Poročne obleke: Cena in kaj vse mora imeti sanjska obleka za poroko?

poročne obleke cene moderne

Kazalo

ocena bralcev
5 od 5

Dan o katerem ste sanjali že vrsto let, se bliža, vi pa še vedno ne veste, kaj boste oblekli… Brez panike, za vas smo izbrali najboljše ponudbe in koristne nasvete za nakup poročne obleke, cena, vrsta materiala, dodatki, barva obleke, najkvalitetnejše ponudbe, vse za vas na enem mestu. Lahko ste prepričani, da si boste z našo pomočjo zagotovili popolno in dih-jemajočo obleko. Spoznajte različne kroje poročnih oblek, izbirajte med svečano, dolgo obleko, ali drzno kratko. Naj bo poročna obleka skladna z vašimi zahtevami in željami, da vam bo udobno in se boste počutili odlično. Zablestite v sanjski poročni obleki, ko boste partnerju dahnili večni ”da”.

poročne obleke cene moderne
Pravil okoli poročnih oblek je vedno manj.

POROČNE OBLEKE CENA
povprečne cene poročnih oblek

≈ od 150 – 1.500 EUR

Pridobite ponudbe/cene za poročne obleke

 

Vrsta poročnih oblekCena poročnih oblekKratek opis poročne obleke
Moške poročne oblekeod 150 € - 500 €Srajca (običajno) bele barve, suknjič in hlače v enaki barvi ali barvni kombinaciji, elegantni čevlji, ter metuljček ali kravata
Ženske poročne oblekeod 180 € - 1.500 €Običajno bele barve (snežna, smetanova), ločimo tri različne kroje. Lahko je dolga, elegantna, ali pa kratka obleka
Otroške obleke za porokood 30 € - 150 €Za fantke srajca, suknjič in elegantne hlače ujemajočih se barv ali barvne kombinacije, elegantni čevlji, metuljček ali kravata. Elegantne hlače lahko nadomestite s temnimi kavbojkami
 
Za punčke oblekica bele, ali drugih nežnih (pastelnih) barv. Lahko je kratka, ali dolga. Obutev so lahko preproste balerinke v ujemajočih barvah. Popestrite videz z obročem ali sponko v laseh
Izposoja ženskih poročnih oblekod 150 € - 800 €Med poročnimi oblekami v salonu izberete tisto, ki vam je všeč in jo najamete za dan svoje poroke. Tako vam ne bo treba skrbeti, kaj boste z obleko storili po poroki.  Pomerite lahko veliko število oblek, preden se odločite. Ne skrbite za čiščenje po nošenju, saj to uredi ponudnik
Izposoja moških poročnih oblekod 130 - 300 €Izposodite si poročno obleko v salonu, kjer jo prilagodijo vaši postavi. Lahko boste pomerili večje število oblek in izbrali pravo za vas. Po končanem nošenju jo vrnete ponudniku, ki bo poskrbel za čiščenje in/ali popravilo
* Povprečne cene za poročne obleke so brez DDV. Cene poročnih oblek smo izračunali na podlagi javnih cenikov krojačev / izdelovalcev in poročnih salonov / trgovin ter preko 155 ponudb preverjenih ponudnikov na Omisli.si/porocno-obleko. Cenik poročnih oblek ni fiksen in velja za vsa večja mesta: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji. Končna cena za poročno obleko je najbolj odvisna od tega, ali je ukrojena / narejena po meri, od vrste materiala, prestižnosti blagovne znamke ter dodatnih storitev, kot je denimo styling. Za točno ceno poročne obleke pošljite povpraševanje preverjenim ponudnikom – zeleni gumb zgoraj.

ženske-poročne-obleke-nevesta
Izbira prave poročne obleke ni enostavna, zato si vzemite dovolj časa in premišljeno izberite. Naj bo vaša poročna obleka popolna, tako kot vaš poročni dan.

Poročne obleke: Cena / analiza cenikov

Premišljena izbira poročne obleke, cena, prava velikost, material, dodatki in majhni detajli, dolžina obleke… vse to so dejavniki, ki bodo vaš poročni dan naredili popoln in nepozaben. Za vas smo pripravili analizo cen za poročne obleke.

> Preberite tudi: POROKA: VSE, ČESAR NISTE VEDELI O POROKI

Moške poročne obleke (za ženina)

Moški po navadi za poroko oblečejo belo srajco, ki se odlično poda k vsem barvam obleke. Suknjič in hlače so običajno enakih barv, lahko pa kombinirate črno-belo, sivo-črno, črno-sivo in tako dalje. Elegantnemu suknjiču in hlačam so lahko dodani različni svetleči dodatki, lahko gre za videz usnja. V kombinaciji z elegantnimi usnjenimi čevlji bo ženin izgledal popolno. Seveda pa ne smete pozabiti na zelo pomemben dodatek – metuljček, okrasni robček ali kravato. Ta je lahko enake barve kot suknjič, ali pa skladna z barvno kombinacijo. Najpogosteje izbrane barve suknjiča in hlač za moške so črna, temno/svetlo modra, bela ter siva barva. Za najbolj pogumne in drzne pa lahko tudi temno rdeča ali rjava. Moške poročne obleke, cena od 150 € – 1. 000 €.

moške-poročne-obleke-cena
Odločite se za tisto izbiro barvne kombinacije, ki najbolj ustreza vaši postavi in barvi kože. Poleg tega pa upoštevajte svoj okus, saj ste vi tisti, ki boste nosili obleko.

Ženske poročne obleke (za nevesto)

Poročna obleka je tista, s katero nevesta naredi prvi vtis na svojega ženina. Prav tako je prva stvar, ki vsem svatom stopi v oči, ko v prostor stopi nevesta. Zato je izjemno pomembno, da izberete takšno, v kateri se boste odlično počutili in se bo popolnoma prilegala vaši postavi. Ločimo več krojev ženskih poročnih oblek. Lahko je to tradicionalni kroj, imenovan tudi A-linija, ki poudari vaš pas in je v spodnjem delu malce razširjen. Princesin kroj prav tako poudari vaš pas, z izjemo, da je razkošno razširjen od pasu navzdol. Poznamo pa tudi kroj morske deklice, ki je do bokov ozek, potem pa se v spodnjem delu rahlo razširi (kot rep morske deklice).

Preverite tudi: Šivilja ali krojač? Vse kar morate vedeti preden najamete šiviljo ali krojača

ženske-poročne-obleke-cena
Nevestina obleka je tista, ki privabi največ občudujočih pogledov. Poskrbite za to, da se boste v svoji obleki odlično počutili.

Barva poročne obleke je prilagodljiva vašim željam. Lahko se odločite za tradicionalno belo obleko, ali pa skladno z vašim osebnim stilom izberete nežno roza, rumeno, kraljevsko modro, ali katerokoli drugo poljubno barvo, ki vam je všeč.  V kolikor pa ne marate oblek, lahko za svojo poroko oblečete tudi kostim elegantnih hlač in suknjiča, ter srajčko. Pri izbiri barve pa se lahko povsem prepustite svojim čutom. Ženske poročne obleke, cena od 180 € – 1.500 €.

> Preverite tudi: CENA POROKE: Koliko stane poroka v Sloveniji?

Otroške obleke za poroko

Če so otroci udeleženci poroke, jih je prav tako potrebno primerno obleči, da jim bo udobno, a bo obleka kljub temu svečana. Najbolje je, da izberemo takšne obleke, ki jih bodo otroci tudi kasneje (če jim bodo še prav) lahko oblekli za posebne priložnosti. Otroške poročne obleke, cena od 30 € – 150 €. Poskrbite tudi za ustrezno varstvo otrok v času poroke, ali se odločite za animacijo otrok na poroki.

poročne-obleke-za-fantka-in-punčko
Vključite svoje najmlajše v vaš poročni obred. Lahko vam prinesejo prstana, ali pa poskrbijo za posutje cvetja med obredom.

Za fantke največkrat pride v poštev bela (ali poljubne barve) srajčka in komplet suknjiča in elegantnih hlač. Seveda pa lahko elegantne hlače nadomestite tudi s kavbojkami temnejših barv, ki prav tako izgledajo dovolj elegantno v kombinaciji s srajčko. Za piko na i lahko fantkovi obleki dodate kravato ali metuljček.

poročna-obleka-za-fantka
Kravata ali metuljček bosta fantovski poročni obleki dodala dodatno mero elegance.

> Preverite tudi: POROČNA FOTOGRAFIJA: KDO JE NAJBOLJŠI POROČNI FOTOGRAF (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, …)?

Za punčke je poleg bele prisrčna oblekica nežnih pastelnih barv (rumena, modra, roza, zelena) vedno prava izbira. Lahko pa oblekica vključuje tudi volančke ali druge dodatke različnih barv kot so rožice in pentljice. Obroček v laseh/sponka z rožicami bo dekliško oblekico za poroko še dodatno naredila bolj prisrčno.

dekliške-poročne-obleke-cena
Deklice bodo na vaši poroki najbolj prisrčne, če jih oblečete v nežne barve.

Izposoja ženskih poročnih oblek

Večina nevest se sooča z dilemo, ali naj si poročno obleko kupi ali izposodi. Poročne obleke, cena izposoje je v večini primerov nižja, kot nakup obleke. Največja prednost izposoje poročne obleke je ta, da obleko po nošenju vrnete in vam ne bo ležala v omari. Prav tako se vam ne bo treba ukvarjati s čiščenjem obleke, saj jo vrnete ponudniku in ta bo poskrbel za omenjene storitve. Veliko vlogo pri odločitvi za izposojo poročne obleke pa igrajo vaša čustva. Si želite svojo poročno obleko za vedno obdržati in jo ohraniti kot spomin na ta prečudovit dan? Če se odločite za izposojo poročne obleke, to žal ni možno.  Poročne obleke, cena za izposojo od 150 € – 800 €. Zavedajte pa se tudi, da v kolikor si poročno obleko izposodite in se med nošenjem poškoduje, je potrebno plačati tudi celotno popravilo. To pa vas lahko kar drago stane.

izposoja-poročnih-oblek-različni-modeli
V poročnih salonih so vam na voljo različni modeli poročnih oblek. Izbirajte med različnimi kroji, materiali in barvami.

> Preverite tudi: POROČNA FOTOGRAFIJA: POVPREČNE CENE IN CENIKI

Izposoja moških poročnih oblek

Moške poročne obleke se v večini primerov ne dajo izposoditi. Razlog je preprost – moško poročno obleko je težje prilagoditi vsaki stranki posebej, saj bi sčasoma zaradi večkratnega popravljanja postala čedalje bolj dotrajana. Tudi cena izposoje bi zato morala biti višja in v tem primeru se vam bolj splača moško poročno obleko kupiti. Večina moških poročnih oblek je takšnih, da se lahko nosijo tudi na drugih svečanih priložnostih, torej je nakup povsem smiseln. V kolikor pa se res odločite za izposojo moške poročne obleke, bodite pripravljeni na daljše usklajevanje z osebjem, zaposlenim v poročnem salonu. Morali boste namreč večkrat biti prisotni na pomerjanju, da bo osebje poročno obleko lahko povsem prilagodilo vaši postavi. Moške poročne obleke, cena izposoje od 130 € – 300 €.

moške-poročne-obleke-cena-in-lastnosti
Izposoja moške poročne obleke je malenkost zahtevnejša, saj je moško poročno obleko težje prilagoditi vsaki stranki posebej. Zagotovite si, da se vam poročna obleka povsem prilega.

Pasti nakupa poročnih oblek: Na kaj paziti, ko se kupuje poročna obleka

Ko kupujete poročno obleko, bodite predvsem pozorni na to, da je ta zares brezhibna. Predvsem v salonih, kjer je možna izposoja poročnih oblek, namreč modele, ki se ne uporabljajo več pogosto za izposojo, dodajo na prodajne police. Takšne obleke so večkrat nošene, posledično pa tudi čiščene in likanje, kar lahko poslabša njihovo kvaliteto. Prav tako si ob nakupu dovolite biti odločni. Preizkusite toliko poročnih oblek, kot jih želite, da res najdete tisto pravo za vas. Preverjeni ponudniki poročnih oblek  so vam na voljo, da vam svetujejo in pomagajo. Seveda pa dodatno mnenje nikoli ne škodi, zato na pomerjanje poročne obleke vzemite s sabo prijateljico ali družinskega člana, čigar mnenje cenite.

Kje kupiti obleke za poroko? Poročni kotiček, poročna trgovina, poročni butik ali…?

Ko izbirate obleko za poroko, je najbolje, da se odpravite v poročno trgovino ali poročni salon. Tam boste v dobrih rokah strokovnjakov, ki vam bodo znali pomagati in svetovati. Pomerili boste obleke, ki so vam všeč in se s prve roke prepričali, kako vam pristajajo. Izkušeno osebje vam bo pomagalo pri izbiri s profesionalnim mnenjem. V poročnih kotičkih poleg poročnih oblek ponujajo tudi cene poročnega šopka in poročne dekoracije. Prav tako se lahko udeležite poročnega sejma, kjer se predstavijo različni ponudniki s široko ponudbo poročnih oblek, dodatkov, vseh primernih okraskov in drugih elementov, ki jih potrebujete. Eden najbolj znanih je na primer največji poročni sejem v Ljubljani. Da pa se izognete težavam pri izbiri, si pomagajte z Omisli.si/porocno-obleko, kjer so vse najboljše ponudbe zbrane na enem mestu.

poročni-kotiček-salon-poročna-trgovina
Poročne trgovine, kotički in saloni so pravi raj za bodoče neveste. Toliko oblek, poročnih dodatkov, čevljev… zagotovo boste pri izbiri potrebovali pomoč najboljših prijateljic.

Poročne obleke za močnejše postave

V ponudbo poročnih oblek za močnejše postave sodijo obleke s konfekcijsko številko 48 ali več. Tovrstne obleke so malenkost dražje, saj je za izdelavo potrebnega več blaga in drugih materialov. Prav tako lahko izbirate med različnimi kroji oblek. Izberite tistega, ki je glede na vašo postavo in želje najbolj primeren. Lahko se odločite za obleko brez naramnic, če pa izberete naramnice, naj te ne bodo preširoke. Ko izbirate poročno obleko oziroma si rezervirate termin za pomerjanje, se s ponudnikom že vnaprej posvetujte. Tako vam bo pripravil širok izbor poročnih oblek za močnejše postave, da boste našli tisto pravo za vas.

poročne-obleke-za-močnejše-postave
Posvetujte se s ponudnikom poročnih oblek in pripravil vam bo najboljše modele poročnih oblek za močnejše postave.

Poročne obleke po meri ali iz trgovine?

Ko gre za izbiro prave poročne obleke, velikokrat naletimo na dilemo – izbrati obleko po meri, ali jo kupiti v trgovini? Zagotovo je boljše, da za vaš sanjski dan izberete poročno obleko po meri. Poročne obleke, cena ni tako visoka, vam pa omogoči, da se vam obleka popolnoma prilega in je narejena posebej za vas.

Tip oblekePrednostiSlabostiCena
Poročne obleke po meriObleka je izdelana posebej za vas, torej vam bo pristajala kot ulita. Za vedno jo boste lahko shranili in jo imeli za spomin. Pred vami je ne bo nosil nihče drugVišja cena, obleka vam lahko po poroki leži v omari in ne veste kaj z njo. Večkrat boste morali h krojaču na pomerjanje, da bo izdelal pravo obleko za vas od 300 € dalje
Poročne obleke iz trgovineObleko takoj pomerite in lahko vidite, kako izgleda v celoti z vsemi dodatki in kako vam pristaja. Pomerite lahko večje število oblek, preden najdete pravoNi nujno, da se vam obleka povsem prilega, ali da jo je v nasprotnem primeru možno prilagoditi in popraviti. Obleka je lahko že večkrat nošena in posledično tudi oprana ter likana, kar lahko povzroči njeno dotrajanost od 180 € - 1. 500 €
 

Pridobite ponudbe/cene za poročne obleke

Poročna obleka po meri

Če se odločite za poročno obleko po meri, si s tem zagotovite, da boste na poroki lahko povsem sproščeni. Poročna obleka se vam bo namreč idealno prilegala, saj bo izdelana posebej za vas in skladno z vašo postavo. Ne bo vas skrbelo, kaj se zgodi, v primeru da obleko umažete ali poškodujete, saj je vaša. Ali gre za žensko ali moško poročno obleko, za obe je priporočljivo, da jo izdelate po meri. Tako se izognete morebitnim stiskam in negotovostim pri oblačenju. Za moško obleko po meri predlagamo Morro.

poročna-obleka-po-meri
Poročna obleka po meri je prava izbira za vas, v kolikor želite, da je to prav vaša obleka, ki je pred vami ni oblekel še nihče. Je unikaten izdelek in ima dragoceno vrednost. V času nastajanja boste obleko večkrat pomerili, da bo krojač ali šivilja sproti popravila morebitne nepravilnosti. Končni izdelek bo vaša popolna poročna obleka.

> Preverite tudi: POROČNA BELEŽNICA: Brezplačni poročni planer (pdf / download)

Koliko časa vnaprej planirati poroko? Ne skrbite, do zadnjega dne ste lahko mirni, saj boste vedeli, da vam bo obleka povsem prav. Kar pa je najboljše, vaše poročne obleke po meri zagotovo ni imel oblečene še nihče. Še eno zagotovilo, da je pred vašo poroko ne bo mogoče poškodovati ali uničiti. Za izdelavo poročne obleke po meri boste odšteli od 300 € dalje. Seveda pa računajte še vsaj enkrat toliko denarja za plačilo materiala. Sicer pa večina krojačev in šivilj ponuja izdelavo poročne obleke, cena po dogovoru.

Poročna obleka iz trgovine

Po želji se lahko odločite za nakup že izdelane poročne obleke. Te so vam na voljo v številnih poročnih trgovinah in kotičkih. Izbirate lahko med  različnimi modeli, ki jih zaposleni v trgovini glede na vaše želje in zahteve lahko tudi skrajšajo, zožajo v pasu in podobno. Pomembno je, da se vam poročna obleka povsem prilega in vam je všeč. Osebje vam bo na pomerjanju poročne obleke ustrezno svetovalo in vam pomagalo najti pravo obleko za vas. Dovoliti si pomeriti različne modele in se pozorno oglejte v ogledalu, da boste zares zadovoljni s svojim izgledom. Za moške poročne obleke iz trgovine, predlagamo SENS. Če je vaša želja nakup poročne obleke, cena znaša od 180 € – 1. 500€.

nakup-poročne-obleke-v-poročni-trgovini
V poročni trgovini ali poročnem kotičku so vam na voljo različni modeli poročnih oblek. Izbirajte med najboljšimi.

 

Je za nakup poročne obleke razprodaja pametna odločitev? Pasti poceni poročne obleke

Pri izbiri kvalitetne in najlepše poročne obleke, cena naj ne bo edini dejavnik, ki ga upoštevate. Čeprav lahko za poročno obleko odštejete zelo malo denarja, se morate zavedati, da obleka ne bo nujno tudi zelo kvalitetna. Bolje odšteti kakšen evro več in si zagotoviti kvaliteto.

> Preverite tudi: POROČNE TORTE: VRSTE, CENE IN TRENDI ZA 2019

Razprodaja poročnih oblek

Na razprodaji poročnih oblek so po navadi tiste obleke, ki se skozi sezono niso prodale. To so običajno obleke iz preteklih kolekcij. Seveda ni rečeno, da vam katera ne bo všeč, a vseeno bo izbira manjša, kot če bi nakupovali v času sezone, ko so na voljo nove kolekcije. Če kupujete poročno obleko na razprodaji, prav tako bodite pozorni na njeno kvaliteto. Lahko namreč gre za obleko, ki je bila že v uporabi (posledično večkrat čiščena, likana, ali celo popravljena) in je lahko dotrajana. Če želite kupiti poročno obleko po izjemno nizki ceni, se udeležite jesenskih razprodaj.

Poceni poročne obleke (in najcenejše poročne obleke)

Poročne obleke, cena je lahko zelo pomembna pri izbiri prave poročne obleke. Lahko se odločite za nakup najcenejše obleke, a pri tem bodite pozorni na kvaliteto. Še vedno lahko za zmerno ceno dobite čudovito in kvalitetno poročno obleko, ki se vam bo odlično prilegala in bo poudarila vašo postavo. Do poceni poročnih oblek boste najlažje prišli na različnih razprodajah, ali odprodajah poročnih trgovin in salonov. Prav tako pa se lahko udeležite poročnih sejmov, kjer so vam na voljo izbrani artikli. A vseeno je bolje za poročno obleko odšteti kakšen evro več in si zagotoviti kvaliteto in udobje. Preverite različne ponudbe na Omisli.si/porocno-obleko.

Pridobite ponudbe/cene za poročne obleke

Nosečniške obleke za poroko

Pričakujete novega člana družine, poročna beležnica / poročni planer pa vam sporoča, da se bliža tudi vaš veliki poročni dan? Ne skrbite, za vas so v poročnih salonih in trgovinah na voljo nosečniške obleke za poroko. Obleke so lahkotne, izdelane iz raztegljivega blaga, ki se prilagodi velikosti trebuščka. Prav tako so udobne in privlačne, da boste v njih zares blesteli. Zelo pomembno je, da poročni svetovalki / poročnemu svetovalcu že vnaprej poveste, da ste noseči in kako daleč z nosečnostjo boste v času poroke. To je ključno zato, da bo vedel, kakšne obleke vam ponuditi oziroma, ali bo potrebno obleko popraviti in dodelati. Žal vam vsi modeli poročnih oblek verjetno ne bodo na voljo, saj se določenih krojev ne da popraviti (razširiti v pasu in prilagoditi velikosti trebuščka). Najpomembneje je, da vam bo v nosečniški obleki za poroko udobno, prijetno in se boste odlično počutili. Tako bo vaš dan popoln.

nosečniška-obleka-za-poroko
Lahko se odločite za poročno obleko, ki bo vaš nosečniški trebušček rahlo prikrila, ali pa ga dodatno poudarila.

Kratka poročna obleka? Zakaj pa ne?

kratka-poročna-obleka-lastnosti
Poudarite svojo postavo z izbiro kratke poročne obleke.

Niste pristaš tradicije in vaš okus ne odobrava dolge, elegantne svečane obleke? Nič hudega, povsem v skladu s trendom boste, če se odločite za kratko poročno obleko. Dandanes so kratke poročne obleke čedalje bolj pogoste. Predvsem pa so primerne, če se odločite za poroko v poletnem času, ko so temperature izjemno visoke. Poleg tega boste svojo poročno obleko lahko oblekli še ob kakšni drugi svečani priložnosti in jo tako ohranili v spominu. Izbira kratke obleke je zapeljiva in poudari vašo postavo.

različne-kratke-poročne-obleke
Kratke poročne obleke so med seboj lahko zelo različne. Lahko gre za oprijeto, povsem ohlapno ali pa razkošno poročno obleko.

Rabljena poročna obleka

Če se odločite za izposojo poročne obleke, se morate zavedati, da jo je pred vami lahko nosilo že več strank. Seveda so poročne obleke po vsakem nošenju skrbno očiščene in pregledane, da ni prišlo do kakšnih napak ali pomanjkljivosti. A vseeno obstaja tveganje, da obleka ni v tako brezhibnem stanju, kot je sprva bila. Ko se torej udeležite pomerjanja, bodite pozorni na vse morebitne napake ali majhne detajle. S previdnostjo si namreč zagotovite, da boste na dan vaših sanj blesteli tudi v rabljeni poročni obleki. Še ena od negotovosti  rabljene poročne obleke je ta, da jo morate po končanem slavju v določenem roku vrniti ponudniku. Obleka mora biti v takšnem stanju, kot ste jo prevzeli (upošteva se določen standard, do katerega se obleka umaže zaradi nošenja). Težava nastane, v primeru, da se obleka po nesreči poškoduje ali je na njej trdovraten madež. V tem primeru morate plačati tudi celotno popravilo.

> Preverite tudi: POROČNI OBIČAJI IN SIMBOLI POROKE (DEKLIŠČINA, FANTOVŠČINA, MLAJ, ŠRANGA, …)

Obleke za svate in priče?

V primerjavi z nevesto in ženinom, ki imata običajno tradicionalne barve obleke za poroko, je izbira obleke za svate in priče povsem svobodna. Svatje in priče se lahko prilagodijo tematiki poroke (v kolikor jo ta ima), sicer pa se uskladijo z nevesto in ženinom. Predvsem za priči je pomembno, da sta usklajeno oblečeni, oziroma da s svojima oblekama ne zasenčita neveste in ženina med samim obredom. Dober primer tega je – če ima nevesta obleko smetanove barve, potem priča nikakor ne sme imeti snežno bele, saj bi s tem zasenčila nevesto.

poročne-obleke-za-svate-družice
Najboljša izbira za vas je nakup poročnih oblek za svate in priče v kompletu. Tako si zagotovite, da se bodo obleke med seboj ujemale in bodo spomini na vašo poroko na poročnih fotografijah popolni.

Danes pa je predvsem pogosta izbira, da se poročne obleke za ženina, nevesto, svate in priče kupi v paketu. Isti ponudnik torej izdela poročne obleke, cena katerih je ugodna, saj gre za količinsko velik nakup. To je predvsem priporočljivo zato, saj ponudnik v sodelovanju z mladoporočencema pozna njun okus, želje in zahteve, ki jih upošteva pri svojem delu. Tako lahko izdela obleke za vse udeležence poroke, ki so med seboj dovolj skladne a vseeno različne. Naj bo vaš poročni dan popoln v vseh pogledih.

Pridobite ponudbe/cene za poročne obleke

Trend: Moderne poročne obleke 2019

poročne-obleke-2019
V letu 2019 je eden od trendov prosojen material poročne obleke z dodano čipko. Prav tako pa do izraza pridejo svetleči dodatki in bleščice, kristalčki.

 

trend-leta-2019-poročne-obleke
Še vedno pa v letošnjem letu ostajajo v trendu odkrita ramena. Poročne obleke so torej lahko povsem brez rokavov, ali pa imajo kratke / dolge rokave.

 

poročne-obleke-2019-čipkast-vzorec
Poročne obleke z razgaljenim hrbtom so pogosta izbira bodočih nevest. To poudari vaše telo in podaljša žensko postavo.

Ravnajte se po modnih smernicah letošnjega leta in si zagotovite, da bodo vsi pogledi uprti v vas in vašo obleko.

Poročne obleke Hollywood

Poročni salon Hollywood je eden najbolj priznanih ponudnikov poročnih oblek v Sloveniji. Poleg številnih poročnih oblek so vam na voljo tudi mnogi poročni dodatki. Njihova ponudba je izjemna, na voljo je več različnih krojev poročnih oblek. Za večino oblek v ponudbi sta možna tako nakup kot izposoja. Razlika v ceni je dobrih 100€.

Najlepše poročne obleke

Ste pristaš tradicionalnih običajev? Potem za poroko potrebujete elegantno in svečano obleko, v tradicionalnih poročnih barvah. Ali si želite biti bolj drzni in na svoj poročni dan obleči nekaj po vašem okusu? Odločite se za kratko in oprijeto poročno obleko. Naj bo vaša poročna obleka skladna s tem, kar vam je všeč in v čimer se počutite odlično, tudi med zabavo in plesanjem. Starodavni rek pravi, da ”obleka naredi človeka” in če se boste v njej odlično počutili, bo to vaša najlepša poročna obleka.

Obleke za na poroko: Svečane / elegantne obleke za poroko

najlepša-poročna-obleka
Naj bo vaša poročna obleka zares najlepša.

 

elegantna-sevčana-ženska-poročna-obleka
Svečane poročne obleke so lahko zelo različne. Lahko izberete dolgo elegantno obleko brez naramnic. Tovrstna poročna obleka je predvsem primerna za neveste z večjim oprsjem.

 

poročne-obleke-elegantne-svečane-morska-deklica
Odločite se za tisti kroj poročne obleke, ki najlepše poudari vašo postavo in obline.

Neveste imajo lahko zelo različen okus za modo in glede na to tudi izbirajo svojo poročno obleko. Za tiste, ki so po duši bolj tradicionalne in so jim všeč daljše obleke, je svečana poročna obleka prava izbira. S svojo eleganco, morebitnimi dodatki (čipko, kristali, …) boste naravnost blestele. Svečane / elegantne poročne obleke običajno imajo dolge rokave, ali vsaj tri četrtinske. So dolge, lahko segajo do tal in imajo tudi vlečko. V kolikor ste bolj tradicionalna oseba, ne pozabite na poročne običaje.

Pridobite ponudbe/cene za poročne obleke

Kaj najbolj vpliva na ceno poročne obleke?

Poročne obleke, cena je v prvi vrsti odvisna od tega, ali se odločite za izposojo obleke ali nakup. Izposoja je po navadi cenejša, a le v kolikor ne pride do poškodb ali uničenja obleke – v tem primeru so stroški plačila vaši. Če se odločite za nakup poročne obleke, cena variira glede na to, ali je obleka izdelana po meri ali gre za model, ki je univerzalne velikosti in ga lahko že izdelanega kupite v trgovini. Ključno vlogo pri ceni poročne obleke igra tudi vrsta materiala, dodatki, ki jih obleka vključuje in mere, ki so potrebne za njeno izdelavo. Prav tako pa je v ceno všteto, ali je krojač izkušen in je izdelal že mnogo poročnih oblek, ali gre za krojača začetnika.

poroka-cena
Naj vam za poročno obleko ne bo škoda odšteti kakšnega evra več. Najlepša poročna obleka je vredna vašega denarja, saj vam bo zagotovila popoln poročni dan.

Preverjeni ponudniki / poročni saloni / krojači / šivilje  / oblikovalke za poročne obleke?

V Sloveniji je mnogo poročnih salonov ali samostojnih krojačev in šivilj, ki vam lahko pomagajo pri nakupu ali izdelavi poročne obleke. Med priznanimi so na primer: Boutique Nevesta, Lanovia, Biba trade d.o.o., Sportur d.o.o., Poročna obleka – trgovina in storitve, Ena In Edina, Krinolina, Poročni salon White Couture, Poročna agencija Goga, Sanjska obleka, Poročni kotiček, Mod Art, Poročna kamrica, La Vi, Memento poročna galerija, Lepa štorija, Karizma pa poročni atelje, Poročni salon Grazia, Poročne in maturantske obleke Vesna, Poročni salon Hollywood, Zaobljuba.si, Boutique Aleksandra, Silhuete Bride, Aleksina pravljica, Orsay, Poročni Kot in mnogi drugi. Prihranite si brskanje in vneto iskanje najboljšega ponudnika in izbirajte med najboljšimi na Omisli.si/porocno-obleko. Ste tudi vi eden izmed profesionalnih oblikovalcev poročnih oblek? Ponudniki poročnih oblek se brezplačno vpišite tukaj.

Kdaj so poročne obleke najbolj iskane?

poročne-obleke-povpraševanje-v-Sloveniji
Poročne obleke so v Sloveniji najbolj iskane v začetku leta, v mesecu januarju.

Podatki na Omisli.si in analiza Google iskanj kaže, da so poročne obleke v Sloveniji najbolj iskane v začetku leta. Mesec januar kar izrazito izstopa v primerjavi z drugimi meseci. To je povsem razumljivo, saj v začetku leta običajno naredimo okvirni finančni načrt, v katerega lahko vključimo poroko in preverimo okvirne cene poroke. Glede na povpraševanje je torej za poročne obleke cena najvišja v začetku leta. Najbolj se vam splača, če se za nakup poročne obleke odločite proti koncu leta, oziroma jo kupite v času jesenskih razprodaj.

 

 


KUPUJETE POROČNO OBLEKO?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE IN CENE PREVERJENIH KROJAČEV, POROČNIH BUTIHOV, SALONOV IN TRGOVIN (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER IN DRUGOD PO SLOVENIJI)

 

Pridobite ponudbe/cene za poročne obleke

ocena bralcev
5 od 5
Deli prispevek >

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pošljite povpraševanje izvajalcem


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno