Revija Nasvet strokovnjaka

Peč na drva: Prednosti, slabosti in izvajalci za peči na drva

peči-na-drva-FB-title

Kazalo

ocena bralcev
5 od 2

Ogrevanje lahko poleg energenta kuri tudi vaš denar in živce. Izbira pravega načina ogrevanja za vaš dom je zahtevna odločitev. Upoštevati morate mnogo čudnih dejavnikov. A le kvalitetno ogrevanje vam zagotovi zares udobno bivanje. In enostavno vzdrževanje ter učinkovito uporabo v času kurilne sezone. Za vas smo poiskali nekaj prednosti, ki odlikujejo peč na drva. Prav tako pa vas opozarjamo na nekatere slabosti, ki jih je potrebno upoštevati pri nakupu peči. Pripravili pa smo tudi seznam preverjenih izvajalcev za izvedbo peči na drva, ki ga najdete spodaj.

PEČ NA DRVA

preverjeni ponudniki in cene za peč na drva

Brezplačno do ponudb za peči na drva (preverjeni izvajalci)
peč-na-drva-polena-ekološko
Ostanite v stiku z naravo in za svoje ogrevanje izberite peč na drva. Gre za ekološki material, ki je cenovno dostopen.

Preberite tudi: OGREVANJE: CENA ZA CENTRALNO OGREVANJE HIŠE / STANOVANJA / SANITARNE VODE, POGOSTA VPRAŠANJA, TRENDI IN PREVERJENI IZVAJALCI

Vrste peči na drva / Centralna peč na drva cenik, cena nakupa

Centralna peč na drva ima dolgo življenjsko dobo in ob pravilnem vzdrževanju vam bo dobro služila več deset let. Za centralno ogrevanje lahko uporabite peč na drva z litoželezno oblogo, ali jekleni toplovodni kotel. Pri ponudniku preverite možnosti vgradnje izbrane peči, ki vam bo kvalitetno služila. Cene za peči na drva so zelo različne. Okvirna cena znaša od 1.500 – 8.000 €/kos. Pri končni višini stroškov pa je potrebno upoštevati sistem namestitve za centralno ogrevanje, kot tudi izbiro izvajalca.

Zakaj je peč na drva dobra investicija / Prednosti nakupa

Če se odločite za investicijo peči na drva, ste s tem ekološko osveščeni, saj je izgorevanje drv okolju prijazno. Poleg rednega čiščenja odpadnega materiala iz kurišča ne boste imeli dodatnih del z vzdrževanjem. Pregled in čiščenje dimnega kanala s strani dimnikarja vsaj enkrat v letu bo dovolj za kurilno sezono. Še ena prednost investicije v nakup peči na drva je to, da so drva relativno cenovno ugoden in dostopen vir ogrevanja. Prav tako imajo visoko energijsko moč in vam zagotovijo hitro ogrevanje prostorov. Ob menjavi zastarele peči na drva lahko vložite tudi vlogo za subvencijo in dobite nekaj sredstev povrnjenih.

Preberite tudi: KAMINI: CENA, TRENDI, IDEJE IN PREVERJENI PONUDNIKI ZA KAMINE

Slabosti nakupa peči na drva

Za uporabo peči na drva potrebujete dovolj prostora za shranjevanje goriva – drv.  Količina polen mora biti dovolj velika, da zadosti za celotno kurilno sezono. Prav tako je pridobivanje drv dolgotrajen postopek, saj je les potrebno ustrezno obdelati ter ga spraviti oziroma zložiti v stave. Tudi prostor za shranjevanje mora biti ustrezen – dovolj suh, da drva ne začnejo plesniti in se pravilno posušijo.  Peč na drva pa ima še eno od slabosti, namreč za konstantno toploto je treba polena redno dodajati v kurišče. V kolikor ste več ur zdoma in drva med tem časom pogorijo, se prostori lahko hitro ohladijo, če niso ustrezno izolirani in je izguba toplote večja.

Najboljši ponudniki za peč na drva v Sloveniji

Izbirajte med preverjenimi izvajalci za peči na drva, kot so: Lontech, eMundia, Zdenko Simonič, Waltis, Trgovina Vodnar, Sel sistemi, Pavel inštalacije, Trunk, AS Servis, Energetika Ljubljana, Klemen Rahne, Gašper Suša, Gregor Azinovič, Mitja Godnjavec, Remih inženiring, Valtis ogrevanje, David Vrtovec, VCT-Toplota, Silvo Verbek, Biakom, AG Montage, THS, Vi-MI, Iztok Ocepek, Bojan Vranc, Aleš Davitkov, TERMO Leon Vrečko, Etiks, Robel, …


PONUDNIKI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
brezplačen vpis ?


…Jernej Vračko, Nejc Krajnc, Ogrevanje in inštalacije B, Elbatrade, Milan Klobasa, Pečarstvo Zoran, Dulc Rofleks, Martin Škedelj, Revis, Centralne kurjave Grabnar, Vimp, Vodaterm, Inštalacije Žagar, Vladislav Lekše, Ensi, Ambi-Metalplast, Tehnomarket, Aleš Glavina, Seltron, Bavcon, Bauhaus, Gorenje d.d., KWB, Dodelava Mihael Šraj, Merkur in mnogi drugi. Njihove ponudbe in cenik najdete na Omisli.si/ogrevanje,  kjer smo jih rangirali in strnili, s čimer vam prihranimo čas z iskanjem.

Pogosta vprašanja in odgovori za peč na drva

Odgovorili smo na nekaj vprašanj, ki vam morda lahko pomagajo, ko se odločate za investicijo v novo peč na drva.

Ali lahko uveljavljam subvencijo za nakup peči na drva?

V kolikor je vaša naprava za ogrevanje že dotrajana, poškodovana ali zastarela, si omislite novo peč na drva. S tem si zagotovite boljše izgorevanje, manj onesnaževanja zraka in dober izkoristek energije. Kdor ima v lasti zastarelo peč na drva, lahko ob nakupu nove uveljavlja subvencijo Ekosklada. Ta lahko znaša od 20 do največ 60 % vrednosti naložbe. To v praksi pomeni do največ 5.000 €. Ob izvedbi investicije pravočasno oddajte vlogo na Ekosklad.

Zakaj je potrebno redno čiščenje in pregled ogrevalne naprave?

Večletna uporaba peči na drva lahko dotraja vaš sistem ogrevanja. Ob konstantnem izgorevanju drv se v peči in dimniku nabirajo saje in če dimni kanal ni dovolj očiščen, lahko pride do slabšega izgorevanja, posledično pa do povečanega izpusta škodljivih plinov v ozračje. Pri tem gre predvsem za Co2 emisije in druge prašne delce. S tem škodujete svojemu zdravju, prav tako pa obstaja tveganje za vžig saj. Poskrbite za svoje zdravje in varnost ter zagotovite redni dimnikarski pregled ter čiščenje vašega ogrevalnega sistema.

Preberite tudi: TOPLOTNA ČRPALKA: CENA, PREDNOSTI, SLABOSTI, EKO SKLAD SUBVENCIJA IN PREVERJENI PONUDNIKI

Kaj mora imeti dobra peč na drva?

Veliko kurišče in vrata, kar omogoča enostavno vstavljanje polen v peč. Prav tako je skozi večjo vhodno odprtino lažje čistiti odpadni material iz peči. Novejši modeli peči na drva vključujejo upravljanje regulacije preko zaslona. Peč na drva lahko ima vgrajen tudi varnostni sistem, ki se aktivira v slučaju izpada elektrike s hlajenjem kurilnega mesta. Dimenzijo peči prilagodite možnostim vgradnje, upoštevajte pa tudi velikost drv. Namreč za polena večjih dimenzij so potrebna tudi dovolj velika nakladalna vrata. O vseh podrobnostih ponudbe in novejši tehnologiji ogrevalnega sistema se pozanimajte pri izbranem izvajalcu.

Zakaj izbrati kamin na drva?

Kamin na drva lahko naknadno vgradite v prostor, ali ga vključite že pri sami izgradnji objekta. Predstavlja učinkovit način ogrevanja, ali služi kot dopolnilno grelno telo v prehodnih obdobjih. Tako kot peč na drva, tudi kamin za izgorevanje uporablja polena različnih dimenzij. Prednost drv je gotovo to, da gre za ekološki material, dostopna pa so po ugodni ceni. Vzdrževanje kamina ni zahtevno, ob pravilni izvedbi pa vam bo služil vrsto let. Poskrbite le za redno čiščenje kurišča in uživajte ob prasketanju ognja v dolgih zimskih večerih.

Brezplačno do ponudb za peči na drva (preverjeni izvajalci)
ocena bralcev
5 od 2

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno