Davčni svetovalec: Cene in preverjeni davčni svetovalci

ocena bralcev
4.7 od 3

Davki so tukaj, da jih plačamo. Davčni svetovalec pa med drugim poskrbi, da jih ne plačamo preveč. V ritmu vsakdanjega življenja zelo težko sledimo vsem spremembam in obveznostim, ki jih prinese plačevanje davkov. Pametno je, da vprašanja, rešitve in nasvete poiščemo davčnih svetovalcih. Je tudi odlična rešitev, če se v težavah znajde celotno podjetje, organizacija ali pa individualna fizična oseba. V nadaljevanju smo vam pripravili kaj več o izbiri davčnega svetovalca.

DAVČNI SVETOVALCI: CENE

povprečne cene davčnih svetovalcev ter ceniki

20-260 EUR/mesec

Kontaktirajte preverjene davčne svetovalce (ponudbe / cene)

Davčni svetovalci – cene? Koliko vas stane davčno svetovanje?

Cena davčnega svetovanja se giblje med 20 in 250 EUR/mesec. Seveda je odvisna od zahtevnosti davčnega svetovanja, ki ga potrebujete in zahtevate od svetovalca, prav tako pa je odvisna od tega ali gre za svetovanje eni fizični osebi ali pa celotnemu podjetju/organizaciji. Davčni svetovalec vam v dano ceno mora nuditi zakonit pristop, upoštevanje želj, interesov in mnenja stranke ter legalno rešitev problema. 

davčni svetovalec
Davčni svetovalec se odlično spozna na računovodstvo.

Davčno svetovanje zahteva individualno obravnavo problema in specifik stranke, ter povezovanje različnih davčnih zakonov in računovodskih podlag. Cena davčnega svetovanja pa se zagotavlja na področju obračuna DDV in drugih prometnih davkov, obračuna davka od dohodkov pravnih oseb, obračunov davkov in dohodnine samostojnih fizičnih oseb, davčno načrtovanje, analizo poslovnega stanja podjetja in aktivno sodelovanje pri inšpekcijskih storitvah. 

Najboljši davčni svetovalci v Sloveniji: Najbolj iskani ponudniki davčnega svetovanja?

Izbira davčnega svetovalca je zelo pomembna, saj je od njega odvisno kakšna bo vaša končna rešitev nastalega problema. Pri dokončni izbiri davčnega svetovalca se pozanimajte o njegovih referencah, dobro premislite ponudbo njegovega dela in se o morebitnih dvomih in vprašanjih z njim kar pogovorite. Davčni svetovalec vam mora nuditi pomoč v  svetovanju in optimiziranju, zato mora v ta namen s stranko vzpostaviti tak način dela, da se z vami posvetuje, preden sprejmete določeno rešitev.


Najboljši davčni svetovalci v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih ponudnikov za davčno svetovanje

Loading

celoten seznam davčnih svetovalcev  >

Če menite, da vam ljubi davčni svetovalec manjka na seznamu, mu/jim posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Med googlanjem boste našli še druge DARFIS d.o.o, Tatjana Vele s.p, M storitve, Davčni ščit d.o.o, Afis d.o.o, ULTAKS d.o.o, Sfindak d.o.o, Laboris d.o.o, Davčna hiša Bilans d.o.o, Tatjana Predojevič s.p, skupina COMP, Simič in partnerji d.o.o, KALIKONTO d.o.o, …


PONUDNIKI DAVČNEGA SVETOVANJA se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke 📸
največ strank v SLO 🙏
brezplačen vpis 👀


…Računovodski servis Daba, Stin d.o.o, Strateg d.o.o, Marjetka Šuligoj s.p, Nina Klobučarič s.p, Fintim plus d.o.o, Fincommerce davčno svetovanje, Aqua d.o.o, Elena d.o.o, Alenka Kasteli s.p, Expert d.o.o, M&S d.o.o, Saša Gornik s.p, G svet d.o.o, Kontroling plus d.o.o, TAXA d.o.o, Ed-Mar d.o.o, Emanuel Penko s.p, Larisa Ciubotaru s.p, Katja Ražman s.p in mnogi drugi.

davčni svetovalec
Izberite takšnega davčnega svetovalca, ki bo znal poiskati rešitev za vse vaše finančne težave.

Pri iskanju najboljših in najboljše ocenjenih pa je najboljše, da se obrnete kar na omisli.si/davcno-svetovanje in omisli.si/posel, kjer so zbrani vsi odlično ocenjeni in preverjeno ugodni ponudniki. Ponudniki, ki se ukvarjate z računovodstvom se brezplačno lahko vpišete tukaj. Davčno svetovanje: Pogosta vprašanja in odgovori davčnih svetovalcev?

Kdo so najboljši davčni svetovalci?

ADAS DAVČNO SVETOVANJE D.O.O., ALEKS GT TRGOVINA IN STORITVE D.O.O.,,  BILANCA: RAČUNOVODSKE, KNJIGOVODSKE DEJAVNOSTI, DAVČNA SVETOVANJA STANISLAVA PERIĆ S.P., BONUM PLUS, RAČUNOVODSKE STORITVE IN SVETOVANJE MAJDA SINKOVIČ S.P.,Dno obrazca DACER, DAVČNO SVETOVANJE DAMIR CERGOL S.P., …

…DARFIS DRUŽBA ZA RAČUNOVODSTVO IN DAVČNO SVETOVANJE D.O.O., DAVČNA HIŠA PARAGRAF ANITA AVBAR SALOPEK S.P., DAVČNI ŠČIT, DRUŽBA ZA DAVČNO SVETOVANJE, RAČUNOVODSTVO IN IZOBRAŽEVANJE, D.O.O., DAVČNO IN POSLOVNO SVETOVANJE, JURIJ JENŠTERLE S.P., DAVČNO SVETOVANJE – MARJETKA ŠULIGOJ S.P., DAVČNO, POSLOVNO IN RAČUNOVODSKO SVETOVANJE DARKO BOHTE S.P., ERDEEF RAČUNOVODSTVO, DAVČNO SVETOVANJE, POSLOVNE FINANCE IN IZOBRAŽEVANJE D.O.O., FINANCOM D.O.O., KALIKONTO, RAČUNOVODSTVO IN DAVČNO SVETOVANJE, D.O.O., KONTO-BIRO DAVČNO SVETOVANJE,KNJIGOVODSKI SERVIS, ZVEZDANA PRISTOVNIK S.P., KONTROLING PLUS, DRUŽBA ZA FINANČNO, RAČUNOVODSKO IN DAVČNO SVETOVANJE D.O.O., LUCRUM FINANČNO RAČUNOVODSKE STORITVE IN DAVČNO SVETOVANJE MAJA ŠTRUC S.P.,

M STORITVE, RAČUNOVODSKE STORITVE IN DAVČNO SVETOVANJE, D.O.O., MARKUŽA, FINANČNO – EKONOMSKI INŽENIRING, D.O.O., MFIN, RAČUNOVODSTVO, FINANCE IN DAVČNO SVETOVANJE D.O.O., MK AKTIVA, RAČUNOVODSTVO IN DAVČNO SVETOVANJE, MIRNA KUŠNIK S.P., NOTRANJI REVIZOR, RAČUNOVODSKO IN DAVČNO SVETOVANJE, DEJAN JOJIĆ, S.P., OPULENS, DRUŽBA ZA DAVČNO SVETOVANJE, FINANČNE IN RAČUNOVODSKE STORITVE, D.O.O., PRISTAR KOROŠKA PRUSNIK & PARTNERJI, …

…DAVČNO SVETOVANJE IN RAČUNOVODSTVO D.O.O., RAČUNOVODSKE KNJIGOVODSKE STORITVE TER DAVČNO SVETOVANJE BRIGITA VIVOD S.P., RAČUNOVODSKE, KNJIGOVODSKE DEJAVNOSTI, DAVČNO SVETOVANJE, VILKO SITAR S.P., RAČUNOVODSKE, KNJIGOVODSKE IN REVIZIJSKE DEJAVNOSTI, DAVČNO SVETOVANJE MAJDA RAVNAK S.P., RAČUNOVODSKI SERVIS DABA, DRUŽBA ZA RAČUNOVODSTVO, KNJIGOVODSTVO, DAVČNO SVETOVANJE IN USTANAVLJANJE PODJETIJ D.O.O., RAČUNOVODSTVO IN DAVČNO SVETOVANJE MARIBOR | ULTAKS, D.O.O., RAČUNOVODSTVO NAPEČNIK RAČUNOVODSKE STORITVE IN DAVČNO SVETOVANJE D.O.O., SAŠA RAČUNOVODSKE STORITVE IN DAVČNO SVETOVANJE D.O.O.,…

…SIMIČ & PARTNERJI, DAVČNO SVETOVANJE, D.O.O., ST KONZULTACIJE, DAVČNO IN POSLOVNO SVETOVANJE D.O.O., TAXIN DAVČNO IN POSLOVNO SVETOVANJE D.O.O., VELE BIRO – DAVČNO SVETOVANJE TATJANA VELE S.P., VIZIJA RAČUNOVODSTVO D.D.

Kako mi lahko pomaga davčni svetovalec?

Davčni svetovalci so strokovnjaki, ki so specializirani za različna področja glede davkov, tako za davčno pravo kot za finančno svetovanje. Svetujejo vam pri napovedih za dohodnino in številnih finančnih zadevah, vključno z nepremičninami in seveda raznimi davki. Poleg tega, da strankam davčni svetovalci nudijo koristne davčne nasvete, pa so odgovorni tudi za obveščanje o najnovejših davčnih zahtevah na državni ravni.

Pomembno je tudi dodati, da vam lahko davčni svetovalec pomaga pri zmanjšanju davčnih obveznosti. Ena izmed ključnih značilnosti davčnega svetovalca so odlične pisne in besedne komunikacijske sposobnosti, prav tako pa mora biti svetovalec sposoben vključiti trenutne ugotovitve davčnega prava in svojih raziskav v davčno strategijo, ki jo mora podrobno in razumljivo predstaviti tudi svoji stranki.

Ti atributi so ključnega pomena pri zagotavljanju, da stranke popolnoma razumejo davčno strategijo. Davčni svetovalci so običajno zaposleni v finančnih podjetjih, javnih računovodskih podjetjih ali pa delajo samostojno. Kar je dobro, sploh v času epidemije pa je, da lahko davčni svetovalci svoje nasvete nudijo tudi preko spleta, svetujejo pa tako raznim podjetjem kot tudi posameznikom. Davčni svetovalci lahko strankam ponujajo različne storitve, vključno z pripravo davčnih napovedi, iskanju odbitkov za znižanje davčne obremenitve, ukvarjajo se z davki na dohodek od najemnin, svetovanje pri davčnih posledicah življenjskih dogodkov kot so poroke, ločitve, smrti ali rojstva.

Vendar pa morate biti pri najemu davčnega svetovalca previdni, zato se sprva prepričajte, ali imajo določeni davčni svetovalci izkušnje in znanje na področjih, na katerih boste potrebovali pomoč. Prav zaradi tega, ker lahko davčni svetovalci delujejo tudi preko spleta, ni tako pomembno, da se davčni svetovalec nahaja prav neposredno v vaši bližini, zato boste lahko izbirali širše. Ne glede na to, ali boste z davčnim svetovalcem sodelovali prek spleta ali v živo, pa morate pri svojem idealnem davčnem svetovalcu poiskati določene ključne značilnosti.

To vključuje svetovalca, na katerega se lahko vedno obrnete, tak ki ima že predhodne izkušnje s podobnimi primeri, ter je usposobljen za področje, na katerem rabite davčno svetovanje. Skratka, izrednega pomena je, da se pred izbiro dodobra informirate o izbranem davčnem svetovalcu, vse to pa smo vam olajšali s tem, ko smo pripravili ponudbo najboljših  davčnih svetovalcev. Tako boste prihranili čas pri dolgotrajnemu iskanju in se izognili morebitnim slabim izkušnjam.

Koliko stane davčno svetovanje?
Cena za davčno svetovanje je odvisna od raznih dejavnikov, v prvi vrsti tudi od izbranega davčnega svetovalca. Davčni svetovalci vam najpogosteje predstavijo različne pakete, ki so na voljo, tako da so cene odvisne tudi od paketa, ki ga izberete. Cene za najmanjši davčni paket ali nezahtevno svetovanje se gibljejo nekje med 20€-30€, seveda se cene razlikujejo glede na davčnega svetovalca ki ga izberete.

Mali davčni paket se priporoča za fizične osebe, vsebuje pa svetovanje glede davkov na dediščine, podjemnih pogodb, dohodnine na darila, davkov in prispevkov, ki jih morate plačevati pri svojem S.P.-ju, avtorske honorarje, delovna razmerja in DDV. Večji, srednji davčni paket lahko izberejo tako fizične in pravne osebe, rezidenti in nerezidenti, vključuje pa davčno svetovanje glede delovnih razmerij, DDV, dohodnine S.P., davek od dohodkov pravnih oseb (DDPO) ter svetovanje glede bonitet in nepremičnin. Cene za srednji paket se gibljejo med 50€-100€, spet glede na izbranega davčnega svetovalca.

Naslednji davčni paket, kjer se svetovanje šteje že kot zahtevno svetovanje je primeren tako za fizične kot pravne osebe, vsebuje pa svetovanje glede DDV, DDPO, nepremičnin, vrednostnih papirjev, delovnih razmerij, dohodnin S.P., svetovanje pa nudijo tudi napotenim in čezmejnim delavcem. Cene se gibljejo nekje od 100€ naprej. Zadnji, največji paket, kjer se davčno svetovanje smatra kot zelo zahtevno, pa je primeren predvsem za pravne osebe.

Tu je v paket vključeno svetovanje glede preoblikovanja s.p.-ja v d.o.o., svetovanje glede DDV-ja pri mednarodnem poslovanju, DDPO, svetovanje glede mednarodnega zaposlovanja in transfernih cen. Cene za največji paket se gibljejo nekje od 250€ naprej. Vse podane cene so podane glede na mesec, kot že omenjeno pa se cene razlikujejo glede na davčnega svetovalca samega.

Katere storitve nudijo davčni svetovalci podjetjem?

Da bo bolj pregledno, smo pripravili tabelo storitev, ki jih davčni svetovalci nudijo podjetjem.

Najmanjši davčni paket Srednji davčni paket Velik davčni paket Največji davčni paket
20€-30€ 50€-100€ Od 100€ naprej Od 250€ naprej
Fizične osebe Fizične in pravne osebe Fizične in pravne osebe Zelo zahtevno svetovanje
Davek na dediščine Rezidenti in nerezidenti DDV Pravne osebe
Podjemne pogodbe Davčno svetovanje glede delovnih razmerij Svetovanje glede nepremičnin Svetovanje glede preoblikovanja s.p.-ja v d.o.o.
Dohodnina na darila DDV Svetovanje glede vrednostnih papirjev Svetovanje glede DDV-ja pri mednarodnem poslovanju
Davki in prispevki pri S.P.-ju Dohodnine S.P. Davčno svetovanje glede delovnih razmerij DDPO
Avtorski honorarji Davek od dohodkov pravnih oseb (DDPO) Dohodnine S.P. Svetovanje glede mednarodnega zaposlovanja
Delovna razmerja Svetovanje glede bonitet in nepremičnin Svetovanje napotenim in čezmejnim delavcem Svetovanje glede transfernih cen
DDV Bolj zahtevno svetovanje DDPO Primerno za podjetja

Mali davčni paket je primeren predvsem za fizične osebe, vsebuje pa svetovanje glede davka na dediščine, svetovanje glede podjemnih pogodb, dohodnine na darila, pomagajo vam pri urejanju davkov in prispevkov pri S.P.-ju, avtorskih honorarjev, svetujejo vam glede delovnih razmerij in DDV-ja. Srednji paket je primeren tako za fizične in pravne osebe ter hkrati za rezidente in nerezidente. Nudi pa svetovanje glede delovnih razmerij, DDV-ja, dohodnin S.P., svetujejo vam glede davka od dohodkov pravnih oseb (DDPO), svetovanje glede bonitet in nepremičnin.

Velik paket je prav tako namenjen fizičnim in pravnim osebam, nudijo pa vam svetovanje glede nepremičnin, vrednostnih papirjev, DDV, dohodnin S.P., DDPO, svetujejo pa tudi napotenim in čezmejnim delavcem. Največji paket, kjer se svetovanje šteje kot zelo zahtevno pa je primerno predvsem za pravne osebe in večja podjetja, vključuje pa svetovanje glede DDPO, svetovanje glede preoblikovanja s.p.-ja v d.o.o., svetovanje glede mednarodnega poslovanja, svetovanje glede DDV-ja pri mednarodnem poslovanju in svetovanje glede transfernih cen.

Zakaj podjetja potrebujejo davčno svetovanje?

Za nekatere lastnike podjetij, zlasti za tiste, ki upravljajo mala podjetja, se lahko najem davčnega svetovalca zdi nepotreben strošek. Pa vendar to ne drži. Spodaj si preberite nekaj razlogov, zakaj podjetja potrebujejo davčno svetovanje. Kot prvo, najem davčnega svetovalca pomeni prihranek v času. Lastništvo podjetja človeku vzame ogromno časa, od trženja, proračunskega načrtovanja in do dejanske prodaje blaga ali storitev. Tako boste z najemom davčnega svetovalca prihranili čas in se boste lahko bolje osredotočili na vodenje podjetja, brez da bi rabili skrbeti še za davčne storitve.

Davčni svetovalci vam lahko nudijo neprecenljive nasvete, saj del izobrazbe davčnih svetovalcev predstavlja prav krmarjene skozi zapletene davčne situacije. Pri tem vam lahko pomagajo pri zmanjšanju stroškov, pri čemer se bodo prihranki, ki jih bo podjetje pridobilo s pomočjo informiranih davčnih nasvetov, izkazali za neprecenljive. Ne samo, da bo davčni svetovalec nudil nasvete, kako zmanjšati stroške, temveč bo podjetju pomagal, da se izogne morebitnim napakam, ki bi vas sicer drago stale.

Seveda lahko poslovna oseba stori napako, na primer nenamerno poda napačen znesek dohodka za davke, preprosto zato, ker ne pozna do potankosti obdavčitve, saj je celoten davčni postopek lahko zelo zmeden in zahteven. Davčni svetovalec pa ve, kako enostavno krmariti skozi postopek, s čimer lahko prihrani denar in prepreči napake podjetij. Poleg tega, da lahko pride pri davčnih postopkih do raznih napak, pa je v splošnem plačevanje davkov v podjetjih kompleksna zadeva. Med poslovanjem je treba izpolniti prave obrazce, navesti številna dejstva o prihodkih, računih, plačilnih listah in stroških. Vsemu temu stresu se lahko torej v podjetjih izognejo z zaposlitvijo davčnega svetovalca.

Davčni svetovalec se spozna na vsa področja glede davkov, zaradi tega bo lažje opazil razne davčne oprostitve, ki jih sami morda ne bi, s tem pa prihrani nepotrebne stroške, ki bi sicer nastali. Poleg tega je potrebno biti ves čas pozoren na spreminjanje davčnih zakonodaj, saj bi sicer lahko nastali problemi, za katere sploh ne bi vedeli.  Zato je dobro, da najamete davčnega svetovalca in se izognete težavam, ter prihranite tako čas in denar. Tako ni pretirano, če rečemo, da davčni svetovalec ni le nepotreben strošek, temveč je nepogrešljiva oseba v poslu, saj z najemom zanesljivega davčnega svetovalca sprejmete odlično poslovno odločitev, ki se bo odražala skozi delovanje podjetja.

Kako izbrati najboljšega davčnega svetovalca za mednarodne transferje?

Zelo priporočljivo je, da si izberete davčnega svetovalca, ki ima na področju mednarodnih transferjev veliko izkušenj. Kot vaš svetovalec mora obvaladiti področje transfernih cen, mednarodne obdavčitve, prav tako mora obvladati zakonodajo tujih držav. Ob vsem naštetim mora biti seznanjen in poznati vse spremembe, ki se lahko pojavijo v takšnem delu. 

Priporočamo vam tudi branje: Davčno svetovanje: cenik in koliko stane davčna optimizacija?

davčni svetovalec
Priporočljivo je, da ima davčni svetovalec na izbranem področju izkušnje.

V svojem podjetju želim zaposliti tujega državljana, ampak nevem kako. Bi mi znali pomagati?

Seveda. Vsak davčni svetovalec vam ob takšnem problemu mora znati priskočiti na pomoč. Za zaposlitev tujega državljana v vašem podjetju bo uredil pridobitev enotnega dovoljenja za bivanje, pripravil vam bo pogodbo za zaposlitev in potrebno dokumentacijo in spremenil statusne spremembe delodajalca. Po vaši želji vam lahko davčni svetovalec prav tako poišče ustrezne kandidate iz tujine, ki izpolnjujejo pogoje dela v vašem podjetju. 

Preberite tudi o ceniku za računovodske storitve.

Sprašujem se ali naj odprem d.o.o. ali s.p?

Če načeloma želite poslovati sami je priporočljivo, da odprete s.p. Z s.p-jem se izognete ustanovitvenemu kapitalu, mesečno pa vseeno morate plačevati prispevke državi, saj ste obravnavani kot samozaposlena oseba. Če je družabnikov več pa se zagotovo bolj priporoča odprtje d.o.o. Velika prednost slednjega je, da v primeru izgube dobička v podjetju ne odgovarjate z svojim premoženjem, kar pa predstavlja slabost s.p-ja. S.p je tore fizična oseba, ki opravlja dejavnost, d.o.o pa pravna oseba. Zato je odgovor na vprašanje sledeč: v nekaterih primerih je boljša izbira s.p, v drugih pa d.o.o, nobena od izbir ni napačna, je pa odvisna od stanja v katerem se nahajate in kako bo izgledalo vaše delo v novo nastalem podjetju. Mnenje drugih o davčnem svetovanju si lahko preberete kar na forumu.

Kaj vse potrebujem za ustanovitev podjetja?

Za ustanovitev podjetja davčni svetovalci svetujejo, da je potreben osebni dokument, davčna številka in Emšo. Prav tako morate imeti osebni dokument bodočega direktorja, ime, sedež in dejavnost družbe.

Preberite tudi spletno oglaševanje: cene in ponudniki za spletno oglaševanje

Sem vrhunski športnik, kdaj je priporočljivo, da si najamem davčnega svetovalca?

Čim prej. Z najemom davčnega svetovalca čim prej se boste izognili negativnim posledicam ob izplačilu večjih vsot za vse vaše dohodke, prav tako za vse vaše športne dosežke. Davčni svetovalec vam bo z davčnimi strategijami svetoval kaj storiti v tovrstnih primerih. Prav tako bo njegova naloga izbira katere opcije so za vašo pozicijo v določeni situaciji najbolj optimalne.

Priporočamo tudi branje o digitalnem marketingu.

Davčni svetovalec
Priporočljivo je, da pomoč davčnega svetovalca poiščete čim prej.
Kontaktirajte preverjene davčne svetovalce (ponudbe / cene)

ocena bralcev
4.7 od 3