Revija Nasvet strokovnjaka

Prevozniki: Cene, pogosta vprašanja in preverjeni prevozniki

prevozniki-tovora-tujina-cena

Kazalo

ocena bralcev
5 od 2

Če potrebujete dostavo blaga po Sloveniji, ali uvoz tovora iz tujine, se obrnite na preverjenega prevoznika. Pomembno je, da je špediter izkušen in zanesljiv. V članku najdete več podrobnosti o cenah prevoza tovora po Sloveniji, kot tudi v tujini in na kaj morate biti pozorni, ko izbirate prevoznika. Ne spreglejte pa tudi, katere dodatne storitve vam prevozniki zagotovijo. Na Omisli.si/prevoz-blaga najdete najboljše prevoznike, mi pa vam zagotovimo, da prihranite čas in denar z iskanjem preverjenega mojstra, ki bo poskrbel za prevoz vašega blaga. Ob koncu članka preverite tudi, na katera najpogostejša vprašanja v zvezi s prevozniki vam ponujamo odgovore.

PREVOZNIKI: CENE

povprečne cene prevoznikov ter ceniki

10-50 EUR/h
0,45-1,5 EUR/km

Kontaktirajte preverjene prevoznike (ponudbe / cene)

vrsta prevoza tovora / blagacene prevoznikov
krajši prevoz od 2-4 h20-30 EUR/h
prevoz do 10 h15-25 EUR/h
prevoz nad 10 h10-18 EUR/h
krajši prevozi do 100 km0,6-0,8 EUR/km
daljši prevozi 300-600 km0,45-0,7 EUR/km
prevoz peska2-10 EUR/m3
prevoz ob selitvi35-50 EUR/h
prevoz tovora s kombijem40-75 EUR/dan
prevoz nevarnih snovi10-15 % višja cena
IKEA prevoz8-30 EUR

Kontaktirajte preverjene ponudnike za prevoz tovora (ponudbe / cene)
Prevozniki cene
Cene prevoznikov se razlikujejo od ponudnika do ponudnika…

Najboljši prevozniki v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih prevoznikov blaga in tovora


celoten seznam prevoznikov  >

Če menite, da vam ljubi prevoznik manjka na seznamu, mu/jim posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Prevozniki: Cene za prevoz blaga ter ceniki prevoznikov

Analizirali smo cene številnih priznanih ponudnikov za prevoz blaga.

Prevozniki tovora po Sloveniji

Cene prevoza tovora po Sloveniji so odvisne od izbrane lokacije in števila kilometrov, ter količine in teže tovora. Okvirni stroški za krajši prevoz od 2 – 4 h znašajo od 20 – 30 €/h dalje, prevoz do 10 h približno 15 – 25 €/h, daljši prevoz, ki obsega več kot 10 h pa približno 10 – 18 €/h. Nekateri ponudniki obračunajo prevoz tovora glede na število ur opravljenega dela (primerno predvsem za krajše relacije), drugi pa glede na količino prevoženih kilometrov. Okvirne cene za prevoze s kombijem do 100 km znašajo od 0.60 – 0.8 €/km, za daljše prevoze od 300 – 600 km pa od 0.45 – 0.7 €/km dalje. Za časovno in relacijsko daljše prevoze se cena obračuna po dogovoru.

prevozniki-tovora-po-Sloveniji-cenik
Relacija, število kilometrov, vrsta, količina in teža tovora – vse to so dejavniki, ki vplivajo na ceno prevoza tovora po Sloveniji.

Pri določitvi cene pa veliko vlogo igra tudi vrsta tovora. Na primer prevoz peska okvirno znaša od 2 € – 10 €/m3. Glede na porabljen čas se prevoz s kamionom po Sloveniji obračuna po ceni od 20 € – 25 €/h. V kolikor pa potrebujete prevoz blaga ob selitvi, cena okvirno znaša od 35 € – 50 €/h.

Priporočamo branje: DAVČNO SVETOVANJE: CENIK IN KOLIKO STANE DAVČNA OPTIMIZACIJA?

Prevozniki tovora tujina

Cena mednarodnih prevozov je odvisna od relacije, vrste tovora in količine potrebnih dovoljenj za transport skozi druge države. Ob izrednem prevozu določenega tovora je potrebno spremstvo vozila (s strani policije). Tovor, ki ga uvažamo iz tujine ali izvažamo v tujino, so pogosto čolni ali druga plovila in vozila. Seveda pa je tudi manjše blago kot je na primer pohištvo. Cena prevoza tovora v/iz tujine je okvirno od 20 € – 50 € dalje (za tovor manjšega obsega in vozila). Cena za težji tovor v večjem obsegu pa znaša od 120 € – 220 € dalje. V cene se naknadno vključi tudi ddv. Približen izračun stroškov je primerljiv za sosednje države Slovenije. Za prevoze v druge tuje države, tudi tiste, ki niso v EU, ali uvoz iz neevropskih držav je cena višja in je potrebna ustrezna priprava načrta izvedbe prevoza, z upoštevanjem vseh prevoznih storitev in ureditev dokumentacije. Stroški prevoza tovora v tujino se prav tako lahko obračunajo glede na relacijo, pri čemer je potrebno upoštevati, da je kilometrov več kot pri vožnji po Sloveniji in je urna postavka praviloma nižja.

prevozniki-tovora-tujina-cena
Preverite pri izbranem ponudniku, kakšna je cena za prevoz blaga v tujino ali iz tujine.

Priporočamo branje: GRAFIČNO OBLIKOVANJE: CENIK / ANALIZA CEN OBLIKOVALCEV

Prevozniki tovora s kombijem

Prevoz tovora s kombijem najpogosteje vključuje izvedbo selitev, kot tudi dostavo večjih pošiljk, opreme za dom ali poslovne prostore, itd. Lahko najamete kombi, ki ga upravljate sami, ali pa se obrnete na ponudnika, ki vam poleg vozila zagotovi tudi ustrezno ekipo, ki vam pomaga pri izvedbi transporta. Cena za celodnevni najem kombija običajno znaša od 50 € – 75 €/dan, za 2 dni od 40 € – 70 €/dan, do enega tedna pa stroški najema kombija znašajo od 50 € – 65 €/dan. Pri vseh omenjenih cenah se zaračuna še ddv. O ceni daljšega najema kombija se dogovorite neposredno s ponudnikom.

kombi-prevozniki-tovora-cena
Preverite, koliko stane najem kombija za en dan oziroma več dni, v kolikor potrebujete prevoz tovora s kombijem.

Priporočamo branje: RAČUNOVODSTVO: CENIK / POVPREČNE CENE ZA RAČUNOVODSKI SERVIS

Prevozniki nevarnih snovi

Vozilo za prevažanje nevarnih snovi mora biti ustrezno označeno. To pomeni, da mora imeti nalepko nevarnosti in oznako za nevarno snov (oranžna tabla s črnim robom), sestavljena iz dveh številk eno pod drugo. Zgornja označuje stopnjo nevarnosti, spodnja pa UN številko (namenjena identifikaciji nevarne snovi – ali gre za pline, vnetljive tekoče ali trdne snovi, radioaktivno snov, itd). Če je številkam na tabli dodan znak X, to pomeni, da lahko snov burno reagira ob stiku z vodo. Med nevarne snovi sodijo strupi, plini, vnetljive trdne ali tekoče snovi, eksplozivne snovi, itd. Prevoza omenjenih zmesi se zato nikakor ne lotite sami, ampak se obrnite na priznanega prevoznika tovora. Omenjeni prevozniki opravijo tudi ustrezno usposabljanje za ravnanje z nevarnim blagom, ki ga prevažajo. Cena za prevoz nevarnih snovi je vsaj 10 – 15 % višja kot prevoz običajnega blaga.

usposobljeni-špediterji-za-prevoz-nevarnih-snovi
Prevozniki, ki upravljajo z nevarnim blagom, pred izvajanjem del opravijo ustrezno usposabljanje.

Priporočamo branje: FOTOGRAFIRANJE IZDELKOV: CENIK IN PONUDBA FOTOGRAFOV (PRODUKTNA / STUDIJSKA FOTOGRAFIJA)

Najboljši prevozniki za prevoz tovora v Sloveniji: Kateri so najbolj iskani špediterji?

Če potrebujete špediterja za prevoz tovora, boste med googlanjem gotovo zasledili naslednje: DSV Transport, RCM, Prigo, Frikus, Pan Transport, Snikks, Žužek Transport, Krone Transport prevozniške storitve, EFS logistika, Trampuž Transport, Tinles, Vrtačnik Transport, Transport Suhovršnik, Avtoprevozništvo Sašo Peterlin, Češnovar, Globus, Jančič, Žlebnik Transport, Prevozništvo Školnik, Avtoprevoz Borut Fijavž, Ploj, Kiper prevozi Uroš Soršak, Stare, Transport Hafner Blaž, Katja Transport, …


PREVOZNIKI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


… Selitveni servis Premik, IR najemne storitve, Mauri Transport, Mesarič Transport, Matko Jože, Avtoprevozništvo France Habič, Prevozništvo Marjan Kozlevčar, Joebstl, Inja Storitveno podjetje, Matko Rudi, Blisk, Prevozi A-D, Prevozi Dušan Banjac, Pan Transport, Jumbotrans, Prevozi stvari Iztok Černač, Nova Transport, Tempo-Trans, Avtoprevozništvo Tkalčič Branko, Kombi prevozi Žabec, Avtoprevozništvo Dragan Unuk, Avtoprevozništvo in kartonski izdelki Anton Babič, Prevozništvo Joco, Temar, Kipertrans avtoprevozništvo – gradbena mehanizacija, Avtoprevozništvo Cehner Jožef in številne druge priznane prevoznike. Prihranite čas in enostavno dostopajte do njihovih ponudb na Omisli.si/prevoz-blaga. Prav tako preverite, kaj vse vključujejo poslovne storitve, ko se lotevate novih projektov, za katere potrebujete prevoznika. Več o tem najdete na Omisli.si/posel.

Prevozniki: Pogosta vprašanja in odgovori glede prevoza blaga

Prevoz tovora po Sloveniji ali iz tujine je storitev, ki jo vse pogosteje potrebujemo. Zato v nadaljevanju preverite, na katera vprašanja v zvezi s špediterji in logistiko smo za vas poiskali odgovore.

Ali je prevoz tovora v tujini dražji kot po Sloveniji?

Primerjava cen je odvisna od vrste in količine tovora. Število kilometrov prav tako igra veliko vlogo, namreč postavka za daljše razdalje je nižja v primerjavi s kratkimi razdaljami (do 100 km). Po teh izračunih bi torej prevoz v tujino z večjim številom kilometrov bil cenejši, a pozor – potrebno je upoštevati tudi cestne uredbe držav, skozi katere poteka transport tovora. Vse cestnine in druge storitve lahko povišajo stroške transporta. Z upoštevanjem vseh omenjenih stroškov vam bo ponudnik lahko izdal informativni izračun prevoza.

Priporočamo branje: LEKTORIRANJE: CENA LEKTORIRANJA IN KAJ VSE MORA ZAGOTOVITI DOBER LEKTOR?

Je možno najeti prevoznika za prevoz tovora iz trgovine Ikea?

Da, večina ponudnikov za prevoz tovora omogoča to storitev. Cenovni razpon okvirno sega od 8 – 30 € in več. Odvisno od količine tovora in relacije od trgovskega centra do dogovorjene lokacije dostave. Preverite pri posameznem ponudniku, ali omogoča prevoz tovora iz trgovine Ikea. Preverite tudi forum.

Priporočamo branje: SPLETNO OGLAŠEVANJE: CENE IN PONUDNIKI ZA OGLAŠEVANJE NA SPLETU (CONTENT / INBOUND VSEBINSKI / DIGITALNI MARKETING)

Kaj je cenovno ugodneje, prevoz s kombijem ali s tovornim vozilom?

Zelo odvisno od tega, kolikšno prostornino prevoznega sredstva potrebujete. V kolikor je tovor večjih razsežnosti ali količin, je smiseln najem tovornega vozila. Če pa potrebujete vozilo za transport manjših količin oziroma manjšega blaga, je dovolj najem kombija. Prevoz s kombijem se običajno zaračuna glede na količino ur uporabe, tovorno vozilo pa glede na število kilometrov. O teh podrobnostih se dogovorite neposredno s prevoznikom.

prevozniki-cena-ponudbe-špediterji
Stroški prevoza so običajno zaračunani glede na število ur uporabe vozila, ali število prevoženih kilometrov.

Priporočamo branje: DIGITALNI MARKETING: CENIK ZA FACEBOOK OGLAŠEVANJE, GOOGLE OGLAŠEVANJE VSEBINSKI / EMAIL / INFLUENCER MARKETING (CENE ZA SEO, SEM, SMM, CONTENT)

V najhitrejšem času potrebujem prevoznika tovora. Kako naj najdem pravega?

Najhitrejša možnost je, da pregledate izbrane ponudbe na Omisli.si/prevoz-blaga in s tem prihranite čas ter denar z iskanjem pravega. S špediterjem se boste dogovorili o vseh podrobnostih tovora in izvedbi prevoza ter določili ustrezne parametre vozila in relacije.

Priporočamo branje: PREVAJALEC CENIK? KOLIKO STANE PREVOD OZ. PREVAJANJE BESEDILA? (+SODNI PREVODI +TOLMAČI)

Kako dolgo traja organizacija prevoza tovora v tujino?

Pridobitev vseh potrebnih soglasij, dovoljenj in celotna ureditev dokumentacije lahko traja tudi do 30 dni. Odvisno od vrste in količine tovora in države, v katero bo omenjeni tovor dostavljen. Izbrani ponudnik vam bo na voljo z odgovori na vsa vprašanja v zvezi s prevozom tovora, ponudil pa vam bo tudi informativni izračun stroškov transporta. Organizacija prevoza tovora o Sloveniji je manj zahteven in načeloma krajši postopek.

Priporočamo branje: RADIO OGLAŠEVANJE: CENIK, TRENDI, IDEJE IN PREVERJENI PONUDNIKI

Kontaktirajte preverjene prevoznike (ponudbe / cene)

Kontaktirajte preverjene špediterje (ponudbe / cene)

ocena bralcev
5 od 2

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno