Talne ploščice: Cena, trendi, ideje in preverjeni keramičarji

ocena bralcev
4.9 od 7

Talne ploščice so se včasih uporabljale predvsem za zunanje površine in bivalne prostore, ki so močno obremenjeni in izpostavljeni vlagi, kot sta kuhinja in kopalnica. Danes postajajo talne ploščice vse bolj popularna in trendovska oblika talnih oblog. Ne samo, da obstajajo v najrazličnejših trendovskih vzorcih, oblikah, velikostih in barvah, so hkrati tudi odličen toplotni prevodnik. Omislite si lahko najrazličnejše ploščice vseh vrst materialov, ki bodo vaš dom povezale v eno čudovito, okusno opremljeno in kombinirano celoto. Če tudi vi razmišljate o polaganju ploščic, lahko v spodnjem članku preberete vse o cenah, trendih, idejah in preverjenih mojstrih.

 

TALNE PLOŠČICE: CENA POLAGANJA Z MATERIALOM

povprečne cene dobave in polaganja talnih ploščic in ceniki

15-45 EUR/m2

Kontaktirajte preverjene keramičarje za talne ploščice (ponudbe / cene)

Talne ploščice cena s polaganjem > Koliko stanejo talne ploščice?

Cene polaganja ploščic se med seboj pogosto precej razlikujejo, odvisne pa so predvsem od ponudnika, velikosti površine, kvalitete samih ploščic in lepila za keramiko. Okvirna cena polaganja ploščic s predhodno pripravo površine in  vključenim materialom se giblje med 15 in 45 €/m2. Če želite material kupiti v lastni režiji, lahko računate, da boste zanj odšteli med 11 in 33 €/m2, odvisno od kvalitete ploščic. Če ste material že nabavili, vas bo delo keramičarja na pripravljeni površini stalo med 15 in 18 €/m2. Cena za odstranjevanje starih ploščic je približno 7 €/m2, za pripravo podlage 0,5-9 €/m2, za izdelavo kotov in robov pa 2-15 €/m2.

Preberite tudi: TALNE OBLOGE: CENA, PREDNOSTI IN SLABOSTI (PVC/VINIL, PARKET, EPOKSI, LAMINAT, PLOŠČICE)

Kateri so najbolj iskani in najboljši keramičarji za dobavo in polaganje talnih ploščic?


Najboljši keramičarji za talne ploščice v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih keramičarjev za polaganje talnih ploščic


celoten seznam keramičarjev >

Če menite, da vam ljubi keramičar manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


Drugi keramičarji, ki se ukvarjajo z dobavo in polaganjem talnih ploščic, so med drugim Makso d.o.o., Božo Berger s.p., Miroslav Bojić s.p., Harco d.o.o., Janez Matoh s.p., Gradvin d.o.o., Metalon d.o.o., Ploščica – Zoran Ristić s.p., Adrialin d.o.o., Fragment d.o.o., Deseo d.o.o., Prijeten dom d.o.o., TX-PRO d.o.o., Vizija Gradbeništvo d.o.o., Žolna Samir Žunić s.p., Moj kamin d.o.o., Marcen d.o.o., Promobile d.o.o., Zips d.o.o., Bau tehnik d.o.o., Prolega d.o.o., FGD gradbeništvo d.o.o., Keramičarstvo Moškerc, Keramičarstvo Remzija Baltić s.p., …


KERAMIČARJI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke 
največ strank v SLO 
brezplačen vpis


…Keramičarstvo in polaganje marmorja Obrad Stojanović s.p., Cercamp trgovina in posredništvo d.o.o., Kubix s.p., Mansarda, prodaja talnih oblog, keramike in notranjih vrat Natalija Pompe s.p., Ross James Norton s.p., D.S Lokal d.o.o., Zaključna dela v gradbeništvu Nikola Grubnić s.p., GSVOD gradbene in druge storitve d.o.o., Keramičarstvo Žarko Jozić s.p., Sjaj Milan Lazić s.p., Klajder zaključna dela v gradbeništvu d.o.o., Zoran Vuković s.p., Peter Lamberger s.p., Roman Albreht s.p., Peter Valant s.p., Brlek Iztok s.p., Tatjana Rakar s.p., Viking d.o.o., Franci Zupan s.p.

Da po nepotrebnem ne izgubljate časa in denarja za iskanje dobrega keramičarja, vam priporočamo, da se obrnete na Omisli.si/keramicarja. Tukaj so zbrani vsi preverjeni in ocenjeni mojstri, ki vam bodo znali najbolje svetovati in pomagati glede na vaše želje.

Preverite tudi: POLAGANJE STENSKIH PLOŠČIC: KJE ZAČETI?

Trendi in ideje

Velikost talnih ploščic

Talne ploščice najdete v vseh možnih velikostih, oblikah, barvah in vzorcih. Če mislite, da izbira velikosti ni pomembna, se motite. Večje ploščice ne veljalo le za bolj estetske, ampak imajo tudi to čudovito lastnost, da vizualno povečajo bivalni prostor. Zato ni nič čudnega, da postajajo v zadnjih letih vse bolj popularne. Če so vam bolj pri srcu manjše ploščice, pa se lahko odločite tudi za unikatno kombinacijo velikih in majhnih ploščic, ki bo odlična in izvirna dekoracija vašega domovanja.

Odločite se lahko za unikatno kombinacijo velikih in majhnih ploščic.

Preberite tudi: KNAUF CENIK: POVPREČNE CENE ZA SUHOMONTAŽNA DELA IN CENIKI (GIPS / MAVČNE PLOŠČE)

Bele talne ploščice

Osvetlite bivalni prostor na prav poseben način. Namesto belih sten raje izberite bele talne ploščice, ki so hit zadnjih nekaj let. Za popestritev svetlih ploščic izbirajte med različnimi vzorci, odtenki in strukturami. Nikar naj ne bodo vaše ploščice le strogo bele, saj lahko v tem primeru dosežete ravno nasproten učinek – prostor bo dolgočasen in umeten. Izberite bele ploščice s spontanimi vzorci, kjer en vzorec ni identičen drugemu. Zelo popularna je tudi bež ali pa sivo-bela kombinacija.

Zelo popularni so svetli odtenki v kombinaciji različnih vzorcev.

Talne ploščice imitacija lesa

Imitacija lesa je še posebej priljubljena v kopalnicah. Kopalniški trendi namreč stremijo k čim večjemu udobju in občutku domačnosti, takšen občutek pa nam zelo pogosto zagotavlja prav les. Najbolj priljubljeni so motivi češnje, hrasta in javorja. Vse bolj popularen postaja tudi ‘obrabljen’ in ‘okrušen’ videz, kar je prav tako mogoče doseči z lesenimi ploščicami.

talne-ploščice-lesene

V zadnjih letih je vse bolj priljubljen obrabljen videz lesenih ploščic.

Preberite tudi: ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI

Heksagon talne ploščice

Heksagon daje talnim ploščicam prav poseben videz, zato je v zadnjem času njihova priljubljenost pošteno narasla. Takšne ploščice so odlična ideja za prehod iz enega prostora v drugega, z njihovo pomočjo lahko ustvarite čudovit kontrast in nemoteče prelivanje ene talne obloge v drugo – srečujejo se v edinstvenem geometrijskem vzorcu.

talne-ploščice-heksagon

S pomočjo heksagona lahko ustvarite kontrasten prehod iz enega prostora v drugega.

Naravni kamen

To ni novost, ampak večno zimzelen trend, ki bo v vsakem trenutku olepšal vaš dom. Naravni videz kamna postaja vse bolj priljubljen tudi zaradi večje dostopnosti. Večina ga najraje uporablja v kuhinjah in kopalnicah, kjer vam pomaga ustvariti pristen naraven videz in domače vzdušje. V kopalnicah ostaja izjemno popularna tudi imitacija marmorja, sploh v kombinaciji s svetlimi barvami.

naravni-kamen

Večno zimzelen trend, ki bo vaše domovanje približal naravi.

Pogosta vprašanja in odgovori za talne ploščice

Kaj moram vedeti pred polaganjem ploščic?

Čeprav se polaganje ploščic na prvi pogled zdi dokaj enostavno, vam lahko stvari hitro uidejo izpod nadzora. Če niste povsem prepričani, da bi ploščice polagali sami, je vsekakor priporočljivo, da delo namesto vas profesionalno opravi keramičar. Pred začetkom dela se natančno pogovorite z mojstrom in mu razložite, kaj želite. Pozanimajte se o možnostih reklamacije in garancije – ponavadi je za garancijo dovolj račun. Če ste se vendarle odločili, da se boste v polaganju ploščic preizkusili sami, pa imejte v mislih, da je vedno priporočljivo kupiti nekaj več materiala. Če kupite material točno na kvadratne metre površine, se namreč zaradi odpada pri rezanju lahko zgodi, da vam na koncu nekaj materiala zmanjka.

Preberite tudi: KERAMIČARSTVO: CENA ZA POLAGANJE PLOŠČIC, DEKORATIVNEGA KAMNA IN PRENOVO KOPALNICE

Ploščice ali vinilne obloge?

Izbira med ploščicami in vinilom se večinoma nanaša na specifične potrebe in okoliščine prostora. Ploščice so zelo odporne na vodo, zato so idealne za prostore, kot so kopalnice in kuhinje. So trdne, dolgotrajne in odporne na obrabo, vendar lahko na hladnejših območjih delujejo hladno in neudobno. Ploščice so tudi težko polagati in zahtevajo strokovno namestitev. Vinilne talne obloge so prav tako vodoodporne in so odlična izbira za prostore, kjer je potrebna toplota in udobje, kot so dnevne sobe in spalnice. Vinil je enostavno položiti, kar pomeni, da lahko z malo napora zamenjate tla sami. Poleg tega je vinil običajno cenejši od ploščic. Vendar pa ploščice ponujajo večjo vzdržljivost in dolgo življenjsko dobo, v primerjavi z vinilom, ki se sčasoma lahko obrabi ali poškoduje. Za končno odločitev je priporočljivo, da upoštevate tako estetske kot funkcionalne potrebe vašega prostora.

Kakšne vrste ploščic izbrati?

Ste v dilemi, kakšno vrsto ploščic bi izbrali? Vse je odvisno od tega, kam želite ploščice polagati in kakšni so tamkajšnji pogoji. Keramične ploščice so znane po tem, da relativno hitro razpokajo in niso pretirano odporne na vlago, zato niso najbolj primerne za zunanje površine. Porcelanaste ploščice so ene najbolj trdnih in trpežnih ploščic. Njihova prednost je tudi v tem, da ne vpijajo vode, zato so primerne tako za notranje kot tudi za zunanje površine. Cementne ploščice so najbolj priljubljene v stanovanjih in nekaterih javnih notranjih površinah, ki so relativno visoko obremenjene.

Na voljo so tudi ploščice iz naravnih kamnov, ki so zelo trpežne in vzdržljive, še zlasti granitne. Tudi marmor in apnenec sta primerna za polaganje na obremenjenih površinah, vendar vseeno nekoliko manj odporna kot granit. Danes je izbira v keramiki zelo široka in svobodna, zato je najbolje, da se posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo znal kvalitetno svetovati glede na vaše želje. Predlagal bo najboljše možnosti za polaganje ploščic v posameznih prostorih, vi pa se boste odločili za tiste, ki vam bodo najbolj všeč. Več o talnih ploščicah in drugih talnih oblogah lahko preberete na forumu o talnih oblogah.

Preberite tudi: SLIKOPLESKARSTVO: CENA ZA PLESKANJE (BARVANJE / BELJENJE), KITANJE STEN IN POLAGANJE TAPET

Kakšne so prednosti ploščic v primerjavi z drugimi talnimi oblogami?

Ploščice postajajo vse bolj popularne tako v zunanjih kot tudi notranjih prostorih. Včasih so veljale za primerne le v kopalnicah in morda hodnikih, danes postajajo trendovske tudi v drugih bivalnih prostorih. Na voljo je namreč toliko različnih vrst ploščic v različnih barvah, velikostih, vzorcih in debelinah, da lahko vsak posameznik najde nekaj zase. Njihova prednost se skriva predvsem v izjemni vzdržljivosti in trpežnosti, pogosto tudi odpornosti na vlago in vremenske vplive. Prav tako so odličen toplotni prevodnik, zato so se odlično obnesejo tudi v kombinaciji s talnim gretjem.

Preberite tudi: INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

Kakšen je postopek polaganja ploščic?

Če ste se odločili, da boste ploščice kljub vsemu polagali sami, je dobro, da se pred tem natančno pozanimate o postopku. Četudi bo delo opravil keramičar, je priporočljivo, da sledite in spremljate postopek, za kar pa morate poznati posamezne korake. Najprej je potrebno pripraviti podlago površine, kjer se bodo ploščice polagale. Podlaga mora biti izravnana, v primeru polaganja ploščic v prostorih, ki so pogosto v stiku z vodo in vlago, pa je obvezna tudi vodotesna zaščita.

Preberite še: Rešitev za vgradnjo na vlažne, razpokane betonske ali obrabljene lesene površine

Za boljšo organiziranost je treba po pripravi podlage poskrbeti za načrt razporeditve in dela. To pomeni, da opravite natančno meritev prostora in načrt, koliko ploščic boste potrebovali. Nadaljujete z rezanjem ploščic s pomočjo posebnega rezalnika, nato pa se lotite polaganja. Najprej jih položite na suho in šele nato, ko ste zadovoljni z videzom, uporabite lepilo. Po končanem lepljenju počakajte vsaj dvanajst ur, da se lepilo posuši, nato pride na vrsto zadnji korak v postopku – fugiranje.

Kontaktirajte preverjene keramičarje za talne ploščice (ponudbe / cene)
ocena bralcev
4.9 od 7