Revija Nasvet strokovnjaka

Coaching: Cene za pomoč in svetovanje, pogosta vprašanja in odgovori ter preverjeni coachi

poslovni coaching

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Ste nezadovoljni s svojim življenjem? Ste se znašli v dnevni rutini, ki vam ne prinaša nobenega zadovoljstva več? Vas nič več ne veseli in ne uživate v ničemer več? Se vam zdi vaša služba dolgočasna in ne vidite nobene možnosti za izboljšanje in napredek? Bi potrebovali coaching?

Če ste odgovorili pritrdilno na vsaj eno vprašanje, je lahko coaching prava rešitev za vaše težave. Coaching ali življenjski trening vam lahko koristi pri skoraj vseh vidikih življenja ne glede na to ali gre za vaše osebno ali poklicno življenje. Namenjen je temu, da vam pomaga prepoznati ovire, ki se vam vedno postavljajo na pot in vas motivira za dosego vaših ciljev.

Ponudnikov, ki izvajajo coaching, je na spletu res veliko. Hitro se lahko znajdete pred dilemo, kateremu zaupati. Dobri so lahko precej zasedeni in boste morali na njihovo storitev čakati dlje časa. Vrsta ponudbe in cene njihovih storitev so zelo različne. Zato je pomembno, da izberete premišljeno. Primernega ponudnika boste našli

Da bi prihranili vaš čas in denar smo za vas na omisli.si na enem mestu pripravili seznam preverjenih ponudnikov coachinga. V spodnjem prispevku pa boste našli odgovore na mnoga vprašanja na to temo.

COACHING: CENE

povprečne cene za coaching ter ceniki

25-250 €/h

Kontaktirajte preverjene coache (ponudbe / cene)

Zakonski coaching (relationship coach)70-100 €/h
Skupinski coaching (skupinski coach)25-190 €/h
Prodajni coaching (sales coach)100-250 €/h
Poslovni coaching (business coach)60-150 €/h
Osebni coaching (life coach)45-190 €/h
Karierni coaching (karierni coach)50-250 €/h
Energetski coaching (energetski coach)150-200 €/h
Nevro-lingvističnega programiranja (NLP coaching)40-200 €/h

Brezplačno do ponudb za coaching

Coaching: Cena za pomoč in svetovanje ter ceniki coachev

Coaching ni novodobno svetovanje ali terapija, kot je pogosta napačna predstava tega poklica, ampak učenje. V procesu učenja se boste naučili določiti cilje, prepoznati ovire, izbrati način ukrepanja za dosego ciljev in sprejeti odločitve, ki ustvarjajo učinkovito, uravnoteženo in izpolnjeno življenje na vseh področjih vašega življenja.

Cena za pomoč in svetovanje ter ceniki coachev se precej razlikujejo od ponudnika do ponudnika. Ceniki so odvisni tudi od področja coachinga in od tega ali gre za skupinski ali individialni coachng. Do storitev skupinskega coachinga lahko pridete relativno poceni. Zanj boste odšteli že od 25 evrov/uro dalje. Cenai individualni coachinga pa je od 45 evrov/uro dalje.


Najboljši coachi v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih coachov

Če menite, da vam ljubi coach manjka na seznamu, mu/jim posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Osebni življenjski trening (life coach)

Vsak dan se odločimo ali bomo nekaj naredili ali ne. Izbira zadeva pomembne odločitve in tudi takšne, ki so na prvi vtis popolnoma nepomembne. Vsaka izbira pa ima učinek, zaradi katerega je vaše življenje bolj izpolnjeno ali manj izpolnjeno, bolj uravnoteženo ali manj uravnoteženo, bolj učinkovito ali manj učinkovito. Zgodi se, da včasih pri tem naletite na ovire, s katerimi se ne znate ali ne zmorete spopasti sami. Če se ne počutite notranje izpolnjeni, lahko postanete vedno bolj zagrenjeni, zdolgočaseni, melanholični in nesrečni.

Svetujemo vam,, da si v tem primeru poiščete pomoč life coacha. Osebni coaching je še posebej priporočljiv, če imate nizko samopodobo in ste izgubili vso motivacijo za delo, zabavo, užitek in ustvarjanje. V pomoč vam bo, če vas mučijo občutki svoje lastne manjvrednosti in vam Izzivi, s katerimi se soočate, postanejo neobvladljivi.

Naloga osebnega coachinga je, da vam pomaga povrniti omajano samozavest in motivacijo za življenje in dosego zadanih ciljev. Nudi vam podporo, da lahko širite svoja obzorja, odprete svoj um in osmislite svoje življenje. Life coach vam pomaga uresničiti vašo lastno vednost, dvigniti vašo samozavest in vam s tem omogočiti, da dosežete svoj cllj.

Life coach ne more delati čudežev brez vašega aktivnega sodelovanja. Njegov uspeh je odvisen predvsem od vas samih in vaše želje po spremembi. Imeti morate zagon in osredotočenost, da želite spremeniti sebe in svoje življenje. Life coach vam pri tem lahko zelo pomaga. Osredotočil se bo na vašo prihodnost in spodbudil vaš osebni razvoj v pravo smer.

pomoč in svetovanje kot osebni coaching
Osebni coaching vam priporočamo, če se počutite izgubljene v življenju, imate slabo samopodobo in si želite napotkov pri svojem življenju.
Kako se izvaja osebni coaching?

Osebni coaching se najpogosteje izvaja iz oči v oči, lahko pa poteka po telefonu ali celo prek storitev video klepeta, kot je na primer Skype, Messenger, WhatsApp, Zoom in podobno. Life coach bo med sejami poskušal spremeniti vaš pogled na sebe in na ves preostali svet z namenoma, da sčasoma razvijete bolj pozitiven miselni proces.

Vi sami ste edina oseba v svojem življenju, ki resnično ve, kdo ste in kaj resnično potrebujete. Ste edina oseba, ki lahko prepozna tisto, kar je za vas najboljše. Life coach vam lahko pomaga odkriti, kaj bi lahko bilo za vas osebno najboljše, torej odkriti potencial, ki ga nosite v sebi.

Lažje boste razjasnili svoje cilje in prepoznati ovire, ki vas zadržujejo, nato pa pripravili strategije za premagovanje vsake ovire posebej. Pri ustvarjanju teh strategij life coach cilja na vaše edinstvene veščine in danosti. Pomaga vam, da kar najbolje izkoristite svoje prednosti in nudi podporo, ki jo potrebujete za dolgotrajne spremembe.

Za razliko od terapevta life coach ne bo brskal po vaši preteklosti in reševal vaših travm in motenj. Terapevt se osredotoča na vašo preteklost, da vam pomaga upravljati vašo sedanjost. Life coach pa gleda na vašo sedanjost in vam pomaga ustvariti prihodnost, ki si jo želite.

Preverite tudi: Koliko stane grafični oblikovalec?

Poslovni coaching (business coach)

Vodenje lastnega podjetja je lahko zelo zahtevno in stresno. Prednosti, ki jih poslovni coaching prinese vašemu podjetju ni mogoče preceniti. Dobili boste podporo na vseh področjih dela, ne glede na to, ali vodite majhno lokalno podjetje ali pa želite zgraditi veliko poslovno družbo, ki se bo širila preko meja po vsem svetu.

Uvedba poslovnega coachinga je ena najučinkovitejših možnosti, ki jih imate na voljo, da vaše podjetje dvignete na višjo raven, sploh če vaše podjetje stagnira in ga želite oživiti. Poslovni coaching pomaga pri motiviranju delovne sile in marsikomu pomaga vzpostaviti ravnovesje med delom in življenjem, ki se je iz takšnih ali drugačnih razlogov porušilo.

Na spletu je na voljo veliko informacij in nasvetov o tem, kako ustanoviti in razvijati podjetje. Vendar so informacije splošne narave in niso specifične za vaše podjetje. Business coachi enako kot vsi drugi trenerji zboljšujejo vaše talente, izpopolnjujejo vaše cilje, usmerjajo vaše odločitve in naredijo vse, kar lahko storijo za uspeh vas in vašega podjetja.

Poslovni coaching vam nudi podporo na vseh področjih dela. Izkazal se je za zelo uspešnega pri izpolnjevanju posameznih ciljev pri inštruiranju zagonskih podjetij za podjetnike, pri inštruiranju vodstvenih kadrov za višje menedžerje, pri inštruiranju razgovorov za iskalce zaposlitve in podobno.

Business coachi začnejo z učenjem vsega o vašem podjetju, o vašem načinu poslovanja, o vaši ponudbi, o vaši blagovni znamki, njeni vrednosti do ciljnih skupin kupcev in izzivov, s katerimi se spopadate. Želel bo izvedeti več o viziji vašega podjetja in ciljih, ki jih imate za svoje podjetje.

In ko enkrat cilje določimo?

Ko so cilji določeni in strategija podjetja jasna, vam bo business coach pomagal pri naboru strategij in akcijskih načrtov, ki bodo vaše podjetje popeljali z mesta, kjer je sedaj, tja, kjer ga vidite v prihodnosti. S svojim business coachom boste odkrili in prebili vse omejitve, ki zadržujejo vas in vaše podjetje.

Vendar business coach ni svetovalec in v vašem poslu ne bo opravili dela namesto vas. To boste morali narediti sami. Na voljo vam bo, da vas osredotoči na končni rezultat in vas opominja zakaj je posamezna faza v procesu pomembna. Vaš business coch je z vami na poti do cilja, spremlja napredek in opravlja meritve uspešnosti. Vas in vašo ekipo nenehno spodbuja k doseganju še večjih rezultatov in vas motivira, da izpolnite svoje obveznosti.

Poslovni coaching vas usposobi za spretnosti, ki jih potrebujete za uspeh v svojem poslu. Business coach bo koristne in dosegljive strategije določil tudi glede na to ali vam podjetje predstavlja vir dohodka zase in za svojo družino ali pa ga želite razviti v večmilijonsko korporacijo. Izkoristili ga boste lahko kot dragoceni vir izkušenj, strokovnega znanja in informacij za kakršna koli vprašanja o tem, kako ukrepati, da boste doseli svoj cilj.

poslovni coaching
Poslovni coaching vam pomaga kreirati kompetence, ki so potrebne za uspešno doseganje ciljev na poslovni ravni.

Prodajni coaching  (sales coach)

Lastniki in vodstva podjetij stremijo h konstantnemu doseganju vedno boljših rezultatov in višanju dobička strmo navzgor. Prodajne ekipe se zato bolj kot kdaj koli prej soočajo s premalo kvalificiranim kadrom prodajnikov, zgrešenimi prodajnimi cilji in izgubljenimi priložnostmi, ki bi rezultirale v hitri rasti prodaje.

Podjetja se zato vse pogosteje odločajo za prodajni coaching, da bi izboljšali sposobnosti zaposlenih pri postavljanju ciljev, za sprejemanju učinkovitejših odločitev in doseganju boljših prodajnih rezultatov. Nobena druga naložba v produktivnost ni tako učinkovita kot prodajni coaching.

Vodje prodaje vlagajo v prodajno usposabljanje oziroma prodajni coaching, da povečajo uspešnost vsakega individualnega prodajnega predstavnika. Proces prodajnega coacjinga je zasnovan tako, da je vsak prodajni predstavnik podprt in opremljen tako, da učinkovito doseže svojo osebno prodajno kvoto ter kvoto in cilje celotne prodajne ekipe.

Dober sales coach se ne osredotoča na izboljšanje rezultatov, ampak daje velik poudarek na pospešeno učenje prodajnih kadrov, da naredijo vse, kar je potrebno za boljši rezultat.

Prodajni coaching, tako kot vsaka druga vrsta coachinga, zahteva edinstven pristop k vsakemu prodajnemu predstavniku in spodbuja njegov razvoj. V veliko pomoč je predstavnikom, ki so že tako uspešni, da postanejo še bolj učinkoviti.

Da bi resnično razvili trajno in visoko učinkovito prodajno strategijo, je treba razumeti izzive, ki preprečujejo uspeh. Sales coach v procesu raziskovanja usmerja prodajnega predstavnika, da v sebi odkrije prej neizkoriščene moči in talente. S tem spodbuja osebnostno rast in učenje, kar ljudi izzove, da odkrijejo najboljše v sebi.

K čemu lahko pripomore sales coach in česa ne more upravljati?

Sales coach ne more upravljati rezultatov, lahko pa upravlja vedenja ali korake, ki jih prodajalci sprejmejo za dosego teh rezultatov. Sales coach poudarja razvoj posameznikov in postopno izboljšuje njihovo delovno uspešnost, pri tem pa so prodajniki aktivno vključeni. To se je izkazalo za bolj praktičen pristop kot govoriti ljudem, kaj naj delajo, saj takšno dejanje običajno naleti na odpor. Sales coach služi kot vir informacij in postavlja vprašanja, ki članu prodajne ekipe pomagajo, da sam odkrije rešitev in se odloči o najboljši akciji.

Prodajni coaching cilja na prednosti prodajnikov, ne na njihove slabosti. To pomeni, da ne poizkuša izboljšati njihovih slabosti, ampak njihove prednosti. Sales coach se osredotoči na vsakega posameznega prodajnega predstavnika in ga spodbuja, da vadi in razvija svoje prednosti. Prodajnikom ne svetuje in ne narekuje, kaj naj delajo, ampak jim pokaže način, kako naj naredijo. Tako postajajo vedno boljši in začnejo dosegati zmagovalne rezultate.

Če povzamemo je cilj prodajnega coachinga oceniti prednosti in področja za izboljšave, razviti prodajna znanja in veščine, spremeniti vedenje, spodbuditi samomotivacijo in okrepiti odnose v prodajni ekipi. Namen je ustvariti delovno okolje, v katerem se člani prodajne ekipe počutijo motivirani za osebnostno rast, odličnost in prevzem večje odgovornosti za to, kar počnejo. Prodajni coaching je ključ do dolgoročnega izboljšanja uspešnosti prodaje in organizacijskega uspeha.

Preverite tudi: IZDELAVA SPLETNIH STRANI: Koliko stane programiranje v Sloveniji?

Coach nevro-lingvističnega programiranja (NLP)

NLP coaching je namenjen za dvig osebne in poslovne učinkovitosti in realizacijo odličnosti na osebnem in poslovnem področju, kot tudi na ostalih področjih vašega življenja. Metode in tehnike nevro-lingvističnega programiranja delujejo na vaš um, da se sam programira. Z njimi boste dosegli boljše samozavedanje. Lažje se boste soočili z izzivi na različnih področjih in udejanili spremembe, da boste od življenja dobili tisto, kar si želite.

Verjetno ste se že srečali s situacijami, ki jim v določenem življenjskem obdobju niste bili ali niste kos. Coach nevro-lingvističnega programiranja vas podpira pri izzivih in v življenjskih stiskah. Njegova naloga je, da vas nauči, kako boste sami pri sebi našli mnogo več rešitev, kot ste jih zmožni prvi hip videti in polno izkoristili potenciale, ki jih nosite v sebi. Osvojili boste drugačne poglede nase in na reševanje problemov. Naučili se boste konstruktivnih načinov komuniciranja s samim seboj in z drugimi.

Z NLP coaching metodami boste osvojili reševanje konfliktov in problemov, določanje in doseganje ciljev, načrtovanje in sprejemanje odločitev. Coach nevro-lingvističnega programiranja vam bo v pomoč pri osebnostni rasti, premagovanju treme, prebujanju potencialov in kreativnosti, grajenju samozavesti in zmožnosti zavzemanja zase.

Coach nevro-lingvističnega programiranja pri svojem delu uporablja pet načel, ki tvorijo temelje, kako ustvariti spremembe:

1.    če nekdo drug lahko nekaj naredi, se tega lahko nauči vsak – odličnost in dosežke se da kopirati. Če razmišljate in delujete na enak način kot ljudje, ki dosegajo odličnost, lahko tudi vi dosežete enake rezultate.

2.    um in telo sta del istega sistema – spremenite svoje mišljenje in spremenili boste svoje zmožnosti. Če boste popravili svojo držo, dihanje in druge dele fiziologije, se bodo spremenile tudi vaše misli in vaše počutje se bo izboljšalo.

3.    ljudje imajo vse potrebne vire – v mislih si ustvarite slike, ki so lahko jasne ali nejasne: S tehnikami NLP se boste naučili, da jih nadgradite v odlične vizije. Vaš notranji glas vas pri tem kritizira, spodbuja in vodi do pravih rešitev.

4.    izkušnje imajo strukturo – spomini v vaših mislih določajo, kako bodo vplivali na vas. Če spremenite strukturo svojih misli, boste prihodnje dogodke doživljali drugače.

5.    zemljevid ni ozemlje – vaše misli in občutki so vaš zemljevid, resničnost pa ozemlje. Odzivate se na misli in občutke o resničnosti in ne na resničnost samo. Izdelate si lahko boljši zemljevid, kar pomeni boljši način razmišljanja in občutenja.

Za NLP coaching se boste odločili, ker imate težave, ki jih želite rešiti, ali pa izziv, o katerem želite razpravljati. V tej fazi imate lahko že izoblikovano rešitev ali pa tudi ne in morda jasen izid, ki bi si ga želeli. Na začetnem klepetu s coachem nevro-lingvističnega programiranja se boste dogovorili tudi o izidu. Coach NLP bo za probem ali izziv uporabil posebne tehnike nevro-lingvističnega programiranja, povezane s temi petimi načeli. S temi metodami vam bo pomagal ustvariti spremembe in doseči želeni rezultat.

Karierni (karierni coach)

Predstavljajte si, da imate eno uro časa za to, da se osredotočite samo nase in na to, kar najbolj želite od svojega življenja. Sodelovanje s kariernim coachem je ravno to. Priložnost, da stopite s tekoče steze vsakdanjega življenja in se popolnoma osredotočite nase. Da razmislite o tem, kaj vas najbolj osrečuje in nato sprejmete ustrezne korake, da to dosežete.

Karierni coaching je izobraževanje, ki v zadnjem desetletju eksponentno raste. Cilj kariernega coacjinga je opolnomočiti strokovnjake z vseh področij za sprejemanje premišljenih odločitev o njihovi poklicni poti. Gre za pristop k kariernim odločitvam, ki temelji na rešitvah. Karierni coach se osredotoča na rezultate, ukrepe in odgovornost. Usposabljanje začnejo tam, kjer je stranka “zdaj”.

Karierni trening vam bo s svojo metodologij in tehnikami dal miselnost za pametne profesionalne odločitve in iskanje vaših najboljših sposobnosti. Tako boste znali prepoznati prave priložnosti, v čem ste dobri in kaj želite od življenja.

Poenostavljeno povedano, karierni coaching vam pomaga, da se osredotočite na svoje trenutne razmere in razmislite, kaj želite od svoje prihodnosti. Nato pa sestavite načrt, kako do tega cilja priti. Karierni coach, ki dela z vami, ugotovi, kaj je za vas najbolj pomembno in kaj si želite za svojo prihodnost, nato pa vas podpira pri doseganju teh ciljev.

In kako vam potem karierni coach pomaga? Karierni coach vam pomaga pri strateškem pristopu k načrtovanju kariere.

Prejeli boste osebno strokovno svetovanje, ki je prilagojeno vaši specifični situaciji. Karierni coaching vam bo dalo orodja za izboljšanje naslednjega koraka v karieri in jasno pot do uspeha. Vaš karierni coach vam bo dal ključ za oceno vaše trenutne karierne situacije, prepoznavanje močnih in šibkih točk ter razločevalnih dejavnikov, prepoznavanje morebitnih vrzeli v znanjih in priporočilo ukrepov za njihovo premostitev.

Skupaj z vašim kariernim coachem boste v varnem okolju lahko simulirali slabe situacije in slabe poslovne prakse, ki se vam dogajajo ali lahko zgodijo in trenirali vaš odziv nanje. Rekonstruirali, vizualizirali in ustvarili boste prepričljivo zgodbo in v namišljenih intervjujih situacijah obravnavali morebitne pasti. Pridobili boste potrebno samozavest za izdelavo pametnih in prepričljivih strategij, s katerimi boste dokazali, da ste najboljši kandidat za opravljanje določenega dela.

Vaš karierni coach bo vaše začetne ideje večkrat postavil pred izziv z namenom, da jih izpilite in da bo vaš karierni projekt brezhiben. To bo počel, dokler se ne boste počutili zares udobno z naslednjim korakom v karieri. Pomembno je, da dvomite v svoj cilj, dokler ne boste vanj popolnoma prepričani.

Karierni coach vam pomaga sprostiti vaš lastni potencial tako, da postavlja prava vprašanja in vam pomaga poiskati prave odgovore za vas. S kariernim trenerjem boste imeli natančno opredeljene, realne cilje in jasen akcijski načrt, s katerim se boste lažje organizirali in delali v smeri svojih poklicnih ciljev.

S pomočjo kariernega coachinga boste razvili orodja in metodologije za reševanje morebitnih sporov ali dvomov v zvezi s svojo kariero. Po zaključku programa boste sposobni najti svoje spretnosti in navdih v karieri, poudariti svoje prednosti in zmanjšati slabosti, pritegniti sanjsko službo in spremeniti svojo kariero ter povečati svojo samozavest. Zato vam toplo priporočamo najem kariernega coacha.

Preverite tudi: PRAVNI NASVET: CENE ZA PRAVNO SVETOVANJE, PRAVNO POMOČ IN PREVERJENI PRAVNIKI

Energetski (energetski coach)

Se vam zdi, da je celotno breme sveta na vaših ramenih? Bi se radi izklopili in sprostili? Si želite več notranjega ravnovesja in več energije? Ste poskusili samozdravljenje, bili pri psihologu in terapevtu, vendar težava še vedno obstaja? Vzrok vaših težav so lahko energetske blokade v vašem telesu. Energetski coaching je zelo učinkovita metoda odpravljanja teh blokad, ki vzpodbudi proces samozdravljenja in vzpostavi ravnovesje v telesu.

Od klasičnega coachinga se razlikuje po tem, da vključuje vse ravni človeškega bitja: fizično, duševno, čustveno in duhovno. Energetski coaching deluje na energije, ki omejujejo ali blokirajo cilj, ki ga želite doseči. Energijske blokade vam preprečujejo osebnostno rast, otežujejo življenje in lahko vodijo do različnih bolezni.

Energetski coaching s ciljno usmerjenim prerazporejanjem energije v človeškem energetskem polju odpravi ustaljene vzorce kot so strahovi ali omejujoči miselni vzorci. Energetski coach z intenzivnim energetskim delom na čakrah (energijskih centrih telesa) odstrani blokade, aktivira čakre, jih uskladi in okrepi.

Vsaka čakra vpliva na določeno področje telesa in ima zato svojo specifično nalogo. Če je na primer čakra sončnega pleksusa prešibka, se človek težko uveljavi in ​​v razpravah pogosto izgubi, pogosto se počuti ustrahovan. Ko vam energetski coach uravnoteži to čakro, se boste čustveno okrepili in dosegli notranji mir. Pomanjkanje ljubezni do sebe ali čustvena stiska izvira iz šibke srčne čakre, težave s spolnostjo pa iz sakralne čakre.

Vi sami ste gospodar svojega življenja.

Pa vendar se zaradi situacij, bolezni in zapletenih odnosov včasih verjetno počutite, da življenje obvladuje vas in ne vi njega. Energetski coaching vam dvigne samozavest, da spet verjamete vase, zato vam ga toplo priporočamo. Vaš negativni pogled na življenje bo sčasoma spodkopal vaše zdravje, fizično boste manj odporni. Močni občutki zanikanja, jeze in strahu ne bi smeli omejevati vašega življenja.

Energetski coach vam pomaga prepoznati negativno energijo, ki se je morda ne zavedate. Pogovor z njim vam lahko koristi v smislu, da boste sami sebi priznali resnico in se premaknili naprej.  Ustvarili boste pozitivno miselnost, da boste lahko sprejeli življenje.

Z energetskim coachem boste sestavili načrt, s katerim boste v možgane vsadili pozitivne misli. Če se bo stara navada negativnega razmišljanja spet pojavila, jo boste prepoznali in jo nadomestili s pozitivno. Uskladitev vašega uma in duha s pozitivno energijo izboljša vaše odnose in kariero. Potem lahko vsak dan srečujete s srečo in hvaležnostjo.

Energetski coach vam pomaga, da se premaknete čez čustvene ovire, ki vam preprečujejo uspeh. Odkrili, razvili in sprostili boste svoj polni potencial. Premagali boste zmedenost, dvom, jezo, zanikanje in strah. Z reševanjem problemov ne boste več odlašali, ampak se boste z njimi samozavestno soočili in jih rešili. Z novim pogledom na življenje in vas same, se vam bo odprlo produktivno, srečno in izpolnjeno življenje.

Preverite tudi: PROGRAMSKA OPREMA ZA PODJETJA (POSLOVNI PROGRAMI): CENE, PREVERJENI PONUDNIKI IN KAJ SPLOH POTREBUJETE ZA POSLOVANJE?

energetski coaching
Energetski coaching vam bo močno pomagal pri tem, da boste prerazporedili potrebno energijo na področja, kjer jih potrebujete in jih prenesete od tam, kjer jih ne.

Skupinski coaching (skupinski coach)

Skupinski coaching je trening v skupini, katere člani imajo enak namen in cilj ter sodelujejo v isti organizaciji ali podjetju. Uporablja se vedno pogosteje, saj se z njim hitreje in z nižjimi stroški doseže večji učinek. Skupinski coaching izkorišča neizkoriščeno modrost, podporo in mreženje med posamezniki, zaposlenimi in vrstniki in optimizira kolektivne talente na učinkovit način. V miselnem in kreativnem procesu izboljša pogled posameznikov na delo in življenje, vodstvene sposobnosti udeležencev ter sprosti njihov polni osebni in poklicni potencial.

Skupinski coach spoštuje vsakega posameznega člana skupine kot strokovnjaka za njegovo življenje in delo. Verjame, da je vsak posameznik edinstven, kreativen, iznajdljiv in celovit. Skupinski coach lahko poučuje in trenira vsakega člana skupine ali pa člani skupine trenirajo drug drugega. Trening se lahko izvaja na enem ali več skupinskih sestankih iz oči v oči ali s pomočjo telekomunikacij, na primer po telefonu ali internetu.

Skupinski coaching je zelo priljubljen. Odličen je za reševanje zapletenih problemov. Vodi in podpira člane skupine, da probleme natančno razjasnijo, definirajo močne strategije za njihovo reševanje ter določijo ustrezne in realne ukrepe za njihovo izvajanje. Člani skupine računajo drug na drugega, si izmenjujejo informacije, delijo koristne in praktične vire ter podporo in odgovornost za izvajanje ukrepov.

Prizadevanja za spremembe na delovnem mestu bodo uspešna, če vključujejo popolno sodelovanje, zavzetost in odgovornost zaposlenih.

Sodelovanje med skupinskim coachem in udeleženci se mora začeti tako, da so zaposleni pristni, odprti, pošteni in neposredni glede tega, kaj doživljajo. Počutiti se morajo slišane in spoštovane. Ekipa prevzema odgovornost za reševanje težav z ustvarjanjem priložnosti za učenje, gradnjo znanja in razvojem posameznikovih, timskih in organizacijskih sposobnosti.

Skupinski coaching se problemov loti skozi ponavljajoč se postopek. Udeleženci postavljajo vprašanja, razjasnijo in opredelijo težavo, iščejo možne rešitve in načine ukrepanja. Sveža vprašanja preoblikujejo osnovne hipoteze, ustvarjajo nove miselne modele, spodbujajo razpravo, povečujejo medosebne povezave, podpirajo sistemsko razmišljanje in izboljšujejo kakovost učenja.

Povezovalec oziroma skupinski coach vodi člane skupine, da razmišljajo o drugačnem pogledu na problem in določitvi cilja. Sledi izbira učinkovitih strategij in na koncu ukrepanje. Skupinski coaching zahteva, da člani sami ukrepajo in da so prepričani, da bodo njihova priporočila uresničena. Če je skupina zadolžena le za dajanje priporočil, izgubi energijo, ustvarjalnost in zavzetost. Podjetje ima korist, ko člani prevzamejo odgovornost. Skupina postane sposobnejša, izboljša se kakovost odločanja in sprejemanja ukrepov.

S pomočjo skupinskega coachinga bodo člani skupine razvili veliko veščin, ne glede na namen skupine. Na primer, vadili in gradili bodo veščine komunikacije in predstavitve skupini, zaprošanja in sprejemanja pomoči, spretnosti, poslušanja, postavljanja dobrih vprašanj in načrtovanja reševanja ukrepov. Razvili bodo čustveno inteligenco, kreativno razmišljanje, znanje za preoblikovanje predpostavk, skupinsko vodenje, razmislek in sodelovanje.

Zakonski (relationship coach)

Verjetno ste že slišali za zakonsko svetovanje. Vendar poleg svetovanja za pare obstaja tudi možnost zakonskega coachinga. Poglejmo si razliko med tema dvema dejavnostma. Zakonsko svetovanje se osredotoča na to, kar se je zgodilo v preteklosti. To lahko obuja boleče trenutke. Zakonski coaching pa se fokusira na sedanjost, na to, kar se dogaja v tem trenutku. Relationship coach stremi k temu, da se par premakne naprej. Zato je zakonski coaching usmerjen k rešitvam. Med drugim rešuje tudi težave v družinskih razmerjih, v izvorni in razširjeni družini med starši in otroči, brati in sestrami, v družinskih podjetjih.

Relationship coach je strokovnjak, ki podpira pare ali posameznike pri učenju veščin grajenja dobrih odnosov z drugimi ljudmi ob upoštevanju dejstva, da smo si ljudje različni. Nauči vas tehnik medsebojne komunikacije, reševanja konfliktov v poslovnih in osebnih odnosih ter tehnik za poglobitev medsebojne povezanosti, intimnosti in zadovoljstva. Relationship coaching lahko vključuje tudi odnose med sostanovalci ali na delovnem mestu, na primer vodje do zaposlenega, med enakovrednimi poslovnimi partnerji, med oddelki podjetij, med skupinami ter odnose s strankami in prodajalci.

Tudi samski pogosto poiščejo pomoč relationship coacha. Pomagati samskim pri izpolnjevanju njihovega življenja in uspešnih odnosov zahtevajo razumevanje, da niso vsi samski enaki. Večina samskih ne ustreza stereotipu o osamljenosti in obupu. Poučevanje vdovelih ali ločenih ne more biti enako poučevanju zafrustrirano samskih in tistih, ki so sami po svoji izbiri. Za učinkovito usposabljanje za uspeh v odnosih so potrebne posebne veščine in strategije, prilagojene posamezniku.

zakonski coaching
Zakonski coaching se v primerjavi z zakonskim svetovanjem razlikuje na način, da se osredotoča predvsem na sedanjost in aktivno usmerjene nadaljnje korake za izboljšanje odnosa in ne več toliko na preteklost.
Storitve zakonskega coachinga so najpogosteje iskane za pomoč v zvezi.

Stres zaradi dela, povezan s finančnimi težavami, se odraža v tem, da imajo pari manj časa drug za drugega. To močno vpliva na njihovo domače življenje in posledično povzroča napetost v odnosu. Par morda ne bo vedel, kako rešiti svoje težave. Pri tem vam pomaga relationship coach, ki vam pomaga uvideti, da ste lahko uspešni partnerji kljub razlikam in nesoglasjem. Ker se več kot tretjina vseh partnerskih zvez konča z razhodom, se vedno več ljudi obrača na zakonski coaching, da bi rešilo svojo zvezo.

Kljub temu, da imata relationship coach in zakonski coach zelo podobna pristopa, se učenje zakoncev razlikuje od učenja drugih parov zaradi specifik različnih problemov, ki nastajajo pri različnih oblikah partnerskih zvez. Največji problemi, s katerimi se soočajo zakonci, so razlike v prepričanjih in potrebah glede denarja, spola in vzgoje otrok. Predzakonski  pari in »prijatelji z ugodnostmi« imajo drugačne probleme, prav tako pari, ki živijo skupaj in nimajo otrok, zato je za njih potreben drugačen pristop. Za vse pare pa je skupno to, da relationship coach odkrije tisto, zaradi česar se vi in ​​vaš partner počutite najbolj ljubljene, vidne in podprte ter vas nato nauči, kako si to dati.

Cene storitev coachinga

  • Osebni coaching (life coach) | 45-190 evrov/uro
  • Poslovni coaching (business coach) | 60-150 evrov/uro
  • Prodajni coaching (sales coach) | 100-250 evrov/uro
  • Coach nevro-lingvističnega programiranja (NLP coaching) | 40-200 evrov/uro
  • Karierni coaching (karierni coach) | 50-250 evrov/uro
  • Energetski coaching (energetski coach) | 150-200 evrov/uro
  • Skupinski coaching (skupinski coach) | 25-190 evrov/uro
  • Zakonski coaching (relationship coach) | 70-100 evrov/uro

Preverite tudi: RAČUNOVODSKI SERVIS: CENE IN PREVERJENI RAČUNOVODSKI SERVISI

Življenjski trening : Pogosta vprašanja in odgovori

Coaching, zakaj vsakdo potrebuje coacha?

Kaj je narobe s tabo, da potrebuješ coacha? Ali res ne zmoreš sam? Podobna vprašanja in oklevanja za sodelovanje s coachom nastajajo predvsem iz nerazumevanja, kaj coaching sploh je. Z ljudmi, ki si poiščejo coacha, ni prav nič narobe. Nasprotno, pri njih je nekaj zelo prav. Usposabljanje pod vodstvom coacha jim omogoča, da se iz stagnirajočega položaja premaknejo naprej.

Prednost coacha pred vami samimi je njegova nepristranskost. Sodelovanje s coachem vam omogoča, da ste osredotočeni na cilj in da ostanete na pravi poti, tudi če življenje postane zapleteno. Tako boste dosegli rezultate veliko hitreje kot bi jih sami.

Ne glede na to, s kakšnim poslom se ukvarjate in s kakšnimi osebnimi težavami se soočate, na svoji življenjski poti vsak potrebuje malo pomoči. Gre za to, da uvidite in verjamete, da je v vas moč, ki vas vodi do pravilnih odločitev, ki izboljšajo vaše življenje. Biti s coachom to prepričanje samo krepi in služi kot motivacijski dejavnik na poti do vaših ciljev.

Dober coaching ponuja dejanski vpogled in priložnost za rast na določenih področjih, ki jih želite izboljšati, naj bo to boljše odločanje ali pogajanje, reševanje problemov ali obvladovanje konfliktov. Njegov namen mora biti jasen in merila uspešnosti dorečena. Coaching je usposabljanje, ki vam pomaga doseči uspeh, ki si ga sami določite. Coach pa je vaš zaveznik, ki vas pripelje do tja.

Coaching zajema vse ravni človeške inteligence. Podkrepljeno je s predpostavko, da je odgovor vedno znotraj posameznika. Posameznik se tega morda še ne zaveda in se morda tega ne bo zavedal na samem coachingu, vendar bo odgovor kmalu prišel.

Coaching vam je v pomoč pri iskanju odgovorov na vprašanja in izzive. Ne pozabite, da coach ni mentor ali svetovalec in ni tam zato, da bi vam dal odgovore.

Vi ste strokovnjak na svojem področju, coach pa vam je na razpolago, da vam pomaga doseči naslednjo stopnjo tistega, za kar ste ugotovili, da želite doseči. Kako?

Tako, da spodbuja vaše razmišljanje, izzove postavljanje boljših vprašanj in drugačen pogled na stuacijo, pomaga razumeti lastne ovire do uspeha. Coaching vam pomaga prebiti te blokatorje in vas motivira, da boste prišli do idej, ki jih prej niste upoštevali. Prav tako vas pozove na odgovornost in in vas pooblasti, da ste strokovnjak za svoj uspeh, ki zavestno aktivno sodeluje v svojem osebnem in poklicnem življenju.

 

Kako vam lahko pomaga pri osebnem razvoju in katere kompetence naslavlja?

Coaching sodi med sodobne metode osebnega razvoja, ki se zgodi v okviru samospoznavanja in samozavedanja. Sodobni svet je v primežu krize samoidentifikacije in vprašanj o smislu življenja. Vedno več ljudi v starosti od 30 do 80 let je zaskrbljenih, depresivnih, odtujenih in izgubljenih bolj kot kdaj koli prej v človeški zgodovini. Ti ljudje so psihološko najbolj ranljivi in dovzetni za manipulacije in nadzor drugih nad njimi.

Coaching lahko zelo pomaga pri osebnem razvoju, dvigu samozavesti in samopodobe, kar za normalno funkcioniranje potrebujemo prav vsi. Številni programi in tečaji osebnega razvija so pokazali, da lahko spremenimo katerikoli vidik svoje osebnosti, če le imamo voljo do sprememb. Coaching vam da motivacijo, da to dosežete.

Coaching na podlagi vedenja presega lažne obljube o spremembah in preučuje, kaj lahko in česa ne morete spremeniti. Predstavlja raziskovalno in znanstveno potrjen pristop za vlivanje novega optimizma glede dosegljivih osebnih sprememb. Vadili boste samospoznanje, samo-odgovornost, samozavest in samo-učinkovitost, nadzor nad lastnimi čustvi, občutek nadzora nad svojim življenjem, samo-preseganje, avtentični »jaz« in vaš odnos do pomena, namena in vrednot.

Vsi potrebujemo zaupanje, da nas bodo drugi poznali, potrjevali in cenili. Coaching pomaga ljudem vseh starosti in položaja odkriti kdo so in kaj jim je pomembno, da najdejo smisel, namen in smer v svojem življenju.

Ključne kompetence oziroma veščine in pristope, ki jih mora coach osvojiti za opravljanje poklicnega trenerskega dela, v grobem delimo na štiri kategorije:

1.    postavljanje temeljev, ki zajema izpolnjevanje etičnih smernic, poklicnih standardov in oblikovanje sporazuma med coachem in njegovo stranko

2.    ustvarjanje varnega okolja za partnerski odnosa, ki pomeni vzpostavljanje zaupanja in intimnosti med coachem in stranko

3.    učinkovito komuniciranje, ki vključuje neposredno komunikacijo med coachem in stranko, aktivno poslušanje in intenzivno spraševanje

4.    načrtovanje in odgovornost, ki obsega ustvarjanje zavedanja, načrtovanje in določanje ciljev, oblikovanje ukrepov, upravljanje napredka in odgovornost, pospeševanje učenja in rezultatov

Osebne koristi coachinga so tako široke kot posamezniki, ki so se ga že udeležili. Pozitivno vpliva na kariero in življenje mnogih ljudi, Coaching za osebni razvoj vam torej pomaga pri ukrepanju, da postanete bolj samozavestni in samostojni, da prevzamete odgovornost za svoje življenje, da rastete in se razvijate kot oseba. zato vam ga toplo priporočamo.

Zakaj je poslovni coaching nujna sestavina vodenja podjetja?

Poslovni coaching ni namenjen samo tistim, ki se šele podajajo na svojo poklicno pot, ampak tudi tistim, ki so se že globoko infiltrirali v svojo kariero in osebam na najvišjih ravneh korporacij. Morda se vam zdi, da poslovni coaching za najvišje vodstveno osebe ni tako pomemben, ker so že dosegli svoj vrhunec. Takšno mišljenje je daleč od resnice.

Zaposleni na vodstvenih položajih se v svoji karieri neprestano soočajo z mnogimi izzivi, skupaj z dejstvom, da nosijo celotno težo podjetja. Odgovorni so tako za poslovanje podjetja, kot tudi za delovno uspešnost vseh zaposlenih. Pogosto nimajo nikogar, ki bi mu lahko zaupali ali pa so prezaposleni, da bi prosili za pomoč.

Poleg svojih odgovornosti se vodstveni delavci običajno ubadajo tudi z izzivi, s katerimi se srečujejo njihovi zaposleni.

Posledično lahko svoj karierni razvoj in napredovanje zlahka zanemarijo in se v svoji karieri začnejo počutiti stagnirajoče. Poslovni coaching je za napredek v njihovi karieri tako bistvenega pomena. Vodji nudi podporo pri iskanju novih in inovativnih načinov za spopadanje z izzivi. S smernicami in povratnimi informacijami mu pomaga pri odgovornosti in daje motivacijo, kadar je to najbolj potrebno.

Če izvršni direktor, ki je v svoji karieri že dosegel precejšen uspeh, potrebuje coaching za poklicni razvoj, potem je povsem logično, da bi od takšnega treninga imeli koristi tudi vsi ostali delavci. Menedžerji zato v svoja podjetja vedno pogosteje uvajajo coaching tudi za svoje zaposlene. Razumejo, da trdo delo, odločnost, vztrajnost in talent posameznika pripeljejo daleč v karieri, vendar za želeni napredek pogosto to ni dovolj. Vodstveni delavci se zavedajo, da pozitiven vpliv coachinga na zaposlene ustvarja temeljni premik v njihovem pristopu k njihovemu delu.

Poslovni coaching pomaga posameznikom, da izkoristijo svoj polni potencial in dosežejo številne cilje, o katerih so sanjali v svoji karieri. Spodbuja angažiranost in prevzemanje odgovornosti zaposlenih, izboljša individualno uspešnost, pomaga motivirati in opolnomočiti posameznike k odličnosti ter dvigne njihovo samozavest. Rezultat poslovnega coachinga se  izkaže v visoki delovni produktivnosti vseh zaposlenih v podjetju, višji delovni samostojnosti posameznikov, odličnem medsebojnem sodelovanju in boljših komunikacijskih veščinah.

Preverite tudi: DAVČNI SVETOVALEC: CENE IN PREVERJENI DAVČNI SVETOVALCI

Rezultati skupinskega in individualnega coachinga ter kdaj priporočamo katerega?

Ko gre za razliko med skupinskim coachingom in individualnim coachingom ni možno opredeliti, kateri je boljši od drugega. Gre namreč za dva, popolnoma različna pristopa, ki sta vsak po svoje zelo učinkovita glede na določeno situacijo. Razlika pri skupinskem coachingom v primerjavi z individualnim coachingom je tako le v številu udeležencev. Je tudi cenovno ugodnejši način, kako dobiti navodila od coacha ter uporabiti orodja in strategije, ki pomagajo doseči cilje.

Pri skupinskem coachingu gre običajno za majhno ali večjo skupino posameznikov, ki si prizadevajo za skupen cilj. Ponuja lahko boljšo izkušnjo kot individualni coaching, če člani skupine že poznajo težavo, ki jo želijo odpraviti. Udeleženci skupinskega coachinga prejmejo voden učni načrt, ki temelji na njihovih problematičnih področjih. Program ima jasen namen in strukturo. Stranke občutijo manjši pritisk, ker pozornost ni zgolj na njih.

Preverite tudi: Psihoterapija: Cene in preverjeni psihoterapevti

Skupinskega coachinga se poslužujejo ljudje, ki imajo radi družbo in se bolje učijo v skupini.

Zanj se odločajo osebe, ki že vedo, kakšne so njihove blokade in zato ne potrebujejo veliko raziskovanja. Skupinski coaching je primeren tudi za ljudi, ki želijo povečati svojo zavezanost svojemu cilju, vendar ne želijo intenzivnosti individualnega coachinga. Namesto hitrih rezultatov iščejo več usposabljanja in povezave z drugimi ljudmi.

Individualni coaching nudi drugačno izkušnjo tako za stranko kot za cocha. V nasprotju s skupinskim coachingom, kjer se o učnem načrtu odločajo vnaprej, individualno poučevanje omogoča bolj osebno izkušnjo. Coach do potankosti spozna vašo osebnost, vaše moči, slabosti in muhe, ker se vam lahko povsem posveti. Dobili boste več časa s coachom, več pozornosti in odgovornosti. Učni načrt ni vnaprej izdelan, ampak se sproti prilagaja vašim potrebam. Odpade tudi skrb zaradi dilem drugih ljudi.

Individualni coaching priporočamo tistim, ki imajo več na kocki in potrebujejo takojšnje rezultate in intenzivnejšo odgovornost za dosego svojih ciljev. Na primer, če ustanavljate podjetje, če je vaš zakon ogrožen, če imate zdravstvene težave in podobno. Primeren je tudi za ljudi, ki se  soočajo z izzivi, o katerih se ne bi radi pogovarjali z drugimi ljudmi. Svetujemo ga tudi tistim, ki kljub izobrazbi in bogati izkušnjam pri doseganju svojih ciljev ne napredujejo. Več o coachingu si lahko preberete tudi na različnih forumih.

Kdo so najboljši coachi v Sloveniji?

Z googlanjem boste našli precej ponudnikov, ki izvajajo coaching, med drugim:

Coaching in svetovanje, Alenka Pajestka s.p.; Glotta Nova, center za novo znanje, d.o.o., Ljubljana; Mastermind Akademija – Dr. Aleksander Šinigoj; Inštitut razgaljeni alternativni Coaching za osebni in poslovni razvoj; Zavod inštitut za Nevro-Lingvistično programiranje; Brc team, treningi poslovnih veščin, d.o.o.; Business Success Seminarji D.O.O.; Kago poslovni Coaching in svetovanje Aleks Kalčič s.p.; Poslovno svetovanje in usposabljanje, Andro Goblon s. p.; Master Change Training;

Meme, Coaching, svetovanje, izobraževanje in osebni razvoj, Jure Kastelic, s.p.; Coaching in svetovanje, Miran Zajc s.p.; Inštitut razgaljeni alternativni Coaching za osebni in poslovni razvoj; Move, Mojca Veselko, s.p., poslovno svetovanje in Karierni Coaching; Svetovanje in Coaching, Tina Suklje s.p.; Tanja Bogataj s.p., Coaching poslovno svetovanje in izobraževanje; Iksa inštitut za osebni in poslovni razvoj; Harmonija.si d.o.o.; Cheer IQ; NLS Coaching; Coaching center;


COACHI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke 🛎
brezplačen vpis 👀


Miran Peterman – Relationship Coach – Life Coach Partnerstvo in odnosi; Poslovni coaching GN; Life Coaching, svetovanje Tony Samara, s.p.; Enspirales, Coaching in Mentorstva, Barbara Koci s.p.; Coaching in izobraževanje, Uroš Čarman s.p.; Resonančni Coaching, drugo izobraževanje, Iris Kline Arih s.p.; Jackfree Life Coaching Jaka Jug, osebno in poslovno svetovanje s.p.; CPM Training & Coaching; Spiriton, Poslovno in podjetnisko svetovanje, d.o.o.; Poslovno svetovanje, Alenka Hudales s.p.

Zavod Life Style Coaching – Osebno in poslovno svetovanje; Corporate Coaching, Damir Novak s.p.; Povej naGlas, razvoj poslovnih veščin, coaching, svetovanje; Coaching in svetovanje, Vesna Stepišnik s.p., Fide; Urla, marketing, Coaching in izobraževanje, Zala Bricelj s.p.; Tennis Coaching, športno treniranje, Jan Tavčar s.p.; Danica Tajcman s.p.; Katja Ujčič s.p., izobraževalne in svetovalne storitve; Master Change Training; Klemen Maček – KM COACHING; Zavod Inštitut Mediapro;

Iksa inštitut za osebni in poslovni razvoj; Združenje akademija poslovne Odličnosti; Vesna Hrovat – poslovni coach; Osebno in poslovno svetovanje, Lucija Drenovec, s.p.; Inštitut za poslovno-izobraževalne rešitve; E-Alternative, svetovanje, posredovanje in poslovne storitve, d.o.o.; Alkimist13,Druge storitvene dejavnosti, Sergej Mijatović s.p.; Studio Sija, vizualne komunikacije in svetovanje, Katja Gorup Pegan, s.p.; Resonančni coaching; plAnincA, Svetovalno Podjetje, D.O.O …

… in številni drugi. Kako izbrati pravega coacha za vas? Obrnite se na omisli.si, kjer boste na enem mestu našli preverjene ponudnike, ki imajo potrebna znanja in izkušnje. S tem boste prihranili precej časa, denarja in živcev.

Brezplačno do ponudb za coaching


ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno