Revija Nasvet strokovnjaka

Suhomontažna dela: Cenik suhomontažnih del in preverjeni mojstri

cenik suhomontažnih del

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Le kdo si ne želi hitre, enostavne in vsestranske rešitve, ko pomisli na preureditev svojega stanovanja ali delovnega mesta? Suhomontažna dela so idealna za vse, ki poleg prej naštetih lastnosti želijo novo konstrukcijo narediti tudi stroškovno ugodno. V nadaljevanju preverite cenik suhomontažnih del, najbolj iskane mojstre ter najnovejše trende na področju suhomontažnih del.

 

Suhomontažna dela: Cenik

povprečne cene suhomontažnih del (knauf)

18-26 EUR/m2

Kontaktirajte preverjene mojstre za suhomontažna dela (ponudbe / cene)
knauf-cenik-omisli.si-cena
Na ceno za suhomontažna dela vpliva debelina predelne stene. Ključno vlogo pa igrajo tudi morebitne dodatne storitve, kot so zvočna, toplotna in požarna izolacija.

Koliko stanejo suhomontažna dela? Povprečna cena in ceniki.

Cena suhomontažnih del je odvisna od tega, ali konstrukcija vsebuje tudi dodatni izolacijski sloj in obloge ter od tipa gradnje. Cene se s seštevkom dela gibljejo od 18,00–26,00 EUR/m2. Seveda se razlikujejo glede na to, kakšne se vaše želje, zato najbolje na preverite: KNAUF CENIK: POVPREČNE CENE ZA SUHOMONTAŽNA DELA IN CENIKI (GIPS / MAVČNE PLOŠČE).

Suhomontažna dela iz materialov, kot so Knauf, Rigips, Fermacell in tudi drugih, ponujajo številne prednosti, ki jih postavljajo na prvo mesto pri izbiranju materiala za gradnjo. Med njihove pozitivne lastnosti se uvrščajo:

  • hitrost postavitve,
  • možnost takojšnje nadgradnje,
  • prilagodljivost pri oblikovanju,
  • brez pretiranega čiščenja,
  • fleksibilnost glede gradnje v kateremkoli letnem času,
  • zaščita pred toploto, zvokom in požarom,
  • okolju prijazna gradnja,
  • možnost vgradnje inštalacije.

Za več informacij o ponudbi si oglejte seznam preverjenih ponudnikov za montažo knaufa. Vse te lastnosti so enkratne pri novogradnji in tudi za prenovo ter adaptacijo starih prostorov. Suhomontažna dela obsegajo vse od pregradnih sten, stenskih oblog, suhega ometa, do stropnih in podstrešnih oblog in suhomontažnih estrihov. Ko se odločamo za prenovo doma, se pogosto odločamo za celovito obnovitev, ki obsega tudi številna zidarska dela. Tudi tu vam lahko pomagamo pri ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI.

cenik suhomontažnih del
Polaganje knaufa je ena izmed najhitrejših in najenostavnejših izbir.

Večina konstrukcije je izdelanih in podkonstrukcije, obloge in tudi izolacije. Podkonstrukcija je izdelana iz različnih profilov, tako lesenih kot tudi aluminijastih. Prvi so se uporabljali predvsem včasih, slednji pa so zaradi svoje preprostosti čedalje pogostejša izbira izvajalcev. Nato se nanjo namesti obloga, ki je v večini sestavljene iz mavčnih plošč, primernih za vaš prostor. Mavčne plošče se namreč razlikujejo glede na debelino in vrsto – ali so hkrati tudi vodoodporne ali ognjevarne. Mavčne plošče prav tako omogočajo številna obzorja, kako preoblikovati vaš prostor in ga urediti po svojem lastnem izboru.

Suhomontažna dela so v primerjavi z ostalimi izbirami najugodnejša rešitev, a je cena odvisna od tega, kakšno konstrukcijo si želimo, saj debelina in dodatna zvočna izolacija prinašata dodatni strošek.

Kateri so najbolj iskani / najboljši ponudniki / mojstri za suhomontažna dela?

Med najbolj iskanimi ponudniki za suhomontažna dela so GIPS Miran Jelovčan s.p., A Monting d.o.o., Adria Mont d.o.o., Agp d.o.o., MS storitve, gradbeništvo, trgovina, d.o.o., Hazir Kalač s.p., PROMONTAŽA d.o.o., Ambient, zaključna gradbena dela, Apertum d.o.o., Cepelnik d.o.o., Cvetek d.o.o., Evromojster d.o.o., InnerMont d.o.o, Kb-sistemi d.o.o., Knauf Ljubljana, Kramer d.o.o., Lukman d.o.o., AZ Aleksander Zakelšek s.p., …


PONUDNIKI SUHOMONTAŽNIH DEL se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


…Mgt d.o.o., Montai, GS-MS, Salim Garankić s.p., Primus projekt d.o.o, Proprius d.o.o., Milenko Jelić, s.p. Segrad d.o.o., Smg Matic Jagodič., GRADVIN d.o.o., Janez Močilnikar s.p., EKSTREM ART, Ivan Stolilov s.p., TORA-GRAD d.o.o., Noetova barka in graditelji d.o.o., DIPEX d.o.o., SLIKOPLESKARSTVO, Emir Kljakić, s.p. …

To je le nekaj izmed mnogih ponudnikov, ki izvajajo suhomontažna dela. Prav zato je odločitev za enega, ki mu lahko zaupate, res težko izbrati. Najbolje, da poveste nam, kaj iščete in v povezali vas bomo s preverjenimi in ocenjenimi mojstri.


Najboljši mojstri za suhomontažna dela v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih mojstrov suhomontaže


celoten seznam mojstrov za suhomontažna dela >

Če menite, da vam ljubi knauf mojster manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


Suhomontaža – najnovejši trendi in ideje za suhomontažna dela

Kaj je lahko boljšega od tega, da lahko v relativno hitrem času omogočimo hkratno izolacijo objekta, finančno prihranimo zaradi manjšega ogrevanja ter si zagotovimo ognjevarno in neprodušno okolje?  Res je, suhomontažna dela so edinstvena rešitev za takšno konstrukcijo in enostavno vzdrževanje ter možnosti visoke estetike z originalnostjo.

Luči, luči, luči

Ena izmed njih je prav strop, ki ponuja ogromno možnosti njegovem oblikovanju ter vzdušju pri celotnem prostoru. Idealno za kreativnost nam omogoča strop v različnih nivojih z led lučmi, ki res popestrijo celotno okolje in dodajo k optičnemu pogledu večjega prostora.

cenik suhomontažnih del
Suhomontažna dela vam omogočajo kreativnost glede namestitve številnih luči in vzorcev.

Suhomontaža in geometrijski vzorci

Eden največjih trendov v zadnjem času so geometrijski viseči stropi. Posebej idealni so za tiste, ki želijo izstopati, saj navdih vzamejo iz ikoničnega art deco obdobja oblikovanja. Ta trend je eden najbolj priljubljenih v zadnjem času, ki vsebuje pametne, ostre črte in se ponaša z motivi kvadratov, krogov, trikotnikov in skoraj katere koli druge oblike.

cenik suhomontažnih del
V zadnjem času so v trendu tudi številni geometrijski vzorci.

Suhomontažna dela: Minimalizem

V nasprotju z drugimi trendi, ki so prevladovali, se ta trend nanaša na čisto izrezane linije in minimalno obliko.
Minimalistični spuščeni strop je še posebej priljubljen v luksuznih modnih prostor, kar je idealen način za skrivanje ožičenja, hkrati pa ohranjamo poudarek na izdelkih in izpostavljamo prefinjenost s preprostostjo. Običajno so minimalistični modeli sestavljeni iz ene same blok barve, ne nujno bele. Živahna barva, kot so rdeča, rumena ali modra, je lahko odličen način, da stavbo razbijete in jo optično povečate.

cenik suhomontažnih del
Minimalizem prevladuje tudi v svetu oblikovanja.

Preberite tudi: INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

Pogosta vprašanja in odgovori glede suhomontažnih del

Si lahko stanovanje s suhomontažnimi deli preuredim kar sam?

Res je, da so suhomontažna dela najenostavnejša in najhitrejša preureditev vaših prostorov. Nenazadnje, takšne storitve ponujajo že pleskarji, zato je ponudnikov na trgu res veliko. V primeru, da želite kvalitetno izvedbo, vam priporočamo, da se obrnete na izkušenega izvajalca, ki vam bo lahko ponudil pregled že izvedenih svojih projektov, da se lahko dogovorita o najbolj optimalni rešitvi za vaše prostore.

Kakšen je potek suhomontažnih del?

Kljub temu, da je vse skupaj zelo hitro narejeno, vam svetujemo, da se prehodno dogovorite o vaših željah in skupaj z izvajalcem pripravite načrt. Pri tem je pomembno paziti, kje bodo potekale inštalacije, kabli za elektriko in cevi, ki bi lahko ob kasnejši namestitvi kazile vašo izvedbo. Ko se izvede vse potrebne namestitve in se električar uskladi z izvajalcem, da so vse doze na predvidenih pozicijah, se potem zapira s knaufom, naprej iz ene strani in nato še z druge. Nato se s kitanjem in bandažiranjem zakrije vse vogalnike in luknje, da niso več na vidnem mestu.

slikopleskarstvo in knauf
Večkrat se pri obnovi lotimo tudi slikopleskarstva.

Preberite tudi: SLIKOPLESKARSTVO: CENA ZA PLESKANJE (BARVANJE / BELJENJE), KITANJE STEN IN POLAGANJE TAPET

Kakšna je razlika med mavčnimi ploščami različne barve?

Mavčne plošče so narejene iz mavca in kartona, zaradi česar so enostavne za razrez in vijačenje. Ker je to tako razširjena oblika prenove, obstaja veliko različnih proizvajalcev in ponudnikov mavčnih plošč. Prav tako pa imajo različne barve mavčnih plošč tudi svoj pomen. Namreč, najpogostejše so sive mavčne plošče, ki jih izvajalci namestijo predvsem v prostorih, kjer ni vlage.V nasprotnem primeru, kjer pa vlaga je, ali kjer želimo sanacijo vlage, pa uporabimo zelene knauf plošče, ki so hkrati tudi vodoodporne. V primeru, da si želite hkrati tudi zaščite pred ognjem, pa vam svetujemo izbiro ognjevarnih mavčnih plošč. Za kopalnico vam priporočamo uporabo zelenih knauf plošč.

Preberite tudi: KERAMIČARSTVO: CENA ZA POLAGANJE PLOŠČIC, DEKORATIVNEGA KAMNA IN PRENOVO KOPALNICE

Kakšna je razlika med leseno in aluminijasto podkonstrukcijo?

Včasih so se ljudje raje posluževali lesenih profilov, saj so bili bistveno bolj masivni in hkrati niso prenašali zvoka. V današnjem času pa je so izbira izvajalcev večkrat aluminijasti profili, ki slovijo po hitrem rezanju in cenejši izvedbi.

Preberite še: Suh estrih – za trdna tla pod nogami

Zakaj izbrati naravne materiale ko so na tapeti suhomontažna dela?

Glavne prednost, zakaj se večina odloča za naravne materiale je, da lahko prostor takoj po montaži začnete uporabljati, saj nima neprijetnega vonja. Prav tako so prijetni za izvajalce, saj ne dražijo kože in se ne prašijo, kar omogoča hitrejšo izvedbo celotnega dela. Dodatno zmanjšujejo stroške ogrevanja in nudijo dobro zvočno izolacijo ter izboljšujejo požarno varnost.

Kontaktirajte preverjene mojstre za suhomontažna dela (ponudbe / cene)


ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno