Revija Nasvet strokovnjaka

Poročno potovanje: Povprečne cene, ideje in trendi

Poročno potovanje je nekaj posebnega!

Kazalo

ocena bralcev
5 od 4

Dahnila sta usodni da, poroka je mimo, preostane le eno – poročno potovanje! Kaj je lepšega kot odkrivanje sveta z osebo, ki jo imate najraje na svetu? Potovanja so nekaj, kar vsakomur ostane v spominu tudi desetletja kasneje. Pojavi pa se vprašanje – kam na poročno potovanje? Klasični Maldivi ali bližnja Grčija? Morda je križarjenje prava izbira za vaju?

POROČNO POTOVANJE
povprečne cene poročnih potovanj

≈ od 600 – 4000 EUR/osebo

Pridobite ponudbe/cene za poročno potovanje

 

VRSTA POROČNEGA POTOVANJAPOVPREČNA CENA POROČNEGA POTOVANJA
Križarjenje 600 - 700 EUR na osebo na teden
Mavricij1200 - 1500 EUR na osebo na teden
Bali1200 - 1600 EUR na osebo na teden
Maldivi1300 - 1600 EUR na osebo na teden
Sejšeli1900 - 2300 EUR na osebo na teden
Karibski otoki1600 - 2000 EUR na osebo na teden
Grčija1900 - 2100 EUR na osebo na teden
Hrvaška600 - 1600 EUR na osebo na teden
Bora Bora2000 - 4000 EUR na osebo na teden
* Povprečne cene za poročno potovanje so brez DDV. Cene poročnih potovanj smo izračunali na podlagi javnih cenikov ponudnikov ter preko 350 ponudb preverjenih turističnih agencij na Omisli.si/porocno-potovanje. Cenik poročnih potovanj ni fiksen in velja za vsa večja mesta: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji. Končna cena za vajino poročno potovanje je najbolj odvisna od izbire lokacije, termina ter dodatnih storitev. Za točno ceno za vajino sanjsko poročno potovanje pošljite povpraševanje preverjenim agencijam za poročna potovanja – zeleni gumb.

Poročno potovanje je nekaj posebnega!
Poročno potovanje je nekaj posebnega!

Cena za poročno potovanje: Koliko stanejo poročna potovanja?

Je pravzaprav sploh možno poceni potovati, ko govorimo o tako monumentalnem življenjskem dogodku, kot je poroka? Vsekakor! A v turistično ceno je potrebno vključiti različne dejavnike – predvsem pa sta pomembna destinacija ter dolžina potovanja. Pred vami je seznam z nekaj popularnimi destinacijami. Poiskali smo povprečne cene za enotedensko bivanje na teh destinacijah, na dnu seznama pa se nahaja tabela, ki povzame vse glavne podatke.

Križarjenje kot poročno potovanje

Križarjenje velja za eno najbolj priljubljenih vrst medenih tednov – ker je celotna ponudba na krovu, ni potrebno kombiniranje različnih letalskih kart in hotelskih sob. Poleg tega pa so cene denarnici veliko bolj prijazne kot tiste pri običajnih potovanjih. Za en teden križarjenja je potrebno odšteti le 600 do 700 EUR na osebo, cena pa vključuje vse – prehrano, prenočitev IN prevoz v številne kraje! Kaj več bi si lahko želeli?

Poročno potovanje Mavricij

Z belimi peščenmi plažami, neštetimi aktivnostmi ter izjemno kulinariko, potovanje na Mavricij nikoli ni napačna izbira! S poceni obroki v restavracijah in mnogimi brezplačnimi znamenitostmi je pravzaprav denar potrebno usmeriti le k letalskim kartam in prenočišču – teden na Mavriciju osebo stane nekje med 1300 in 1500 EUR, pogosto pa se najdejo tudi popusti – predvsem za mladoporočence.

Poročno potovanje Bali

Potovanje na Bali je nekaj o čemer sanja vsakdo, saj je destinacija ena najbolj priljubljenih ko govorimo o eksotičnih potovanjih. Vseeno popularnosti pa se na Baliju skriva marsikaj še neodkritega, kar pa ponuja izjemno priložnost za raziskovanje otoka! Nam neznana kultura navduši vsakogar, nikakor pa ne smemo pozabiti na tropsko rastlinje in živalsko kraljestvo. Pri 1200 do 1600 EUR na osebo na teden si lahko privoščita bivanje v hotelu z vsaj štirimi zvezdicami ter obiskovanje ostalih otokov.

Poročna potovanja
Že vesta kam na poročno potovanje?

Poročno potovanje Maldivi

S skorajšnjo gotovostjo lahko trdimo, da so Maldivi najbolj priljubljena destinacija mladih parov. Razlogi so seveda kristalno jasni – prečudovita narava, odlična hrana ter nizke cene. Topli Indijski ocean je le dodan bonus, prav tako pa so domačini – ti z nasmehom na obrazu pozdravljajo popotnike, jih spoznavajo z lastno kulturo in ponujajo tradicionalne jedi. Slednje navdušujejo s pestro paleto sestavim, najpogosteje z različnimi vrstami rib in kokosom, pripravljenim na 101 način. Za ceno 1300 do 1600 EUR na teden na osebo izkusite doživetje, ki vam bo ostalo v spominu do konca življenja!

Poročno potovanje Sejšeli

Sejšeli je eno izmed tistih otočij za katere težko verjamemo, da so resnični – palme, peščene plaže in turkizna voda – Otočje Sejšeli se spremeni v čarobno destinacijo predvsem v času sončnega zahoda. Priljubljeni kot destinacija za družinska potovanja, še rajši pa jih obiščejo mladi pari. Med najpopularnejše aktivnosti na otočju spada raziskovanje morskega sveta, golf, pohodništvo, različni vodni športni ter romantične večerje v dvoje, na peščenih plažah ob svečah. Zaradi pester ponudbe poročno potovanje na Sejšeli stane nekje med 1900 do 2300 EUR na osebo na teden.

Poročno potovanje Karibski otoki (Dominikanska republika)

Karibski otoki so polni čudovitih lokacij primernih za sproščanje. Ponujajo možnost potapljanja in odkrivanja podvodnega sveta, pa tudi bolj avanturistične aktivnosti, kot so vodno smučanje in jadranje. Karibska kuhinja preseneča z vplivi raznolikih kultur ter z nizkimi cenami, prijaznost lokalnih ljudi pa je popolnoma presenetljiva! Izjemne karibske izkušnje so na voljo že za 1600 do 2000 EUR na teden na osebo, vključujejo pa tudi obiske raličnih otokov.

Poročno potovanje Grčija

Nam bližnja Grčija velja za eno najbolj romantičnih destinacij v Evropi. Priljubljen je predvsem Santorini, kjer lahko za 1900 EUR na osebo en teden spite v eni izmed ikoničnih belih hišk z modro streho. Prečudovito morje, nočna dogajanja in spektakularni razgledi zagotovijo obilico užitka in omogočajo izjemne fotografije. Cene seveda vključujejo tudi povratni letalski prevoz ter polpenzion, v poletnih sezonah pa lahko cene skočijo tudi do 2100 EUR na osebo.

Poročno potovanje Grčija
Romantični Santorini je odlična destinacija za mladoporočence!

Poročno potovanje Hrvaška

Za tiste pare, ki se neradi podajo daleč od domovine, pa je priporočljiva Hrvaška. Naša soseda je sicer redkeje obiskana kot destinacija za poročna potovanja. Kljub temu pa je v preteklih nekaj letih pridobila na popularnosti in zdaj velja za eno izmed vedno bolj priljubljenih letovišč. V mestih kot sta Split in Dubrovnik lahko par en teden prenočuje za nekje med 1200 in 3200 EUR (600 do 1600 EUR na osebo), odvisno od lokacije, vrste prevoza in zvezdnične kategorije hotela.

Poročno potovanje Bora Bora

Iz dneva v dan bolj priljubljena destinacija, Bora Bora zagotovo spada med top 10 počitniških destinacij. Kristalno čisto morje, prečudovita prenočišča in dobra hrana je tisto, kaj znova in znova vabi ljudi. Zaradi svoje priljubljenosti pa velja tudi za eno najdražjih destinacij za poročna potovanja, saj teden na Bora Bori znaša nekje med 2000 do 400 EUR na osebo. Različni aranžmaji seveda nudijo kar se da nizke cene, a so ljudje za dejanski raj na Zemlji pripravljeni odšteti tudi več.


NAČRTUJETA POROČNO POTOVANJE?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE IN CENE PREVERJENIH AGENCIJ ZA POROČNA POTOVANJA (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER IN DRUGOD PO SLOVENIJI)

 

Pridobite ponudbe/cene za poročno potovanje

Ideje in trendi za poročna potovanja: Najlepša poročna potovanja

Neštetokrat ste že brali o poročnih potovanjih in sanjarili, da bi se tudi sami znašli na mestu mladoporočencev. Zdaj, ko so medeni meseci oddaljeni le za kratek čas, pa nimate pojma kam, kje in kako! Ne skrbite, vsak v vaši situaciji se je srečal s podobnimi težavami. Zato so tu nasveti in triki, kako najdi idealno destinacijo, kjer bosta pričela skupno življenje!

Najpogostejše destinacije za poročna potovanja

Kar se tiče Slovencev, najraje potujemo preko agencij. Rajši se držimo že urejenih aranžmajev in se neradi ukvarjamo z dolgim načrtovanjem in pripravami na potovanje. Kljub temu pa se vedno več mladih odpravlja na samostojno organizirana potovanja, saj pri tem čutijo več svobode in niso vezani na določen potek poti. Takšen način potovanja ustreza predvsem bolj spontanim, avanturističnim popotnikom, ki nimajo težave z iskanjem pomoči sproti.

Še vedno pa je največ tistih, ki se na potovanja odpravijo z enim razlogom – sproščanje. Ravno zato si ne želijo povzročati stresa že s samim načrtovanjem, in to rajši prepustijo turističnim agencijam, ki rade pomagajo in dajejo napotke.

Ideje za poročna potovanja 2019

Kam se mladi pari odpravljajo v letu 2019? Pred vami je seznam desetih destinacij, nekatere klasične, druge pa povsem nove. Te pridobivajo vedno več naklonjenosti popotnikov, predvsem tistih, ki se odpravljajo na medene tedne. Je med njimi tudi destinacija, kamor se bosta odpravila vidva?

Karibski otoki

Karibsko otočje je odlična destinacija predvsem zato, ker lahko brez večjih naporov skačete z enega otoka na drugega in tako odkrijete vse, kar nudijo Karibi. Izbira aktivnosti na otokih je skorajda neskončna – od jadranja, vožnje s Kajaki ter jahtami, pa do bližnjega spoznavanja morskega živalskega kraljestva med potapljanjem, hikinga skozi pragozd, ali pa preprostega sproščanja pod žgočim soncem na peščenih plažah, ki veljajo za ene najlepših na svetu (predvsem tiste na otokih Anguilla, Antigua, Barbados in Grand Cayman). Te se nahajajo nedaleč od hotelov, saj je večina resortov zgrajena le nekaj metrov stran od morja.

> Preverite tudi: Poceni potovati? Povprečne cene za potovanja (letalske karte, izleti, križarjenja …)

Mavricij

Medeni tedni na Mavriciju niso popolni brez polnočne večerje osvetljene s svečami na eni izmed neskončnih belih plaž. Tako romantične večerje kot tudi ulična hrana skrivajo navdihe kreolske, indijske in kitajske kulinarike. Za prebuditev adrenalina pa se odpravita na učno uro letalskega jadranja, ali pa se odpravita na zabave-polno vodno smučanje!

Prav tako zanimive pa so samostojne vožnje po otoku – ta je namreč poln panoramskih cest. Kaj torej še čakata? Najemita avto ter se odpravita na zasebno pustolovščino vse od Pamplemousse do Pieter Both, ali pa se zapeljita proti jugu do Chemin Grenier in Le More. Na južni strani otoka se majhna vasica Chamarel rada pohvali s pisanimi površinami, ki so nastale kot rezultat geološkega pojava.

Amalfijska obala

Z najemom avta je Amalfijska obala na vaši dlani – obiščite majhna obmorska mesteca, skrivne plaže ter panoramske razgledne točke. Obiščete lahko tudi arheološke ostanke Pompeii. S kozarcem vina v roki se odpravite na eno uzmed mini ekskurzij z ladjico. Med potjo plavajte in se potapljajte, se sončite na krovu in se preprosto sprostite. Ob koncu dneva pa se ustavite v eni izmed vasic in si privoščite romantično večerjo v dvoje. Udeležite se kuharskega krožka ter spoznajte pisano italijansko kulinariko – vse napolitanske pice do limoninih sladic. Uporabljajte sveže sestavine in pripravite prave italijanske testenine.

Amalfijska obala je polna kulturnih znamenitosti in arhitekturne umetnosti. Že sam sprehod skozi mestece razkrije nešteto skrivnosti, nočno življenje pa hitro postane ena izmed najzanimivejših točk vašega obiska. Tiste dni, ko bi rajše male lenarili, pa obiščite katerega izmed muzejev, ali pa preprosto posedajte pot italijanskim soncem.

Las vegas

Kar se zgodi v Las Vegasu, ostane v Las Vegasu. Morda je tako tudi najbolje kar se tiče medenih tednov? Zloglasno mesto je dom kazinojev in norih zabav. Za mlajše pare je to zagotovo ena najatraktivnejših poročnih destinacij, saj zagotavlja najboljše obeh svetov – sprostitev in zabavo. Akvarij Shark Reef je dom najbolj nenavadnim in nevarnim morskim živalim – nudi štirinajst različnih razstav ter nešteto podvodnih skrivnosti, katere bosta težko srečala kje drugje. Proti večeru obiščita znameniti stolp Stratosphere, najvišji razgledni stolp v ZDA, ki ponuja imeniten pogled na celotni Las Vegas – oglejta si neštete luči, ki osvetljujejo mesto vse ure v dnevu. In čeprav je poroka že za vama, si oglejta prikupne kapelice, kjer se lahko mladi zaljubljenci poročijo v manj kot uri – pri ljubezni ne smemo zapravljati časa, kajne?

Če pa si želita avanture polno popoldne, se podajta v Adventuredome – zabaviščni park, ki ga označujejo kot nebesa za ljubitelje adrenalina. Nudi zabavo na 25 različnih vožnjah, mini golf in še in še. Prav tako zanimive pa so aktivnosti v ohranitvenem območju Red Rock Canyon, kjer se lahko podata na trekking, hiking, plezata po skalah, kolesarita …

Havaji

Havaji so več kot samo nedrčki iz kokosovih lupin! Otočje je polno naravnih čudes, ki navdušujejo mnoge generacije obiskovalcev. Na otokih vsak najde nekaj zase, saj so Havaji polni vulkanov, peščenih plaž razigranega živalskega sveta in prečudovite, kristalno jasne vode. Glavni otok Oahu s prestolnico Honolulu je priljubljen tako med študenti, domačini in turisti. Ulice so polne restavracij in barov, če pa želite malo tišine in miru, pa se podajte stran od mestnega centra. Severna obala je primer bolj mirnega dela otoka, kamor se pogosto odpravljajo pari na romantične sprehode. Nikar pa ne pozabite obiskati ostalih otokov, kot so na primer Molokai, Lanai in Kauai. Našli boste obilico čudovitih kotičkov narave, ki so skriti pred očmi množice.

Obiskovalci se na Havajih najraje podajo na raziskovanje pragozdov, pitje okusnih koktejlov in sprehodov skozi idilična mala mesteca. Naučite se surfanja, plavajte z želvami, ali pa se prepustite izjemnim masažnim tehnikam tamkajšnjih domačinov. Vreme je skorajda nemogoče popolno, prav tako pa razgledi z višjih točk otočja.

Glavni otok Oahu je popoln za bolj avanturistične parčke!
Glavni otok Oahu je popoln za bolj avanturistične parčke!

Kam na ugodno poročno potovanje?

Kot je značilno za vsako vrsto potovanja, je tudi pri poročnemu potovanju veliko odvisno od tega, kaj par pričakuje. Nekateri na primer želijo čarobno kulinarično doživetje ter počitek in ležernost, ostali predvsem akcijsko avanturo ter raziskovanje prostrane narave s pohodništvom ali kolesarjenjem. Najdejo pa se tudi tisti, ki iščejo bolj urbano doživetje. Te zanima predvsem obiskovanje zgodovinskih znamenitosti in muzejev. Nekatere izmed teh možnosti omogočajo tudi vodene oglede, nekatere pa so primernejše za bolj samostojne popotnike.

Če kljub daljšemu načrtovanju še vedno ne vesta, kam se podati in kaj početi, je vajine želje najpametneje sporočiti na Omisli.si ter strokovnjakom prepustiti, da sami najdejo top ponudbe, ki bodo zadostovale zahtevam obeh.

Nasveti za načrtovanje poročnega potovanja

Pogosto se šele na izbrani destinacijami srečamo z obilico težav, ki so nastale kot plod napak pri samem načrtovanju izleta ali počitnic. Da sta lahko prepričana, da se bosta težavam izognila, je pred vama seznam najpogostejših napak pri načrtovanju poročnih potovanj. Svobodno pa tudi prevetrita spletne forume na to temo.

Prokrastinacija

Že načrtovanje same poroke povzroča ogromno stresa in skrbi, zato je pametno poročno potovanje načrtovati vnaprej, ne le mesec dni pred odhodom. Idealno je daljša, pogosto mednarodna potovanja pametneje planirati vsaj pol leta prej. S tem si zagotovite obilo časa za pregledovanje letalskih kart, nastanitve, aktivnosti na sami destinaciji in poskrbite, da ne prekoračite zastavljenega budgeta.

Previsok ali prenizek budget

Svojo sanjsko poroko zagotovo načrtujete že od malih nog, in ste ceremoniji in recepciji pripravljeni nameniti največji delež denarja. Kljub temu pa ne zanemarite poročnega potovanja. Vedno več mladih parov se dandanes pravzaprav odloča za manjše poroke v krogu družine, ter preostala finančna sredstva raje nameni popolnemu užitku in sproščanju na želeni destinaciji. Čeprav je poročno potovanje zagotovo eno izmed tistih, kjer se z denarjem ne bi smeli omejevati, pa kljub temu ne postavite previsokega budgeta. Kajti marsikomu se zgodi, da za takšno potovanje odšteje več, kot je pravzaprav finančno mogoče. Ciljati je torej potrebno na zlato sredino – še en razlog več, da z načrtovanjem pričnete dosti vnaprej.

Brezbrižno načrtovanje

Večina parov si v glavi ustvari idejo idealne destinacije in aktivnosti, ter rezervira letalske karte in hotelske sobe brez nadaljnjega načrtovanja. V teh primerih se pogosto zgodi, da so tako leti kot tudi nastanitev preplačani in dosegajo zgolj minimalne kriterije para. S pravočasnim in podrobnim načrtovanjem poročnega potovanja je možno primerjati različne cene, urnike in kvalitete letov ter sob.

Spregledana vremenska napoved

Poročna potovanja pogosto vključujejo tropske kraje, peščene plaže in topla morja. Ravno te destinacije pa so pogosto izpostavljene hurikanom, monsunom in ostalim naravnim katastrofam, zato je pred odhodom včasih tudi življenjsko pomembno preveriti vremensko napoved. Pozornost namenite tudi samim temperaturam in vlagi zraka ter se prepričajte, da ti faktorji ne bodo vplivali na vaše počitnikovanje. Le tako se lahko izognemo neprijetnemu vremenu ter si zagotovimo brezskrbno poležavanje pod soncem.

Ogromno prtljage

Ena izmed najpogostejših napak popotnikov pri pripravah na potovanja je prevelika količina prtljage. Seveda je s sabo pametno vzeti nekaj rezervnih oblačil, a kljub temu ne pretiravajte. Prtljaga bo tako težja, morda bodo na letališču pred vkrcanjem zahtevali doplačilo. Prav tako pa lahko nastanejo težave na varnostnem pregledu, na poti domov pa ne boste našli prostora za suvenirje. Če pa na pot nikakor ne morete brez določenih kosov oblačil ali para čevljev, pa pobrskajte po internetu in poiščite trike za lažje pakiranje. Nikakor pa pred letom ne pozabite preveriti teže prtljage, ki vam pripada s kupljeno letalsko karto!

Prenatrpan urnik

Četudi se odpravljate v daljne kraje, katere si želite obiskati že več let, si nikar ne prenatrpajte urnika. Število znamenitosti, ki jih boste lahko obiskali, ali pa aktivnosti s katerimi boste preganjali dolgčas so odvisne predvsem od dolžine vašega potovanja. Zato je v tem primeru načrtovanje izjemno pomembno – v izračun je seveda potrebno vzeti tudi prevoz od točke A do točke B ter možne zamude, morebitno čakanje v vrstah ter samo dolžino ogledov in aktivnosti. Prenatrpan urnik vam bo povzročal nepotreben stres, česar pa si na poročnem potovanju zagotovo ne želite.

Samostojno načrtovanje

Ko pa težave ne predstavlja pomanjkanje načrtovanja, pa se pojavijo problemi pri samostojnem načrtovanju potovanj. Seveda okviren izgled preživljanja časa na želeni destinaciji ustvarite sami, a se nikar ne bojte prositi za pomoč! Za nasvet vprašajte prijatelje, sorodnike ali znance, ki so destinacijo morda že obiskali, ali pa potujejo bolj pogosto kot vi sami. Seveda pa so vam na voljo tudi strokovnjaki na področju turizma, ki so tu ravno zato, da vam pomagajo pri nešteto odločitvah, ki spremljajo poročna potovanja. Če sploh ne vesta kje začeti, je slednja opcija zagotovo najbolj optimalna.

Poročno potovanje in brskanje po forumu

Vsak izmed nas je pomoč in odgovore na najrazličnejša vprašanja že vsaj enkrat iskal na forumu. Zakaj bi bilo drugače za poročna potovanja? No, čeprav nam lahko mnenja in morebitne izkušnje posameznikov pomagajo pri izbiri ponudnika, pa obstaja tudi druga, bolj zanesljiva rešitev. Zakaj ne bi v obzir vzeli dejanskih ocen preteklih strank posameznih ponudnikov? Te lahko s preprostim klikom najdete na Omisli.si pod zavihki potovanje in poročna potovanja.

Poročno potovanje: last minute ali first minute?

Pri rezervaciji ponudb se pojavi vprašanje – kdaj potrditi rezervacijo? Je bolje biti previden in si najboljše možnosti rezervirati že mesece vnaprej, ali pa tvegati in počakati na zadnji trenutek, ko bodo cene morda drastično padle?

Veliko vlogo pri rezervaciji sob ali stanovanj igrajo tudi vaše zahteve, standardi in pričakovanja. Med last minute ponudbah je namreč mnogokrat izjemno težko najti namestitev v hotelih s petimi zvezdicami. Akcijske cene so najpogostejše pri obratih s tremi do štirimi zvezdicami.

Pogosto se govori o “idealnem času rezervacij” oziroma “najugodnejšem rezervacijskem oknu”. Ta se, predvsem kar se tiče letalskih prevoznikov, najde nekje šest tednov ali pa leto do devet mesecev pred odhodom. Med dvema časovnima obdobjema je velika razlika, a pri obeh velja isto – če rezerviraš prezgodaj, plačaš več. Če rezerviraš prepozno, ponovno plačaš več. Zato je pri rezervacijah odvisno, koliko je mladi par pripravljen tvegati. Navadno se ravno iz tega razloga odločajo za takojšnje rezervacije. Navsezadnje gre za njihovo poročno potovanje – če tvegajo in čakajo na zadnje tedne pred odhodom, obstaja velika možnost, da bodo tako letalske karte kot tudi namestitvene kapacitete ali razprodane ali pa na voljo po astronomskih cenah. Zato je pogosto veliko varneje rezervirati mesece vnaprej.

Seveda so cene odvisne od izbrane destinacije, in pa predvsem časa prihoda. Za poročno potovanje v poletnih mesecih, predvsem v juniju, je vedno bolje rezervirati mesece vnaprej. Poletje je vsekakor najpopularnejši čas potovanja, predvsem kar se tiče medenih tednov.

Ker pa je v vso to bookiranje in sestavljanje kombinacij vključeno zapleteno preračunavanje, ki ga navadni smrtniki težko razumemo (kaj šele obvladamo!) je za pomoč venomer pametno prositi strokovnjake na področju turizma. Ti nam lahko svetujejo in dajejo napotke, ali še bolje – organizirajo celotno potovanje!

Poročno potovanje kot darilo za poroko?

Katero je najboljše darilo za poroko? Set dragih kozarcev? Praktični kuhinjski aparat? Seveda so vsakršna poročna darila dobrodošla, toda poročno potovanje je tisto, ki bo ustvarilo obilico spominov na prve trenutke skupnega življenja.

Ne glede na to, ali želite presenetiti mladoporočenca s počitnicami iz njunih sanj, ali pa ženin in nevesta želita obdariti drug drugega, je pametno zadevo prepustiti strokovnjakom. Omisli.si vas poveže s profesionalnimi ponudniki počitniških storitev, ki bo ustvarilo sanjsko popotovanje ter omogočilo sproščen začetek medenih mesecev.

Kaj najbolj vpliva na ceno poročnega potovanja?

Pred dokončno odločitvijo se seveda venomer obrnemo na ceno potovanja. Pogosto pa pozabimo na marsikateri faktor, ki igra pomembno vlogo pri določanju turistične cene. Najosnovnejši sta seveda dolžina potovanja ter sama destinacija. Sledijo jima storitve na lokaciji. Te vključujejo najem stanovanja ali rezervacijo hotelske sobe, all-inclusive ponudbe, različne vodene oglede ter vstopnine do različnih znamenitosti. Hrana je vsekakor pomemben del cene poročnega potovanja, predvsem ko pa govorimo o kulinarično-usmerjenem potovanju.

V pomislek je potrebno vzet tudi hišne ljubljenčke. Včasih jih vzamemo s sabo, kar pa zviša ceno namestitve in ostalih faktorjev. Če pa štirinožnega prijatelja pustimo doma, je ravno tako potrebno zagotoviti skrbnika.

Najboljše turistične agencije za poročna potovanja v Sloveniji: Seznam poročnih potovalnih agencij

Turistične agencije so vedno na voljo za vrsto vprašanj o kakršnihkoli potovanjih, še posebej rade pa pomagajo mladoporočencem. Želijo jim namreč omogočiti karseda sproščeno obdobje v začetku poročnega življenja. Pomoč ter odgovore na vprašanja poiščite pri naslednjih agencijah:

LUX turizem, Star travel, Odpelji.se, agencija Sonček, agencija Oskar, agencija Palma, turistična agencija Relax, Kompas potovanja, Pošta potovanja, TUŠ potovanja, Mercator potovanja, Hofer potovanja, Alpetour izleti, turistična agencija Sajko, Avrigo izleti, Char potovanja, turistična agencija Intelekta, agencija Bonus, potovanja Pirc, turistična agencija Center, Eko potovanja, turistična agencija Ojla, potovanja Pisanec, turistična agencija Klas, turistična agencija Mana, turistična agencija Potepuh, turistična agencija A-Ž.

Vse te agencije so zbrane na enem mestu, v okviru Omisli.si/porocno-potovanje.

Preberite še: 10 alternativnih idej za enodnevni izlet po Sloveniji

Kdaj Slovenci najbolj iščemo poročna potovanja?

Poročno potovanje v številkah

Po podatkih Omisli.si/porocno-potovanje ter analize Google iskanj Slovenci ponudbe za poceni poročna potovanja najpogosteje iščejo v marcu ter koncu poletja in začetku jeseni (med avgustom ter oktobrom). Čeprav je zanimanje za poročno potovanje precej enakomerno skozi celo leto, pa je najmanj zanimanja v decembru, juniju ter aprilu. V teh mesecih so morda ponudbe cenejše, ni pa nujno.

Preberite še: Maturantski izleti: govorice, miti in realnost


Poceni potovanja so torej zagotovo izvedljiva – kaj še čakate? Pokukajte na Omisli.si/porocno-potovanje in si zagotovite potovanje po lastni želji!


NAČRTUJETA POROČNO POTOVANJE?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE IN CENE PREVERJENIH AGENCIJ ZA POROČNA POTOVANJA (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER IN DRUGOD PO SLOVENIJI)

 

Pridobite ponudbe/cene za poročno potovanje

ocena bralcev
5 od 4

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno