Pomoč v gospodinjstvu ni tabu

ocena bralcev
5 od 1

Včasih je veljalo, da je ženska tista, ki mora znati in opraviti vsa gospodinjska opravila. Upam, da vemo, da ni tako. Ali vsaj ne bi smelo biti. Čeprav, tudi moški v Sloveniji so zelo pridni, kot vidite v raziskavi spodaj. Čas je postal vrednota in cenimo ga bolj kot karkoli. A nas je vseeno pogosto sram, da bi najeli servis za pomoč v gospodinjstvu. Krivično je od nekoga pričakovati, da bo vse postoril sam, obenem pa to danes skoraj ni več izvedljivo. Ob hitrem tempu življenja in veliko obveznostih, nam za gospodinjska opravila, kot so pranje perila, kuhanje, čiščenje stanovanja, nakupovanje, likanje srajc, organizacija doma,  čiščenje oken, pospravljanje in pomivanje, hitro zmanjka časa. V družinah je poleg tega potrebno organizirati tudi prevoz otrok. Zakaj bi torej prosti čas porabili za gospodinjska opravila, če pa si lahko omislite pomoč v gospodinjstvu?

Servis za gospodinjska dela si največkrat omislijo zaposlene družine, pa tudi starejši, ki gospodinjskim opravilom, kot je pospravljanje, nakupovanje, kuhanje pranje in likanje srajc preprosto niso več kos.

Če že iščete, smo vam pripravili seznam preverjenih servisov za pomoč v gospodinjstvu in čiščenje.

Pošlji povpraševanje za pomoč v gopodinjstvu
dom družina
Omislite si servis za hišna in godspodinjska opravila, da vam ostane čas za pomembne stvari.


Ali zares potrebujem pomoč v gospodinjstvu?

Če vam odgovorimo na kratko, ni pravil. Ni vam potrebno čakati, da druga področja v življenju pričnejo trpeti, vi pa ste na robu živčnega zloma. Če imate možnost in željo, je to dovolj. Naj vam pri tem pomaga osebni servis ali vsaj osebni nakupovalec.

Kot zanimivost… Moški največkrat najamejo servis za likanje srajc na domu. Ženske pa za pranje perila in čiščenje oken in stanovanja ter organizacijo doma.

moški - gospodinjska opravila - pomoč v gospodinjstvu
Slovenski moški so pridni za gospodinjska opravila (vir: statista). Zato je tudi zanje primerno darilo pomoč v gospodinjstvu.

Pomoč v gospodinjstvu v primeru starosti ali invalidnosti (pomoč na domu)

Nemalokrat pomanjkanje časa ni edini razlog, zaradi katerega trpi organizacija doma. Pomoč v gospodinjstvu je še posebej pomembna pri tistih, ki za vsa hišna opravila fizično ne zmorejo več poskrbeti. Poleg tega jim pomoč v gospodinjstvu ne omogoča le manj skrbi, temveč tudi večjo varnost. Še posebej pogosti storitvi v Sloveniji, sta kuhanje in dostava hrane. Starostniku je vse dni v tednu na voljo en obrok, ki mu ga dodeljen oskrbnik iz izbranih lokalnih kuhinj pripelje na dom.

pomoč v gospodinjstvu - gospodinjska opravila - čiščenje oken
Servis za gospodinjska opravila bo poskrbel za čiščenje oken in stanovanja, pospravljanje, likanje srajc na domu, pranje perila, pa tudi za organizacijo doma in prevoz otrok. Zakaj pa ne?

Omislite si čistilni servis in pomoč v gospodinjstvu!

Čistilni servis ne nudi zgolj čistilnih storitev. Če vam največ časa vzame redno nakupovanje živil, je osebni nakupovalec tisti, ki vam pri tem lahko pomaga. S čistilnim servisom se prav tako lahko dogovorite tudi za druge storitve, kot so: pranje perila, kuhanje, čiščenje oken, likanje srajc in zlaganje oblačil, pospravljanje stanovanja in omar, pomivanje posode, prevoz otrok in organizacija doma.

Kaj morate preveriti, ko si omislite čistilni servis:

  • Izkušnje dobro je vedeti koliko prakse ima izbran servis za seboj. Več izkušenj ne pomeni nujno boljše opravljene storitve, poveča pa možnost za to.
  • Garancija zadovoljstva – nekatera podjetja vam v primeru nezadovoljstva povrnejo denar ali pa brezplačno ponovno opravijo storitev.
  • Zavarovanje odgovornosti – če potrebujete čiščenje ali pospravljanje stanovanja, se lahko hitro zgodi, da se ponesreči kaj razbije ali opraska.
  • Pretekle ocene in reference – najbolj iskren pokazatelj kvalitete podjetja, ki vam hitro lahko pomaga pri odločitvi.
  • Certifikati – dva, s katerima se lahko ponaša le resen čistilni servis, sta:
    1. Certifikat ISO 9001 (sledljivost odnosov s strankami)
    2. Certifikat ISO 14001 (izpolnjevanje okoljskih kriterijev)

Preverite tudi: Kaj vse potrebuje vaš dom za udobno bivanje?

pospravljanje stanovanja
Pomoč v gospodinjstvu si lahko omislite tudi za pospravljanje in kuhanje.

Ste vedeli?

Povprečno gospodinjstvo za gospodinjska operavila in hišna opravila porabi devet ur na teden. Od teh devetih, gre kar dobrih pet ur za redna tedenska čiščenja stanovanja oziroma hiše.

Če vam hišna opravila predstavljajo pravi trn v peti, si na tej povezavi poglejte vse ponudnike, ki nudijo pomoč v gospodinjstvu in čistilne storitve.

Pošlji povpraševanje za pomoč v gopodinjstvuocena bralcev
5 od 1