Reklamne table, napisi, panoji in zastave: Cene vizualne komunikacije

ocena bralcev
5 od 1

Si predstavljate, da zvečer hodite po ulici in vas pritegne urejena, osvetljena izložba trgovine? Na vrhu utripa neonski reklamni napis v živih barvah, ki je viden že od daleč. Stopite bližje in z zanimanjem opazujete, kaj se skriva v tej trgovini. No, enako lahko tudi vi vzbudite zanimanje mimoidočih, strank in obiskovalcev za vašo trgovino, lokal ali drugo vrsto podjetja. Vse, kar potrebujete, so kreativne reklamne table, panoji, napisi, zastave, ali druge oblike vizualnih komunikacij. Osvetlite vaš lokal z neonskim napisom in mu dodajte retro pridih. Polepšajte vhod v  podjetje z vrtljivo reklamno tablo, ali namestite reklamni steber z osnovnimi informacijami o delovnem času. Pri vseh teh storitvah se obrnite na enega od priznanih izvajalcev, ki pri svojem delu stremijo k vašim ciljem in vam s tem zagotovijo kvalitetno reklamo.

REKLAMNE TABLE, NAPISI in PANOJI: CENE

povprečna cena za reklamne, usmerjevalne in info table

3-3.600 EUR/kpl

Pridobite ponudbe za table, napise ali panoje

VrstaCena
Opozorilne table6-30 €/kos
Reklamne table15-85 €/kos
Reklamni napisi (neonski / svetlobni)40-300 €/kos
Reklamni panoji55-350 €/kpl / 30-150 €/teden
Označevalne table6-100 €/kos
Usmerjevalne table2-15 €/kos
Reklamne zastave in drogovi3-350 €/kos
Reklamni stebri / piloni / totemi350-3.600 €/kos
Druge table5-25 €/kos

Brezplačno do ponudb za reklamne table (preverjeni ponudniki)

Koliko stanejo reklamne table, napisi, panoji in zastave – cenik?

Ločimo različne načine vizualne komunikacije. Lahko so to reklamne table, zastave, panoji, napisi in  mnogo več. V nadaljevanju vam razkrivamo cene in morda podamo zanimivo idejo, ki jo lahko uporabite kot del lastne oglaševalske strategije. Več o tem na Omisli.si/napis-tablo.

Opozorilne table

Table različnih barv, od vpadljivih do črno belih. Različne oblike in dimenzije. Običajno nam hitro padejo v oko. To so opozorilne table. Njihova okvirna cena sega od 6 –  30 €/kos. Uporabljene so predvsem na mestih, kjer opozarjajo na nevarnost (npr. Pozor, strelišče!). Ali pa nakazujejo, da je območje varovano z video nadzorom, da je to zasebna posest. Lahko opozorijo voznike, da na določenem mestu ne smejo parkirati. Skratka širok nabor tabel, ki služijo opozarjanju posameznika na nevarnost in želijo pridobiti njegovo pozornost glede določene stvari. Nekaj najbolj prepoznavnih opozorilnih tabel: Pozor, hud pes. Varnostni napotki za covid-19. Tabla, ki opozarja, da je določeno območje lahko pod visoko napetostjo, itd.

opozorilna-tabla-cena
Opozorilne table nas opozarjajo na nevarnosti, ali sporočajo, naj bomo pozorni. Tako zgornja tabla nakazuje, da na tem območju ni dovoljeno parkirati. Najpogosteje so označene z vpadljivo (največkrat rdečo) barvo, da so dobro vidne.

Preverite tudi: SPLETNO OGLAŠEVANJE: CENE IN PONUDNIKI ZA OGLAŠEVANJE NA SPLETU (CONTENT / INBOUND VSEBINSKI / DIGITALNI MARKETING)

Reklamne table (vrtljive table, 3D črke)

Reklamne table so popoln del dobre marketinške strategije. Lahko so vrtljive in osvetljene ter s tem še dodatno pritegnejo pozornost. Služijo oglaševanju različnih podjetij, izdelkov ali storitev. Nameščene so ob cestah, na stenah večjih zgradb, na obljudenih javnih mestih. Okviren cenovni rang sega med 15 – 85 €/kos. Ločimo reklamne table različnih dimenzij. Najcenejše so reklamne table dimenzij 20×20 ali 20×50 cm, ki okvirno stanejo do 20 €/kos. Za 50×50 ali 70×50 cm boste odšteli med 25 in 35 €/kos, za reklamne table dimenzij 100×50 ali 150×50 cm od 40 – 70 €/kos. Najdražje pa so reklamne table dimenzij 200×50 cm in več, ki stanejo od 85 €/kos dalje. Izbirate lahko tudi med raznovrstnimi oblikami, barvami in motivi. Na stroške poleg velikosti reklamne table pomembno vplivata tudi zahtevnost izvedbe in izbran material za izdelavo reklamnega napisa (najpogosteje pvc ali kovina).

jumbo-plakat-cena-reklamni-pano-cenik
Da bodo reklamne table služile svojemu namenu, je pomembno, da so nameščene na takšni lokaciji, kjer pridejo do izraza. In pa seveda osvetljene ter s tem vidne tudi ponoči.

Reklamni napisi (neonski / svetlobni napisi)

Cena za reklamni napis znaša od 40 – 300 €/kos. Običajno gre za neonski ali svetlobni napis, ki tako bolj pride do izraza tudi v večernih urah. Črke napisa so lahko osvetljene že v osnovi, ali pa so led luči nameščene v ozadju in tako ustvarjajo svetlobno senco. Reklamne napise najpogosteje zasledimo v notranjosti trgovin, gostiln, hotelov in na drugih recepcijah oziroma sprejemnih prostorih različnih ustanov in organizacij. Prav tako pred vhodom trgovin, v izložbah ali na nakupovalnih centrih. Namenjeni so, da obiskovalcem dajo informacijo, katera organizacija ali trgovina se na nekem mestu nahaja in s tem jo tudi lažje najdemo. Neonski reklamni napisi še dodatno pritegnejo našo pozornost. Z različnimi svetlobnimi elementi vzbudijo zanimanje, popestrijo okolico in goste obveščajo o tem, ali je na primer lokal še odprt. Zelo pogosto prostoru dodajo retro pridih.

reklamni-napis-neonski-cena
Če neonski napis uporabimo v lokalu, lahko gre za besedno igro, sporočanje strankam, da je lokal odprt, ali zgolj za popestritev vzdušja in izgleda v večernih urah.

Reklamni panoji

Inovativen način zunanjega oglaševanja so reklamni panoji. Zasledimo jih ob regionalnih cestah ali avtocestah. Služijo lahko reklami za bližnje znamenitosti, restavracije, vodne parke ali druge turistične storitve. Ali pa oglašujejo izdelke in dejavnosti. Zelo pogosto pa reklamni pano tudi nakazuje, koliko km je oddaljena določena trgovina, organizacija ali gostilna. Cene za reklamni pano so različne. Samo oblikovanje plakata okvirno stane od 55 – 350 €/kpl. Za oglaševanje pa običajno cena znaša med 30 – 150 €/teden. Odvisno od velikosti reklamnega panoja, lokacije namestitve in zahtevnosti izvedbe.

preverite tudi: Kako vam B2B poslovne storitve pomagajo izstopati po koronakrizi?

pano-reklama-cena-lastnosti-coca-cola
Pogost način oglaševanja so reklamni panoji. Te zasledimo predvsem ob cestah, v mestnih središčih in na drugih, obljudenih mestih, kjer pridejo do izraza.

> Priporočamo branje: RADIO OGLAŠEVANJE: CENIK, TRENDI, IDEJE IN PREVERJENI PONUDNIKI

Označevalne table (notranji označevalni sistem, označbe pisarn, oddelkov, reklamne tablice, notranji panoji…)

Vaše ime in naziv pred vrati vaše pisarne sta vam v velik ponos, kajne? Gre za označbo pisarne, ki je običajno majhnih dimenzij. Imenujemo jo tudi stenski označevalec. Okvirne cene stenskih označevalcev se gibljejo med 14 in 60 €/kos. Za druge elemente notranjega označevalnega sistema, označbe oddelkov in drugih označevalnih tabel boste okvirno odšteli od 6 – 100 €/kos. Najdražji so običajno notranji panoji. Za bolnišnice, ali druga večja javna mesta, je potrebna večja količina označevalnih tabel, pri čemer lahko pridobite količinski popust. Prav tako označevalne table prispevajo k lažji orientaciji po notranjosti prostorov (na primer v večjih podjetjih, bolnišnicah, hotelih, ipd.).

označevalne-table-lastnosti-cena
Poleg označb za pisarne ali oddelke, med notranji označevalni sistem sodijo tudi table, ki strankam sporočajo, kje so sanitarije, pisarna za informacije, itd.

Usmerjevalne table (smerokazi)

Cena za usmerjevalne table ali smerokaze znaša od 2 – 15 €/kos. Uporabljamo jih predvsem v mestnih središčih, kjer služijo kot smerokazi za pomembne turistične točke, obvestijo obiskovalce glede razdalje do najbližjega parkirišča, sanitarij, itd. Usmerjevalne table zasledimo tudi na planinskih ali sprehajalnih poteh, v trgovinah, tudi restavracijah ali menzah, kjer na primer označujejo, kje lahko odložimo pladnje, ipd. Smerokazi so lahko različnih barv, oblik in dimenzij. Izvajalec izgled table prilagodi vašim zahtevam in željam. Z inovativnimi smerokazi lahko popestrite vaše podjetje, trgovino, restavracijo ali druge prostore, ki obiskovalcem in strankam pomagajo pri orientaciji v prostoru ali na zunanjih površinah.

usmerjevalne-reklamne-table-cena-lastnosti
Da so smerokazi pomembni, kaj kmalu uvidimo, ko se podamo po neznani sprehajalni poti. Usmerjevalne table zasledimo na številnih mestih. Namenjene so boljši orientaciji v prostoru ali na zunanji površini.

Preberite tudi: JUMBO PLAKAT IN REKLAMNI PANO: CENA ZA ZUNANJE OGLAŠEVANJE V SLOVENIJI?

Reklamne zastave in drogovi

Poznamo različne dimenzije in višine reklamnih zastav. Okviren cenik znaša od 3 – 350 €/kos. Cenovni razpon je res velik, a to zato, ker so dimenzije reklamnih zastav številne. Najcenejše so zastave manjših dimenzij, primerne na primer za montažo na vozilih. Večje zastave, ki jih na primer zasledimo na sedežih podjetja in so bolj svečane ter večjih dimenzij, od 800×400 cm, so najdražje. V ceno za izdelavo reklamne zastave so vključeni stroški izdelave, grafičnega oblikovanja in tiska na material.

zastave-reklama-cena-redbull-zastava
Reklamne zastave lahko pred nakupovalnim centrom služijo kot informacija strankam, da se določena trgovina / gostilna nahaja na tem mestu. Lahko pa jih uporabimo tudi kot reklamiranje podjetja na različnih zunanjih dogodkih. Prednost zastave je ta, da višja kot je in večjih dimenzij, bolj bo prišla do izraza. Če pa je še kreativno oblikovana, je učinek še večji.

Reklamni stebri / piloni / totemi

Cena za reklamne stebre okvirno znaša od 350 – 3.600 €/kos. Ločimo različne oblike in dimenzije stebrov, ki so primerni tako za zunanjo kot notranjo uporabo (odvisno od izbranih dimenzij). Pogosto jih zasledimo pred večjih podjetniških hišah, trgovinah, tudi gostilnah ali v nakupovalnih centrih. Prednost reklamnih stebrov v primerjavi z drugimi načini oglaševanja je v tem, da je steber višji in hitreje opazen z daljše razdalje. Poleg logotipa lahko na reklamni steber napišemo delovni čas poslovanja, ali druge podatke o podjetju /  organizaciji. Pogosto reklamne stebre zasledimo na primer na bencinskih črpalkah. Stroški so odvisni od izbrane dimenzije – večji kot je reklamni steber, dražji je. Reklamni steber lahko opremimo z različnimi napisi, animacijami in ilustracijami. Za popestritev pa je telo reklamnega stebra osvetljeno, da  pride še bolj do izraza, zlasti ponoči.

steber-za-reklamo-lastnosti-petrol
Reklamne stebre najpogosteje zasledimo pred trgovinami, restavracijami in drugimi storitvenimi dejavnostmi. Viden je že od daleč, lahko pa izkoristimo prostor na stebru za obveščanje strank o odpiralnem času in drugih storitvah – kot na zgornji sliki, o količini goriva.

Preberite tudi: TV oglasi: Cenik, trendi, ideje in ponudniki za oglaševanje na televiziji

Druge table: Info table, gradbene table, varnostne, poročne, pasje table

Poleg vseh zgoraj omenjenih, pa obstajajo tudi druge table, ki nimajo posebne kategorije. Gre za različne reklamne table, ki jih lahko oblikujete po svoji izbiri in uporabite za darilo, dekoracijo ali za posredovanje informacij. Na primer table za mladoporočenca, table s smešnimi zapisi, imeni, rojstnodnevnimi voščili, ipd. Prav tako tudi info table za podajanje informacij o namenski uporabi prostorov, izdelkov, tudi na primer v planinah za informiranje o lokaciji in nadmorski višini, itd. Cene za tovrstne table so zelo različne, odvisne predvsem od dimenzije in oblike. Okvirna cena znaša od 5 – 25 €/kos dalje.

info-table-cena-lastnosti
Table, ki nam podajo določeno informacijo, so različnih oblik, barv in dimenzij, ločimo pa jih po namenu uporabe.

Vrsta

Cena

Opozorilne table

od 6 – 30 €/kos
Reklamne table

 od 15 – 85 €/kos

Reklamni napisi (neonski / svetlobni)

od 40 – 300 €/kos
Reklamni panoji

od 55 – 350 €/kpl, 30 – 150 €/teden

Označevalne table

 od 6 – 100 €/kos
Usmerjevalne table

od 2 – 15 €/kos

Reklamne zastave in drogovi

od 3 – 350 €/kos
Reklamni stebri / piloni / totemi

od 350 – 3.600 €/kos

Druge table: info, gradbene, varnostne, poročne, pasje, …

od 5 – 25 €/kos

Brezplačno do ponudb za table / napise
Reklamne table, napisi, panoji in zastave: Pogosta vprašanja in odgovori glede vizualne komunikacije in notranjih ter zunanjih označevalnih sistemov

Zakaj je vizualna komunikacija tako pomembna?

Vizualna komunikacija gre z roko v roki s psihologijo. Če so reklamne table in drugi tovrstni materiali zasnovani tako, da vzbudijo prijetna čustva posameznika, je to lahko za vaše podjetje zelo velik plus. Ključno je namreč, kako z vizualno komunikacijo preko reklamnih napisov, tabel, panojev nagovorimo stranke, obiskovalce in jih spodbudimo k nakupu izdelka ali storitve. Gre za pomembno strategijo trženja, ki vključuje metode, kako vplivati na vizualne zaznave posameznika. V tem okviru se da zelo manipulirati z barvami, grafično obliko in animacijami ali liki, ki imajo pomembno vlogo pri zasnovi reklamnega materiala.

Kaj mi lahko zagotovijo kvalitetne reklamne table?

Omogočajo vam, da se predate domišljiji in oblikujete reklamne table, ki bi vam vzbudile zanimanje, če bi jih videli ob cesti. Le tako boste vedeli, da enako delujejo tudi na druge mimoidoče in obiskovalce. Bolj kot so reklamne table vpadljive, zanimive, inovativne, bolj bodo ljudem ostale v spominu. In to pomeni dobro reklamo za vaše podjetje. Na podlagi reklame bodo namreč ljudje o tem govorili, se zanimali za več informacij, lahko je to spodbuda za nakup vaših izdelkov ali storitev.

Na kakšno mesto je najbolje postaviti reklamni pano ali reklamne table?

Najbolje, da kakršne koli reklamne table, panoje ali zastave postavite na mesto, ki je zelo obljudeno. To so predvsem mestna središča, okolica nakupovalnih centrov in trgovin, šol, bolnišnic ter okolica parkirišč. Apelirajte tudi na regionalne, hitre in avtoceste, kjer je prometni pretok množičen. Le tako si boste zagotovili, da bodo tako reklamne table in panoji prišli do izraza ter jih bo na dnevni bazi videlo veliko ljudi.

Zakaj je pomemben notranji označevalni sistem?

Notranji označevalni sistem vključuje označbe pisarn, oddelkov. Prav tako lahko znotraj stavbe označuje, kateri prostori pripadajo kateremu podjetju ali organizaciji. Z notranjim označevalnim sistemom obiskovalcem, strankam pomagamo, da se lažje orientirajo v prostoru. Hkrati jih s tem informiramo o tem, kje lahko opravijo določene storitve in poslovne prostore naredimo bolj pregledne ter urejene. Pomembno je, da je notranji označevalni sistem preprost in dovolj jasen, hkrati pa inovativno oblikovan, da popestri prostore.

Seznam ponudnikov, ki delajo opozorilne table, reklamne table, reklamne napise, vizualne komunikacije, neonske napise, reklamne panoje, svetlobne napise, …

Poznamo mnogo ponudnikov, ki se ukvarjajo z izdelavo kvalitetnih reklamnih materialov, kot so reklamne table, panoji, neonski napisi, opozorilne table, ipd. To so: Kig, Proreklam, Ivd, K-print, Vidaflag, Promotion.si, Nalepke-table.si, Comtec, Lestako, Logos-Design, Hegras grafične storitve Janez Henigman, Proreklam reklamni napisi in vizualne komunikacije, Ivl inženiring, Makom trgovina, Neonart, Signum.si, MVM servis, Versaprint, Agm design, Reklamni tisk Nuša Urbanija, Printart grafične storitve Robert Šestić, Reklama, 3d-Sign, IM Design reklamni napisi Irena Flerin, RPS, Reklamni napisi Gregor Strle, Sirus reklamni napisi, Octanorm Adria, Dualist, Faraon, Artisk, Tiskarna Print Point, VKF Renzel, Sitotisk Beguš, Reklame Žarn Franci, Vempleks, Gravura, Graverstvo Rado Seifert, Grafično oblikovanje Žaler, IDEA Design, Tabula, Reklamni atelje Zelnik Design, Komak izdelava reklamnih napisov, Akelei družba za vizualne komunikacije, Bragi vizualne komunikacije Urh Ferlež, Skokec, Brif vizualne komunikacije, Ledis, Oblikovanje vizualnih komunikacij Saša Kerkoš, Creatis vizualne komunikacije Matija Skomina, Luman, Prohof, Elp, Eksplicit družba za vizualne komunikacije, Faraon, Izdelava svetlobnih reklamnih napisov Jože Šetina, Di. Tisk, Iztok design, M3 Reklamna tehnika, Pako in mnogi drugi. Oddajte povpraševanje na Omisli.si še danes.

Brezplačno do ponudb za reklamne table (preverjeni ponudniki)ocena bralcev
5 od 1

Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja