Osebni trener: Cena za hujšanje / pridobivanje mišične mase in preverjeni fitnes trenerji

ocena bralcev
5 od 6

Koliko stane osebno trenerstvo? Je strošek, ki ga povzroči osebni trener cena, ki jo je vredno plačati? Kako hitro in učinkovito shujšati? Kako hitro pridobiti mišično maso? Ali obstaja osebni trener na domu? Koliko stane osebni trener v Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju, Velenju, Kopru in drugod po Sloveniji? Če se pravkar ukvarjate s temi vprašanji, potem boste tukaj dobili prave informacije…

Če pa aktivno iščete preverjenega fitnes osebnega trenerja, kliknite semkaj.

Kazalo >

OSEBNI TRENER – CENE
povprečne cene za osebno trenerstvo cenik / cene

≈ 25-40 EUR/h

Kontaktirajte preverjene osebne trenerje (ponudbe / cene)

 

Osebni trener - cenik / Cena osebnega trenerstva

Nizka cena za osebno trenerstvoSrednja cena za osebno trenerstvoVisoka cena za osebno trenerstvo
25 EUR / uro30 EUR / uro40 EUR / uro
160 EUR / mesec
(≈ 8 treningov)
300 EUR / mesec
(≈ 8 treningov + nekaj dodatnih storitev)
500 EUR / mesec
(≈ 8 treningov + veliko dodatnih storitev)

Osebno trenerstvo cenik / cene veljajo za: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji. Končna cena, ki jo postavi osebni trener je odvisna izkušenosti osebnega trenerja in dolgoročnosti sodelovanja. Za točno ceno pošljite povpraševanje preverjenim osebnim trenerjem – zeleni gumb. Povprečne cene za osebno trenerstvo smo empirično izračunali na podlagi preko cen 1.650 ponudb strankam s strani preverjenih osebnih trenerjev na Omisli.si/trenerja.

osebni trener cena
Vedite, da je strošek, ki ga računa osebni trener cena, ki jo je vredno plačati.

Kdo so najboljši osebni trenerji?

Najboljši osebni trener je nehvaležna oznaka. Ne le za trenerje, za karkoli, pravzaprav. Kateri je najboljši avto? Odvisno za kaj, ne?

Podobno je z osebnimi trenerji. Vsak je v nečem res dober. Nekatere trenerke se specializirajo za treniranje žensk, nosečnic, starejših dam, itd. Nekateri trenerji delajo zgolj z bodybuilderji, drugi so dobri za (varno) pridobivanje kondicije. Eni delajo na HIIT metodah, drugi zagovarjajo prehranska dopolnila, itd…

Stvar, na katero bodite pozorni so ocene preteklih strank, oddaljenost osebnega trenerstva (ali kako lagodno bo redno trenirati), ali morate plačati še ceno fitnes karte, boste trenirali sami ali v skupini, reference, diplome, certifikati, itd… In da, seveda tudi ceno oz. cenik trenerja.

Kontaktirajte preverjene osebne trenerje (ponudbe / cene)

Najboljši osebni trener Ljubljana
(osebno trenerstvo Ljubljana)

TOP 10 najbolj iskanih osebnih trenerjev Ljubljana

Pošljite povpraševanje vsem osebnim trenerjem v Ljubljani

Najboljši osebni trener Maribor
(osebno trenerstvo Maribor)

TOP 10 najbolj iskanih osebnih trenerjev Maribor

Pošljite povpraševanje vsem osebnim trenerjem v Mariboru

Če menite, da vam ljubi osebni trener v Ljubljani ali Mariboru manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Vas zanimajo še seznami za osebni trener Kranj, osebno trenerstvo Kranj?  Se išče osebni trener Koper, Celje ali osebni trener Novo mesto? Pošljite povpraševanje in povezali vas bomo s preverjenimi osebnimi fitness trenerji!

Kateri je najboljši fitnes?

Najboljši fitnes je tisti, ki vam je najbližje in je dovolj cenovno dostopen, da bi ga dejansko obiskovali. Seveda so nekateri bolje opremljeni, imajo več ponudbe, itd… A načeloma je s fitnesi kot s frizerji – izbereš si nekoga blizu in z njim vztrajaš.

Najboljši fitnes torej ni nekaj, kar bi lahko realno opredelili. Je pa dobro, da ste pozorni na to, če vaš fitnes vključuje tudi osebno trenerstvo oz. če je kakšna ura osebnega trenerja že všteta v ceno…

Fitnes Ljubljana

Seznam za fitnes Ljubljana: SUPERFIT KLUB™ Ljubljana, Fitnes FIT CITY Ljubljana, Fitline studio Ljubljana, FIT13 fitness center Ljubljana, Sunny Studio Ljubljana, Center Osebni pristop Ljubljana, Osebni Fitnes Studio Barbara Vegelj Ljubljana, Središče Vitalis Ljubljana, MaxxFITNES Ljubljana, 4P fitness club Ljubljana, Športni center Millenium Ljubljana, Fitnes FITINN Ljubljana, BTC Ljubljana, Alfa GYM fitness studio Ljubljana, Fitnes SOKOL Ljubljana

Fitnes Maribor

Seznam za fitnes Maribor: Športni center RED POWER Maribor, Top Power Studio Maribor, Unifit Pristan Maribor, FITNES CENTER BODI AKTIV Pesnica pri Mariboru, Unifit Betnava Maribor, Športni center Draš Maribor, Fitnes TŠC Tezno Maribor, Center Habakuk Maribor, Fitnes Slavija Maribor, Bodifit Studenci Maribor, Fitnes Studio Forma Maribor, Fitnes center Sokol Maribor, Fitness center hotel Arena Maribor.

Fitnes Celje

Fitnes Celje seznam vključuje: FITNESS STUDIO Celje, Fit Beat Gym Celje, R&B GYM Fitness Celje, PRO FITNES Celje, R&B Gym Celje, Fitnes center Revolution Celje, Bodifit Celje,  Top-Fit Celje.

Fitnes Koper

Za fitnes Koper smo na spletu našli: Fitnes studio Žusterna Koper, California Gym Koper – Capodistria, Fitnes Manija Koper, Bodysense fitness & wellness club Koper.

Fitnes Novo mesto

Fitnes Novo mesto seznam vključuje: Športni center FIT & FUN Novo mesto, Cajner GYM Novo mesto, Panter gym Novo mesto.

Fitnes Lesce

Za fitnes Lesce smo našli: Fitnes center Top Lesce.

Fitnes Velenje

Fitnes Velenje seznam: Fitnes Bela dvorana Velenje, GALACTICA Športni in Wellness center Velenje, Fitnes AHTIK Velenje, Fitness Šaht Velenje, Fitnes klub Skala Velenje.

preverite tudi: Psihoterapija: Cene in preverjeni psihoterapevti / psihiatri / psihoonkologi

Kaj dela osebni trener in kaj je osebno trenerstvo?

Osebno trenerstvo oz. individualna vadba pomeni izvajanje vadbe na domu, v fitnes centru ali v naravi, pod vodstvom in nadzoru strokovno usposobljenega osebnega trenerja.

Če googlate osebno trenerstvo cenik / cena, morate upoštevati veliko dejavnikov. Prvi so seveda izkušnje, izobraževanja in certifikati osebnega trenerja. Potem je tukaj dolgoročnost sodelovanja. In verjetno najpomembneje, kaj stranka dobi za takšno ceno od osebnega trenerja? So vključeni treningi, jedilnik, meritve napredka, svetovanje, …? Najenostavneje lahko cene primerjamo, če pogledamo cene osebnih trenerjev kot cenik / uro ali povprečna cena / mesec.


PRIPRAVLJENI NAJETI OSEBNEGA TRENERJA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH OSEBNIH TRENERJEV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih osebnih trenerjev
osebni trener - cena osebnega trenerstva
Večina moških si za cilj postavi oblikovanje telesa ali pridobitev mišične mase.

Osebni trener je torej strokovno usposobljena in licencirana oseba za pripravo in oblikovanje telesa posameznika oz. za vaš osebni trening. Izbrani trener vas po uvodnem srečanju najprej analizira (merjenje, tehtanje, testiranje kondicije), nato pripravi individualni program treninga (trening, jedilnik, koliko in kako pogosto trenirati, …), zatem pa vas motivira, svetuje ter vodi vse dokler ne dosežete zastavljenega cilja oz. želenega rezultata (npr. pridobivanje mišične mase, oblikovanje telesa, hujšanje, agilnost, okrevanje po poškodbi, …).

Slednji del je zelo pomemben, saj je naloga osebnega trenerja, da vas motivira in vodi tako, da ne boste preutrujeni, oziroma boste v osebnih treningih celo uživali.

> Preberite tudi: Osebni (fitnes) trener: Kako izbrati dobrega?

Zakaj osebni trening oz. zakaj najeti osebnega trenerja?

Vedno več mišic & vitke postave željnih se namesto klasičnega obiska fitnes centra odloči za osebno trenerstvo. Razlog je preprost, saj vam osebni trening zagotovi:
1) prilagojen program, samo za vas
2) hitrejše in boljše rezultate (hitro hujšanje / pridobivanje mišične mase)
3) večjo motivacijo za dosego ciljev (npr. oblikovanje telesa, povečanje mišične mase, hujšanje).

Razlogov, zakaj izbrati osebno trenerstvo je še mnogo (npr. skrb za varnost in preprečevanje poškodb, raztezne vaje, itd.), a so ti glavni trije.

Kaj dela osebni trener?

1) Osebni trener najprej analiza trenutno stanje in pomaga določiti realne cilje

Osebni trener skupaj z vami najprej določi vaše cilje in trenutno stanje. Zakaj skupaj? Cilji bodo tako varni in predvsem realni. Na uvodnem sestanku navadno analizira vaše podatke, kot so teža, višina, delež (%) telesnih maščob in krvni tlak ter se z vami posvetuje okoli morebitnih zdravstvenih ali drugih izzivov.

Zakaj merjenje in analiza? Po nekaj tednih takšna analiza omogoča natančno spremljanje vašega napredka (izguba teže / izguba kilogramov, oblikovanje telesa, pridobivanje mišične mase, manj telesnih maščob, …), sicer pa tudi zaradi izdelave primernega osebnega treninga, prikrojenega vašim zmožnostim in želenim rezultatom.

2) Osebni trener pripravi vaš individualni program treninga (vrste vaj / lokacije treningov)

Osebno trenerstvo se lahko izvaja na domu, v fitnes centru ali v naravi. Izbor vaj oziroma vadbe pa je zelo širok, npr: trener za tek, kondicijski trening, vaje za hrbtenico, fitnes vadba celotnega telesa, osebni trener za povečanje mišične mase, za hujšanje in izgubo teže, trening za povečanje gibljivosti, osebno trenerstvo za okrevanje po poškodbi, antistreni trening, pilates, joga in še in še… V splošnem rečemo, da nam izbrani trener pripravi program treningov, ki lahko vključujejo elemente vseh zgoraj naštetih vaj.

3) Osebni trener pripravi jedilnik (osebni nutricionist / nutricist)

Izbrani trener vam bo pripravil prilagojen jedilnik, torej boste poleg osebnega trenerstva dobili še osebnega nutricionista (nutricista), ki bo poskrbel za prehransko svetovanje. In to je zelo pomembno, saj je kar 80% uspeha pogojenega s pravilno in uravnoteženo prehrano. Jedilnik bo seveda drugačen če želite shujšati oz. pridobiti mišično maso. Idealno bi moral jedilnik tudi upoštevati vašo krvno skupino in druge telesne specifike.

4) Osebni trener trenira z vami (motivacija, svetovanje, vodenje)

Na koncu je najpomembnejša naloga osebnega trenerja trening sam. Odločite se lahko za 100% prisotnost osebnega trenerja, lahko pa osebne treninge kombinirate samostojnimi treningi, kot vam jih predpiše trener.

Cilj osebnega treninga z osebnim trenerjem je poleg dosega rezultatov tudi preprečevanje poškodb ter da vam treningi ne postanejo mukotrpni. Celo, da boste v treningih uživali!

5) Osebni trener z vami doseže željeni cilj!

Vaš trener bo vsak teden poskrbel za merjenje napredka treningov (% mišične mase, % telesne maščobe, izguba teže / kilogramov). Tako lahko sproti prilagaja taktiko osebnega trenerstva ter skrbi, da ste dovolj motivirani za nadaljevanje na poti do doseženega cilja (npr. hujšanje, oblikovanje telesa ali pridobivanje mišične mase).

Preverite tudi: ZDRAVA PREHRANA ZA HUJŠANJE IN DALJŠE ŽIVLJENJE: MIT ALI RESNIČNOST?

Osebni trener – cena?

Strošek osebnega trenerja je cena, ki jo je vredno plačati. Vaše telo vam bo hvaležno. Na Omisli.si/trenerja oddajte povpraševanje prikrojeno vašim zahtevam, zmožnostim ter lokaciji. Pričakujte cene med 25-40 €/h.

Osebni trener na domu?

Tudi vadba na domu je možna in je lahko prav tako učinkovita. Osebni trener na domu poskrbi za to, da bodo vaje prijetne in prav tako učinkovite, kot če bi jih izvajali v vadbenem oz. fitnes centru.

osebni trener na domu : v naravi
Osebni trener na domu in v naravi lahko za vas doseže prav toliko kot tisti v fitnes centru.

Osebni trener za hujšanje

Večina žensk najame osebnega trenerja z jasnim ciljem: hujšanje. »Želim izgubiti odvečne kilograme, želim vitko postavo, manjšo rit, izguba teže, manj celulita in podobno.«. Seveda je vse to veliko bolj dosegljivo ob pomoči osebnega trenerja za hujšanje. V tem primeru iščite osebnega trenerja, ki je poleg tega tudi kvalificiran nutricionist / nutricist in je mojster za prehransko svetovanje (pravilo 80% / 20% = hrana / trening).

Osebni trener za (hitro) pridobivanje mišične mase & oblikovanje telesa

Večina moških najame osebnega trenerja za povečanje mišične mase. »Želim sixpack trebušne mišice, močna prsa / prsne mišice, močne roke, mišičast hrbet, znebiti se želim trebuha in podobno«. Če iščete osebno trenerstvo za povečanje mišične mase, bodite pozorni tudi na to, kako vaš trener izgleda. Če je njemu uspelo, ni vrag, da ne bo tudi vam. Imejte pa v mislih, da smo ljudje različni in da je veliko odvisno tudi od našega DNA zapisa. A brez skrbi, prav vsak lahko doseže zavidljivo moč in zavidljive poglede na plaži.


STE OSEBNI TRENER?

Brezplačno se pridružite tukaj in pridobivajte nove stranke vsak dan


Pogosta vprašanja za osebni trening in odgovori, ki jih dajo osebni trenerji

Kaj je to osebni trening oz. osebno trenerstvo?

Osebni trening je trening z osebnim trenerjem, ki zajema prilagojen vadbeni program glede na vaše želje, cilje in fizično zmogljivost. Osebni trener najprej oceni trenutno stanje in vašo telesno pripravljenost ter vam pomaga zastaviti realne cilje. Nato pripravi poseben program, ki je prilagojen glede na zastavljene cilje. Skozi vadbo vam nudi individualno svetovanje, vas spodbuja, vodi, nadzoruje in spremlja vaš napredek. Ko opazi napredek, vam pripravi naslednjo težavnostno stopnjo, najbolj primerno za vas. Na tak način na svojem telesu izboljšate funkcionalne in estetske lastnosti ter opazite napredek v samozavesti in splošnem zadovoljstvu v vašem življenju.

Osebni trener je pravzaprav vse tisto, kar potrebujete za optimalen trening. Marsikdo se treningov namreč  z dobrim namenom loti na povsem napačen način, kar pa lahko povzroči številne nevšečnosti. Od tega, da ne dosegate želenih rezultatov, do poškodb in bolečin v najslabšem primeru. Ko se zgodi kaj takega, pa vas mine do tega, da bi sploh še nadaljevali. Vendar morate imeti v mislih, da napredek ni viden kar čez noč. Če imate voljo za treninge, vendar ne veste, kje in kako začeti, je lahko osebni trening prva in prava odskočna deska za vas. Osebni trening se ponavadi izvaja v fitnesu ali vadbeni dvorani, veliko pa je odvisno tudi od trenerja, ki ga izberete. Nekateri nudijo osebni trening tudi na domu, v pisarni ali celo v naravi – kakor vam je ljubše.

Osebni trening ne pusti posledic le v obliki optimalne telesne pripravljenosti in estetskih sprememb na telesu, temveč naredi konkreten premik tudi v vaši glavi – v načinu razmišljanja, pozitivnih mislih in samozavesti. Če prej niste bili zadovoljni s svojo postavo in načinom življenja, je to najbrž vplivalo na kakovost vašega življenja, če priznate ali ne. Osebni trening pa lahko popolnoma spremeni način, kako živite in kako gledate na stvari okoli sebe. Šele takrat, ko ste popolnoma zadovoljni sami s seboj, opazite, da to močno vpliva na veliko področij v vašem življenju, predvsem pa na vašo motivacijo in dobro voljo.

Kdo je osebni trener in kako mi lahko fitness trener/ka (bolje) pomaga pri oblikovanju telesa?

Osebni trener je licencirana in usposobljena oseba, ki vas vodi skozi vadbeni program, ki je pripravljen in prilagojen samo vam. Trener bo pri zasnovi vadbenega programa upošteval in sledil vašim ciljem, željam, predvsem pa fizični zmogljivosti. To je strokovnjak, ki zna dobro oceniti in načrtovati, koliko in kakšne vrste napora so priporočljive za vaše telo, prav tako vam zna predlagati ustrezne prehranjevalne navade, ki so priporočljive v času vadbe. Želite pošteno shujšati ali zgolj nekoliko preoblikovati vaše telo? Fitnes trener vam bo znal najbolje svetovati, kako na zdrav način doseči točno to, kar želite.

Nekaj, kar morate upoštevati, je to, da sta osebnemu trenerju vaš uspeh in napredek enako pomembna kot vam. Če se vam torej zdi, da sami nimate dovolj volje in motivacije, da bi se lotili treningov, vam je lahko trener v veliko pomoč. Zmeraj bo namreč bdel nad vami in vašim napredkom, vas spodbujal takrat, ko boste že skoraj obupali in vam dajal uporabne nasvete, kako še dodatno izboljšati treninge. To je tista oseba, ki vam bo prisluhnila in vas dodatno motivirala, da boste zagotovo dosegli zastavljene cilje. Vsi vemo, da se je k telovadbi in napornim treningom včasih težko spraviti kar sam od sebe. Velikokrat si rečemo: »jutri pa zares začnem«, potem pa ponovno pride nekaj vmes in obveznosti spet preložimo na »jutri«. Osebni trener vam tega preprosto ne bo dovolil in za to mu boste kasneje še kako hvaležni.

Če se treningov lotevate prvič v življenju, je osebni trening s trenerjem še toliko bolj priporočljiv, lahko bi rekli skorajda nujen. Začetni nadzor nad pravilnim izvajanjem vadbe in nasveti strokovnjaka so na začetku namreč izjemnega pomena, sploh za nadaljnji napredek in učinkovitost treningov. Lahko se v dobri veri lotevate vadb na lastno pest, pa morda ne bo tako učinkovito, ker zelo verjetno niste izbrali optimalnih vaj za doseganje vaših ciljev. Osebni trener pa bo skrbno izbral širok spekter vrst in tehnik najrazličnejših vadbl za vašo optimalno telesno pripravljenost. Ne samo to, tekom vadbe se boste seznanili tudi s številnimi uporabnimi napotki, kako premagovati še tiste najtežje ovire, ki vam prečkajo pot v življenju. Redni treningi namreč ne izboljšujejo le vaše fizične zmogljivosti in estetskih lastnosti vašega telesa, ampak spodbujajo tudi produktivnost in pozitivno naravnanost v življenju.

Katere so najboljše vaje za hujšanje? (vadba oz telovadba za hujšanje)

Če želite shujšati, je najprej treba poudariti, da izvajanje vaj za hujšanje ni vse, kar lahko naredite za vaše telo. Prvi korak, ki ga morate narediti, je, da v svoj jedilnik vključite zdravo in predvsem uravnoteženo prehrano. Pomembno je tudi, da ne zanemarjate spanca in se v čim večji merij izogibate stresnim situacijam. Seveda pa imajo velik vpliv na izgubo odvečnih kilogramov tudi vaje za hujšanje. Katere so tiste najboljše, ki vam omogočijo pokuriti največ kalorij v najkrajšem možnem času?

Intervalni trening

Ste že slišali za intervalni trening? To je kombinacija aerobne in anaerobne vadbe, kjer se srčni utrip večkrat poveča in nato vrne v normalno stanje. S tem se pospeši vaš metabolizem, kar vodi v hitro izgubljanje maščobe in nabiranje kondicije. Z intervalno vadbo boste pokurili veliko več kalorij kot z navadno kardio vadbo. Izvajate ga lahko z različnimi aktivnostmi, kot je tek, kolesarjenje, veslanje, pomembno je le, da poskrbite za menjavanje intenzivnosti vadbe. Pred začetkom se dobro ogrejte, nato pa začnite s 30 sekundno zelo intenzivno vadbo. Naslednje tri minute nadaljujte z bolj umirjeno vadbo. Vse to ponavljajte v intervalih.

Dvigovanje uteži

Zelo učinkovita vadba za hujšanje je tudi dvigovanje uteži, pri čemer se metabolizem pospeši v mirovanju, zato se kalorije kurijo tudi kasneje, ko z vadbo že končate. 2-3 krat tedenski trening z utežmi bi moral v nekaj tednih narediti razliko v vaših kilogramih.

Tek, plavanje

Ne smemo pozabiti niti na tek, na katerega že leta prisegajo strokovnjaki. S tekom v klanec boste pokurili še več kalorij kot z navadnim tekom. Seveda pa lahko s tekom preizkusite tudi intervalni trening. Če ne veste, kako bi kalorije kurili poleti, ko se marsikomu v vročini sploh ne ljubi premikati, je plavanje več kot odlična vadba za to. Ne samo, da se boste prijetno ohladili, zaposlili boste tudi vse mišice v vašem telesu in si tako olajšali trnovo pot do uspešnega hujšanja.

Kako pravilno poskrbeti za pridobivanje mišične mase?

Če želite na zdrav in pravilen način pridobivati mišično maso, je pomembno, da sestavite temu primeren jedilnik in izberete ustrezno vadbo. Osnova za pridobivanje mišične mase so beljakovine – brez njih preprosto ne gre. Zato je pomembno, da pri vsakem obroku zaužijete kvalitetna živila, ki so bogat vir beljakovin – to so ribe, jajca, meso, mlečni izdelki … Če si ne znate sestaviti jedilnika z dovolj beljakovinami, so na voljo tudi beljakovinski napitki za pridobivanje mišične mase. Beljakovine so torej ključen del vaše prehrane, če želite delati na mišični masi, niso pa spet vse.

Ustrezna prehrana

Pomembno je, da si sestavite uravnotežen in zdrav jedilnik, na katerem ne smejo manjkati niti maščobe. Seveda s tem ne ciljamo na katerekoli maščobe, ampak na zdrave in kvalitetne maščobe, ki jih najdemo na primer v oreščkih, avokadu ali olivnem olju. Takšne maščobe so ključnega pomena za nemoteno delovanje telesa, hkrati pa bogat vir kalorij, ki jih potrebujete za pridobivanje mišične mase. Ob napornih treningih ne smete izključiti niti ogljikovih hidratov, vendar je bolje, če namesto klasičnih testenin in krompirja izbirate polnozrnate testenine in riž, ovsene kosmiče, sladki krompir …

Prilagojena vadba

Ko poskrbite za ustrezen jedilnik, pa morate prilagoditi tudi trening. V tem primeru je najbolje, da se obrnete na strokovnjaka, ki vam bo znal najbolje svetovati glede na vaše cilje in zahteve. Vseeno pa obstaja nekaj univerzalnih pravil, ki jih morate upoštevati pri vadbi, če želite poskrbeti za pridobivanje mišične mase. Povečajte intenzivnost vadbe, vse obremenitve dvigujte eksplozivno, poudarek dajajte na spust bremena (negativne ponovitve), za nekaj časa dajte aerobno vadbo na stran, predvsem pa si privoščite tudi kvaliteten počitek in pazite, da ne pregorite. Saj veste, nobeno pretiravanje ni zdravo.

Kateri fitnes program za oblikovanje telesa, pridobivanje mišične mase in izgubo maščobe in hujšanje je najboljši?

Oblikovanje telesa, pridobivanje mišične mase, izguba maščobe in hujšanje so lahko izjemno zahtevni in dolgotrajni postopki, za katere je potrebno veliko truda in vztrajnosti. Obstajajo številni fitnes programi za preoblikovanje telesa, veliko jih najdete kar na spletu. Nekateri so bolj zanesljivi, drugi manj. Če imate s fitnes treningi in vadbami že veliko izkušenj, potem najbrž znate sami presoditi, kaj potrebujete za uresničitev svojih ciljev. Včasih pa se ljudje prenaglimo in nam je kasneje žal. Zato je izbiro pravilnega fitnes programa glede na vaše želje včasih dobro prepustiti strokovnjaku, ki vam bo svetoval točno to, kar potrebujete. Dober fitnes program za oblikovanje telesa ne zajema le skrbno izbranih vaj in treningov, temveč tudi optimalen jedilnik in način življenja. Uspodobljen osebni trener bo znal vse to združiti v enem samem programu.

Kje lahko dobim fitness jedilnik za pridobivanje mišične mase in za izgubo maščobe?

Fitnes jedilniki za pridobivanje mišične mase in za izgubo maščobe so danes relativno lahko dostopni, na veliko izmed njih lahko naletite kar med brskanjem po spletu. Vendar bodite previdni in pozorni, saj ni nujno, da so vsi jedilniki popolnoma pravilni in zanesljivi. Za začetek morate vedeti, da so za zdravo in enakomerno pridobivanje mišične mase pomembne tri stvari: kvalitetna živila, dozirana v pravilnem razmerju, ustrezen trening in dovolj počitka. Kot že zgoraj omenjeno, morate za pridobivanje mišične mase zaužiti veliko kvalitetnih beljakovin, ki pa se včasih nadomeščajo z beljakovinskimi napitki. Preden jih izbirate in preizkušate na lastno pest, se raje posvetujte s strokovnjakom.

Četudi je vaš cilj znebiti se odvečnih maščob, to ne pomeni, da ne smete zaužiti nobenih maščob. Ravno nasprotno, kvalitetne maščobe so v pravilnih odmerkih nujne za pravilno pridobivanje mišične mase. Če s programom za pridobivanje mišične mase in izgubo maščobe še nimate izkušenj, vam toplo priporočamo, da izberete osebnega trenerja, ki vas bo znal varno in učinkovito pripeljati do želenih rezultatov. Pri njem boste dobili tudi fitnes jedilnik za pridobivanje mišične mase, ki bo prilagojen glede na vaš trening in cilje, ki ste si jih zastavili. Če nimate izkušenj in se ravnate zgolj po svojem občutku, lahko namreč hitro pride do napake in s tem kasnejšega razočaranja, ko ni vidnih želenih rezultatov.

Kaj je to fitnes trening?

Fitnes trening je oblika vadbe v fitnesu, ki ponavadi traja 60 minut. Gre za izvajanje različnih vaj, ponavadi po navodilih fitnes trenerja. Uporabljajo se skoraj vse naprave v fitnesu, vsak posameznik pa stopnjo intenzivnosti prilagaja glede na svojo fizično zmogljivost. Trening se začne z ogrevanjem na napravah za kardio vadbo, to so ponavadi razne tekaške steze in sobna kolesa. Nato se lotite razgibavanja glavnih mišic, ki jih nameravate kasneje bolj obremeniti. Sledi izvajanje serij različnih vaj za posamezne mišice, ki se prekinejo s krajšimi intervali kardio vadbe.

Pomembno je, da vse vaje izvajate izključno na podlagi svoje zmogljivosti in kondicije – nikdar ne pretiravajte, če se ne počutite sposobni. Če je potrebno, si privoščite tudi krajši počitek. Fitnes trening je tako primeren za vsakega posameznika ne glede na to, v kakšni kondiciji je, saj je zahtevnost treninga lahko prilagojena. Postopno se intenzivnost vadbe stopnjuje, nagibate se k večjim obremenitvam z manjšimi ponovitvami. Na tak način počasi stremite k temu, da pokurite nezaželene maščobe in pridobivate na mišični masi. Fitnes trening izboljšuje tako kondicijo kot tudi moč in se vam pomaga približati vaši sanjski postavi. Takšna vadba ni koristna samo za telo in vašo fizično pripravljenost, ampak tudi pozitivno miselnost ter povečanje samozavesti.

Kaj je to fitnes jedilnik in kje ga lahko dobim?

Fitnes jedilnik je skrbno izbran in načrtovan jedilnik, ki vam bo poleg izvajanja ustrezne vadbe pomagal uresničiti vaše cilje glede preoblikovanja telesa. Obstaja več vrst fitnes jedilnika, ki je odvisen predvsem od tega, kakšne so vaše želje in kaj želite doseči. Veliko se seveda da doseči s pravilno izbrano fitnes vadbo, vendar nič kaj ne pomaga, če v telo istočasno vnašate neustrezno hrano. Če ste si cilj preoblikovati svojo postavo zastavili resno, morate torej upoštevati tudi način prehranjevanja.

Večina fitnes jedilnikov temelji na tem, da je ob vadbi treba zaužiti čim več beljakovin, ki so osnovni gradniki za mišično maso. To drži, vendar morate paziti, da zaužijete kvalitetne vire beljakovin. Enako velja tudi za ogljikove hidrate in maščobe. Koliko česa zaužiti, da boste uspešno preoblikovali svoje telo in mu obenem nudili dovolj energije, pa je težko določiti kar na pamet. Čeprav na spletu obstaja ogromno fitnes jedilnikov, ki vam do grama natančno narekujejo, koliko katerega živila je treba zaužiti na točno določen dan v tednu, ni nujno, da bo prav ta fitnes jedilnik popolnoma ustrezen tudi za vas. Na tak način lahko hitro pride do tega, da določenega živila pojeste preveč, drugega pa spet premalo.

Kaj torej storiti? Kje dobiti fitnes jedilnik, ki pa bo zagotovo primeren za vas? Najenostavnejši odgovor je pri vašem fitnes trenerju. Osebni trenerji vam lahko sestavijo skrbno izbran fitnes jedilnik, ki je pripravljen posebej za vas glede na vaš način življenja in intenzivnost vadbe, ki jo izvajate. Zagotovo je to najbolj točen in optimalen jedilnik, ki si ga lahko zamislite. Vaš program preoblikovanja telesa tako poteka pod budnim očesom pravega strokovnjaka, zato se vam ni treba bati, da bi karkoli lahko šlo narobe.

Kakšen je najboljši program fitnes treninga?

Obstaja ogromno dobrih programov fitnes treninga, zato je zelo težko reči, kateri je najboljši. Zakaj? Vsak program ustreza nekomu drugemu. Veliko programov je ustvarjenih za točno določen profil ljudi, ki pa ni nujno primeren tudi za vas. Nekomu lahko določen program resnično ustreza, vam pač ne bo. Veliko je namreč odvisno od vašega predznanja, fizične zmogljivosti, počutja, sposobnosti in ciljev, ki ste si jih zastavili pred vadbo. Najboljši program fitnes treninga je torej tisti, ki je prilagojen posebej za vas. Če ga znate pripraviti sami, super, ste na dobri poti do cilja. Če ne, pa bo to za vas z veseljem storil licenciran fitnes trener, ki bo imel v mislih vse vaše želje in dosedanjo telesno pripravljenost. Da se izognete morebitnim poškodbam ali kasnejšemu razočaranju, ker ni želenih rezultatov, je najbolje, da se obrnete kar na osebnega trenerja.

Individualni trening ali skupinske vadbe? Kaj je bolje?

Zagotovo se sprašujete, kaj izbrati: individualni trening ali skupinske vadbe? Dejstvo je, da ima vsaka oblika vadbe svoje prednosti. Kaj vam najbolj odgovarja, pa je v večini odvisno tudi od vas. Vsakemu posamezniku namreč ustreza nekaj drugega; nekateri bolje funkcionirajo v družbi, drugi individualno.

Prednosti individualnega treninga

Prednost individualnega treninga z osebnim trenerjem se zagotovo skriva v tem, da je večja pozornost na vas. Če boste najeli osebnega trenerja, se bo ta posvetil izključno vam. Pripravil bo prilagojen vadbeni program glede na vaše želje in fizično zmogljivost, vam dajal uporabne nasvete, vas spodbujal in spremljal vaš napredek. Če se vam zdi, da brez budnega očesa nekoga, ki vas nadzoruje, niste sposobni toliko samodiscipline, da bi se držali določenega vadbenega programa, je morda osebni trener za vas boljša možnost.

Znal vas bo namreč pravilno usmerjati in vas motivirati tudi takrat, ko boste povsem na tleh. Enako velja v primeru, da ste si zastavili določen cilj glede svoje fizične zmogljivosti in podobe telesa, pa niste povsem prepričani, kako ga izpolniti. Osebni trener vam bo omogočil zdrav in ustrezen trening, s katerim boste dosegli optimalno raven telesne pripravljenosti. Posebej priporočljivo je najeti osebnega trenerja za tiste, ki s fitnes treningi nimajo veliko izkušenj, saj obstaja ogromno zmot in mitov o fitnesu, ki lahko vaše stanje samo še poslabšajo. Zakaj se torej ne bi prepustili nasvetom in smernicam pravega strokovnjaka, ki vas bo po najkrajši in najbolj učinkoviti poti pripeljal do sanjske postave?

Prednosti skupinske vadbe

Na drugi strani pa imajo seveda tudi skupinske vadbe svoj čar. Prvič, ponavadi so konkretno cenejše od osebnih treningov z osebnim trenerjem. Dejstvo je, da je vadba pod nadzorom osebnega trenerja zelo učinkovita, ni pa nujno, da ne morejo biti enako učinkovite tudi skupinske vadbe. Tukaj je veliko odvisno od vas, koliko se boste sami angažirali. Boste redno obiskovali skupinske vadbe in izvedli vaje tako, kot je treba? Znate izbrati program, ki vam bo najbolj ustrezal glede na vaše cilje? Boste samoiniciativno poskrbeli tudi za zdrav in uravnotežen jedilnik? Ali to sploh znate? Vam ni nerodno sproti zastaviti vprašanj trenerju, ki vodi skupinske vadbe, in razjasniti morebitne nejasnosti?

Tudi oseba, ki vodi skupinske vadbe, vam bo najbrž z veseljem pomagala in vam svetovala, če boste imeli kakšna vprašanja. Vseeno pa to ni enako kot osebni trener. Razlika je seveda tudi v tem, da niste edini v skupini, ki vas bo kaj zanimalo. Po drugi strani pa mnogo ljudi trdi, da jim je treninge lažje izvajati v skupinah. Po eni strani si vsi prisotni drug drugemu dajejo motivacijo in energijo, po drugi strani pa nočete prav vi izpasti tisti, ki »ne zmorete več«. Skupina tako drži pokonci svoje člane in produktivnost je včasih veliko večja kot v primeru, da bi trening izvajali individualno.

Ali obstajajo vaje za hitro hujšanje?

Seveda, vaje za hitro hujšanje obstajajo. Nekatere izmed njih obljubljajo brezhibne rezultate celo v nekaj dneh ali tednih, vendar je hitro hujšanje odvisno še od drugih dejavnikov, pa tudi posameznika, ki se je hujšanja lotil. Najprej je treba izpostaviti, da je poleg vaj za hitro hujšanje nujno poskrbeti tudi za zdrav in uravnotežen jedilnik. Privoščite si počitek in kvaliteten spanec. Tako bo učinek hitrega hujšanja zagotovo večji. Sedaj pa k vajam za hitro hujšanje.

Intervalni trening, kombinacija aerobne in anaerobne vadbe, je dokazano metoda, s katero je mogoče shujšati veliko prej kot z navadnimi kardio vadbami. Izvajanje intervalnega treninga je torej v primeru, da želite shujšati čim hitreje, zelo priporočljivo. Poleg tega pa obstajajo še mnogi sorodni načini, kako hitro shujšati. Ponavadi gre za skupek skrbno izbranih različnih vaj, ki se izvajajo le nekaj minut, potem pa se serije teh vaj ponavljajo večkrat skozi ves dan – praktično kadarkoli imate čaas. Večkrat kot jih boste ponovili, hitreje boste kurili kalorije in posledično shujšali. Sliši se sanjsko, v 5-10 minutah lahko za več kilogramov shujšate tudi v enem tednu. Vendar morate biti dosledni.

Eden izmed sklopov vaj za hitro hujšanje, ki traja le nekaj minut, je kombinacija jumping jacks (poskoki iz razkoračenega položaja v sonožnega in spet nazaj), globokih počepov, sklec in izpadnega koraka. Za prve tri vaje zadostuje 10 ponovitev, pri izpadnem koraku pa naredite 10 ponovitev na vsako nogo. Vajo ponovite večkrat na dan, lahko tudi zaporedoma, med posameznimi serijami si vzamite vsaj minuto pavze. To je eden od primerov sklopov vaj za hitro hujšanje, ki so jih premišljeno izbrali fitnes trenerji, obstaja pa seveda več različnih kombinacij, ki prav tako zagotavljajo hitre rezultate hujšanja.

Strokovna pomoč pri hujšanju – na koga se lahko obrnem?

Strokovnjaki večkrat poudarjajo, da se ljudje s prekomerno telesno težo premalo pogosto obračajo na strokovno pomoč. K povišanju telesne teže namreč velikokrat pripomorejo težave psihičnega izvora, kot so stres, depresija, razne travme. Nekateri prenajedanje doživljajo kot uteho in ščit pred okolico, zato se odvečnih kilogramov na lastno pest enostavno ne morejo znebiti. Ali pa se jih znebijo in težo v relativno kratkem obdobju nehote pridobijo nazaj. In tako se vrtijo v začaranem krogu, ki mu ni videti konca.

Takšnih primerom se še posebej priporoča strokovna pomoč pri hujšanju, kjer sodeluje več strokovnjakov naenkrat; od zdravnikov, psihologov, športnih pedagogov do raznih terapevtov in medicinskih sester. Ponavadi so to strokovnjaki, ki imajo resnično veliko izkušenj in vas znajo uspešno voditi skozi celoten proces – vas podpirajo, spodbujajo in vam svetovajo tudi v tistih najtežjih trenutkih, ko vas prime, da bi vrgli puško v koruzo.Kje pa torej poiskati strokovno pomoč pri hujšanju?

Danes obstaja ogromno različnih centrov, delavnic in skupinskih terapij, ki se ukvarjajo izključno s ponudbo strokovne pomoči pri hujšanju. Ponavadi je lažje sodelovati tudi v skupini, kjer pri terapiji sodeluje več ljudi z istim problemom. Tako se lahko z drugimi poistovetite, uvidite, da niste edini s tem problemom in ugotovite, da situacija ni nerešljiva. Predlagamo vam, da se pozanimate, kdo v vaši okolici nudi strokovno pomoč pri hujšanju, se s ponudniki temeljito pogovorite, jasno izrazite, kakšne so vaše želje in pričakovanja. Izberite tistega, za katerega čutite, da bo sodelovanje najlažje in najbolj učinkovito. Včasih so to centri za strokovno pomoč pri hujšanju, včasih skupinske terapije potekajo tudi v okviru zdravstvenega doma v določenem kraju.

Kakšna je cena osebnega trenerja (cena individualnega treninga)?

Cena osebnega trenerja se giblje od 25 do 40 €/h. Veliko je odvisno od tega, kakšne izkušnje, certifikate in izobrazbo ima osebni trener, ki ga najamete. Ponavadi dolgoročno sodelovanje pomeni nekoliko bolj ugodno ceno, ni pa spet nujno. Ponavadi se cena osebnega trenerja izraža v urah ali mesecih, saj je na tak način cene najlažje primerjati. Mesečne cene pogosto zajemajo določeno število treningov, svetovanj, meritve napredka, jedilnik in podobne storitve.

Zagotovo se sprašujete tudi, ali je bolje najeti cenejšega ali dražjega trenerja – boste v primeru, da plačate več, deležni boljših rezultatov? Na to vprašanje je zelo težko odgovoriti, saj najcenejše ni nujno najslabše, kljub temu pa vsi nekako mislimo, da bomo za višjo ceno prejeli boljšo in bolj kvalitetno storitev. Zato je pomembno, da se o osebnem trenerju najprej pozanimate, se z njim tudi v živo seznanite in mu zastavite vsa vprašanja, ki vas pestijo. Zaupanje in sproščenost sta namreč ključnega pomena za učinkovito sodelovanje z osebnim trenerjem.

Kako učinkovito shujšati?

Dandanes obstaja malo morje nasvetov, kako najbolj učinkovito shujšati in preoblikovati telo do te mere, da boste s svojo podobo zadovoljni na vsakem koraku. Na voljo so številne diete, ki so med seboj zelo podobne, a hkrati tudi izjemno različne, vi pa ste izgubljeni, kaj vse je še vredno preizkusiti. Velikokrat se razočarano vdamo v usodo, ker se določena metoda ne izkaže za uspešno. Vendar morate vedeti, da se sprememba v vašem telesu ne zgodi kar čez noč. Diete, ki obljubljajo pravljične rezultate v zgolj nekaj dneh, ponavadi ne učinkujejo točno tako, kot ste slišali.

Počitek in kvaliteten spanec

Pomembni sta predvsem vztrajnost in potrpežljivost. Če niste shujšali do tega poletja, ne rabite obupati in se vreči nazaj v star, nezdrav način življenja. Vztrajajte in nadaljujte, boste pa namesto do poletja shujšali do zime in potem ohranili vitko postavo do naslednjega poletja. Kako torej učinkovito shujšati? Vztrajajte in ne stradajte. Četudi boste s stradanjem hitro izgubili nekaj odvečnih kilogramov, jih boste toliko hitreje pridobili nazaj. Učinkovito hujšanje se začne s spremembo celotnega življenjskega stila. Poskusite živeti umirjeno, izogibajte se nepotrebnih stresnim situacijam. Privoščite si miren in kvaliteten spanec, izkoristite čas zase.

Zdrava prehrana in gibanje

Spremenite nezdrave prehranjevalne navade, izogibajte se predelanim vnaprej pripravljenim živilom z dodanim sladkorjem, aditivi in umetnimi sestavinami. Če le gre, se prehranjujte s sezonsko, svežo prehrano. Nikakor se ne izogibajte maščobam; namesto nezdravih maščob uživajte zdrave kvalitetne maščobe. Naj bo vaš jedilnik pester in uravnotežen. Še bolj pa je za učinkovito hujšanje pomembno gibanje. Poskrbite za dnevno dozo gibanja, pa naj bo ta v obliki vodenih vadb, fitnes treningov, aktivnosti na prostem ali zgolj vsakodnevnih sprehodov. Odpovejte se nezdravim navadam in jih nadomestite z drugimi, zdravimi navadami. Šele, ko boste spremenili življenjski tempo, se bo to začenjalo poznati na vaših kilogramih. Pa ne samo tam – tudi v vaši motivaciji, energiji in volji do življenja.

Najcenejši ali najboljši osebni trener?

Večno vprašanje je ali boste izbrali najcenejšega ali najboljšega osebnega trenerja? Seveda je to vaša odločitev, a kot to velja pri vseh storitvah, najcenejši osebni trener navadno ni najcenejše osebno trenerstvo na dolgi rok. Nevarnost poškodb in slabše doseganje ciljev je večje, če bo vaša izbira najcenejši. Tudi na forumih se glede tega nekako strinjajo.

Po drugi strani pa najboljši osebni trener ni nujno najdražji. Bodite pozorni na mnenja preteklih strank, reference in predvsem licence.

hujšanje / oblikovanje telesa
Trener najde odgovor za rešitev najpogostejših izzivov: Hujšanje, oblikovanje telesa in pridobivanje mišične mase.

Koliko stane osebni trener – Osebno trenerstvo cena?

fitnes trener cena

≈ 25-40 EUR/h

(Ljubljana, Kranj, Maribor, Celje, Velenje, Koper in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih osebnih trenerjev

ocena bralcev
5 od 6