Revija Nasvet strokovnjaka

Globinsko čiščenje stanovanj in pisarn: Povprečne cene

Globinsko čiščenje

Kazalo

ocena bralcev
5 od 6

Z globinskim čiščenjem omogočimo higiensko stanje in estetski izgled bivalnih prostorov. Kljub temu pa se za profesionalno opravljeno globinsko čiščenje stanovanja in pisarn ne odloči vsakdo, nevede, da takšen pristop res naredi razliko. Seveda pa ima vse svojo ceno – kako torej najti ponudnika, ki bo za vložen denar svoje delo opravil brezhibno? Pred vami se nahaja spisek povprečnih cen in cenikov za različno pohištvo ter ostalih delov stanovanj in pisarn. Ne spreglejte niti tabele vseh cen za globinsko čiščenje spodaj, na podlagi cenikov čistilnih servisov in ponudb preko Omisli.si/cistilni-servis.

POVPREČNE CENE za GLOBINSKO ČIŠČENJE STANOVANJ IN PISARN in CENIKI

≈ 0,4 – 10 EUR / m2

Pridobite ponudbe/cene za globinsko čiščenje

Tip globinskega čiščenjaPovprečna cena za globinsko čiščenje
Večje sedežne garniture10 - 20 EUR
Manjši fotelj10 - 25 EUR
Večji fotelj15 - 30 EUR
Preproge do 20 m² brez odvoza4 - 5 EUR / m²
Preproge do 20 m² z odvozom9 - 10 EUR / m²
Preproge med 20 in 200 m² brez odvoza3 - 4 EUR / m²
Preproge med 20 in 200 m² z odvozom7 - 8 EUR / m²
Kuhinjski stoli z oblazinjenim sedalnim delom5 - 6 EUR
Kuhinjski stoli z oblazinjenim sedalnim in naslonjalnim delom8 - 12 EUR
Pisarniški stoli z oblazinjenim sedalnim delom5 - 7 EUR
Pisarniški stoli z oblazinjenim sedalnim in naslonjalnim delom8 - 13 EUR
Bolj zapleteni stoli17 - 19 EUR
Globinsko sesanje, strojno šamponiranje, ekstrakcijsko čiščenje in izpiranje do 20 m²4 - 5 EUR / m²
Globinsko sesanje, strojno šamponiranje, ekstrakcijsko čiščenje in izpiranje od 20 do 200 m²3 - 4 EUR / m²
Globinsko sesanje, strojno šamponiranje, ekstrakcijsko čiščenje in izpiranje nad 200 m²2,5 - 3 EUR / m²
Globinsko sesanje s tamponiranjem madežev0,40 - 0,50 EUR / m²
Strojno šamponiranje s suho peno1 - 1,5 EUR / m²
Ekstrakcijsko čiščenje in izpiranje2 - 3 EUR / m²
* Cene za globinsko čiščenje doma / pisarne so izražene v EUR, brez ddv in vključujejo čistila. Povprečne cene globinskega čiščenja smo empirično izračunali, na podlagi javnih cenikov ponudnikov ter preko 430 ponudb preverjenih čistilnih servisov na Omisli.si/cistilni-servis. Cenik globinskega čiščenja ni fiksen in velja za: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj, Koper, Novo mesto, Velenje in drugod po Sloveniji. Končna cena za globinsko čiščenje je najbolj odvisna od vrste in velikosti površine za čiščenje ter dodatnih storitev. Za točno ceno za globinsko čiščenje stanovanja ali poslovnih prostorov pošljite povpraševanje preverjenim čistilnim servisom – zeleni gumb.


Najboljši čistilni servisi za globinsko čiščenje v Sloveniji

TOP 10 seznam najbolj iskanih čistilnih servisov za globinsko čiščenje

Če menite, da vam ljubi čistilni servis manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


Globinsko čiščenje stanovanja: Cene in ceniki

V začetku spomladi se najmanj veselimo spomladanskega čiščenja – ogromno dela, pogosto pa tudi slabo opravljanega. Zakaj bi torej sončne spomladanske dni preživeli zaprti v stanovanju? Dela vas lahko razbremeni čistilni servis – z globinskim čiščenjem pa vaše stanovanje popolnoma prenovijo!

Globinsko čiščenje

Cena globinskega čiščenja sedežnih garnitur (kavča / sedežne)

Oblazinjeno pohištvo, predvsem sedežne garniture, imajo svoje prednosti, saj so udobne in sproščujoče. A ko pride do čiščenja pogosto povzročajo stres! Na njih se pogosto najdejo hišne pršice ter ogromne količine prahu, zaradi neprevidnosti majhnih otrok se na garniturah mnogokrat znajdejo temni madeži, barva pogosto zbledi, tkanina pa ima neprijeten vonj – najpogosteje zaradi cigaretnega dima.

Pri sedežnih garniturah čistilni servisi pri ceni pogosto upoštevajo stopnjo umazanosti kavča, sedežne … Cena na sedež se torej pogosto giblje med 10 – 20 EUR (odvisno od zahtevnosti čiščenja), mnogokrat pa podjetja ponudijo tudi popuste na večje število sedežev (med 90 in 110 EUR).

Cenik globinskega čiščenja za fotelj

Pri čiščenju fotelja je cena odvisna od same velikosti. Za čiščenje manjšega fotelja bo povprečni čistilni servis računal približno 10 – 25 EUR, za večjega pa 15 – 30 EUR. Globinsko čiščenje fotelja ima enake prednosti kot čiščenje katerekoli oblazinjene sedežne garniture – znebite se madežev, prahu in neprijetnih vonjav.

Cene za globinsko čiščenje tepihov (preproge)

Povprečna cena čiščenja preprog se giblje med 5 in 4 EUR, odvisno od same velikosti. Tiste večje od 20 m² (ampak manjše od 200 m²) zaradi količinskega popusta navadno stanejo manj na m².

Seveda pa se stranke pogosto odločijo za čiščenje preprog z odvozom. V takšnih primerih cena vsekakor naraste, a je v določenih primerih (delo na domu, majhni otroci, hišni ljubljenčki …) bolje izbrati čiščenje z odvozom, saj tako servisu omogočite lažje opravljanje dela, ki bo navsezadnje brez zunanjih dejavnikov tudi kvalitetnejše.
V takšnih primerih cena preprog do 20 m² naraste tudi do 10 EUR, večje preproge od 20 do 200 m² pa do 8 EUR.

Potrebno je poudariti, da čistilni servisi za čiščenje preprog izdelanih iz občutljivih materialov ceno zvišajo tudi za 50%.

Koliko stane globinsko čiščenje kuhinjskih stolov?

V kuhinji preživimo ogromno časa, a le redko pomislimo na čiščenje česarkoli drugega razen posode. Ravno zato so kuhinjski stoli zadnje, na kar bi pomislili med čiščenjem, zato se na njih nabira ogromno umazanije. Morda je čas, da se je znebite s pomočjo čistilnega servisa?

Kuhinjskih stolov je več različnih tipov, zato se cene tudi temu primerno med seboj razlikujejo. Cena čiščenja stolov z oblazinjenim sedalnim delom se giblje med 5 in 6 EUR, tistih z oblazinjenim sedalnim in naslonjalnim delom pa med 8 – 12 EUR. Seveda se v gospodinjstvih najdejo tudi malce bolj zapleteni stoli, katerih cena čiščenja se giblje med 17 in 19 EUR na kos.


ČISTILNI SERVISI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke
največ strank v SLO
brezplačen vpis


Globinsko čiščenje pisarn in poslovnih prostorov: Cene in ceniki

Vsem nam je znano, da v čistem in svetlem okolju lažje opravljamo svoje delo – brez oziranja na prašne, umazane površine lahko delo zaključimo v hitrejšem času, preostanek pa porabimo za sproščanje! Zato nikakor ne zanemarite globinskega čiščenja pisarn, pa četudi zgolj enkrat!

Globinsko čiščenje

Cenik za globinsko čiščenje pisarniških stolov

Podobni kuhinjskim stolom so tudi pisarniški. Z malenkostno razliko v izgledu ter strukturi se pojavi tudi malenkostna razlika v ceni. Ta se giblje med 5 – 7 EUR za pisarniške stole z oblazinjenim sedalnim delom, ter 8 – 13 EUR za tiste, ki imajo oblazinjen tudi naslonjalni del.

Preverite tudi: Čistilni servis: Cenik ponudnikov za čiščenje stanovanja ali hiše (Ljubljana, Maribor, Celje, …)

Kaj zajema globinsko čiščenje talnih oblog (tapisoni, itisoni, heuga, flotex …)

Globinsko čiščenje talnih oblog je možno na več načinov:

Globinsko sesanje s tamponiranjem madežev: Z globinskim sesanjem čistilni servis očisti sicer nedosegljive kotičke tekstilnih talnih oblog. S tamponiranjem, obsežnejšim postopkom odstranjevanja, pa se znebijo tudi tistih zahtevnejših madežev, katere bi sami težje očistili.

Strojno šamponiranje s suho peno: Strojno šamponiranje je kot nalašč za čiščenje trmastih madežev, ki se jih navadno ne da očistiti. S suho peno se obloge ne poškodujejo, temveč zgolj dodatno očistijo.

Ekstrakcijsko čiščenje in izpiranje: S pomočjo ekstrakcijske čistilne opreme čistilni servis dobesedno izvleče umazanijo iz tekstilnih talnih oblog. Z izpiranjem se servis prepriča, da so očistili vse, kar se očistiti da.

Cena globinskega čiščenja talnih oblog

Ena najpogostejših storitev je vsekakor čiščenje talnih oblog. Cena se seveda razlikuje glede na velikost tal, pa tudi glede na izbran način čiščenja.

Globinsko sesanje, strojno šamponiranje, ekstrakcijsko čiščenje in izpiranje so tri možnosti čiščenja talnih oblog. Za do 20 m² se cene gibljejo med 4 in 5 EUR na m². Za večje površine do 200 m² je cena na m² nižja in sicer 3 – 4 EUR. Če pa želite, da čistilni servis očisti več kot 200 m² površine, boste zaradi količinskega popusta plačali 2,5 – 3 EUR na m².

Seveda lahko izbirate tudi med dodatnimi storitvami – cena globinskega sesanja s tamponiranjem madežev se giblje med 0,40 – 0,50 EUR na m², medtem ko vas bo strojno šamponiranje s suho peno stalo nekje med 1 do 1,5 EUR na m². Za ekstrakcijsko čiščenje in izpiranje boste na m² plačali 2 do 3 EUR.

Preveri tudi: Koraki za uspešno prenovo na 24ur.com

Kaj najbolj vpliva na ceno globinskega čiščenja?

Na ceno globinskega čiščenja vsekakor najprej vpliva velikost stanovanja ali pisarne, pa tudi oblika čiščenja (strojno šamponiranje, globinsko sesanje, ekstrakcijsko čiščenje …). Obstajajo pa tudi drugi kriteriji, ki lahko (ali pa tudi ne) vplivajo na ceno ponudbe.

Marsikdo se pogosto odloči za okolju prijazna, ekološka in narava čistila – razlogi za takšno odločitev so različni. Čeprav izbira takšnih čistil nima velikega vpliva na kvaliteto opravljenega dela, pa se zanjo odločijo ljudje s specifičnimi alergijami ter starši z majhnimi otroki. Pogost razlog pa je seveda tudi skrb za naravo, predvsem v letu 2019.

Pomembno vlogo pri končni ceni igrajo dodatne storitve vključene v osnovno ponudbo.

Poceni ali kvalitetno (najboljše) globinsko čiščenje?

Po izbiri načina globinskega čiščenja je najtežje izbrati podjetje, ki bo za vaš denar delo opravilo kvalitetno. Ker pa je na trgu ogromno podjetij (čistilni servisi Kapljica, Pelikan, Bonami, 4 letni časi, Lenass, Cunj’ca, Cleaning, Želva, Beeping, Valina …) vam to oteži delo. Ravno zato je najbolje, da se obrneta na posrednika, ki bo med vsemi kandidati našel najprimernejšega – obiščite Omisli.si/cistilni-servis in izberite preverjenega in kvalitetnega ponudnika storitev globinskega čiščenja! Če pa iščete globinsko čiščenje avtomobila v Ljubljani, se raje obrnite kakšno avtopralnico.

Kdaj so čistilni servisi za globinsko čiščenje najbolj iskani?

Čistilni servisi za globinsko čiščenje so najpogosteje iskani v marcu, septembru in oktrobru. Tabela je bila izdelana po podatkih Omisli.si/cistilni-servis ter analize Google iskanj.
Čistilni servisi za globinsko čiščenje so najpogosteje iskani v marcu, septembru in oktrobru. Tabela je bila izdelana po podatkih Omisli.si/cistilni-servis ter analize Google iskanj.

V Sloveniji so čistilni servisi za globinsko čiščenje najpogosteje iskani v marcu ter jeseni, med septembrom in oktobrom. Najredkeje pa se čistilni servisi iščejo meseca decembra, malo več povpraševanja (a kljub temu krepko pod povprečjem) pa je v februarju, aprilu in juniju. Ti podatki lahko vplivajo na končno ceno globinskega čiščenja, ni pa nujno.


PRIPRAVLJENI NAJETI ČISTILNI SERVIS ZA GLOBINSKO ČIŠČENJE DOMA ali PISARNE?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE IN CENE PREVERJENIH ČISTILNIH SERVISOV ZA GLOBINSKO ČIŠČENJE (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER IN DRUGOD PO SLOVENIJI)

 

Pridobite ponudbe/cene za globinsko čiščenje

ocena bralcev
5 od 6

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno