Revija Nasvet strokovnjaka

Cena glasbenika, skupine, ansambla ali DJ-ja za poroko?

Cena glasbenika za poroko

Kazalo

ocena bralcev
5 od 3

Slovenci smo specifični. Navadno nas najprej in najbolj zanima cena glasbenika. Pa ne, da nam kvaliteta ni pomembna, bolj nas je strah, da za svoj denar ne bi prejeli najboljše možne storitve. Pravo nasprotje so denimo Rusi, ki se celo bahajo, če nekaj preplačajo. Kakšna je torej cena glasbenika za poroko, kot je denimo poročni DJ, ansambel, skupina, duo, solo, one-man band …?

Pripravili smo vam tudi seznam preverjenih poročnih glasbenikov.

Pridobi cene/ponudbe preverjenih poročnih glasbenikov

»Glasba je hrana ljubezni« – William Shakespeare

Od daleč lahko rečemo, da boste za poročno glasbo morali odšteti med 500 in 2000 EUR, od blizu pa si poglejmo, kaj vse vpliva na ceno in kako pridete do konkretne cene glasbenika ali skupine za poroko, kot ste si jo zamislili.

Cena glasbenika za poroko
Poročna glasba na poročnem obredu.

Cena glasbenika / skupine / ansambla za poroko je odvisna od:

1) Poročna glasba v živo ali na playback?

To je skorajda ključna ločnica. Verjetno se strinjate, da bo poročni ansambel, kjer vsak član zasedbe v živo igra svoj instrument, ki so ga morali sami kupiti in precej časa vaditi, nekoliko dražja izbira, kot denimo one-man band, ki za glasbeno spremljavo uporabi playback melodijo, kajne?

Preverite tudi: CENA POROKE: KOLIKO STANE POVPREČNA POROKA V SLOVENIJI?

2) Cena glasbenika je odvisna od števila članov zasedbe glasbene skupine / ansambla na poroki

Če plačate za poročno glasbeno skupino 500 EUR in pride igrati 5 glasbenikov, to pomeni, da vsak član skupine prejme 100 EUR, od česar potem odštejejo še davke, prevoz in podobno. Več članov zasedbe bo torej zagotovo pomenilo višjo ceno. Po drugi strani pa seveda bolj pristno izkušnjo in bolj kakovosten nastop in šov. Tukaj se ozrite na lastne izkušnje – gotovo ste že bili na kakšni poroki? Je zadostoval en glasbenik? Ali ste raje videli skupino?


Pripravljeni najeti glasbenika?

Brezplačno pridobite ponudbe preverjenih glasbenikov za vaš dogodek

Zahtevaj ponudbe preverjenih poročnih glasbenikov

> Preverite tudi: Kaj vse vpliva na ceno najema glasbenika?

3) Koliko časa bodo glasbeniki na poroki igrali?

To je zelo pomembna informacija, ki jo načrtujte vnaprej. Si želite, da vas poročni glasbeniki spremljajo skozi cel dan? Bi vam prišli igrat tudi pred ali po poročnem obredu ali le na poročno zabavo (ohcet)? Koliko ur menite, da bo skupaj trajalo?

Pošljite povpraševanje za poročno glasbo: Omisli.si/glasbenika

4) Kako daleč bo glasbenik potoval?

Če se poročite v Mariboru, glasbeno skupino / ansambel pa ste najeli iz Kopra, računajte na to, da bodo glasbeniki v ceni obračunali tudi potne stroške. Če imate zelo razdelano željo glede tega, katero skupino, glasbenika ali ansambel želite na poroki, potem tukaj ne boste našli veliko možnosti za optimizacijo. Če ne, bodite pozorni na lokacijo.

5) Iščete poročnega glasbenika, ki je hkrati animator?

Nekateri pari si želijo na poroki poročnih iger in skečev, ki vključijo in animirajo svate med plesnimi premori. Drugim to ne ustreza. Pogovorita se, nato pa to povejta že na začetku, saj je tudi od tega odvisna cena glasbenika za poroko oz. poročne glasbe. Prav tako se z animacijo ne ukvarjajo vsi. Pravilo gre v smer, da boljši kot so glasbeniki, manj se ukvarjajo z animacijo. Seveda obstajajo izjeme.

6) Izkušnje poročnih glasbenikov?

Če ne želita presenečenje je dober filter tudi število let, koliko se glasbeniki ukvarjajo s petjem in nastopi na porokah oziroma koliko porok so že (uspešno) izpeljali. In da, tudi od tega je odvisna cena glasbenika za poroko.

7) Poročna glasba: Razmerje med ceno glasbenika in kvaliteto?

Če boste najeli glasbenike, ki so igrali že pri vajinih prijateljih, znancih in družini se načeloma ne morete ušteti. Ne bosta pa prav inovativna, saj bodo tudi svatje že drugič poslušali enak glasbeni program. Pravijo, da je najboljša promocija tista, ki gre od ust do ust. Na Internetu to predstavljajo ocene preteklih parov, ki so poročne glasbenike že najemali. To in kolikokrat so bili glasbeniki že najeti. Ta dva podatka ne more zabrisati še tako spretno oglaševanje in PR in sta torej edina verodostojna podatka, na katera se lahko popolnoma zanesete. Vsaka ponudba, ki jo prejmete preko Omisli.si/glasbenika je opremljena s temi podatki.

cena-glasbenika

Nasveti, ko izbirata ansambel / glasbenika / skupino / DJ za poroko:

  • Poslušajta vnaprej: Če imata možnost, se z ožjim izborom glasbenikov dogovorita in jih pojdita poslušat na kakšen njihov nastop (najbolje kar na poroko). Tako bosta dobila informacije iz prve roke o njihovem načinu nastopanja, oblačenja, animiranja publike in se nato lažje odločila za pravega. Opcija je tudi, da vam glasbeniki zagotovijo posnetek iz pretekle poroke (zahtevajte neurejeno različico).
  • Določita komade: Natančno povejta, kaj si želita ali, če vama je lažje, česa si ne želite na vajini poroki. Gotovo imata kakšno priljubljeno pesem? In tako, ki vama ne ustreza najbolj? To je vajin dan – lahko je popoln!
  • Glasba med premori? Poročni glasbeniki si morajo tudi odpočiti – navadno vsakih 45 minut. Dogovorita se, kakšna glasba naj se predvaja takrat, če sploh.
  • Otvoritveni ples: Če sta pozabila, otvoritveni ples je vajin. Če sta vadila na glasbo, ki vama je posebej pri srcu, to sporočita glasbenikom, da ne bo presenečenj, ko bodo vse oči uprte v vaju.
  • Program / animacija: Četudi ne marata iger in skečev, so glasbeniki na poroki koordinatorji celotnega programa. Zato se pozanimajta vsaj kako poskrbijo za metanje šopka in rezanje torte.
  • Zvrst glasbe? Fino se je vnaprej odločiti glede zvrsti, preden pričneta povpraševati. Večina parov se še vedno odloča za narodno zabavni ansambel. Obstajajo pa tudi alternative: Poročni DJ, poročni ansambel, poročni solo, duo, trio ter poročna glasbena skupina.
  • POMEMBNO: Poroka je vajin dan, ne dan vajinih prijateljev, družine, zatorej imejta v mislih predvsem vajin glasbeni okus. Če so svatje za ples, bodo plesali na vse glasbene zvrsti, če niso, ne bodo. Če vnaprej veste, da na poroki prav dosti plesa ne bo, je morda bolje, da razmišljate bolj o ambientalni glasbi ali skupini, ki bo svate angažirala za petje.

Iščeta glasbenika / skupino / DJ-ja / ansambel za poroko?

Vaju zanimajo cene in kaj je sploh na voljo? Pošljita brezplačno povpraševanje in prejmita različne ponudbe preko Omisli.si/glasbenika – preverjeni poročni glasbeniki, ki jim zaupamo.

 


Pripravljeni najeti poročni band ali DJ-ja?

Brezplačno pridobite ponudbe preverjenih poročnih glasbenikov

Zahtevajte ponudbe preverjenih poročnih glasbenikov

ocena bralcev
5 od 3

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno