fb

INOX ograje

Pošljite povpraševanje za Inox ograje vsem preverjenim ponudnikom za izdelavo in montažo Inox ograje ter pridobite 7 ponudb brezplačno.

314.138
povpraševanj strank
11.401
ponudnikov storitev

Preverjeni ponudniki za ograje (inox ograje)

Preverjeni ponudniki za ograje
Preverjeni ponudniki za ograje
Togg 21 d.o.o. - Logotip
Togg 21 d.o.o.
Polaganje tlakovcev · Ograje · Urejanje okolice · Visokotlačno čiščenje · Vrtnarske storitve · Odvoz materiala
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Urejanje okolice, vrtnarstvo, visokotlačno čiščenje in odvoz materiala.
Izbran že 2 krat

Opis

V podjetju Togg 21 d.o.o., se ukvarjamo z različnimi storitvami, kot so:

 • VRTNARSKE STORITVE: Poskrbimo za vaš vrt, zasaditev rož, obrezovanje dreves in grmovnic ter redno vzdrževanje zelenic.
 • VISOKOTLAČNO ČIŠČENJE: S pomočjo visokotlačnega čiščenja bomo odstranili umazanijo, madeže in alge s površin, kot so terase, fasade, tlakovci, itd.
 • ODVOZ MATERIALA: Če imate potrebo po odstranitvi gradbenih odpadkov, zemlje ali drugih materialov, vam nudimo hitro in učinkovito rešitev za odvoz le-teh.
 • UREJANJE OKOLICE: Svojim strankam pomagamo pri urejanju okolice, kot so postavitev mejnih ograj, tlakovanje dvorišča ali oblikovanje cvetličnih gredic.

Naš cilj je zagotoviti kakovostno storitev vsem strankam.

V primeru, da imate kakršnakoli vprašanja ali bi radi izvedeli več o našem podjetju in storitvah, nas prosimo kontaktirajte. Veseli bomo sodelovanja z vami.

Reference

 • Nenad N. (Ventum d.o.o.): "V bližini naše pisarne smo se odločili za majhno zeleno cono. Hvala ekipi iz podjetja TOGG 21 D.O.O. zdaj imamo čudovito površino za počitek in drevesa, ki lepo cvetijo in rastejo."
 • Mojca Ž. (stranka): "Hvaležna sem, da so mi pomagali odstraniti staro kramo iz moje parcele. Sama bi težko odstranila vse kar se skozi leto nabere, z ekipo iz podjetja TOGG d.o.o. pa je vse odstranjeno brez problema."
 • Damir R. (stranka): "Hvala! Imam vrt z sadnimi drevesi. Sem mislil, da je to prava muka z vzderževanjem. Vendar ekipa iz podjetja TOGG 21 D.O.O., mi je pomagala hitro in poceni. Priporočam!"

Kako smo drugačni

Zagotavljamo visoko kakovost storitev in prilagodimo rešitve glede na individualne potrebe strank.
Držimo se dogovorjenih rokov ter si prizadevamo za doslednost in zanesljivost pri opravljanju storitev. Lahko nam zaupate, da bomo svoje delo opravili skrbno in pravočasno.

Kontakt
Pokliči
Povezave
Storitve
Polaganje tlakovcev (Tlakovanje poti, Tlakovanje dvorišča, Tlakovanje parkirišča, Tlakovanje dovozne poti, Sanacija / obnova obstoječega tlakovanja), Ograje (Panelne ograje, Inox ograje, PVC ograje, Lesene ograje, Kovane ograje (železne), ALU ograje, Žična ograja, mrežna, Kamnite ograje (gabioni), Betonske ograje, Steklene ograje, Notranja ograja (stopniščna ograja), Zunanja ograja (vrtna ograja), Balkonske ograje, WPC ograja, Kovinske ograje), Urejanje okolice (Načrtovanje in zunanja ureditev okolice hiše, Izravnava terena (zemeljska dela), Izdelava škarpe, Vzdrževanje in urejanje zelenih površin, Podiranje dreves / višinska dela, Zelena stena, vertikalni vrt, Ribnik, skalnjak, Pluženje snega, kidanje, Visoke grede in rastlinjaki), Visokotlačno čiščenje (Čiščenje žaluzij, Čiščenje tlakovcev, dovoza (beton, kamen, asfalt, ...), Čiščenje terase (ploščice, beton, kamen, les, WPC, ...), Čiščenje fasade, Čiščenje strehe ali nadstreška (kritina, opeka, steklo, polikarbonat, ...), Čiščenje solarnih panelov, sončne elektrarne, kolektorjev ali toplotne črpalke, Čiščenje ograje (aluminij, kovina, les, beton, kamen, ...), Čiščenje večjih steklenih površin (steklena fasada, zimski vrt, poslovni prostori, ...)), Vrtnarske storitve (Načrtovanje vrta in zelenice, ureditev vrta, Zasaditev vrta, dreves, sajenje rastlin, Košnja trave, obrezovanje drevja ali žive meje, Drevesnica, vrtnarija, Travna ruša, sejanje trave), Odvoz materiala (Odvoz vej, listja, zelenega odreza)
Lokacija
Celje
Storitve opravljamo po celotni Sloveniji:
Ajdovščina, Ankaran, Apače, Beltinci, Benedikt, Bistrica ob Sotli, Bled, Borovnica, Bovec, Braslovče, Brežice, Cankova, Celje, Cerklje na Gorenjskem, Cerknica, Cerkno, Cerkvenjak, Cirkulane, Črenšovci, Črna na Koroškem, Črnomelj, Destrnik, Divača, Dobrna, Dobrovnik, Dol pri Ljubljani, Dolenjske Toplice, Domžale, Dornava, Dravograd, Gorišnica, Gornja Radgona, Gornji Grad, Grad, Grosuplje, Hodoš, Horjul, Hrastnik, Idrija, Ig, Ilirska Bistrica, Ivančna Gorica, Izola, Jesenice, Juršinci, Kamnik, Kidričevo, Kobarid, Kobilje, Komen, Komenda, Koper, Kostanjevica na Krki, Kostel, Kozje, Kočevje, Kranj, Kranjska Gora, Križevci, Krško, Kuzma, Laško, Lenart v Slovenskih goricah, Lendava, Litija, Ljubljana, Ljutomer, Logatec, Lovrenc na Pohorju, Luče, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Medvode, Mengeš, Metlika, Mežica, Miklavž na Dravskem polju, Mirna, Mirna Peč, Mislinja, Moravske Toplice, Moravče, Mozirje, Murska Sobota, Muta, Naklo, Nazarje, Nova Gorica, Novo mesto, Odranci, Oplotnica, Ormož, Osilnica, Pesnica, Piran, Pivka, Podlehnik, Podvelka, Podčetrtek, Poljčane, Polzela, Postojna, Prebold, Preddvor, Prevalje, Ptuj, Puconci, Radenci, Radeče, Radlje ob Dravi, Radovljica, Ravne na Koroškem, Razkrižje, Rečica ob Savinji, Ribnica, Ribnica na Pohorju, Rogatec, Rogaška Slatina, Rogašovci, Ruše, Selnica ob Dravi, Semič, Sevnica, Sežana, Slovenj Gradec, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Sodražica, Solčava, Središče ob Dravi, Starše, Straža, Sveti Jurij ob Ščavnici, Sveti Tomaž, Šalovci, Šempeter pri Gorici, Šentjernej, Šentjur, Šentrupert, Šenčur, Škocjan, Škofja Loka, Škofljica, Šmarje pri Jelšah, Šmarješke Toplice, Šmartno ob Paki, Šmartno pri Litiji, Šoštanj, Štore, Tabor, Tišina, Tolmin, Trbovlje, Trebnje, Trnovska vas, Trzin, Tržič, Turnišče, Velenje, Velika Polana, Velike Lašče, Veržej, Videm, Vipava, Vitanje, Višnja Gora, Vodice, Vojnik, Vransko, Vrhnika, Vuzenica, Zagorje ob Savi, Zavrč, Zreče, Žalec, Železniki, Žetale, Žiri, Žirovnica, Žužemberk
Prihranite čas in pridobite brezplačno ponudbo od tega ponudnika.
Ocene
Še nima ocen.
Ocenite tega ponudnika
0
Izbrali ste 0 ponudnikov (počisti). Izberete jih lahko še več, ali pa... ...pošljite povpraševanje takoj

TOP 10 izbor najboljši ponudniki (inox ograje) je narejen na podlagi ocen preteklih strank in preko 43 drugih dejavnikov kvalitete, ki vplivajo na Omisli.si rang za leto 2024. Seznam osvežimo vsak dan.

Če poznate ponudnika za ograje in menite, da manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo.

Pogosta vprašanja (inox ograje)

Kakšne so inox ograje?

Inox ograje predstavljajo določeno vrsto ograj. Ograje so narejene iz posebnega materiala inox, ki mu nekateri neknjižno pravijo tudi “rostfrej“ in je narejen iz nerjavečega jekla. Ponavadi so omenjene ograje narejene za zunanjo in ne notranjo uporabo, se pravi so postavljene izven objektov, okoli le-teh. Tudi znotraj inox ograj poznamo različne vrste le-teh. Poznamo ograje, ki so sive, kar pomeni, da so neobdelane. Poleg tega poznamo pa tudi svetleče ograje, kar pomeni, da so brušene ter sijoče ograje, kar pomeni, da so polirane. Včasih pa inox ograje lahko vidimo tudi v kombinaciji s steklom ali lesom.

Kaj so prednsoti inox ograj?

Inox ograje imajo tako prednosti kot tudi slabosti. Ena izmed pogosto izpostavljenih prednosti so ta, da so lahko, če so dobro narejene, zelo estetske. Seveda je to nekaj, kar se razlikuje od posameznika do posameznika, zato je to subjektivna prednost. Dejstvo pa je, da dandanes lahko ponudniki naredijo že zelo moderne in lepe inox ograje. Naslednja prednost je ta, da so preproste za montažo. Poleg tega pa je znano tudi, da so dobro odporne na različne vremenske razmere, tako na sonce, kot tudi na dež, veter in sneg. V povezavi s tem, da so imajo dobro vremensko odpornost, je prednost tudi ta, da imajo dolgo življenjsko dobo. Dobro pa je tudi to, da inox ograje niso zahtevne za vzdrževanje, saj je le-to dokaj preprosto.

Kaj so slabosti inox ograj?

Tako kot vse stvari na tem svetu, ima inox ograja poleg prednosti tudi nekaj slabosti. Ponavadi pa je pri tem tako, da prednosti pretehtajo slabosti. Seveda pa je to odvisno od posameznikov. Kot slabosti lahko omenimo dejstvo, ki moti kar precej ljudi. In sicer, da so inox ograje takšne, da se na njih zelo hitro lahko poznajo različni madeži, kot na primer, prstni odtisi. To za nekatere ni tako moteče, spet druge posameznike pa lahko to zelo moti. Ena izmed slabosti pa je lahko tudi ta, da če ograja ni kvalitetno, oziroma pravilno izdelana, lahko pride do rje. Kljub temu, da je ograja narejena iz materiala, ki je nerjaveče, obstaja možnost, da to kdo naredi drugače in potem obstaja možnost pojava rje.

Za kaj so primerne inox ograje?

Inox ograje so lahko primerne za veliko različnih okoliščin, oziroma različnih lokacij. Najpogosteje se ograje pojavljajo kot ograje na balkonih ali pa tudi na nadstreških. Poleg tega je pogosto tudi to, da so ograje lahko ograje na notranjih ali pa tudi zunjanjih stopniščih. Prav tako pa le-te ograje najdemo tudi na različnih dvoriščih in vrtovih. Zaradi svojih lastnosti so najbolj primerne kot zgoraj omenjene ograje.

Kateri so preverjeni ponudniki za inox ograje?

V Sloveniji poznamo mnogo različnih ponudnikov, ki se ukvarjajo z izdelovanjem inox ograj. Seveda nekateri svoje delo opravljajo bolj kvalitetno kot drugi, imajo nižje cene kot drugi ali pa so bolj zanesljivi kot drugi. Razlike so lahko velike, prav tako pa so prisotne tudi nevarnosti, da bo inox ograja napačno narejena pri določenih ponudnikh. Zaradi tega, podajamo kratek seznam preverjenih ponudnikov za ograje. Izpostavili bi Simvar (Simon Celestina s.p.); Kovinar; Noetova Barka in Graditelji d.o.o.; SIMDA – okna, vrata in senčila; MN ograje (Mn Grup d.o.o.); INOX GODEC – Montaža Kovisnkih Ograj, Drago Godec s.p.; Ključavničarstvo Miran Bajc s.p.; Vrtnarstvo Olea, Sašo Tavčar s.p.; HBC OGRAJE d.o.o. in Alker Aleš Celestina S.p., Zaključna Dela V Gradbeništvu.

Kaj pomeni izraz inox v kontekstu ograj?

Inox oz. nerjaveče jeklo je material, ki se ponaša z nizko vsebnostjo karbona in visoko vsebnostjo kroma (najmanj 11% kroma). Prav zaradi kroma je odporno proti koroziji ali rjavenju. Inox ograje so priljubljene za uporabo na različnih mestih, od bazenov, stopnišč, balkonov, do vrtov, kot tudi za notranjo uporabo. Njihova sestava lahko poleg železa, kroma in karbona vključuje tudi druge elemente, kot so nikelj, molibden, silicij in titan.

Zakaj bi se odločil za ograjo iz inoxa?

Inox ograje ponujajo številne prednosti. Ne le, da so odporne na rjo in ognjevarne, pač pa prinašajo tudi estetske kvalitete, ki lahko izboljšajo celoten videz vaše nepremičnine. Njihova dolga življenjska doba in higienske lastnosti so dodatni razlogi, zakaj bi se odločili za to vrsto ograje. Če iščete preverjene izvajalce za postavitev inox ograje, obiščite platformo omisli.si, kjer lahko hitro prejmete 7 konkurenčnih ponudb, brezplačno.

Kako enostavno je vzdrževanje inox ograje?

Vzdrževanje inox ograje je izjemno enostavno. Običajno čiščenje zahteva le blago milo in čisto vodo, nato pa temeljito izpiranje, da se odstranijo vsi ostanki. Priporočljivo je izogibati se uporabi abrazivnih čistilnih sredstev, ki bi lahko poškodovali površino ograje. Prav tako je pomembno, da ograjo ne izpostavljamo škodljivim kemikalijam, ki bi lahko povzročile korozijo ali druge poškodbe.

Ali so inox ograje primerne za vsa okolja?

Inox ograje so zaradi svoje odpornosti na rjo in estetskega videza primerne za široko paleto okolij. Lahko jih postavimo na bazene, stopnišča, balkone, vrtove in druge zunanje površine. Prav tako so primerne za notranjo uporabo, kot so ograje v stanovanju.

Kako so inox ograje cenovno primerljive?

Cena inox ograj se giblje med 100 - 140€/tm za 1m visoko kvalitetno ograjo. Končna cena je odvisna od različnih dejavnikov, kot so velikost ograje, izbrani izvajalec in dodatne zahteve stranke. Za konkurenčne ponudbe obiščite spletno platformo omisli.si.

Komu zaupati postavitev inox ograje?

Za postavitev inox ograje je priporočljivo poiskati izkušenega izvajalca, ki ima reference in izkušnje na področju postavljanja ograj iz nerjavečega jekla. Pri izbiri izvajalca je priporočljivo preveriti reference in prejšnje projekte. Na platformi omisli.si lahko hitro prejmete 7 konkurenčnih ponudb preverjenih izvajalcev za inox ograje.

Kako lahko inox ograja izboljša videz doma?

Ograja iz nerjavečega jekla lahko izboljša videz doma na več načinov. Prinaša minimalistično privlačnost in estetsko dovršenost. Zaradi modernega izgleda so primerne tudi za sodobne novogradnje. Poleg tega lahko ograje iz inoksa kombinirate z drugimi materiali, kot so les, kovina ali kamen, glede na vaš okus in želje.

Kaj je ključna lastnost inox ograje?

Inox ograje so ograje izdelane iz nerjavečega jekla (inox), ki je zelo odporno na korozijo. Te ograje so priljubljene zaradi svoje trajnosti, estetike in enostavnosti vzdrževanja.

Zakaj so inox ograje primerne za uporabo v različnih okoljih?

Inox ograje so odporne na rjo, ogenj in visoke temperature, zaradi česar so primerne za številna okolja, vključno s tistimi, ki so izpostavljeni vremenskim vplivom ali kemičnim snovem.

Kakšna je cena inox ograj?

Cena inox ograj se lahko razlikuje glede na velikost, model in izvajalca. Običajno se cene gibljejo med 100 - 140€/tm za 1m visoko kvalitetno ograjo.

Kako se vzdržujejo inox ograje?

Vzdrževanje inox ograj je precej enostavno. Za redno čiščenje običajno potrebujete samo blago milo in vodo. Priporočljivo je izogibati se abrazivnim čistilom, ki bi lahko poškodovali površino ograje.

Katere vrste inox ograj so na voljo?

Na trgu so na voljo različne vrste inox ograj, vključno z balkonskimi ograjami, ograjami za bazene, stopniščnimi ograjami in drugimi. Izbirate lahko med različnimi modeli in dizajni.

Kje lahko najdem izvajalce za postavitev inox ograj?

Obstaja več podjetij, ki ponujajo storitve postavitve inox ograj, vključno z Hifa Ljubljana, Inox ograje Majcen Maribor, Istraks Koper, Ključavničarstvo Šmajdek Novo Mesto in Inoks plus Murska Sobota. Najbolje je, da pošljete neobvezujoče povprašeavnje na omisli.si in prejmite 7 ponudb brezplačno.

Ali so inox ograje primerne za namestitev ob bazenih?

Da, inox ograje so odlična izbira za namestitev ob bazenih. So odporni na korozijo, kar je ključnega pomena v vlažnih okoljih kot je bazen.

Kako so inox ograje primerljive z drugimi vrstami ograj, kot so lesene, kovinske ali PVC ograje?

Inox ograje so bolj odporne na korozijo in imajo daljšo življenjsko dobo kot kovinske ali PVC ograje. So tudi bolj estetske in enostavnejše za vzdrževanje od lesenih ograj.

Ali potrebujem posebno obravnavo pri nameščanju inox ograj v obmorskih območjih?

Da, inox ograje v obmorskih območjih lahko zahtevajo posebno obravnavo zaradi izpostavljenosti slani vodi. V takšnih primerih je priporočljivo uporabiti inox jeklo z višjo odpornostjo na korozijo.

Ali lahko kombiniram inox ograje z drugimi materiali?

Da, inox ograje se pogosto kombinirajo z drugimi materiali, kot so les, steklo ali kamen, da se doseže želen estetski učinek.

Prednosti Inox ograje?

Ker so Inox ograje izdelane iz Inoxa, nerjavečega jekla, so takšne ograje odporne pred rjo in jih korozija ne načne.

Dobro se poda vsaki podlagi, lahko jo montiramo tako na keramične ploščice, lesene talne obloge, kamen, beton, itd.

Takšna ograja ima izredno dolgo življensko dobo in bo z vami še desetletja.

Tudi, takšna ograja ne zastira pogleda in nudi super svetlobni preboj.

Kakšno vzdrževanje potrebuje Inox ograja?

Inox ograje je potrebno vsaj 2-krat letno čistiti. V zraku je namreč veliko trdih nečistoč, ki se na ograjo postopoma nalagajo in jo naposled tudi poškodujejo.

Kako čistimo Inox ograje?

Inox ograje čsitimo z mehko in vlažno krpo. Seveda lahko uporabimo tudi čistilna sredstva, a takšna, brez trdih delcev, saj bi ta lahko poškodovala površino. Lahko pa uporabite tudi namenske čistilne razpršilce, ki so posebej namenjeni čiščenju inoks ograj.

Razlika med ALU in INOX ograjo?

ALU in INOX ograje se drugače montirajo, očitna razlika pa je tudi v ceni in seveda materialu. Inox ograje moramo variti, brusiti in polirati. Ker je aluminij prevej bolj mehak material mora imeti aluminijasta ograja več vmesnih stebričkov, da bi zagotovili zadostno stabilnost ograje. ALU ograje se vijačijo in sestavljajo na lokaciji, torej pri stranki. Inox ograjo pa mojster naredi pri sebi, v delavnici.

Glavna razlika pa je v ceni, saj je inox ograja do 30% dražja od ALU ograje.

Kakšna je razlika med INOX AISI 304 in AISI 316L?

V obmorskih krajih, kjer je prosotna burja, se priporoča raba INOXA kvalitete AISI 316L. Ta je napram AISI 304 kislinsko odporen. Ali drugače, veter pomešan z nečistočami v zraku takšne ograje ne bo poškodoval. V nasprotnem primeru bi rostfrei ograja lahko zarjavela.

Gotovo ste že videli zarjavele Inox ograje na obali, ne?

Kaj je to rostfrei ograja? (nerjaveča Inox ograja)?

To je ograja iz nerjavečega jekla, ki jo spremlja brezčasen in elegantno - moderen videz. Poleg varnostnega vidika boste z inox ograje precej polepšali vaš balkon, stopnice ali teraso. Zunanje ali notranje inox ograje lepšajo dom.

Izdelane so iz nerjavečega jekla, oz. inoksa, površina pa je lahko polirana, brušena ali peskana, sama ograja pa je varjena s poliranimi vari.

Ograje so sestavljene iz okroglih ali štirikotnih inox profilov oz. cevi. Lahko so zvarjene samostojno ali v kombinaciji s steklom, lesom, pleksi steklom, inox pletenicami, ploščami iz umetne mase, polnimi ali perforiranimi pločevinami, itd.

Tudi za sidrenja inox ograje mora biti uporabljen Inox material; pritrdilne plošče, navojne palice, podložke in matice.

Kaj so to prebojne Inox ograje?

Če vertikalne cevi prebijajo preko pokončnih inox stebrov, uporabljamo lasersko tehnologijo - t.i. prebojne inox ograje.

Kakšen material je Inox?

Inox je oznaka za nerjaveče jeklo. Gre za jekleno zlitino na osnovi železa in kroma. Večja kot je vsebnost kroma, bolj je inoks odporen proti koroziji oziroma rji.

Kdaj se montira Inoks ograja?

Inox ograjo postavite po zaključku ostalih gradbenih del, saj bi sicer ograja ovirala zaključna dela.

Po drugi strani bi jo lahko z drugimi deli poškodovali (praske) ali umazali (malta, barva). Pa še, mesto pritrditve je navadno težko lepo obdelati.

Zato se ograje lotimo, ko so izdelani vsi zaključni sloji.

Izjema je, ko je pritrdilno mesto, npr. betonska plošča, zakrito z izolacijskim slojem nad 10 cm - takrat lahko predhodno montiramo sidra ali pa kar celotno ograjo.

Zakaj izbrati Inox ograjo?

Inox ograje med drugim odlikujejo:

modern videz zelo malo vzdrževanja zaradi odpornosti Inoxa, gre aza kvalitetno ograjo ker so varjene v delavnici, gre za hitro montažo in izdelava po meri ker so varjene ni vidnih spojev dobro razmerje med kakovostjo in ceno

Tudi sam Inox material ima veliko prednosti: kakovost materiala, statična trdnost, odpornost na vremenske vplive (nerjavečo, protikorozivno) in temperaturna nihanja, neomejena življenska doba.

Na kratko, Inox ograja ne rjavi, ima dolgo življensko dobo, je lepa in ima dobro razmerje med ceno in tem kar dobite.

Kaj uporabiti za balkonske ograje?

Ograje za balkon v modernih stavbah navadno krasijo Inox ograje, saj je v kombinaciji s steklom zelo dolgotrajna in estetsko dovršena odločitev.

Steklene balkonske ograje so dobra rešitev, saj nudijo varnost in trdnost in hkrati ne zastirajo pogleda. Pogosto pa jih uporabljamo tudi pri francoskih oknih.

A pozor, steklene balkonske ograje morajo biti izdelane iz varnostnega stekla, ki je klajeno in lepljeno in se pritrdi točkovno.

Takšno varnostno steklo je zelo odporno na mehanske obremenitve.

Kaj izbrati za ograje za stopnice?

Ker so stopnišča navadno oblečena v les ali keramiko, se tema materialoma zelo poda Inox. Če želite moderno stopnišče, si omislite Inox stopniščne ograje.

Ali obstajajo poceni INOX ograje?

Inox ograje niso poceni, imajo pa odlično razmerje med ceno in kvaliteto. So denimo 20-30% dražje od ALU ograj.

Zakaj se nejkatere Inox ograje bolj svetijo od drugih?

Ker so drugače obdelane. Ograja je lahko povsem neobdelana, tako dobimo neenten in siv videz.

Lahko je brušena, da dobimo rahlo svetleč videz z resicami v isto smer.

Najpogosteje pa je Inox ograja polirana, kjer je površina sijoča in popolnoma gladka in odseva, kot ogledalo.

Bolj kot je ograja obdelana, bolj je odporna proti zunanjim vplivom in lažje jo je čistiti.

Montaža s strani ali ali iz vrha?

Kar se trdnosti tiče, je vseeno ali ograjo pritrdimo iz vrha ali s strani.

Je pa prednost pritrjevanja Inox ograje s strani ta, da ne zmanjšujemo balkona ali stopnišča - prihranimo cca 15 cm širine. Pa še izognemo se možnosti zamakanja balkona ali zunanjega stopnišča.

Če gledamo znotraj pa tako površina stopnic in podestov ostaneta nedotaknjeni.

Kaj morate izmeriti za povpraševanje za ograjo?

Fino je, da veste kakšna je sestava tal, npr balkona (npr: 4 cm izolacije, 14 cm betonske plošče, izolacija zgoraj 4 cm, tlak 5 cm, ploščice 1 cm...

Predvsem pa za notranje montaže ali je spodaj talno gratje. Dobro je imeti fotografijo razporeditve talnega gretja, to vam bo še velikokrat prav prišlo ob morebitnih renovacijah.

Kaj morate vprašate izvajalce?

Izvajalca vprašajte kakšno vrsto Inoxaa bo uporabil in iz kakšnega materiala bodo podporni elementi (vijaki, itd).

Pozanimajte se, kakšna bo debelina cevi, da ne bi prišlo do upogibanja. Nosilni elementi, stebrički in držala morajo imeti najmanj 2mm debelo steno.

Zelo pozorni bodite na to, da bodo spoji in zvari povsem gladki in neopazni, da bo tudi tukaj material obstojen.

Preden se odločite za izvajalca, ga prosite za fotografije izvedbe ali še bolje, da si eno izvedeno ograjo v živo ogledate.

Kako visoka mora biti Inox ograja?

Višina balkonske Inox ograje ali stopniščne ograje znaša1 meter, saj ta višina ustreza večini ljudi.

Razmaki med elementi ograje po predpisih ne smejo presegati 12 cm. Pri zasebnih gradnjah je to zgolj priporočilo.

Koliko denarja je potrebno odšteti za inox ograje?

Verjetno vas za začetek najbolj zanima, koliko stane storitev izdelave inox ograje, kajne? Cene se gibljejo od 95€ do 145€ na tekoči meter.

Prednosti Inox ograje?

Naštejemo lahko kar nekaj prednosti. Ne samo, da je montaža enostavna, tovrstne ograje so dobro odporne na vse vremenske razmere, kar jim med drugim zagotavlja tudi dolgo življenjsko dobo. Hkrati ne zahtevajo veliko časa od vas in so enostavne za vzdrževanje. Zadošča, če jih očistite le z vodo. Če primerjamo, moramo živo mejo redno obrezovati, na lesenih ograjah pa moramo obnavljati zaščitni premaz. Vse to zahteva čas in trud. Poleg vsega tega, so inox ograje modernega videza in ohranjajo svoj lesk še vrsto let. Omislite si jo lahko v neobdelani obliki, v sivi barvi. Druga opcija je dobava brušene ograje, zaradi česar bo ta bolj svetlečega videza. Kot zadnja možnost, je dobava polirane ograje, kar ji bo zagotovilo sijoč lesk. Tudi glede polnil imate na voljo več opcij. Lahko si omislite ograjo brez polnila, s polnilom lesa ali pa stekla. Odporne so tudi na toploto, kar nam v vročih poletnih dneh veliko pomeni. Če želite poskrbeti še za dobro okolja, inox ograje omogočajo možnost kompletne predelave materiala.

Zaradi naštetih prednosti, bodo inox ograje od vas zahtevale tudi manj finančnega vložka.

Katere so slabosti Inox ograje?

Pri inox ograjah, lahko izpostavimo le dve slabosti. Prva, ki je bolj estetskega pomena je ta, da so prstni odtisi hitro opazni. Druga, pomembnejša za izpostaviti pa je, da bo v primeru površne in nepreverjene izbire izvajalca, ograja nepravilno izdelana, kar bo povzročilo možnost rjavenja.

Kje je smiselno dati Inox ograjo?

Inox ograjo si lahko omislite kot:

Ograjo na balkonu, ograjo na nadstrešku, ograjo za notranje stopnišče, ograjo za zunanje stopnišče, ograjo na dvorišču in ograjo na vrtu.

Odločeni ste, da je inox ograja prava izbira za vas, a vas skrbi, kako jo namestiti na vaše zavito stopnišče ali polkrožen balkon. Brez skrbi, inox ograje so lahko različnih oblik. Na voljo so vam klasične ravne ograje, v obliki črke U ali L. Prav tako so lahko polkrožne ali krožne.

Vrsta ograje, ki jo boste izbrali, naj bo kakovostna, nezahtevna za vzdrževanje in trpežna na vse vremenske razmere.

Nasveti za ograje

Pomagali vam bomo najti pravega ponudnika za ograje

Kaj menijo stranke, kot ste vi?

Ocenjeni ponudniki / izvajalci / ponudniki za ograje

Prijaznost,vse ok.

 • Stane C. je ocenil/a ponudnika za ograje Lesko 22. Mar. 2024
 • Preverjena ocena

Zelo odzivni.

 • Ines M. je ocenil/a ponudnika za ograje Lesko 04. Mar. 2024
 • Preverjena ocena

Super zadovoljni,kvalitetno opravljeno in v zelo kratkem casu...

 • Matija D. je ocenil/a ponudnika za ograje Aerobend d.o.o. 05. Okt. 2023
 • Preverjena ocena

Zelo smo bili zadovoljni z izvedbo balkonske ograje in s celotno storitvijo in svetovanjem. Zelo dobro razmerje med kakovostjo in končno ceno. Vsekakor priporočamo naprej!

Zelo hitra odzivnost in izvedba. Koncna cena se je nekoliko razlikovala od ponudbe. Z eno prebarvano steno sem nezadovoljna, ker proseva se prejsnja barva.

Odlično, priporočam vsem. Zelo zadovoljen.

Vse super, kvalitetno delo in prijazna ekipa!

Super, priporočam.

Hvala, saj sem končno našel zanesljivega in poštenega mojstra

Profesionalno, super svetovanje in izvedba.

Zelo zadovoljna s beljenjem stanovanja. Končano je bilo v enem dnevu, fantje so za sabo pobrisal in pospravili. Priporočam vsem.

Kvalitetno in cenovno primerno

Delo opravljeno nad pričakovanji, zelo zadovoljni. Se veselimo ponovnega obiska.

Izvrstno opravljeno delo za pošteno ceno. Priporočam vsem.

Vse super, hitro odzivni z Ljubljane prisli na obalo v Izolo, takoj ugotovili problem, in takoj priceli z delom, kvalitetno sanirali, in za seboj pustili vse cisto. Firma nudi ogromno storitev s priporocili tako da jo lahko vsem priporocam. Samo tako naprej!

Vse ok. Hitro,kvalitetno,

Saj je vidno iz posameznih postavk.

Vse so nam strokovno razlozili, dogovorili smo se za ceno,
Izvedeno je bilo odlicno, brez kaksnih nepravilnosti. (silom situacije celo nismo mogli biti doma a je bilo vse narejeno kot smo se dogovorili in celo med delom so nam posiljali slike da smo lahko spremljali potek del)
Po ceni je bil med ugodnjesimi (imeli smo vec ponudb).
Asfaltirano pa je bilo celo tedne pred dogovorjenim rokom.
Zelo zadovoljen, in priporocam tudi drugim.

Hitro opravljena storitev brez posebnih zapletov.

Inox Godec je opravil storitev strokovno, hitro in kvalitetno. Je prijazen in zanesljiv. Priporočam ga lahko vsakemu.

Res prijazno osebje.

Odlično opravljen zaključek z asfaltom. Zelo odziven pri dogovarjanju zaradi slabših vremenskih razmer.

Narejeno hitro in kvalitetno.

Vse super fajn

Kako deluje Omisli.si?

Povejte nam, kaj iščete

Ko potrebujete storitev, pošljite povpraševanje, ki ga posredujemo lokalnim ponudnikom, ki jim zaupamo.

Prejmite ponudbe

Kmalu boste prejeli ponudbe kvalificiranih ponudnikov, ki so na voljo.

Vi izberete najboljšega

S pomočjo prispelih ponudb, mnenj preteklih strank in svetovalca Omisli.si izberite vam najboljšega ponudnika.

Ste ponudnik? Vpišite se brezplačno!

Iščete delo in si želite več zaslužka?
Včlanite se v največji posredovalnik povpraševanj in ponudb v Sloveniji.
Brezplačen vpis, zato pohitite z registracijo.