E-učenje na daljavo: Cena in trendi za e-izobraževanje oz. spletni tečaj

ocena bralcev
5 od 4

V Sloveniji je spletni tečaj oziroma e-učenje na daljavo postalo bolj razširjeno in popularno šele, ko smo marca zaradi pandemije koronavirusa naenkrat ostali zaprti med štiri stene in si razbijali glavo, kako bi kljub temu ostali dovolj produktivni. Se še spomnite, ko ste se spraševali, kaj bi lahko počeli koristnega in kako bi si skrajšali čas? Že takrat se je marsikdo odločil za e-učenje na daljavo. Naenkrat smo bili namreč prisiljeni normalno funkcionirati tudi virtualno in tako so se mnogi spletni tečaji, ki so sicer prisegali na izobraževanje v živo, čez noč prelevili v spletno obliko.

Sedaj se učenje na daljavo pospešeno razvija, tudi s pomočjo Omisli.si. Ponudnike namreč spodbujamo in bodrimo, da čim več svojih storitev ponudijo tudi prek spleta. Na voljo je že ogromno različnih spletnih tečajev, v katerih se lahko preizkusite. Namesto, da vsak dan hitite na izobraževanja v živo, si lahko širite obzorja kar iz domačega zavetja. Sliši se mamljivo, kajne?

Kazalo >

E-UČENJE NA DALJAVO: CENE

povprečne cene za spletni tečaj v Slovenščini in ceniki

30-2000 EUR
10-130 EUR/h

Kontaktirajte ponudnike spletnih tečajev in inštrukcij

Učenje na daljavoCena za učenje na daljavo
Spletni tečaj programiranja na daljavo20-30 €/h
Wordpress tečaj online77-200 €
E-učenje angleščine100-2000 €
Spletni tečaj nemščine100-2000 €
Spletni tečaj italijanščine100-2000 €
Spletni tečaj francoščine200-2000 €
Online tečaj ruščine80-1000 €
Spletno učenje španščine100-2000 €
Online inštrukcije matematike10-20 €/h
Online inštrukcije fizike10-15 €/h
Online inštrukcije angleščine / nemščine15-30 €/h
Pomoč pri učenju in šolanju otrok preko spleta10-18 €/h
Spletno učenje kitare10-25 €/h
Spletno učenje harmonike10-25 €/h
E-učenje klavirja10-25 €/h
Spletni tečaj petja15-25 €/h
Spletni tečaj grafičnega oblikovanja270-500 €
Online slikarski teča250-400 €
Spletni tečaj fotografije10-15 €/h
Online tečaj video montaže30-150 €
Online tečaj Facebook in Google oglaševanja15-25 €/h
Spletni marketing tečaj30-150 €/h
Spletni tečaj marketinškega pisanja350-600 €
Online SEO tečaj20-120 €/h
Spletni tečaj social marketinga20-130 €/h
Spletni tečaj računovodstva130-900 €
Spletno učenje Excela20-40 €/h
Spletni tečaj računalništva100-400 €
E-učenje hitrega branja9-100 €
Spletni tečaj retorike200-600 €
Life coaching na daljavo20-50 €/h
Osnove NLP tehnik preko spleta50-120 €
Spletno osebno trenerstvo80-150 €/mesec
Spletni tečaj joge20-140 €
Online tečaj zdrave prehrane300-900 €
Online tečaj za nohte40-120 €
Spletni tečaj ličenja10-40 €
Spletni tečaj masaže40-100 €
Spletni tečaj pletenja, šivanja in kvačkanja3-30 €
Spletni kuharski tečaj10-50 €
DIY mojstrski spletni tečaji10-60 €
Online tečaj meditacije30-100 €
Pasja šola70-150 €

Kontaktirajte preverjene ponudnike e-učenja na daljavo (ponudbe / cene)
spletno učenje kitare na daljavo
Spletno učenje kitare na daljavo je zabavno in učinkovito! V tujini je to že nekaj let trend…

Cena za e-izobraževanje oz. koliko stane online učenje na spletu?

Kakšne so cene za e-učenje? Ker obstaja toliko različnih vrst tečajev, ki trajajo različno dolgo in so seveda tudi različne kvalitete, je okvirno ceno težko določiti. Praviloma velja, da so spletni tečaji cenejši od tistih tečajev, ki potekajo v živo, vendar spet ni nujno. Obstajajo tudi spletni individualni tečaji, katerih cena je lahko zelo visoka. Okvirno ceno tečaja, za katerega se zanimate, pa boste zagotovo našli spodaj.

E- izobraževanje za PROGRAMIRANJE in RAZVOJ

Spletni tečaj programiranja na daljavo

Če ste do sedaj mislili, da programiranje ni za vas, še enkrat dobro premislite. Vsak od nas je enkrat začetnik, tudi največji profesionalci. Največ spletnih tečajev programiranja je primernih za popolne začetnike, kjer ni potrebno nobeno predznanje. Naučili se boste osnovnih konceptov programiranja, ki so enaki v vseh programskih jezikih. Na voljo je tudi ogromno spletnih tečajev programiranja za otroke. Cena spletnega tečaja programiranja se giblje od 77 do 400 €, odvisno vsebine, števila ur in udeležencev, komu je tečaj namenjen, kako usposobljena je oseba, ki tečaj vodi … Nekateri računajo tudi na uro, in sicer 20-30 €/h.

Kontaktirajte ponudnike za spletni tečaj PROGRAMIRANJA (ponudbe / cene)
Kako izdelati spletno stran? (WordPress tečaj online)

Osnovno znanje WordPressa je lahko zelo koristno na različnih delovnih mestih in projektih, saj postavi odlične temelje za nadaljnjo usmeritev. E-učenje o izdelavi spletne strani in uporabi WordPressa ponavadi zajema postavitev lastne spletne strani, pri čemer se o vseh splošnih informacijah in namenih uporabe učite na primeru. Spletni tečaj je ponavadi krajši, traja od 4 do 10 ur, zanj pa boste odšteli od 77 do 200 €.

person using MacBook Pro

Izdelajte svojo lastno spletno stran.

Jezikovni tečaj (spletni tečaj tujega jezika)

e-učenje angleščine preko spleta (spletni tečaj angleščine online – začetni, za otroke, …)

Tekoče govorjenje angleškega jezika je danes skorajda nujno. Če niste prepričani vase, imate težave z razumevanjem in iskanjem pravega besedišča, lahko s spletnim tečajem osvojite vse tisto, kar vam manjka do samozavestne konverzacije. E-učenje angleščine stane vse od 100 pa do 2000 €. Zakaj takšen razpon? V veliko jezikovnih šolah nudijo samostojne spletne tečaje, kjer sledite spletnemu programu in se izobražujete sami – praktično kadarkoli in kjerkoli. Takšni spletni tečaji so ponavadi najcenejši. Možni pa so tudi skupinski ali individualni spletni tečaji z učiteljem, ki potekajo v živo. Če želite trenerja, ki vam bo nudil individualno e-učenje, boste praviloma za tečaj morali odšteti več.

Spletni tečaj nemščine (učenje nemščine preko spleta / online tečaj nemškega jezika)

Enako kot za učenje angleščine velja tudi za e-učenje nemškega jezika. Spletni tečaj nemščine vas bo stal od 100 do 2000 €, odvisno od števila ur in udeležencev, vrste tečaja (ali gre za individualni tečaj z učiteljem ali samostojno spletno učenje). Tečaji za otroke so ponavadi nekoliko cenejši.

Kontaktirajte ponudnike za spletni tečaj UČENJA TUJEGA JEZIKA (ponudbe / cene)
E-učenje Italijanščine (spletni tečaj italijanščine online)

Razširite svoja obzorja. Tudi znanje italijanščine je lahko zelo koristno. Udeležite se spletnega tečaja italijanščine, kjer sami izberete čas in način izvedbe. Učite se lahko samostojno ali s trenerjem. Odvisno od tega, kakšno izvedbo boste izbrali, boste za tečaj odšteli od 100 do 2000 €.

preverite tudi: Cena glasbene šole za otroke in odrasle in seznam glasbenih šol

Spletni tečaj francoščine

Ste kdaj pomislili, od kod izvirajo izrazi, kot so déjà vu, afera, bonbon, pomfrit, bife …? Zagotovo jih v pogovoru pogosto uporabljate, pa se nikdar zares ne sprašujete o njihovem izvoru. Mnogi francoski jezik označujejo za zahtevnega, a je hkrati tudi izjemno zabaven – to je jezik ljubezni in strasti. Učenje francoščine vam odpira vrata v svet, hkrati pa je odličen izziv za treniranje možganov. Zagotovo ste slišali tudi, da Francozi niso ravno naklonjeni angleščini, zato vam osnovne znanje francoščine pri potovanjih v Francijo ne more škoditi. Cena spletnega tečaja se giblje med 200 in 2000 €.

Online tečaj ruščine

Zakaj si ne bi privoščili nekaj neobičajnega? Preizkusite se v učenju zanimivega slovanskega jezika, ki vas ne bo naučil le nove pisave in osupljivih podobnosti s slovenščino, ampak bo razširil tudi vaša obzorja in spremenil vaš pogled na svet. Spletni tečaj ruščine stane od 80 do 1000 €, odvisno od tega, koliko ur zajema in koliko udeležencev je prijavljenih.

Spletno učenje španščine

Učenje španščine je odlična naložba za prihodnost, saj je španski jezik uradni jezik v kar 21 državah in ima več kot 400 milijonov govorcev. Če radi potujete, vam bo znanje španščine izjemno koristilo, saj v mnogih špansko govorečih delih angleščina še vedno ni jezik, ki bi ga domačini obvladali. Ponavadi lahko izberete 10, 30, 40 ali 60 ur spletnega tečaja. Sami se odločite, ali se boste učili samostojno ali s trenerjem. Cena tečaja je od 100 do 2000 €.

ŠOLA (online inštrukcije na daljavo predmetov OŠ / SŠ)

Online inštrukcije matematike na daljavo

Matematika je zagotovo eden najbolj osovraženih predmetov v osnovni in srednji šoli, s katerim ima težave veliko učencev. Še posebej zaradi sprememb v letošnjem šolskem letu, ko pouk ni potekal običajno, se je veliko učencev znašlo v škripcih. Nič hudega, inštruktorji so se na to hitro pripravili in organizirali online inštrukcije matematike. Večinoma potekajo preko videoklica, za lažje razumevanje pa se uporabljajo tudi spletne table, ki omogočajo istočasno interakcijo inštruktorja in učenca. Cena ene šolske ure (45 minut) je 10-15 €, cena polne ure (60 minut) je 15-20 €.

MacBook Pro near white open book

Pripravite zvezek in pisalo ter izberite online inštrukcije za predmet, ki vam povzroča preglavice.

Online inštrukcije fizike

Z nekaj hitrimi kliki lahko v zelo kratkem času najdete tudi inštruktorja fizike, ki vam bo snov razložil kar preko spleta. Potrebujete le računalnik, mikrofon in dostop do interneta. Kamera je priporočljiva, ni pa nujna. Cena online inštrukcij za fiziko se giblje med 10 in 15 €/h.

Kontaktirajte ponudnike za spletne inštrukcije (ponudbe / cene)
Online inštrukcije angleščine / nemščine preko spleta

Inštrukcije tujih jezikov ponavadi potekajo z enostavnimi videokonferenčnimi sistemi. Na tak način lahko inštruktor v živo razloži snov, učenec pa v primeru nejasnosti zastavlja vprašanja. Potem inštruktor učencu posreduje gradivo za utrjevanje snovi in mu po potrebi pomaga pri reševanju. Cene se razlikujejo glede na izobrazbo, izkušnje in reference inštruktorjev. Praviloma online inštrukcije tujih jezikov stanejo od 15 do 30 €/h.

Pomoč pri učenju in šolanju otrok preko spleta (šola od doma)

Ker je bilo šolanje od doma velik zalogaj predvsem za osnovnošolske otroke, obstaja tudi online pomoč pri učenju in šolanju otrok. Tako se s tem ni treba ukvarjati staršem, učenec pa bo zagotovo prejel kvalitetno razlago in napotke za utrjevanje snovi. Cena takšne pomoči je 10-18 €/h.

E-učenje instrumentov na daljavo ter petja

Spletno učenje kitare

Da, tudi igranja kitare se lahko naučite na daljavo! Učenju se ni treba posvečati vsak dan ob isti uri, še vedno pa boste obravnavani individualno. Učitelj bo upošteval vaše predznanje in cilje, zato ne boste v nobenem pogledu za karkoli prikrajšani. Najprej učitelj pripravi lekcijo, ki jo predelate, in v obliki zvočnega posnetka, besedila ali slike oddate nalogo. V primeru kakršnihkoli vprašanj lahko vedno kontaktirate mentorja in se z njim tudi individualno posvetujete. E-učenje igranja kitare stane od 10 do 25 €/h.

e-učenje-kitare

Seveda, tudi igranja kitare se lahko učite na daljavo.

E-učenje harmonike (spletno učenje harmonike)

Spoznali boste vse osnovne informacije o harmoniki, pravilni drži med igranjem, različnih vajah za izboljšanje tehnike in skladbe različne težavnostne stopnje. Na voljo so spletni tečaji za popolne začetnike in tudi nadaljevalni tečaji. Odločite se lahko za samostojno e-učenje, kjer boste za en mesec brezplačnih videovsebin odšteli od 30 do 40 €. Ali pa za e-učenje z mentorjem, kjer ura stane od 10 do 25 €.

Kontaktirajte ponudnike za spletni tečaj za UČENJE INŠTRUMENTA (ponudbe / cene)
E-učenje klavirja preko spleta

Ne skrbite, tudi igranja klavirja se lahko popolnoma korektno naučite na daljavo.  Mentor glede na vaše predznanje, želje in cilje sestavi lekcije, ki jih predelate. E-učenje klavirja je na tak način fleksibilno, saj si lahko sami izberet del v dnevu, ko boste vadili. Potem potekajo tudi individualna posvetovanja z mentorjem, ki vam daje napotke in popravke. Cena za e-učenje klavirja je od 10 do 25 €/h.

preverite tudi: GLASBENA ŠOLA IN KAKO ZAČETI V GLASBENI ŠOLI?

Spletni tečaj petja na daljavo

Obstajajo številni videoposnetki učenja petja na Youtubu, vendar vas ne bodo pripeljali do želenih rezultatov. Pravo efektivno e-učenje, ki se vam obrestuje, je prilagojeno glede na vaše predznanje in omogoča tudi inidividualno svetovanje ter vajo z mentorjem. Mentor vas bo vodil skozi celoten proces učenja in vam dajal kvalitetne napotke, obenem pa boste tečaj še vedno lahko izvajali od doma. Ura takšnega tečaja vas bo stala od 15 do 25 €.

DIZAJN (grafično oblikovanje, risanje, skiciranje, programi, …) 

Spletni tečaj grafičnega oblikovanja

Za vse tiste, ki bi radi spoznali oblikovalski proces in osnove dobrega oblikovanja vse od gole ideje pa do tiska, je sedaj skrajni čas, da se prijavite na spletni tečaj grafičnega oblikovanja. Ne glede na to, ali ste popolni začetniki ali pa bi zgolj radi obnovili svoje znanje. Spletni tečaj poteka s pomočjo konferenčnih klicev in stane od 270 do 500 €, odvisno od števila ur in vrste tečaja. Če želite individualni spletni tečaj, boste zanj odšteli od 100 do 200 €/h.

Kontaktirajte ponudnike za spletni tečaj grafičnega oblikovanja (ponudbe / cene)
Spletni tečaj risanja, slikanja in kaligrafije (online slikarski tečaj)

Risanje, slikanje in kaligrafija pozitivno vplivajo na kognitivne sposobnosti, čustva, splošno dobro počutje in osebnostno rast. Četudi to nikdar ni bilo vaše področje, je morda ravno sedaj pravi čas, da se preizkusite v nečem novem. Edina omejitev je vaša domišljija. Spletni tečaj risanja, slikanja in kaligrafije vas bo stal od 250 do 400 €. Spet odvisno od števila ur, usposobljenosti mentorja in izvedbe tečaja.

Kontaktirajte ponudnike za spletni tečaj RISANJA / SLIKANJA (ponudbe / cene)

FOTOGRAFIJA (profesionalno fotografiranje, poročna fotografija, fotografiranje s telefonom, programi…) 

Spletni tečaj fotografije, digitalne fotografije in fotografiranja s telefonom (online foto tečaj fotografiranja na daljavo)

Najbrž se strinjate, da je fotografija umetnost, v kateri so ujeti neprecenljivi trenutki življenja. Biti ob pravem času na pravem mestu, zadeti pravo svetlobo in narediti nekaj posebnega, pa ni vedno najbolj enostavno. Prav tega se lahko naučite v spletnem tečaju fotografije – kako iz amaterske fotografije napredovati do profesionalne. Tako boste bolje izrazili svojo kreativnost in se priučili novih veščin. Ura e-učenja fotografiranja se giblje med 10 in 15 €. Če želite organiziran tečaj, se cena začne pri 40 € in sega vse do 200 €. Največ je odvisno od števila ur, ki jih zajema tečaj, pa tudi od ponudnika.

Kontaktirajte ponudnike za spletni tečaj FOTOGRAFIRANJA (ponudbe / cene)
Online tečaj video montaže

Videoposnetke in fotografije ste naredili. Sedaj vas do popolnega projekta loči samo še video montaža. Vse, kar potrebujete, je računalnik, tablica ali pametni telefon. Spletni tečaji video montaže so ponavadi kratki, saj je osnove mogoče osvojiti le v nekaj urah. Naučili se boste, kako izdelati projekt, urediti slike, prehode, efekte, glasbo in osnovno grafiko. Cena takšnega tečaja se giblje od 30 do 150 €.

SPLETNI MARKETING TEČAJ (growth hacking, tekstopisje, SEO, Facebook, Instagram, TikTok in Google oglaševanje, …) 

Spletni Google Adwords tečaj in Facebook ads (online tečaj Facebook in Google oglaševanja)

Si želite spoznati, kakšna je vaša ciljna publika in kako jo doseči? Vas zanima, katera orodja so primerna za povečanje opaznosti oglasov na Facebooku in Googlu? V spletnem tečaju Facebook in Google oglaševanja se boste naučili vse o taktikah največjih svetovnih oglaševalcev. Izvedeli boste, kako preveriti konkurenčne oglase, kakšen cilj si zadati pri oglaševanju, kako določiti denarni vložek, kako promovirati objave in kako izboljšati organski doseg objav. Vse najpomembnejše značilnosti Facebook in Google oglaševanja samo v nekaj urah. Cena takšnega tečaja je med 15 in 25 €/h.

Kontaktirajte ponudnike za spletni tečaj GOOGLE / FB OGLAŠEVANJA (ponudbe / cene)

e-učenje-programiranja

Spletni marketing rečaj vam lahko koristi na veliko delovnih mestih.

Spletni marketing tečaj

Spoznali boste glavna marketinška orodja in platforme ter se naučili, kdaj uporabiti katerega. Postali boste pravi mojstri postavitve dobro oblikovane in optimizirane spletne strani. Seznanili se boste s spletno analitiko, e-mail marketingom, video oglaševanjem, družbenimi omrežji in digitalnimi strategijami. Skratka, postali boste pravi mojster marketinga. Takšen tečaj stane od 30 do 150 €/h, odvisno od izvedbe, števila ur in različnih ponudnikov.

Kontaktirajte ponudnike za spletni tečaj MARKETINGA (ponudbe / cene)
Spletni tečaj marketinškega pisanja (tekstopisje)

Tekstopisje ali copywriting je veščina, po kateri je vse več povpraševanja. Vsekakor gre za znanje, ki vam koristi na veliko delovnih mestih. Včasih je najtežji del uspešnega poslovanja prav sestava učinkovitega marketinškega besedila. V spletnem tečaju tekstopisja se boste naučili pisanja kreativnih in prodajnih besedil, e-novic ter ustvarjanja objav in oglasov na družbenih omrežjih. Spletni tečaj vas bo stal od 350 do 600 €.

Kontaktirajte ponudnike za spletni tečaj TEKSTOPISJA (ponudbe / cene)
Online SEO tečaj

Spletni SEO tečaj vas bo naučil, kako izdelati, namestiti in optimizirati svojo spletno stran. Naučili se boste uporabljati razne postavitve in vtičnike ter spoznali onsite in offsite SEO optimizacijo. Tečaj je ponavadi sestavljen iz predavanj in izobraževanj, ki potekajo po videoklicu. Udeleženci vsakič dobijo tudi ‘domačo nalogo’, ki se preveri na naslednjem spletnem srečanju. E-učenje SEO optimizacije vas bo stalo od 20 do 120 €/h.

Kontaktirajte ponudnike za spletni SEO TEČAJ (ponudbe / cene)
Spletni tečaj social marketinga (Instagram, Facebook, TikTok)

Poznavanje družbenih omrežij je danes ključnega pomena. V spletnem tečaju social marketinga boste podrobno spoznali družbena omrežja in marketinška orodja. Naučili se boste izdelati kvalitetne oglase na družbenih omrežjih in oceniti, koliko denarja je vredno vložiti v oglas, da je le-ta najbolj učinkovit. Spoznali se boste z nastavitvami vaše strani na družbenih omrežjih in se naučili optimalne postavitve vseh elementov. Spletni tečaj stane od 20 do 130 €/h, odvisno od izvedbe, števila ur in različnih ponudnikov.

Kontaktirajte ponudnike za spletni tečaj SOCIAL MARKETINGA (ponudbe / cene)

POSEL (finance, računovodstvo, produktivnost v pisarni, …) 

Spletni tečaj računovodstva online (računovodski tečaj na daljavo)

Online tečaj računovodstva vam poveča zaposlitvene možnosti in vas seznani s celovitim računovodskim znanjem. Dobili boste dragocene praktične in teoretične izkušnje za pripravo bilanc, obračunov, finančnega poročanja in vodenje poslovnih knjig. Cena spletnega tečaja je od 130 do 900 €.

Kontaktirajte ponudnike za spletni tečaj RAČUNOVODSTVA (ponudbe / cene)
Spletno učenje Excela

Znanje Excela je danes skorajda nujno. Če ga še ne obvladate, pa nič hudega. Zato je na voljo ogromno spletnih tečajev, ki vas bodo naučili vse, kar morate vedeti o uporabi Excela. Shranjevanje z utreznimi formati, priprava tabel, kopiranje in oblikovanje celic, grafikoni … Vse to se lahko naučite že od 20 do 40 €/h.

Spletni tečaj računalništva

Dela z računalnikom se najlažje naučite v praksi. Spletni tečaj računalništva je torej kot nalašč za to. Spoznali boste veliko koristnih načinov, kako uporabljati računalnik in se seznanili z osnovami računalništva. Dosegli boste točko, ko ne boste več odvisni od pomoči drugih, ampak boste za računalnikom samozavestni. Cena spletnega tečaja znaša od 100 do 400 €.

Kontaktirajte ponudnike za spletni tečaj RAČUNALNIŠTVA (ponudbe / cene)

OSEBNI RAZVOJ (life coaching, hitro branje, meditacija, NLP, …) 

E-učenje hitrega branja (hitro branje tečaj)

Osvojili boste tehnike hitrega branja; navpično, vodoravno, diagonalno branje, preletavanje, skeniranje … Skozi praktične vaje boste nadgradili kreativno razmišljanje in okrepili motivacijo pri branju in učenju. E-učenje hitrega branja stane od 9 do 100 €.

Kontaktirajte ponudnike za spletni tečaj HITREGA BRANJA (ponudbe / cene)
Spletni tečaj retorike

Naučili se boste pravilnega javnega nastopanja in prepričljive komunikacije. Gradili boste na svoji samozavesti, odpravljali tremo in izboljševali svoje retorične sposobnosti. Cena spletnega tečaja je od 200 do 600 €.

Kontaktirajte ponudnike za spletni tečaj RETORIKE (ponudbe / cene)
Life coaching na daljavo

Life coaching oziroma prishološko svetovanje ali terapijo lahko enostavno in kvalitetno doživite tudi preko telefona ali spleta. Postopoma boste odkrivali svoje življenje, reševali sprotne težave, se lažje spopadali z življenjskimi izzivi. Krepili boste svojo samopodobo in spremenili stvari, ki jih v življenju že dlje časa želite spremeniti. Cena life coachinga na daljavo je odvisna od različnih ponudnikov in trajanja. V grobem pa se giblje med 20 in 50 €/h.

Kontaktirajte ponudnike za spletni LIFE COACHING (ponudbe / cene)

woman in gray scoop-neck top talking on smartphone

Life coaching lahko kvalitetno izvedete tudi preko telefona ali spleta.

Osnove NLP tehnik preko spleta

NLP ali nevrolingvistično programiranje je proces osebnostne rasti, pri čemer se boste naučili upravljati s svojimi mislimi, čustvi in občutki. Ko NLP tehnike enkrat obvladate, ima to vpliv na vsa področja vašega življenja. Dosegali boste zadovoljive rezultate in izpolnjevali cilje, ki set si jih zadali. Spletni tečaj NLP tehnik v slovenščini vas bo stal od 50 do 120 €.

TRENERSTVO (osebno trenerstvo, nutricistika, joga, …) 

Spletno osebno trenerstvo (spletni osebni trener in treningi online)

Prednost spletnega osebnega trenerstva je zagotovo v ugodnejši ceni in temu, da si lahko čas za treninge vzamete kadarkoli v dnevu. Osebni trener vam bo kljub temu nudil začetne meritve in spremljanje napredka. Na voljo vam bo za vsa vprašanja in vam dajal napotke, kako naprej. Poskrbel bo tudi za zdrav jedilnik in recepte, s katerimi boste skrbeli za svoje telo in zdravje. Cena takšnega spletnega treninga se giblje od 80 do 150 €/mesec.

Preberite tudi: OSEBNI TRENER: CENA ZA HUJŠANJE / PRIDOBIVANJE MIŠIČNE MASE IN PREVERJENI FITNES TRENERJI

Spletni tečaj joge (joga tečaj online)

Marsikdo ugotovi, da se lahko popolnoma sprosti in umiri samo v zavetju svojega doma. Izvajanje joge pa je zagotovo dejavnost, kjer morate biti sproščeni. Poleti si privoščite jogo na domači zelenici, pozimi pa v najljubšem kotičku vašega doma. Spletni tečaj joge vas bo napolnil s pozitivno energijo in umiril vaše misli. Če želite poskrbeti za svoje fizično in psihično dobro počutje, se odločite za e-tečaj, ki vas bo stal od 20 do 140 €. Odvisno od tega, ali želite vadbe v živo ali zgolj posnetke, po katerih se lahko vzgledujete, in trajanja samega tečaja.

Kontaktirajte ponudnike za spletno OSEBNO TRENERSTVO (ponudbe / cene)

woman doing yoga

Spletni tečaj joge vas bo sprostil, napolnil z energijo in umiril vaše misli.

Online tečaj zdrave prehrane (nutricistika)

Znanje o zdravi prehrani je zelo koristno in uporabno v vsakdanjem življenju. Naučite se vse o zdravem načinu prehranjevanja, delovanju prebavnega sistema, načrtovanju jedilnika, boleznih, alternativni prehrani, prehranski anamnezi … S spletnim tečajem nutricistike boste spoznali, kako teoretično znanje premakniti v prakso. Stal vas bo od 300 do 900 €.

ŽIVLJENJSKI STIL (masaže, vzgoja otrok, ličenje, kuhanje, vrtnarjenje, sam svoj mojster, DIY, …) 

Online tečaj za nohte

Bi radi utrdili svoje znanje ali pa z manikuro še nimate izkušenj, pa bi se je radi priučili? Samo pomislite, koliko denarja zapravite, če vsak mesec redno hodite na urejanje nohtov v salon. Če se veščine naučite sami, je vaš strošek samo še material. Lahko pa se začnete s tem tudi bolj resno ukvarjati in vam manikura predstavlja dodaten vir zaslužka. V spletnem tečaju se naučite vse o pravilnem oblikovanju nohta, urejanju obnohtja, podaljševanju nohtov in utrjevanju naravnega nohta. Osvojili boste francosko manikuro in lakiranje nohtov, odločite pa se lahko tudi za e-učenje gel ali gelish manikure. Spletni tečaj stane od 40 do 120 €.

Kontaktirajte ponudnike za spletni tečaj ZA NOHTE (ponudbe / cene)
Spletni tečaj ličenja

V ličenju lahko postanete tako samozavestni, da si boste od sedaj naprej profesionalni make-up delali sami. Naučili se boste o primernem ličenju glede na obliko vašega obraza, kako z ličili poudariti svoje prednosti in prikriti nepravilnosti. Ko tečaj zaključite, bodo najbrž vse vaše prijateljice želele, da jih od sedaj naprej ličite vi. Cena spletnega tečaja je od 10 do 40 €.

Kontaktirajte ponudnike za spletni tečaj LIČENJA (ponudbe / cene)
Spletni tečaj masaže

Pri tečajih masaže ponavadi del tečaja lahko poteka preko spleta, del pa se mora izvesti v živo. Kljub temu pa obstajajo online tečaji masaže za domačo uporabo. Ponavadi je to učenje masaže za pare, s katerim lahko razvajata drug drugega in ohranjata zdravo razmerje. Verjetno ni treba omenjati, da je to tudi več kot popolno darilo, ki je uporabno vse življenje. Naučili se boste, kako masirati posamezne dele telesa, kakšne so osnovne tehnike klasične masaže, na katerih delih telesa morate biti previdnejši. Izvedeli boste tudi, kako optimalno pripraviti prostor in telo na masažo, kakšna olja lahko uporabljate in v katerih primerih se masaža odsvetuje. Cena spletnega tečaja je od 40 do 100 €.

Kontaktirajte ponudnike za spletni tečaj MASAE (ponudbe / cene)
Spletni tečaj pletenja, šivanja in kvačkanja (tudi za otroke)

Če nimate časa za tečaje v živo, se lahko udeležite tudi spletnih tečajev pletenja, šivanja in kvačkanja. Osupnilo vas bo, koliko uporabnih trikov se lahko naučite in izboljšate izgled vaših oblačil – ali celo izdelate svoja lastna. Spletni tečaji ponavadi temeljijo na videoposnetkih, v katerih je opisan kroj in celoten postopek. Šivate, pletete in kvačkate lahko sedaj iz udobja domačega lastnega doma. Cene tečaja oziroma videoposnetkov se začnejo že pri 3 € za učenje najenostavnejših veščin, pa vse do 30 € za nekoliko zahtevnejše veščine.

Kontaktirajte ponudnike za spletni tečaj ŠIVANJA / PLETENJA (ponudbe / cene)
Spletni kuharski tečaj (online tečaj kuhanja)

Marsikdo bi rekel, da je kuharski tečaj ena najboljših naložb v življenju. Kuhanje pride v poštev vsak dan. Če imate do tega veselje in obvladate cel kup omamnih receptov, pa še toliko bolje, tako boste lahko vsak dan razvajali svoje brbončice. Prvi in najbolj znan slovenski online kuharski tečaj z več kot 150 recepti je tečaj z Binetom Volčičem. S pomočjo njegovih videoposnetkov, v katerih so jasno razloženi postopki, lahko v domači kuhinji eksperimentirate kadarkoli. Recepti so seveda prilagojeni različnim stopnjam predznanja. Že od 10 do 50 € lahko tudi vi postanete del interaktivne kuharske skupnosti pod vodstvom izkušenega Bineta Volčiča.

Kontaktirajte ponudnike za spletni KUHARSKI TEČAJ (ponudbe / cene)

person slicing green vegetable in front of round ceramic plates with assorted sliced vegetables during daytime

Kuharski spletni tečaj je ena najboljših naložb v življenju.

 Spletni tečaj mizarstva, kovaštva, keramike, slikopleskarstva (DIY mojstrski spletni tečaji)

Kaj ko bi enkrat namesto mojstra nekaj izdelali kar sami? Ali pa uredili svoj dom na lastno pest? Največje zadovoljstvo je takrat, ko vam uspe izdelati nekaj unikatnega in posebnega, kar krasi vaš dom. Ne samo, da je veliko ceneje, s tem boste razveselili svojo družino in poskrbeli za pozitivno vzdušje. DIY mojstrski spletni tečaji stanejo od 10 do 60 €, odvisno, kaj si želite (tečaj mizarstva, kovaštva, slikopleskarstva, keramike …).

Preberite tudi: ČISTILNI SERVIS ZA ČIŠČENJE PISARN / POSLOVNIH PROSTOROV: CENIK PONUDNIKOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, …)

Online tečaj meditacije

Preko spleta lahko izboljšate splošno počutje in vzpostavite notranji mir. Meditacija je odlična metoda za lažje soočanje s stresom, premagovanje ovir v življenju in mirno reševanje težkih situacij. Naučili se boste obvladovati svoja čustva in telo, izboljšali svojo samozavest, koncentracijo in motivacijo. Posledica meditacije je tudi večja produktivnost, izboljšanje imunskega sistema in odpravljanje težav s spanjem. Tako rekoč meditacija je rešitev za vse vaše težave. Online tečaj meditacije zajema avdio ali video posnetke, ki jih lahko koristite kadarkoli, inidividualna in skupinska svetovanja ter vodene meditacije v živo. Za takšen tečaj boste odšteli od 30 do 100 €, odvisno od vrste tečaja in števila ur. € dalje

Kontaktirajte ponudnike za spletni tečaj MEDITACIJE (ponudbe / cene)

PASJA ŠOLA (agility, vzgoja, učenje in dresiranje psov in mačk, …) 

Spletni tečaj pasje šole je primer tečaja, ki se je v večini slovenskih pasjih šol začel izvajati šele marca in aprila. Pasje šole so bile namreč zaprte, pasji mladički iz spomladanskih legel pa so začeli prihajati v nove domove in so seveda potrebovali pravilen pristop k vzgoji. Takšen tečaj je še posebej priporočljiv za nove lastnike, ki z dresiranjem in vzgojo psov še nimajo veliko izkušenj. Ponavadi vključuje video vsebine, različne priročnike in vodiče o vzgoji psov, skupinska ali individualna svetovanja preko videoklica in sodelovanje v klepetalnici, kjer si lahko lastniki štirinožcev izmenjujejo mnenja ter izkušnje.

Kontaktirajte ponudnike za online PASJO ŠOLO (ponudbe / cene)

Vendar bodite pozorni na to, da boste tekom tečaja dosledni in boste s kužkom pridno trenirali po navodilih. Redna vaja je še posebej na začetku vzgoje izjemnega pomena. Prav zato je v nekaterih online pasjih tečajih navada, da lastniki mentorju pošiljajo videoposnetke svojih psov in na tak način merijo napredek. Prednost spletne pasje šole je zagotovo v ugodnejši ceni v primerjavi s tečajem v živo. Za spletni tečaj boste odšteli od 70 do 150 €, vredno je poudariti, da spletni tečaj ponavadi traja veliko dlje kot tečaj v živo.

Tip storitve Cena
Spletni tečaj programiranja na daljavo 20-30 €/h
WordPress tečaj online 77-200 €
E-učenje angleščine 100-2000 €
Spletni tečaj nemščine 100-2000 €
Spletni tečaj italijanščine 100-2000 €
Spletni tečaj francoščine 200-2000 €
Online tečaj ruščine 80-1000 €
Spletno učenje španščine 100-2000 €
Online inštrukcije matematike 10-20 €/h
Online inštrukcije fizike 10-15 €/h
Online inštrukcije angleščine / nemščine 15-30 €/h
Pomoč pri učenju in šolanju otrok preko spleta 10-18 €/h
Spletno učenje kitare 10-25 €/h
Spletno učenje harmonike 10-25 €/h
E-učenje klavirja 10-25 €/h
Spletni tečaj petja 15-25 €/h
Spletni tečaj grafičnega oblikovanja 270-500 €
Online slikarski tečaj 250-400 €
Spletni tečaj fotografije 10-15 €/h
Online tečaj video montaže 30-150 €
Online tečaj Facebook in Google oglaševanja 15-25 €/h
Spletni marketing tečaj 30-150 €/h
Spletni tečaj marketinškega pisanja 350-600 €
Online SEO tečaj 20-120 €/h
Spletni tečaj social marketinga 20-130 €/h
Spletni tečaj računovodstva 130-900 €
Spletno učenje Excela 20-40 €/h
Spletni tečaj računalništva 100-400 €
E-učenje hitrega branja 9-100 €
Spletni tečaj retorike 200-600 €
Life coaching na daljavo 20-50 €/h
Osnove NLP tehnik preko spleta 50-120 €
Spletno osebno trenerstvo 80-150 €/mesec
Spletni tečaj joge 20-140 €
Online tečaj zdrave prehrane 300-900 €
Online tečaj za nohte 40-120 €
Spletni tečaj ličenja 10-40 €
Spletni tečaj masaže 40-100 €
Spletni tečaj pletenja, šivanja in kvačkanja 3-30 €
Spletni kuharski tečaj 10-50 €
DIY mojstrski spletni tečaji 10-60 €
Online tečaj meditacije 30-100 €
Pasja šola 70-150 €

Trendi v e-izobraževanju v času novega koronavirusa (COVID-19)

Mikro učenje

Trend, ki postaja pri e-učenju vse bolj popularen. Kaj pa sploh je mikro učenje? Gre za e-učenje, ki poteka v zelo kratkih sklopih, ki trajajo maksimalno le pet minut. Ta metoda naj bi bila izjemno učinkovita, obenem pa prihrani tudi ogromno časa in olajša organizacijo. Če ste bili do sedaj prepričani, da imate premalo časa za spletne tečaje, preizkusite mikro učenje.

mikro-e-učenje

Mikro učenje se je izkazalo za zelo učinkovit način spletnega izobraževanja.

Mobilna verzija e-učenja

Danes ima že skoraj vsaj svoj mobilni telefon neprestano na dosegu roke. Zakaj ga torej ne bi izkoristili za nekaj uporabnega, kot je e-učenje? Tako lahko utrjevanje veščin, ki ste jih osvojili na tečaju, postane vsakdanjik. Ni vam treba segati po računalniku, ampak lahko vaje utrjujete kar na telefonu. Nekatere oblike samostojnih spletnih tečajev omogočajo celo celotno izobraževanje na pametnem telefonu.

e-učenje-mobilno

Nekatere oblike spletnih tečajev omogočajo celo celotno izobraževanje na pametnem telefonu.

Igrifikacija

Igrifikacija je uporaba elementov igre, ki se prenese v druga, neigralna okolja. V e-učenju se lahko na tak način uporabijo virtualne nagrade, različni prikazi napredkov, izzivi, točkovanje … Na tak način postane e-učenje bolj zanimivo, razgibano in dinamično, obenem pa vam daje močno motivacijo ter izboljša vaše veščine.

igrifikacija-e-učenje

S pomočjo igrifikacije postane učenje bolj razgibano in zabavno, vi pa bolj motivirani.

E-učenje v podjetjih

Tako je, e-učenja se vse pogosteje poslužujejo tudi v raznih podjetjih, saj je učinkovito, dostopno in zanimivo za zaposlene. Pomaga pri boljši organizaciji časa in produktivnosti, naenkrat vam ni več treba hoditi na izobraževanja v živo, ampak lahko različne tečaje opravite kar preko spleta. Vse več podjetij ugotavlja, da gre za zelo učinkovit način izobraževanja.

person sitting on chair holding iPad

E-učenje postaja vse bolj priljubljena oblika izobraževanja v podjetjih.

Pogosta vprašanja in odgovori glede e-izobraževanja in spletnih tečajev na daljavo

Kaj je to spletni tečaj oz. e-učenje na daljavo?

Spletni tečaj je oblika učenja na daljavo, kar pomeni, da na tečaju ni treba biti prisoten fizično, ampak se ga lahko udeležite kar od doma. Gre za pri nas relativno nov, zanimiv in učinkovit način učenja, ki je dostopen vsem. Potrebujete le računalnik (ali tablico, v nekaterih primerih zadostuje tudi telefon) in dostop do interneta. Potem se lahko lotite izobraževanja iz udobja lastnega doma. Čas lahko naenkrat razporejate bolj organizirano in produktivno.

Kakšne vrste online spletnih tečajev obstajajo v Sloveniji?

V Sloveniji obstaja ogromno vrst spletnih tečajev, saj je večina ponudnikov spomladi zaradi izrednih razmer s koronavirusom presedlalo na e-učenje na daljavo, četudi se tega prej niso posluževali. Zelo popularna oblika spletnih tečajev so jezikovni tečaji, prijavite pa se lahko tudi na glasbene spletne tečaje petja in igranja inštrumentov, plesa, joge, fitnes treninga, programiranja, fotografije, dizajna, marketinga, računovodstva, ličenja, kuhanja … Če potrebujete inštrukcije za katerikoli predmet v osnovni ali srednji šoli, je na voljo ogromno inštruktorjev, ki vam nudijo izobraževanje na daljavo. Za praktično katerikoli tečaj si zaželite skoraj zagotovo obstaja tudi spletna različica. Več informacij najdete tudi na forumu.

Katere so prednosti e-izobraževanja?

Glavna prednost e-učenja na daljavo je predvsem to, da se lahko tečaja udeležite praktično kjerkoli se nahajate. Drugače povedano, izobražujete se neposredno iz udobja lastnega doma. Namesto, da hitite v predavalnico/telovadnico/šolo, se preprosto usedete pred računalnik in pričnete z izobraževanjem. Tudi v trenirki. Tako prihranite veliko časa in energije, ki ju sicer vložite v pripravljanje in pot. Morda za običajne tečaje v živo sicer ne bi imeli dovolj časa, sedaj pa lahko najdete tisto uro v dnevu, ki si jo lahko privoščite za nadgradnjo vašega znanja. E-učenje je ponavadi tudi cenejše kot udeležba na tečajih, ki potekajo v živo. Nekateri spletni tečaji so celo brezplačni.

Katere so slabosti e-učenja?

Glavna težava e-učenja na daljavo se je pri nekaterih ponudnikih včasih pokazala pomanjkanju interakcije v živo, zaradi česar ni moglo nadomestiti navadnega tečaja, ki poteka v živo. Prav zato je dobra organizacija spletnih tečajev izjemnega pomena, veliko pa je tudi odvisno od vas. Pri spletnem tečaju morate biti dovolj discplinirani, da morebitne vaje in snov, ki ste jo predelali, utrjujete sami. Če imate voljo, ponudnik pa poskrbi za kvalitetno izvedbo spletnega tečaja, načeloma ne rabite imeti skrbi, da bi vaš čas in denar šla v nič.

Kateri so spletni tečaji za otroke?

Se sprašujete, kako na zabaven in hkrati poučen način zaposliti svojega otroka? Obstaja ogromno spletnih tečajev, namenjenih otrokom. Zelo uporabni so razni jezikovni tečaji, saj je obvladanje tujih jezikov danes skorajda nuja. Angleščina, nemščina, španščina, grščina, ruščina in še mnogi drugi zanimivi jeziki so na voljo v obliki spletnih tečajev za otroke. Če vašega otroka zanima glasba, se lahko udeleži e-učenja igranja raznih inštrumentov ali pa petja. Ker je gibanje ključnega pomena za zdrav razvoj otroka, ga lahko vpišete tudi v kakšen spletni tečaj bolj športne narave, kot je ples, joga, razne vadbe … Nekateri ponujajo celo tečaj meditacije za otroke. Vse je odvisno, kakšni so interesi vašega otroka. Preko spleta se lahko navsezadnje uči tudi kuhanja, umetnosti in programiranja.

Koliko stane spletni tečaj v Slovenščini (e-učenje / e-izobraževanje na daljavo)?

Ob brskanju na spletu boste naleteli na ogromno brezplačnih tečajev za različna področja, ponavadi v angleškem jeziku, ki obljubljajo brezhibne rezultate. Zagotovo so nekateri izmed njih uporabni, vendar morate vedeti, da so plačljivi spletni tečaji plačljivi z razlogom. Ponavadi so takšni tečaji organizirani in prilagojeni glede na vaše predznanje, želje in cilje. Prav tako imate na voljo strokovno mnenje in napotke mentorja, odločite se lahko tudi za individualni spletni tečaj. Tudi v slovenščini obstajajo spletni tečaji samostojnega učenja, ki so ponavadi cenejši. Prav zaradi tako zelo različnih izvedb tečajev je razpon cen zelo velik. Ponavadi se cena obračuna na tečaj, v nekaterih primerih (ko gre za krajše tečaje) pa je izražena tudi v urah. Za e-učenje na daljavo lahko torej odštejete vse od 10 pa do 2000 €.

Kateremu ponudniku online spletnega tečaja na daljavo zaupati e-učenje oz. e-izobraževanje?

Nekateri ponudniki, ki nudijo spletne tečaje na daljavo, so Lingula, Alfakan, Micro Team, Pitagora, Jezikovna akademija, Verba, Izza, MojMaestro, Berlitz, Glasbena šola na daljavo, Glasbena šola B.A.S.E., GO inštrukcije – GO TEL, Glasbena šola Kantilena, AFP Europe, Matjaž Erjavec, OK Fit Center, Mojca Svetina, Plesni studio Impulz, Ajurjoga, Hiša jezikov, Inštrukcije Online, Andrej Podpečan, Simon Eržen, Fiume…


PONUDNIKI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


… Campster, Mokini Yoga, Svetloba, GO Tečaji, Gia Copywriting, Agniyoga, Nina Hribar, Gayatri, Digital School, Japanese Courses, Agencija Lars, Saša Einsiedler, Zavod Šolt, Online tečaji, Akademija Oxford, Promovita, Bodifit, Smart Ninja, Doba, Language Sitter, Nate’s, Matija Zajšek, Bine Volčič, Panteon, GenJoga, Euro Lingua, Sadhana, Po tujem potujem, Joga Vita.

Da se izognete nepotrebnim razočaranjem in prihranite čas ter denar, pa vam priporočamo, da se obrnete na Omisli.si. Tukaj so zbrani vsi preverjeni in ocenjeni ponudniki, med katerimi boste zagotovo našli točno tisto, kar iščete.

Kdaj so ponudniki e-učenja na daljavo najbolj iskani v Sloveniji?

Glede na Googlove podatke in podatke Omisli.si je zanimanje za e-učenje najnižje v poletnih mesecih. To je verjetno posledica dopustov in šolskih počitnic – redkim je v toplih poletnih dneh prioriteta izobraževanje. Visoko povpraševanje po spletnih tečajih se prične jeseni z oktobrom in se razmeroma enakomerno nadaljuje skozi vse leto. Nekoliko upade decembra in februarja, kar bi ponovno lahko pripisali šolskim počitnicam, praznikom in dopustom.

Kontaktirajte preverjene ponudnike spletnih tečajev / izobraževanj / inštrukcij (ponudbe / cene)

ocena bralcev
5 od 4