaših želja in velikosti poroke. Priporočamo vam, da pred končno odločitvijo zberete ponudbe različnih cvetličarn. Tako se boste, na podlagi cene in storitve, ki jo za to dobite, lažje odločili. Poleg tega je pomembno, da se pred izbiro cvetličarne odločite za stil poroke. V procesu načrtovanja poroke ste zagotovo definirali katere barve, oblike in detajli bodo rdeča nit vašega dne. Cvetličarju boste tako lažje zaupali svoje želje in zamisli. Prosite jih za fotografije ali posnetke porok, ki so jih že ustvarili in premislite ali se njihovo delo sklada s tem, kar ste si vi zamislili za svojo poroko.

Poročni šopek

Cene za poročni šopek se začnejo že pri 40-50 € in lahko narastejo tudi krepko preko 100 €. Pogosto se nevesta odloči, da bo imela dva enaka poročna šopka. Bodisi zato, da eden tudi po tradicionalnem metanju šopka ostane njej, ali pa zgolj za rezervo, če se prvemu kaj zgodi. V tem primeru cena za poročni šopek še naraste.

poročni šopek in poročno cvetje cene 1
Poročni šopek ima veliko simbolnih pomenov, a najpomembneje, lepo mora izgledati.

Naprsni šopki

Naprsni šopki so tradicionalen dodatek, ki jih na poroki prejmejo svatje. Na modernih porokah jih pogosto ni več moč opaziti. Zamenjale so jih broške, leseni dodatki ali pa se mladoporočenca za naprsne dodatke sploh ne odločata več. Cena preprostega posameznega naprsnega šopka je v povprečju 1 €. Če si želite posebno cvetje in materiale, ki zahtevajo več dela, pa se lahko cena na šopek giblje tudi od 3-5 €. Končna cena je seveda odvisna od števila svatov oziroma števila naprsnih šopkov, ki jih potrebujete. Poleg cene pa nikar ne pozabite razmisliti tudi o materialih in cvetju, ki jih boste za naprsne šopke uporabili.

naprsni poročni šopek cene
Naprsni šopki stanejo od 1 – 5 EUR / šopek.

Dekoracija poroke/poročne lokacije/prostora s cvetjem (poročni aranžma)

Skoraj težko si predstavljamo poroko brez cvetlične dekoracije. Nekatere neveste prisegajo na veliko cvetja in bogate aranžmaje, spet druge si želijo le nekaj cvetov za popestritev lokacije in omizja. Cena dekoracije prostora se giblje od skromnih 50 €, pa vse do 400-500 € in več. Seveda je vaša odločitev, koliko ste za cvetje pripravljeni odšteti in kako pomemben dejavnik je to za vašo poroko.

poročni aranžma in dekoracija prostora
Poročni aranžma in dekoracija prostora.
Poročna dekoracija uradnega dela poroke s poročnim cvetjem.

Dekoracija avtomobilov s cvetjem

Avtomobile lahko dekorirate s cvetjem, pentljami ali baloni. Avtomobila s katerima se prevažata ženin in nevesta sta po navadi bolj bogato okrašena. Z nekaj detajli lahko seveda popestrite tudi avtomobile svatov. Cene preprostih dekoracij za avtomobile se pričnejo že pri 15 €/avtomobil, temu pa morate prišteti še nekaj cvetja za avtomobile svatov. V kolikor si želite unikatnega, bogatega aranžmaja in svežega cvetja, boste lahko za okrasitev avtomobilov odšteli tudi 150 € in več.

poročni aranžma in dekoracija prostora
Cvetlična dekoracija avtomobilov je v Sloveniji zelo popularna.


Na kateri strani se nosi naprsni šopek?

Naprsni šopki so čudovit način kako povezati svate s celotnim videzom same poroke. Lahko se odločite za klasične, cvetlične naprsne šopke, ki se ujemajo s preostalim poročnim cvetjem, lahko pa izberete značke, broške ali lesene priponke.

Naprsni šopek se je v preteklosti nosil na gumbnici na levi strani suknjiča in s tem izražal status moškega. Tako se naprsni šopki tudi danes nosijo na levi strani. Kot že samo ime pove, se nosijo na prsnem delu oblačila. Za ženske lahko naprsne šopke prilagodite in jih spremenite v zapestnice, ki jih bodo tako nosile na levi roki.

Vrste in trendi za poročni šopek 2021

Poročni šopek ni samo eden, ampak obstajajo različne oblike oziroma vrste šopkov. Tako lahko vsaka nevesta izbere tistega, ki ji je najbolj všeč in najbolj ustreza stilu njene poroke. Izbere ga lahko sama ali pa se posvetuje z izbranim cvetličarjem, ki ima veliko izkušenj in bo zagotovo znal dobro svetovati.

Trendi za prihajajočo poročno sezono nakazujejo, da bo prevladovala predvsem koralna barva z zlatimi podtoni, ki jo lahko nevesta vključi tudi v šopek. Trendi bujnega zelenja se iz pretekle sezone prenašajo tudi v letošnjo. Zelenje lahko poročni šopek odlično popestri in ga naredi povsem unikatnega. Poleg vodilne barve, bodo v šopkih prevladovali tudi nežni, pastelni odtenki, ki pa se bodo koralni odlično podali.

Bidermajer

Bidermajer je droben šopek, ki je navadno sestavljen iz vrtnic. V letu 2021 so tako vrtnice v koralnih ali pastelnih odtenkih odlična izbira za bidermajer šopek. Čudovito se bo podal nevestam, ki bodo izbrale preproste in minimalistične poročne obleke.

Bidermajer poročni šopek
Bidermajer poročni šopek

Padajoči / kaskadni poročni šopek

Za padajoči šopek so značilne raznovrstne cvetlice, ki pa jim je skupen barvni odtenek. Koralni odtenki bodo skupaj z zelenjem, cvetjem v nežnih tonih in zlatimi detajli tako ustvarili zanimiv in moderen poročni šopek, ki se bo visokim nevestam odlično podal.

padajoči kaskadni poročni šopek cena
Padajoči / kaskadni poročni šopek.

Poročni šopek, povezan v snop

Takšen šopek lahko nevesta izbere, če si želi imeti dolgostebelno cvetje. Ker je vodilna barva poročne sezona udarna koralna, bo tudi takšen minimalističen šopek čudovito izgledal. Nevesta ga lahko nosi položenega čez roko.

Razpršen poročni šopek

Za vse neveste, ki si ne želijo klasičnega šopka, bo razpršen poročni šopek prava izbira. Izbrano cvetje lahko v tem šopku odlično kombinirajo z zelenjem ali travami, ki so v prihajajoči poročni sezoni izjemno popularen del poročne dekoracije. Razpršeni šopki bodo v poročni sezoni 2021 zelo trendi.

Najbolj iskano cvetje za poročni šopek (poročne ideje in trendi 2021)

Poleg klasičnih vrtnic, bo letos v trendu predvsem vrtno cvetje, zelenje in čudovite potonike, ki bodo svoje cvetove odprle že kmalu spomladi. Popularna bo tudi zanimiva magnolija, manjkali pa ne bodo niti makovi cvetovi. Nabor cvetja, ki ga lahko nevesta izbere, če želi slediti trendom, je tako širok in zanimiv.

Ne glede na to, kaj narekujejo trendi in kakšna barva je hit poročne sezone, pa je še vedno najbolj pomembno, da nevesta izbere cvetje, ki ji je všeč. Poročni šopek, naprsni šopki in cvetlična dekoracija so nenazadnje velik in opazen del vsake poroke.Kaj najbolj vpliva na ceno dekoracije poroke s cvetjem?

Cene za poročni šopek, poročni aranžma in ostalo cvetje, ki na poroki ne sme manjkati, so lahko zelo različne. Pričnejo se že pri nekaj 10 €, lahko pa se zgodi, da boste za celotno dekoracijo s cvetjem odšteli tudi do 1000 €.

Na ceno dekoracije poroke s cvetjem, kar vključuje poročni šopek, poročni aranžma ter dekoracijo avtomobilov, v prvi vrsti vpliva izbira cvetja. Sezonsko cvetje, ki ga ni težko zagotoviti in z njim ni težko ustvarjati, bo cenejše. Rože, ki jih je potrebno naročiti, z njimi natančno in skrbno ravnati ter zahtevajo posebno nego, pa bodo zagotovo dražje. S tem bo narasla tudi cena celotnega poročnega aranžmaja.

Cene za poročni šopek, poročni aranžma in ostalo poročno cvetje, se gibljejo od nekaj 10 €, lahko pa se zgodi, da boste za celotno dekoracijo poroke s cvetjem odšteli tudi do 1000 €.

Zelo pomembna je tudi velikost poroke. Če načrtujete skromno, intimno poroko z družino in najbližjimi prijatelji, ne boste potrebovali veliko cvetja, niti naprsnih šopkov. Če se celotna poroka dogaja na enaki lokaciji, pogosto ni smiselno niti okraševanje avtomobilov. To vam lahko prihrani kar nekaj denarja. V kolikor bo vaša poroka velika in razkošna, povabili pa ste veliko svatov, potem bo tudi cena cvetja zagotovo višja. Več svatov pomeni večji prostor, kar pomeni tudi veliko več aranžmajev ter naprsnih šopkov. Velike poroke se pogosto dogajajo na različnih lokacijah. V takšnem primeru je dekoracija avtomobilov s cvetjem bolj primerna in celo dobrodošla.

Nenazadnje pa na ceno cvetja vpliva tudi izbira cvetličarne. Nekatere neveste se odločijo, da bodo za dekoracijo s cvetjem prevzele same in v tem primeru močno zmanjšale stroške. V kolikor se odločite za cvetličarno, pa je smiselno pridobiti ponudbe različnih cvetličarn in nato izbrati tisto, ki vam najbolj ustreza.

Kako najeti cvetličarno za poročno cvetje (poročni in naprsni šopek + ostala dekoracija s cvetjem?

Najbolje je, da se lotite iskanja kar na Omisli.si/cvetje. Pomagate si lahko tudi z nasveti strokovnjakov na spletni strani Omisli.si, kjer pod kategorijo cvetje najdete veliko uporabnih nasvetov.

Če veste, da imate tudi v lokalnem okolju kakšno cvetličarno, se lahko tja oglasite kar osebno, jim zaupate svoje želje in jih prosite za ponudbo. Ne pozabite, da ni nujno, da najamete cvetličarja iz vašega kraja. Je pa res, da lahko sodelovanje s cvetličarno z drugega konca Slovenije nekoliko dvigne ceno storitve. A nenazadnje gre za vašo poroko, zato je pomembno, da boste s storitvijo res zadovoljni, četudi za kakšen € več.

Ko ste izbrali cvetličarno, se morate z njimi dogovoriti o vseh podrobnostih, cenah in načinu plačila. Potem pa vam preostane samo še čakanje na veliki dan.

Kako prihraniti pri ceni poročnega cvetja?

Verjeli ali ne, pri ceni poročnega cvetja lahko močno prihranite. Vse je seveda odvisno od vaših želja, stila poroke in prioritet. Nekaterim nevestam in ženinom cvetje veliko pomeni, zato bodo za cvetlične aranžmaje pripravljeni odšteti veliko več denarja. Poleg tega bodo za takšno storitev brez razmišljanja najeli profesionalnega cvetličarja.

Če radi ustvarjate doma, se lahko cvetličnih aranžmajev lotite tudi sami. Izberete lahko cvetje z domačih vrtov ali šopke v bližnji trgovini, ki jih nato z drugimi dodatki spremenite v čudovite cvetlične aranžmaje. Tudi naprsne šopke lahko z nekaj kreativnosti in spretnosti izdelate doma. Morda res ne bodo vsi povsem enaki, a svatje bodo zagotovo opazili in cenili vaš trud. Vas skrbi poročni šopek? Še vedno ga, kljub temu, da želite prihraniti kakšen €, lahko naročite v cvetličarni. Lahko pa vam zaupamo, da so tudi doma ustvarjeni poročni šopki čudoviti, predvsem pa zelo unikatni. Uporabite lahko vse, od različnega cvetja, do zelišč in zelenja. Pomagajte si s spletom, kjer boste zagotovo našli kakšen dober nasvet, kako se izdelave poročnega šopka lotiti doma.

V ustvarjanje lahko vključite vašo poročno pričo, družice in prijateljice. Tako boste združili prijetno druženje s pripravami na veliki dan. Zagotovo se boste zelo zabavale, poleg tega pa boste prihranili kar nekaj dragocenih evrov.

Seveda pa na ceno vpliva tudi sama izbira cvetja, dodatnih materialov in oblike aranžmajev. Tudi, če se odločite za cvetličarno, ni nujno, da vas to stane celo premoženje. Povprašajte jih o cenah različnega cvetja in skupaj izberite tisto, ki bo ustrezalo vašemu poročnemu proračunu.

poročni šopek in poročno cvetje cene družice
Tudi družice lahko imajo vsaka svoj poročni šopek.

Zakaj najeti cvetličarno za poročni šopek, naprsne šopke ter poročni aranžma (dekoracijo poroke / poročne lokacije)?

Se sprašujete zakaj bi najeli cvetličarno, ko pa lahko cvetje pripravite tudi sami doma? Tudi, če vas ustvarjanje veseli, se morate zavedati, da bodo zadnji dnevi pred poroko stresni. Čakalo vas bo veliko opravkov, po glavi vam bodo rojile različne skrbi in vsak dodaten stres je vse prej kot dobrodošel.

Če pripravo poročnega šopka, naprsnih šopkov in celotnega poročnega aranžmaja zaupate strokovnjakom, se boste lahko vi v tem času brez skrbi posvetili ostalim pripravim. Teh pa, verjemite, ni malo.

Poleg tega se cvetličarji odlično spoznajo na to, kako cvetje v poročnem šopku in aranžmajih ohraniti lepo in sveže, ne glede na vremenske razmere, ki vas bodo čakale tisti dan. Ker imajo z ustvarjanjem šopkov in aranžmajev veliko izkušenj, vam bodo lahko svetovali in pomagali pri ustvarjanju vaše sanjske poroke. Prepustite se njihovim strokovnim nasvetom.

Katere so TOP cvetličarne za poročno cvetje in drugo dekoracijo v Sloveniji?

V Sloveniji imamo številne odlične cvetličarne, ki vam bodo z veseljem priskočile na pomoč pri pripravah na veliki dan. Ponujajo vse, od poročnih šopkov, do izdelave naprsnih šopkov in celotnih aranžmajev iz cvetja. Ne glede na to s katerega konca Slovenije prihajate, boste zagotovo našli pravo cvetličarno, ki bo ugodila vašim željam.


TOP 10 CVETLIČARN
za poročno cvetje

Največ odličnih ponudnikov je v osrednji Sloveniji, kjer lahko izbirate med cvetličarnami Omers, Belina, Rodanta, Emporia, Iris, Šimenc in Plečnikovo cvetličarno. Prav vse se lahko pohvalijo z bogatimi izkušnjami, ki bodo prišle še kako prav. Medtem, ko bodo za vzhodno Slovenijo in štajerski del poskrbele cvetličarna Lilija, Majda, Zvonček, Požar in cvetličarna Celje, pa se lahko Gorenjci vedno obrnete na cvetličarno Spominčica v Radovljici.

Nenazadnje pa se vam ni potrebno omejiti na domači kraj in izbrati cvetličarne, ki vam je najbližja. Preglejte njihovo ponudbo in preteklo delo ter izberite cvetličarno, ki bo povsem razumela vaše želje in vam pomagala soustvariti čudovite aranžmaje ter sanjski poročni šopek.

Kdaj so cvetličarji za poročno cvetje / dekoracijo / poročni aranžma najbolj iskani v Sloveniji?

Na grafu, ki prikazuje kdaj so cvetličarji za poročno cvetje in dekoracijo v Sloveniji najbolj iskani, izrazito izstopa spomladanski mesec april, sledi pa mu maj – mesec porok. Rezultati so morda nekoliko nepričakovani, saj se priprave na poroko pričnejo kar nekaj mesecev prej. A kot kaže večina bodočih mladoporočencev z iskanjem pravega cvetličarja počaka nekoliko dlje in to opravilo ni eno izmed prvih, ko se lotijo načrtovanja poroke.

cvetličarji za poroko poročno cvetje poročni šopek
Kdaj so cvetličarji za poroko najbolj iskani v Sloveniji?

PRIPRAVLJENI NAJETI CVETLIČARNO ZA POROČNO CVETJE?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH CVETLIČARJEV ZA POROČNI ARANŽMA (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene cvetličarjev za poročno cvetje
ocena bralcev
5 od 7

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja