Obnova parketa: Cena in kateremu mojstru zaupati?

ocena bralcev
4.7 od 6

Ko parket nima več pravega leska ali pa je opazna večja obraba površine preprosto ni druge rešitve, kot pa obnova parketa. Z obnovo bo celoten prostor izgledal popolnoma drugače, sijoče in novo, saj bomo z obnovo parketa oživili živahne barve lesa. Brez dobrega poznavanja in izkušenj o sami obnovi parketa pa dela ne moremo opraviti sami. Pomembno je, da zaupamo dobremu mojstru, ki se na svoje delo dobro spozna in nam bo postavil pravično ceno. Pri tem si je smiselno prebrati nekaj informacij, da boste lahko pri sami izbiri prihranili čim več časa, predvsem pa denarja.

OBNOVA PARKETA – CENA

povprečne cene za obnovo parketa in ceniki

12 – 55 EUR/m2

Kontaktirajte preverjene mojstre za obnovo parketa (ponudbe / cene)

Obnova parketa > Cena > Koliko stane obnova parketa?

Cena polaganja parketa se giblje med 12€ – 55€/m². Koliko denarja bosta odšteli je odvisno od vrste talne obloge in načina polaganja parketa. Cene se seveda od ponudnika k ponudniku razlikujejo med seboj. Lahko je tudi odvisna od vaše lokacije in obsega dela, v dan interval cene pa vam ponudnik mora nuditi dobavo parketa. 

Samo polaganje parketa ni preprosto, saj je parket občutljiv na toploto in vlago. Obnova parketa pa ni tako preprosta, saj morate upoštevati tudi to, da pri polaganju potrebujete zvočno izolacijo, PE folijo, robne letve, vijake, notranje in zunanje kotnike in lepilo za parketne deske. Vse to je v vaš interval cene že vključeno. Zraven polaganja parketa vam mojster lahko ponudi tudi lakiranje, brušenje in kitanje parketa, pri katerih boste odšteli več denarja, kot pa pri sami obnovi. 

Preverite tudi: Talne obloge: cena- prednosti/slabosti

obnova parketa
Zaupajte preverjenim mojstrom na Omisli.si.

Obnova parketa pa je zagotovo cenovno boljša rešitev, kot pa popolna zamenjava parketa. Kvalitetnim parketom lahko povrnete svež izgled brez celotne zamenjave. Nekatere parkete, kot so masivni, lamelni, večslojni in ladijski pod lahko osvežite samo z brušenjem. Če pa je vaš parket zbledel ali pa se poškoduje na drugačen način, vam priporočamo, da ga samo spolirate. Problem z luknjami in špranjami pa lahko rešite kar z kitanjem parketa. 

Kateri so najbolj iskani in najboljši mojstri za obnovo parketa?

Izbira mojstra za polaganje parketa je zelo pomembna, saj je od njega odvisna kvaliteta dela in končen produkt izgleda vašega novega parketa. Vsekakor je vsa odgovornost dela na mojstru za obnovo parketa. Pri dokončni izbiri mojstra se pozanimajte o njegovih referencah, dobro si oglejte ponudbo in njegov cenik dela, ter se o vseh vprašanjih z njim pogovorite. 


Najboljši mojstri za obnovo parketa v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih mojstrov za obnovo talnih oblog

Če menite, da vam ljubi mojster manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Naj vam ne bo žal plačati nekaj evrov več za boljšo in kvalitetnejšo storitev. V mislih imejte predvsem to, da je tukaj kakovost pred ceno zelo pomembna. Naj bo mojster tisti, ki bo izpolnil vsa vaša pričakovanja in obnovil parket do vaše želene podobe. Obnova parketa naj bo skrb ponudnika, vaša skrb pa le ideja kako naj izgleda. Mojstri za talne obloge se brezplačno lahko vpišete tukaj.

obnova parketa
Obnovo parketa zaupajte izbranemu mojstru, ki bo vaš parket spremenil v željeno obliko.

V Sloveniji imamo ogromno dobrih mojstrov za obnovo parketa, med katere spadajo Klajder zaključna dela v gradbeništvu d.o.o, GRM K. d.o.o, HARCO d.o.o, MIGAMAX gradbeništvo in storitve d.o.o, Aledra Aleksander Dragić s.p., AJAK d.o.o, talne obloge in parketarstvo Suad, …


MOJSTRI ZA TALNE OBLOGE se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


…Zoran Zeba s.p., GRADVIN d.o.o, OKLEP d.o.o, Goran Kalamanda s.p., Sašo Mlakar s.p., FETE d.o.o, Sašo Živko s.p., Aktual trgovina in storitve d.o.o, Matem Ribič s.p., DILCA d.o.o in mnogi drugi. Pri iskanju najboljših in najboljše ocenjenih pa je vseeno najboljše, da se obrnete kar na omisli.si/talne-obloge, kjer so zbrani vsi preverjeni in dobro ocenjeni ponudniki, vi pa boste prihranili na vašem času in denarju. 

Obnova parketa: Trendi in ideje

Trendi talnih oblog se ne spreminjajo tako hitro kot modni trendi, vendar lahko v vsakem obdobju najdete nekaj novega in sodobnejšega. S parketom nemorete zgrešiti, saj bo vedno in, vsekakor pa je vse odvisno od tega za kakšno barvo in način polaganja parketa se boste odločili. 

obnova parketa
Sledite trendom, pri tem pa si pustite biti ustvarjalni in domiselni.

Kakšno barvo, vzorec in videz parketa si boste izbrali je zagotovo odvisno od okusa vsakega posameznika. Zanimiva ideja je vintage in retro izgled parketa. Namesto modernega videza parketa bo vaš parket v vašem domu ustvaril nostalgijo po starih časih. Vendar morate biti pozorni, da se tak parket polaga drugače, kot moderna oblika parketa. Prav tako prevladujejo svetlejše barve in nedokončan les. Ob izbiri barve pa se lahko odločite tudi za vzorec, ki bo krasil vaš parket. Večji kot je prostor, širši je lahko vaš vzorec. Obnova parketa za manjše prostore je enaka, a se pri njej lahko odločite za polaganje parketa v geometrijskih vzorcih. Kaj več o idejah za vaš dom si lahko preberete tukaj. 

Preverite tudi: MIZARSTVO: CENIK, TRENDI, IDEJE IN PREVERJENI MIZARJI

Če vam ugaja bolj moderni tip parketa je odlična ideja izbire eksotičnega lesa. Klasičen parket, kot sta bukev in hrast je v zadnjih letih dopolnila ponudba bolj eksotičnega lesa. Pod eksotičen les spadajo bambus, mahagonij, ameriška češnja, cena slednjih pa je vseeno zagotovo višja od navadnega lesa. Kljub višji ceni gre zagotovo za les, ki je bol vzdržljiv, v vaš dom pa bo vnesel vrhunsko eleganco in ustvaril prestižen videz. 

Obnova parketa: Pogosta vprašanja in odgovori

Kaka izbrati pravo barvo za svoj parket?

Barva je popolnoma prepuščena vašemu okusu. Če želite slediti trendom se lahko odločite za sivo barvo, ki ji pravijo kar nova nevtralna barva parketa. Izbirate lahko v različnih odtenkih sive barve, od najsvetlejših do najtemnejših. Pozorni bodite, da se odtenki barve vašega parketa ujemajo z pohištvom. Ponavadi so svetlejši odtenki bolj skladni z vašim pohištvom. Ob bolj tradicionalnem okusu pa se lahko odločite kar za odtenek rjave barve parketa. O mnenju drugih si lahko kaj več preberete na forumu o talnih oblogah. 

Barvo parketa prepustite svojemu okusu, pri tem pa je ne pozabite kombinirati s pohištvom.

Kakšen les lahko izberem, če po svojem stanovanju rad hodim s čevlji in sem zelo nepazljiv?

Dober les, ki je odličen za vzdrževanje so zagotovo bambus, mahagonij in ameriška češnja. Sploh, če ste eni tistih, ki doma radi prirejate zabave z veliko povabljenci in radi hodite po vašem stanovanju s čevlji, sploh ženske s petami. Potem je eksotičen tip lesa odlična izbira za vas, saj ni samo odličen trend, ki bo parketu dal sijajen videz, ampak tudi hvaležen za vzdrževanje. 

Vinil Vs. Parket?

Pri izbiri med vinilom in parketom je treba upoštevati več dejavnikov. Parket je priljubljena izbira zaradi svoje naravne in tople estetike ter trpežnosti. Je dolgotrajen, lahko ga obnovimo in ponuja dodano vrednost nepremičninam. Vendar pa je njegova namestitev in vzdrževanje lahko dražja in bolj zapletena, ter morda ni najboljša izbira za prostore, ki so izpostavljeni vlagi, kot so kuhinje ali kopalnice.

Vinilne talne obloge, na drugi strani, so bolj prilagodljive, vodoodporne in običajno cenejše od parketa. Vinil je tudi odporen na praske in udarce, kar ga naredi idealnega za hiše z otroki ali hišnimi ljubljenčki. Poleg tega je vinil na voljo v različnih slogih, ki lahko posnemajo videz naravnih materialov, vključno s parketom. Vendar vinilne talne obloge ne ponujajo iste toplote in naravnega občutka, kot ga ima parket, in morda ne bodo tako dolgotrajne. Pri izbiri med vinilom in parketom je pomembno, da upoštevate potrebe vašega prostora, proračun in osebni okus.

Ali lahko položim parket v prostoru s talnim ogrevanjem?

V prostoru s talnim ogrevanjem se lahko položi parket. Vendar se lahko položi samo parket, ki je namenjen za tla s talnim ogrevanjem. Takšni parketi so ponavadi sestavljeni iz večih slojev in že tovarniško dobro obdelani. Debelina parketa je debelejša od navadnega, odvisna pa je tudi od velikosti desk. Zelo pomembno je, da ste pozorni na lepljenje parketa na tla, saj v primeru slabo zalepljenega parketa prihaja do večjih izgub. Obnova parketa s talnim ogrevanjem vsekakor ni najbolj preprosta.

Kontaktirajte preverjene mojstre za obnovo parketa (ponudbe / cene)








ocena bralcev
4.7 od 6