Revija Nasvet strokovnjaka

Kleparstvo: Cena, trendi, ideje in preverjeni kleparji za streho

Fasada iz pločevine postaja vse bolj priljubljena.

Kazalo

ocena bralcev
5 od 3

Kleparstvo sestavljajo vsa dela, pri katerih se uporablja pločevina. Tako med kleparska dela štejemo montažo žlebov, vetrnih in dimniških obrob, cevi za odvajanje vode, rozet in snegolovov. Med netipična kleparska dela spada izdelava fasade iz pločevine, ki je vse bolj priljubljena pri novogradnjah. V nadaljevanju članka smo zbrali prednosti in slabosti različnih vrst pločevin ter cene kleparskih del.

KLEPARSTVO: CENA

povprečna cene za kleparstvo in ceniki

žlebovi ≈ 80-160 EUR/tm

vetrne in zaključne obrobe ≈ 21-32 EUR/tm

zaključne obrobe ≈ 20-31 EUR/tm

dimniške obrobe ≈ 20-38 EUR/tm

snegolov ≈ 0,9-2 EUR/kos

Kontaktirajte preverjene kleparje (ponudbe / cene)

Koliko stane kleparstvo: cene kleparskih del in ceniki

Ceno stavbnih kleparskih del sestavljata dve vrsti stroškov, in sicer strošek kleparskih izdelkov ter strošek montaže oziroma demontaže kleparskih izdelkov. Cena kleparskih izdelkov je odvisna od vrste pločevine. Lahko se odločite za bakreno, pocinkano barvano, aluminijevo barvano ali cinkotit pločevino.

Najbolj priljubljena je aluminijeva pločevina, saj je varna pred ekstremnimi vremenskimi dejavniki, odporna proti lomu ter barvno obstojna. Cinkotit pločevina je podobna cink pločevini, a ima večjo trdoto in je kakovostnejša. Lahko jo zasledimo na modernih novogradnjah in poslovnih stavbah. Pocinkani kleparski izdelki so priljubljeni zaradi ugodne cene, a so manj obstojni na vremenske dejavnike. Najdražji so bakreni kleparski izdelki, ki so dolgo obstojni, a z letih spremenijo barvo v zeleno. Bakreni žlebovi so najbolj pogosti na starih meščanskih hišah in cerkvah.

Med kleparstvo spada tudi montaža žlebov.
Med kleparstvo spada tudi montaža žlebov.

Lahko se odločite za pravokotne ali polkrožne žlebove. Cene materiala in montaže polkrožnih žlebov (skupaj s kotličkom, odtočno cevjo in kolenom) se gibljejo med 80 in 140 evrov po tekočem metru. Najdražji so bakreni žlebovi, in sicer 140 evrov po tekočem metru, najcenejši pa pocinkani žlebovi, in sicer 80 evrov po tekočem metru. Štirioglati žlebovi so dražji. Tako vas bosta material in montaža štirioglatih žlebov stala med 120 in 160 evrov po tekočem metru.

Priporočamo branje: KROVSTVO + TESARSTVO + KLEPARSTVO = STREHA: CENA STREHE, VRSTE, PREDNOSTI IN SLABOSTI KRITIN

Obstajata dve vrsti žlebov - pravokotni in polkrožni žlebovi.
Obstajata dve vrsti žlebov – pravokotni in polkrožni žlebovi.

Cene vetrnih obrob in montaže le-teh se gibljejo med 21 in 32 evrov za tekoči meter. Tudi tukaj je najdražja varianta bakrena obroba, najcenejša pa aluminijasta barvana. Cene zaključnih obrob so podobne cenam vetrnih obrob in znašajo od 20 do 31 evrov za tekoči meter. Med kleparska dela štejemo tudi montažo dimniških obrob, kjer se cene začnejo pri 20 evrov za meter in se zvišajo do 38 evrov in več. Cena snegolovov se giblje med 0.9 in 2 evri za kos.


Najboljši kleparji v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih mojstrov za kleparstvo


celoten seznam krovcev in kleparjev >

Če menite, da vam ljubi klepar manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Najbolj iskani / najboljši stavbni kleparji?

Kot boste po hitrem googlanju ugotovili, kleparska dela izvajajo tudi: Stavbno kleparstvo in krovstvo “Grahek” Aleš Grahek s.p., Kleparstvo, krovstvo in Vodoinštalaterstvo – Milan Vraničar s.p., Stavbno kleparstvo in krovstvo Dušan Žunič s.p., Stavbno kleparstvo Janez Kovačič s.p., Kleparstvo Miklič Luka Miklič s.p., KROVSTVO IN KLEPARSTVO – ŠKOFLJANC VINKO, S.P., Krovstvo in stavbno kleparstvo Jože Kramaršič s.p., Kleparstvo in krovstvo Andrej Težak s.p., Skk Ovniček kleparstvo in krovstvo d.o.o., Tesarstvo, krovstvo in kleparstvo Tadej Lenič s.p., Splošno kleparstvo Aleš Šobar s.p., Klepar krovstvo, kleparstvo, trgovina d.o.o., Stavbno kleparstvo Pirc Franjo s.p., Hlebec, Krovsko – Kleparska dela, d.o.o.


KLEPARJI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


Kleparstvo Aleš Jerman s.p., Stavbno kleparstvo in krovstvo Rudnik d.o.o., Kleparstvo, krovstvo MILUNOVIĆ, Ga-Mont krovstvo in kleparstvo Dejan Gazvoda s.p., Splošno kleparstvo Slavko Gregorič s.p., Kleparstvo in krovstvo ter Elektroinštalaterstvo Silvo Šuštarič s.p., Strehca – krovstvo, kleparstvo, trgovina Mitja Salopek s.p., Stavbno kleparstvo Mihelič Jani s.p., Stavbno kleparstvo in krovstvo Igor Vaupič s.p., Stavbno kleparstvo Darko Zupančič s.p.,Kleparstvo – Baznik Edvard, s.p.. Krovstvo, tesarstvo in kleparstvo, Dominik Rupar s.p.

Se vam ob tako obsežni izbiri ponudnikov postavi vprašanje, kako najti dobrega mojstra? Preprosto, najdete ga na omisli.si/krovca, kjer so na enem mestu zbrani vsi preverjeni in ocenjeni mojstri za kleparska dela. Tako boste hkrati prihranili ne le čas za iskanje ustreznega krovca, pač pa tudi denar, saj bodo omisli.si mojstri delo opravili kakovostno.

Trendi in ideje za kleparstvo

FASADA IZ PLOČEVINE

Fasade iz pločevine so dolgotrajne (lahko trajajo najmanj 30 let in več), odporne na vremenske dejavnike in hrup, pravtako so požarno varne. Poskrbijo tudi za izjemno lepo podobo hiše, na kateri vam bodo mimoidoči kar zavidali. Tudi čas montaže pločevinaste fasade je bistveno krajši kot pri klasičnih ometanih fasadah. Ena največjih prednosti fasad iz pločevine je enostavno vzdrževanje, saj takšna vrsta fasade ne potrebuje nobenih olj in premazov.

Fasada iz pločevine spada med netipična kleparska dela.
Fasada iz pločevine spada med netipična kleparska dela.

Priporočamo branje: FASADE: CENA, PREDNOSTI IN SLABOSTI RAZLIČNIH VRST FASADNIH SISTEMOV

NADSTREŠKI ZA AVTOMOBILE

Nadstreški iz pločevine so postali trend tako pri novogradnjah kot tudi pri starejših hišah z eno garažo. Zaradi vse bolj ekstremnega vremena klasična pokrivala za avtomobile ne zadostujejo. Zato si lahko hitro in preprosto naročite izdelavo nadstreška iz pločevine. Izdelava nadstreška je še vedno cenejša kot popravilo avtomobila, ki ga poškoduje toča. Pločevinasti nadstreški so dolgotrajnejši kot leseni, pravtako ne potrebujejo veliko nege. Najbolj priljubljeni so nadstreški iz cinkotita, pločevine ki je izjemno odporna na vremenske dejavnike, ni zahtevna glede vzdrževanja in ohranja svojo temno barvo.

Nadstrešek iz pločevine dobro zaščiti vaš avtomobil.
Nadstrešek iz pločevine dobro zaščiti vaš avtomobil.

Priporočamo branje: ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI

OKENSKE POLICE IZ PLOČEVINE

Okenske police iz pločevine so izjemno odporne na vremenske dejavnike, preproste za montažo, vzdrževanje in čiščenje, saj jih lahko brez težav očistite z nevnetljivimi kemikalijami. Pravtako je njihova prednost v tem, da jih lahko po želji pobarvate na katerokoli barvo, da bodo usklajene z barvo fasade in stavbnega pohištva. So tudi cenovno dostopnejše od klasičnih marmornih okenskih polic.

Pogosta vprašanja in odgovori za kleparska dela

Odločili smo se za menjavo žlebov na naši hiši. Kateri material potrebujemo? Žlebove bi menjali sami. 

Ker je menjava žlebov natančno delo in delo, ki poteka na višini, bi bilo smiselno, da žlebove menja mojster. Mogoče boste privarčevali manjšo vsoto denarja a škoda bo ostala dolgotrajna. Pri montaži žlebov potrebujete: žlebove, žlebne kotličke, odtočno cev, odtočno koleno, cevni izogib, lovilec kondenzata, rozeto in še nekaj drobnega materiala. Priporočamo vam, da nakup potrebnega materiala namesto vas opravi vaš mojster, saj bo točno vedel, kaj ter kakšno količino materiala potrebuje.

V sadovnjaku imamo manjši objekt. Katere vrste žlebov nam priporočate?

Ker gre za manjši objekt, vam svetujemo aluminijeve ali plastične žlebove. Aluminijevi so cenovno dostopnejši, imajo daljšo življenjsko dobo in montaža je precej hitra. Cenejša varianta so plastični žlebovi, dostopni v več barvah. Njihova slabost je krajša življenjska doba, saj lahko razpokajo zaradi vremenskih dejavnikov. Za več informacij nam lahko posredujete tudi fotografije objekta ali pa se dogovorimo za ogled objekta na terenu.

Plastični žlebovi niso primerni za stanovanjske hiše.
Plastični žlebovi niso primerni za stanovanjske hiše.

Priporočamo branje: INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

Mojstru smo plačali avans. Dogovorjenega termina za kleparska dela se ne drži in nam ponuja razne izgovore. Kaj lahko storimo?

Zelo nam je žal, da ste se znašli v takšni situaciji. Od ponudnika zahtevajte vračilo denarja, saj je več kot očitno, da dogovorjenega dela ne bo opravil. Da se tak scenarij ne bi ponovil, se obrnite kar na omisli.si, kjer so na enem mestu zbrani vsi preverjeni in ocenjeni ponudniki za kleparska dela. Stran deluje zelo preprosto. Oddate povpraševanje, in ponudniki vam popolnoma brezplačno pošljejo nezavezujočo ponudbo. Tudi sami smo vpisani pod lokalnimi ponudniki na omisli.si, kjer z veseljem našim strankam pripravimo ponudbo.

Priporočamo branje: ARHITEKT CENA: KOLIKO STANE ARHITEKT (PGD, PZI, PID, IDP, PZR, INTERIER)?

Želimo si postaviti nadstrešek za avto in sicer iz pločevine. Ali potrebujemo gradbeno dovoljenje za postavitev in kleparska dela?

Nadstrešek spada med enostavne objekte, zato gradbenega dovoljenja ne potrebujete, če nadstrešek ne bo večji od 20 kvadratnih metrov. V primeru, da je velikost nadstreška med 20 in 50 kvadratnih metrov, gradbeno dovoljenje potrebujete. Ob tem je potrebno upoštevati, da mora biti nadstrešek od sosednje parcele oddaljen vsaj 1,5 metra, kolikor je z zakonom predpisana minimalna razdalja. Za bolj natančne in podrobne informacije si oglejte Gradbeni zakon (GZ), ki je dostopen na internetu. Za več informacij glede kleparstva se lahko obrnete tudi na forum.

Kontaktirajte preverjene kleparje (ponudbe / cene)

ocena bralcev
5 od 3

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno