Notranja vrata cenik: Cene in preverjeni ponudniki notranjih vrat s podboji in montažo

notranja vrata cenik : montaža

Kazalo

ocena bralcev
4.4 od 7

Ko razmišljate o stavbnem pohištvu in vratih, pomislite na notranja, vhodna, balkonska, garažna, protivlomna vrata, aluminijasta, lesena in PVC vrata, itd. In verjetno tudi na nekatere bolj znane trgovce in proizvajalce vrat, kot so denimo AJM, Bauhaus, Merkur, Obi in drugi. Takoj za tem pa vas zanima cena (cenik / povprečne cene oz. »koliko stanejo notranja vrata«), mar ne? V tem članku bomo obdelali notranja, katere vrste notranjih vrat poznamo, koliko stanejo, kje se jih splača vzeti in pokazali, da ko se odločate za notranja vrata cenik ne sme biti edini dejavnik izbire vrat.

notranja vrata cenik : montaža
Najbolje je, da najamete preverjenega ponudnika za svetovanje, izdelavo in montažo za notranja vrata.

 


PRIPRAVLJENI NAJETI STROKOVNJAKA ZA NOTRANJA VRATA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH IZDELOVALCEV / MONTAŽERJEV NOTRANJIH VRAT (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov vrat

Cene notranjih vrat

Tabela: Notranja vrata cenik

Tabela prednosti in slabosti različnih tipov notranjih vrat in povprečne cene
PREDNOSTISLABOSTIVRATA ZA ...CENA / kos
Krilna vratanajpogostejša vrata (s kljuko)zasedejo veliko prostora / odpiranjevse100 – 860 EUR
Drsna vratadobra izraba prostora
– tiho odpiranje / zapiranje
slabše tesnijo (zvok, toplota, vonj)majhna stanovanja / hiše
– gibalno ovirane osebe
320 – 640 EUR
Harmonika vrata (zložljiva vrata)enostavna montaža
– brez omejitev dimenzij
slabše tesnijo (zvok, toplota, vonj)predelne stene (kuhinja / dnevna)40 – 220 EUR
Masivna lesena vrataobstojnejša
– pogosta izbira
dražjavse310 – 570 EUR
Furnirana lesena vratapestra izbira dekorja
– cenejša
manj obstojnavse130 – 660 EUR
CPL vrataizredno trpežna
– enostavno vzdrževanje
nenaraven otipposlovni / javni prostorji
– družine z majhnimi otroci
150 – 730 EUR
ALU vrataizredno trdna in obstojna(pre)dragakot okvir za steklena vrata510 – 860 EUR
PVC vratapoceni
– skoraj neslišno zapiranje / odpiranje
– poceni vzdrževanje
-več možnosti dimenzij / oblik
ni ekološka izbira
– ne morete jih prebarvati
– slabša temperaturna obstojnosti
vse100 – 220 EUR
Notranja vrata brez vidnih podbojevestetika (podboji v isti ravnini kot stena in vratna krila)možnost razpok, kjer gre omet čez podbojvse, tudi vhodna vrata390 – 640 EUR

*Cene so okvirne, na podlagi empirične analize cen preko 470 ponudb preverjenih ponudnikov notranjih vrat. Cene ne vsebujejo DDV in montaže. Za natančen izračun cene za vrata pošljite povpraševanje (zeleni gumb). Cene veljajo za: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji. Končna cena notranjih vrat (notranja vrata cenik) je odvisna od dimenzij, materiala in kvalitete izdelave ter montaže.

drsna rdeča notranja vrata ideje 10

Katera vrata izbrati? Je edini dejavnik izbire za notranja vrata cenik?

Vrata ima vsak dom, stanovanje, blok, hiša, celo večja prevozna sredstva, kot so ladje, jadrnice, avtodomi, itd. Razlog tiči v njihovi glavni funkciji, t.j. razmejitev prostorov, glede na namen uporabe, intimnosti prostora ter potrebi po zvočni ter toplotni izolaciji.

Ko izbirate notranja vrata, morate najprej izbrati vrsto (material in način odpiranja), nato pa se lahko posvetite estetiki, torej kako so vam vrata všeč. Kakšne vrste notranjih vrat obstajajo, koliko stanejo in kakšne so prednosti posameznih notranjih vrat?

> Preverite tudi: Vhodna vrata: Cena, prednosti in slabosti vseh vrst zunanjih vhodnih vrat

Katere informacije potrebujete pred nakupom notranjih vrat?

Velikost / Dimenzije notranjih vrat

Preden se odločite za »akcijski nakup notranjih vrat« morate poznati dimenzije notranjih vrat. Najboljše je, če se obrnete na strokovnjaka oz. mojstra za izdelavo in vgradnjo vrat, ki vam bodo svetovali, izmerili in pripravili ponudbe, da se boste lažje odločili. Če boste izmere delali sami vedite, da morate za širino notranjih vrat upoštevati celotno vratno (zidno) odprtino. Sicer je klasična širina za notranja vrata za servisne prostore (utility, wc, kopalnica, shramba) 75-80 cm, širina za vrata za bivalne prostore pa tudi do 120 cm.

Material notranjih vrat

Na kratko, vhodna vrata so lahko lesena (bukev, javor, smreka, breza, mahagonij, hrast,…), aluminijasta ali PVC ter kombinacija teh materialov skupaj s steklom. Več o tem spodaj, zaenkrat imejte v mislih, da se notranja vrata izbirajo sočasno z izbiro talnih oblog (parket, laminat, ploščice, …). Tudi barve notranjih sten ne zanemarite.

Preverite tudi: SENČILA: CENE, TRENDI, IDEJE IN PREVERJENI PONUDNIKI SENČIL

Način odpiranja notranjih vrat

Na koncu se glede na to, kako se želite gibali po prostorih (razporeditev prostorov in notranje opreme) odločite še za način odpiranja notranjih vrat. Tukaj so opcije krilna, drsna in harmonika vrata.

Ostanejo le še male podrobnosti, ki še kako vplivajo na estetiko ter ceno notranjih vrat: Bodo robovi notranjih vrat ostri ali zaobljeni? Želite moderna ali bolj klasična vrata? Morda poslovna? Želite, da so skriti podboji ali vidni? Želite, da so celotna notranja vrata vgrajena v steno oz. skrita? Kako se boste odločili ob izbiri kljuke (jeklo, aluminij)?

Ko boste odgovorili na vsa ta vprašanja, boste nared za izbiro ponudnika in montažerja notranjih vrat.

notranja vrata ideje bež lesena

Preverite tudi: OKNA CENA: ANALIZA CEN, PREDNOSTI IN SLABOSTI RAZLIČNIH TIPOV OKEN Z MONTAŽO (+SENČILA +POLICE)

Krilna notranja vrata

Najpogostejša za stanovanje ali hišo so krilna vrata. Da, to so tista, ki jih odpirate s kljuko. Edini izziv tukaj je prostor za vrati, da se jih bo dalo lepo odpirati, torej. Pri krilnih notranjih vratih morate imeti v mislih tudi vratni podboj (širina ≈ 85-300 mm), kamor so vrata pritrjena preko tečajev. Najpogosteje se ljudje odločajo za lesena krilna vrata v kombinaciji s steklom (les-steklo).

Krilna notranja vrata cena

Cena za krilna vrata se giblje med 100 – 860 EUR / kos

Pridobite ponudbe in cene za krilna vrata
krilna notranja vrata
Krilna notranja vrata.

Drsna notranja vrata

Za manjša stanovanja in hiše izberite raje drsna notranja vrata. Glavna prednost teh je varčevanje s prostorom oz. dobra izraba prostora, saj za razliko od krilnih ne potrebujejo prostora za odpiranje. Drsna vrata tudi veljajo za bolj »tiha vrata«. Veliko prednost občutijo gibalno ovirane osebe. Drsna vrata se premikajo po vodilih (zgoraj – viseča drsna vrata; ali spodaj in zgoraj) in se pomikajo ob steni ali v steno. Drsna vrata slabše tesnijo, zato jih s pazljivostjo uporabite v občutljivih prostorij (npr. vonjave iz kuhinje ali WC-ja ali »hrup« iz spalnice).

Drsna notranja vrata cena

Cena za drsna vrata se giblje med 320 – 640 EUR / kos

Pridobite ponudbe in cene za drsna vrata
drsna notranja vrata cenik
Drsna notranja vrata so primerna za manjša stanovanja.

Drsna vrata so kot nalašč ob prenovi stanovanja ali hiše in so lahko zelo všečna in moderna arhitekturna rešitev, posebno, če so vgrajena od stropa do tal. Drsna vrata so lahko steklena, lesena, iz pleksi stekla, iverala in celo iz ogledala.

Harmonika notranja vrata (zložljiva vrata)

Harmonika notranja vrata se zložijo in zadnje čase pridobivano na popularnosti, predvsem kot predelne stene, denimo med med kuhinjo in dnevnim prostorom. Lepota harmonika vrat je enostavna montaža in neomejenost, saj niso omejena glede dimenzij. Zložljiva vrata so pogosto izdelana iz plastike (PVC), čemur dodajo še filc za boljšo toplotno in zvočno izolacijo.

Harmonika / Zložljiva notranja vrata cena

Cena za zložljiva notranja vrata se giblje med 40 – 220 EUR / kos

Pridobite ponudbe in cene za harmonika vrata
hramonika notranja vrata zložljiva cenik
Hramonika vrata so primerna za predelne stene, npr. med dnevno in kuhinjo.

Lesena notranja vrata

Ker daje les največjo mero topline in domačnosti, ne čudi, da so lesena vrata najpogostejša izbira. Izbira dekorja je pestra, res pa je, da je včasih različne vrste in barve lesa težko uskladiti (npr. pohištvo, tla, vrata, …). Izberete lahko masivna lesena notranja vrata ali klasična. Masivna vrata so izdelana iz trojslojno križno lepljenega panela (ali lesenih lepljencev, lepljenih letvic iz smreke ali furnirne plasti) debeline ≈ 4 cm. Furnirana notranja vrata na drugi strani so kombinacija izgleda masivnih lesenih vrat in lahkotnosti klasičnih vrat in so prelepljena s folijo (poseben del so CPL vrata s CPL folijo, ki smo jih spodaj opisali posebej). Njihova prednost je enostavno vzdrževanje in dobro razmerje med estetiko in ceno.

Masivna lesena notranja vrata cena

Cena za masivna notranja vrata se giblje med 310 – 570 EUR / kos

Pridobite ponudbe in cene za masivna lesena vrata
masivna lesena notranja vrata cenik
Masivna lesena notranja vrata so obstojnejša od furnirastih.

Furnirana lesena notranja vrata cena

Cena za furnirana lesena vrata se giblje med 130 – 660 EUR / kos

Pridobite ponudbe in cene za furnirana vrata
furnirasta notranja vrata cenik
Furnirasta notranja vrata so pogosta izbira predvsem zaradi nizke cene.

Kombinacija les-steklo je dobra izbira za boljši pretok svetlobe med prostori. Najpogosteje so stekleni paneli prisotni v drsnih notranjih vratih.

notranja vrata les steklo
Vrata lahko poljubno kombiniramo s steklom.

CPL notranja vrata

V osnovi gre tukaj za podoben koncept, kot pri furnirastih lesenih notranjih vratih. CPL notranja vrata (neposredno bi to prevedli »kontinuirano stiskan laminat« oz. Continuous Pressed Laminate) so predvsem izredno trpežna, saj so odporna na udarce in praske. Bistvo CPL površin je v njihovi slojevitosti, saj se v proizvodnji potiskani papirji stiskajo skupaj z vezivno smolo. Te površine so zaradi smole zelo odporne proti poškodbam (obraba, praske) in so neobčutljive za blage kisline, baze, razredčila in umazanijo ter so obstojne na svetlobi. Zanje je značilna »3D površina«, ki dajo vratom poseben čar. Izdelane so iz CPL folije, katero lepimo na krilo in podboj. Njihova prednost je tudi enostavno vzdrževanje. Kot polnilo je v CPL notranjih vratih uporabljen iverokal (podobno kot iverne plšoče) ali papirnato satovje. CPL vrata so primerna za poslovne prostore in družine z majhnimi otroci.

CPL lesena notranja vrata cena

Cena za CPL lesena vrata se giblje med 150 – 730 EUR / kos

Pridobite ponudbe in cene za CPL vrata
notranja CPL vrata cenik
Notranja CPL vrata so zelo trpežna in cenovno primerljiva z furniranimi vrati.

Aluminijasta notranja vrata (ALU vrata)

ALU je dražji material kot les, zato so aluminijasta notranja vrata precej redka. Bolj pogosto se aluminij uporablja za vhodna vrata, zaradi trdnosti (protivlomna vrata). Razlog je predvsem cena – so drage. Če že, se aluminij uporabi kot okvir za steklena drsna vrata.


ALU notranja vrata cena

Cena za aluminijasta vrata se giblje med 510 – 860 EUR / kos

Pridobite ponudbe in cene za ALU vrata
alu notranja vrata cenik
ALU notranja vrata so večinoma okvirji za steklene panele.

PVC notranja vrata

PVC je cenejši material kot les. In kot tak, odgovoren za to, da se vedno več strank odloči za PVC notranja vrata iz umetne mase. Na račun nizke cene, lahko dodamo druge dodatke, ki so nam morda bolj pomembni (npr. protihrupna zaščita). Prednost PVC vrat je poleg cene predvsem enostavna montaža in lažje ter cenejše vzdrževanje. Poleg tega so lažja in omogočajo več možnosti pri dimenziji in obliki notranjih vrat. Opcija so tudi PVC vrata z videzom lesa, ki izgledajo skoraj tako kot klasična lesena vata. Še ena prednost je zvok. PVC vrata se skoraj neslišno odpirajo in zapirajo, saj je tudi podboj narejen iz PVC.

PVC notranja vrata cena

Cena za PVC vrata se giblje med 100 – 220 EUR / kos

Pridobite ponudbe in cene za PVC vrata
plastična pvc notranja vrata cenik
PVC vrata so najcenejša izbira.

Notranja vrata cenik: Najcenejša ali najboljša vrata?

Ko razmišljate o stavbnem pohištvu, za notranja vrata cenik ne sme biti edini dejavnik odločanja. Cene so sicer odvisne od vrste vrat, načina odpiranja, dimenzij in materialov, veliko pa tudi od ponudnika, do ponudnika. Čez palec velja, da so PVC vrata najcenejša (od 100 EUR / kos), sledijo furnirana in masivna lesena, najdražja pa so ALU vrata (tudi do 1000 EUR / kos).

Cene za notranja vrata cenik, ki so predstavljene v tem članku ne vključujejo DDV in montaže in so okvirne. Za točen izračun vašega stroška notranjih vrat oddajte povpraševanje preko zelenega gumba.

> Načrtujte pravi čas, saj znaša dobavni rok notranjih vrat 1-2 mesca. Več na Omisli.si/vrata.

Katero vrsto vratnega podboja izbrati?

Vratni podboj je okvir vratnega krila, ki se vgradi v zidno odprtino. To je nepremični del sistema vrat, na katerega fiksiramo nasadila (po domače »panti«), na katere potem fiksiramo premični del sistema vrat, t.j. vratno krilo oz. vrata. Vratni podboji se morajo dobro ujemati z vratnimi krili, zato je ključna mehanska lastnost vratnih podbojev odpornost na temperaturne spremembe in vlago. Najpogostejši material vratnih podbojev je les in hitro si lahko predstavljate, kako bi se vrata odpirala in zapirala, če bi jih načela vlaga. To je eden izmed razlogov, zakaj je vedno bolj priljubljen material za vratni podboj masivni les. Poleg omenjene mehanske vloge pa imajo vratni podboji še estetsko vlogo, zato je velik del odločitve o vrsti notranjih vrat tudi odločitev glede podbojev.

Razlika med notranjimi vratnimi podboji in podboji za vhodna vrata je v spodnjem prečniku, ki je pri notranjih vratih odsoten.

Najpogosteje so notranji vratni podboji iz masivnega lesa in ivernih plošč, sledijo pa PVC podboji (plastični) in ALU (kovinski) podboji. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da so ALU podboji najdražji.

Masivni leseni podboj Vs. Iverica

Masivni leseni podboj je v primerjavi z iverico bolj »trdna« izbira, a za tudi dražja. Prav tako podboji iz masivnega lesa omogočajo direktno vijačenje klasičnih ali skritih nasadil (skriti panti), ki se ne morejo izruvati. Na masivni leseni podboj lahko namestimo vsa vrsta vrat, od masivnih lesenih do steklenih.

Kakšno barvo vratnega podboja izbrati?

Kot pravilo običajno izberemo nekaj odtenkov temnejšo ali svetlejšo barvo od vratnega krila, lahko pa je v povsem enaki barvi oziroma lesu. Bodite zelo previdni, če je podboj v »barvi lesa«, da se le ta sklada s talnimi oblogami in pohištvom, če so tudi ti leseni.

Obstajajo nekaj vrste podbojev za notranja vrata:

 • Fiksni vratni podboj (90 x 44 mm) se uporablja pri zidovih s standardno debelino in se zaključijo z letvijo;
 • Nastavljivi vratni podboj (od 75 mm x do 600 mm) uporabimo pri zidovih različnih debelin / širin ter pri montaži vrat s skritimi nasadili (vrata s skritimi panti);
 • Obnovitveni vratni podboj lahko uporabimo pri vratih, ki že vsebujejo obstoječi kovinski podboj.
 • Mokromontažni vratni podboji vgradimo pri klasični gradnji pred izdelavo ometov, torej ob zidanju, lahko pa pustimo vratne odprtine v katere se bodo kasneje fiksirali vratni podboji. Pogosto jih uporabljamo pri novogradnjah, v mavčnih ter siporeks stenah.
 • Suhomontažni vratni podboji se uporabljajo najpogosteje. Vgradimo jih čisto na koncu, po končanju vseh gradbenih in pleskarskih del. Največja prednost je, da lahko takšne podboje ob menjavi vrat, preprosto nadomestimo, lahko pa jih namestimo na vse tipe sten.

Vratni podboji cena

Cena za vrate podboje se giblje med 40 – 140 EUR / kos

Pridobite ponudbe in cene za vratne podboje
vratni podboji cenik
Masivni vratni podboji so bolj trpežni od ivernih.

TREND: Notranja vrata brez vidnih podbojev (oz. s skritimi podboji)

Zadnja leta so velik trend notranja vrata brez podbojev oz. vrata s skritimi podboji. To pomeni, da imajo podboje v isti ravnini kot stena in vratna krila, kar pomeni, da so lahko podboji skriti za omet ali knauf. Glavna prednost je seveda estetske narave. Če vrata prebarvate z enako barvo kot je stena ali jih prelepite z isto tapeto, lahko takšna vrata skoraj popolnoma skrijete. Takšna vrata kupimo v kompletu z nasadili in aluminijastim okvirjem, ki ga namestimo pred ometi in slikopleskarskimi deli.

Notranja vrata s skritimi podboji cena

Cena za vrata brez vidnih podbojev se giblje med 390 – 640 EUR / kos

Pridobite ponudbe in cene za vrata s skritimi podboji
notranja vrata brez vidnih podbojev cenik
Notranja vrata brez vidnih podbojev doda poseben estetski pečat modernemu načrtovanju interiera.

Vrata s skritimi podboji lahko vgradimo v vse vrste sten in v vse prostore (celo vhodna vrata). Paziti moramo le na to, da znaša debelina zidu vsaj 6 cm. Notranja vrata s skritimi podboji imajo nekoliko slabšo zvočno izolacijo, drugih razlik pa ni.

Montaža notranjih vrat s skritimi podboji je nekoliko drugačna od klasičnih vrat. Predvsem moramo ALU podboje vgraditi v vratno odprtino pred pleskarkimi deli in ometom. Vratna krila montiramo tik pred vselitvijo, kar je dobro, zaradi prilagajanja končni višini tlaka oz. talnih oblog. Vseeno pa je možna tudi montaža notranjih vrat s skritimi podboji tudi ob prenovi, ko so torej stene že ometane.

Če iščete mojstra za izdelavo in vgradnjo notranjih vrat se najprej vprašajte:

 • Iz kakšnega materiala želite imeti vrata in podboje (furnirana, masivni les, CPL, PVC, ALU)?
 • Kakšno barvo ali les izbrati ? Klasična, moderna ali rustikalna vrata?
 • Želite v vrata vgraditi steklo? Kakšno in koliko?
 • Kupujete le vrata in podboje ali želite poleg tudi montažo vrat?
 • Želite imeti skrite podboje? Ali poudarjene podboje?
 • In na koncu še, kakšno kljuko želite?

Ideje in trendi za notranja vrata

Za konec si oglejte še nekaj idej za notranja vrta

črno bela notranja vrata ideje minimalistična bela notranja vrata ideje notranja vrata ideje bela drsna unikatna notranja vrata ideje 11 unikatna notranja vrata ideje 10 unikatna zelena vrata ideje 6 unikatna notranja vrata ideje 4 unikatna notranja vrata ideje 2 unikatna notranja vrata ideje notranja vrata brez vidnih podbojev ideje vrata ideje vrata ideje


PRIPRAVLJENI NAJETI STROKOVNJAKA ZA NOTRANJA VRATA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH IZDELOVALCEV / MONTAŽERJEV NOTRANJIH VRAT (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih ponudnikov vrat

ocena bralcev
4.4 od 7
Deli prispevek >

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pošljite povpraševanje izvajalcem


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno