Revija Nasvet strokovnjaka

Visokotlačno čiščenje tlakovcev, fasade in žaluzij: Cena in preverjeni čistilni servisi za strojno čiščenje

visokotlačno čiščenje tlakovcev 2 cene

Kazalo

ocena bralcev
5 od 2

Zaradi dolgoročne izpostavljenosti umazaniji zunanjih površin, je zelo pomembno, da te redno vzdžujemo in čistimo. Strojno zunanje čiščenje skoraj vedno vključuje neke vrste visokotlačni čistilec, ki temeljito odstrani mah in plevel na tlakovcih, umazanijo na fasadah in prah na žaluzijah. Visokotlačno čiščenje tlakovcev je sicer preprosto a zelo učinkovito, vaše površine pa bodo zopet sijoče in čiste.

Spodaj preverite cene za zunanje strojno visokotlačno čiščenje ter seznam preverjenih izvajalcev blizu vas.

VISOKOTLAČNO ČIŠČENJE TLAKOVCEV, FASADE, ŽALUZIJ – CENA

povprečne cene za čiščenje tlakovcev, fasade, žaluzij, sončnih kolektorjev / elektrarne in ceniki

 

≈ 1-9 EUR/m2

ZUNANJE VISOKOTLAČNO ČIŠČENJECENA STROJNEGA ČIŠČENJA
Čiščenje fasade3-5 EUR/m2
Čiščenje žaluzij1,5-2,5 EUR/m2
Čiščenje tlakovcev8-9 EUR/m2
Čiščenje solarnih panelov in sončne elektrarne1-2 EUR/m2
Čiščenje streh5-7 EUR/m2

Pošljite povpraševanje izvajalcem za visokotlačno čiščenje
visokotlačno čiščenje tlakovcev 2 cene
Vaši tlakovci bodo zopet lepi in čisti, kot novi.

Najboljši ponudniki za zunanje visokotlačno specializirano čiščenje v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih čistilnih servisov za visokotlačno čiščenje tlakovcev, fasade, žaluzij, solarnih panelov ter ceniki

Če menite, da vam ljubi čistilni servis manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


Cena za visokotlačno čiščenje tlakovcev, fasade, žaluzij in strehe

Čiščenje fasade

Cena za čiščenje fasade se giblje med 3€ in 5€ za m2, povprečno pa boste za to storitev odšteli 4€ za m2 očiščene površine. Odvisna je od velikosti in dostopnosti površine, ter višine in umazanosti.

Kontaktirajte preverjene ponudnike za čiščenje fasade (ponudbe / cene)

Čiščenje žaluzij

Cena za čiščenje žaluzij se giblje med 1.5€ in 2.5€ m2, povprečno pa boste za to storitev odšteli 2€ na m2 površine. Za takšno čiščenje je potreben električni in vodni priključek, v kolikor to ni mogoče, izvajalci za to sami poskrbijo, cena pa je zato nekoliko višja. Odvisna je od velikosti površine, dostopnosti in umazanosti.

Kontaktirajte preverjene ponudnike za čiščenje žaluzij (ponudbe / cene)
visokotlačno čiščenje žaluzij cene
Vsaj enkrat letno je priporočljivo čiščenje žaluzij.

Čiščenje tlakovcev

Za čiščenje tlakovcev boste povprečno odšteli 8,5€ na m2, razpon cen pa se giblje od 8 do 9€ na m2. Cena je odvisna od velikosti površine, umazanosti in dostopnosti

Kontaktirajte preverjene ponudnike za čiščenje tlakovcev (ponudbe / cene)
visokotlačno čiščenje tlakovcev cene
Visokotlačno čiščenje tlakovcev.

Čiščenje solarnih panelov in sončne elektrarne

Cena za čiščenje solarnih panelov in sončne elektrarne pa se giblje med 1€ in 2€ na m2. Povprečno boste za to storitev odšteli 1.5€ na m2. Odvisna je seveda od velikosti, naklona in višine ter dostopnosti in umazanosti površine.

Kontaktirajte preverjene ponudnike za čiščenje solarnih panelov in sončne elektrarne (ponudbe / cene)
Solarni paneli
Čisti solarni paneli bodo bolje proizvajali sončno energijo

Čiščenje streh

Cena za čiščenje strehe znaša od 5€ do 7€ na m2, povprečna cena pa je nekje 6€ na m2. Odvisna je od velikosti strehe, naklona, dostopnosti in umazanije.

Kontaktirajte preverjene ponudnike za čiščenje streh (ponudbe / cene)
Pred in po čiščenju
Visokotlačno čiščenje strehe

Vse storitve vključujejo prevoz, potrebno orodje in čiščenje površin.

Pogosta vprašanja za čiščenje tlakovcev

Kako lahko povrnem videz tlakovcev?

Tlakovci lahko zagotovijo lep in klasičen videz vsakega zunanjega prostora. Videz vaših tlakovcev je morda sčasoma zbledel zaradi izpostavljenosti elementom (sonce, dež) ali drugh dejavnikov. Obnovitev videza tlakovcev vključuje čiščenje tlakovcev in tesnjenje, da jih zaščitite pred nadaljnjimi poškodbami in da bodo videti kot novi.

Pred začetkom je treba, poskrbite, da na površini tlakovcev pometete vse ostanke ali umazanijo. Ko je to opravljeno, uporabite električni visokotlačni čistilec z blagim detergentom ali čistilom, izdelanim posebej za čiščenje tlakovcev. Za močnejše madeže lahko izberete tudi čistilo na osnovi kisline. Pri uporabi teh izdelkov natančno preberite in upoštevajte vsa navodila.

Vsekakor za čiščenje tlakovcev svetujem najem profesionalnega servisa za čiščenje tlakovcev, saj so čistilne napreave in sama čistila draga, vse skupaj pa vzame veliko časa.

Kako preprečim rast trave med tlakovci?

Eden najboljših načinov za preprečevanje rasti trave med tlakovci je uporaba herbicida pred začetkom rasti. Ti herbicidi tvorijo oviro, ki preprečuje plevelu in travnim semenom, da bi vzklili in rasli v vrzelih med tlakovci.

Plevela se lahko znebite tudi z ročnimi metodami, na primer z izkopavanjem korenin ali z motiko, s katero odstranite zemljo okoli tlakovcev. Vendar ta metoda morda ni primerna za vse vrste plevela, zato se je najbolje pogovoriti glede najboljšega načina odstranjevanja s strokovnjakom.

Kako pogosto moram čistiti tlakovce?

Sčasoma se lahko na površini tlakovcev naberejo umazanija in smeti, zaradi česar so videti dolgočasni in zbledeli. Ne le to, med njimi lahko začne rasti tudi plevel.

Če želite, da bodo vaši tlakovci videti kar najbolje, jih je treba redno čistiti. Odvisno od vrste tlakovcev, ki jih imate, in količine prometa na njih, jih morate čistiti vsaj enkrat na 6-12 mesecev z električnim visokotlačnim čistilcem in/aliali blagim čistilnim sredstvom, ki je posebej zasnovano za čiščenje tlakovcev. Za močnejše madeže bo morda potrebno čistilo na osnovi kisline. Za optimalne rezultate je priporočljivo najeti tudi strokovno službo za čiščenje tlakovcev.

Čiščenje tlakovcev s sodo

Čiščenje s sodo je učinkovit in okolju prijazen način čiščenja tlakovcev. Za razliko od drugih metod se pri čiščenju s sodo bikarbono uničijo bakterije ter odstranijo umazanija in madeži brez uporabe grobih kemikalij ali abrazivnih sredstev. Raztopina sode bikarbone se razprši na tlakovce s tlačnim čistilnikom z nastavljivo šobo, ki vam omogoča nadzor nad tem, kako se uporabi veliko sode. Tlačni čistilec mora biti nastavljen na nizko stopnjo, da ne poškoduje tlakovcev.

Po nanosu raztopine sode bikarbone jo je treba pustiti delovati vsaj deset minut, preden jo sperete s čisto vodo. To bo pomagalo odstraniti umazanijo in madeže s površine tlakovcev in jim prepreči, da bi se vrnili.

Čiščenje tlakovcev s sodo je treba opraviti 1-2x na leto, da bodo tlakovci videti čim bolje in da na njih ne bo umazanije, madežev in plevela. Za optimalne rezultate je treba za to nalogo najeti strokovno službo za čiščenje tlakovcev.

Kako očistiti fuge med tlakovci?

V fugah med tlakovci vašega dvorišča se razrašča trdovraten plevel in mah, kar uničuje videz in privlačnost vašega zunanjega prostora. Brez skrbi, obstaja veliko učinkovitih in celo zabavnih načinov, kako se znebiti tega nadležnega problema. Lahko si pomagate z vrtnarskim nožem, trdo krtačo ali motiko, gorilnikom za uničevanje plevela ali pa s kosilnico z nitjo.

Če želite uporabiti bolj naravna sredstva, lahko poskusite z vrelo vodo, kisom ali alkoholom, ki jo kombinirate z detergentom za pomivanje posode.

Bodite previdni pri uporabi škropiv, saj so lahko nevarna tako za okolje kot tudi za same tlakovce. Zato jih uporabljajte le kot zadnjo možnost v sili.

Kateri so najbolj iskani in najboljši čistilni servisi za visokotlačno čiščenje?

Spodaj so našteti nekateri najboljši čistilni servisi za visokotlačno čiščenje, vseeno pa je najbolje, da se obrnete na Omisli.si, kjer so zbrani vsi preverjeni in ocenjeni ponudniki, da ne izgubljate časa in denarja.

Preberite tudi: GLOBINSKO ČIŠČENJE STANOVANJ IN PISARN: POVPREČNE CENE

Wap Alto d.o.o.,  čistilni servis Danijela Janković s.p., Oprema za čiščenje Bent excellent, d.o.o. Domžale, Eko čistoča, upravljanje in čiščenje objektov, d.o.o. vzdrževanje objektov, Domen Maček, s.p., Servis Šefić Anton s.p., KOCH, servisna oprema, d.o.o., Pulitus, d.o.o., Jaspis, visokotlačno čiščenje, PRITISK, Oprema za čiščenje – BENT EXCELLENT, d.o.o., DOMŽALE,…


IZVAJALCI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


…Diva plus, Mihelak, d.o.o., čistilni servis Martin Konda, s.p., čistilni servis Kapljica, 4 letni časi, KÄRCHER CENTER LJUBLJANA, KARCHER TRGOVINA d.o.o. PODJETJE TRG TRGOVINA d.o.o, Elesprom Inženiring d.o.o., PE: Kärcher Center Elesprom, ASO d.o.o., Gitas Kranj d.o.o., Kusljan d.o.o., VPS JECL D.O.O. Višinska dela in čistilni servis MATKO, Matjaž Kocjančič s.p., Čistilni servis Emana, Čistilni servis Žana…

Preverite pa tudi korake za uspešno prenovo doma na 24ur.com.

 

visokotlačno čiščenje strehe cene

Pogosta vprašanja in odgovori glede visokotlačnega čiščenja

Katere znamke visokotlačnih čistilnih naprav so najboljše?

Eno najbolj znanih podjetij, ki izdeluje naprave za visokotlačno čiščenje je zagotovo podjetje Kärcher, in je danes največji proizvajalec kakovostnih visokotlačnih čistilnih naprav. Zelo učinkovite naprave izdeluje tudi podjetje Makita, njihove čistilne naprave pa so med ljudmi zelo priljubljene.

Ali lahko z visokotlačnim čiščenjem poškodujem površine?

Ob nepravilni uporabi visokotlačnih čistilnih naprav lahko pride do nepopravljive škode, zato je zelo pomembno, da smo pri čiščenju previdni. Mojstri morajo upoštevati pravila za uporabo čistilnih naprav, saj se še posebej pri žaluzijah lahko pojavijo razpoke zaradi visokega tlaka vode. Pomembno pa je tudi, da pri občutljivih površinah uporabljamo najšibkejše visokotlačne čistilne naprave.

Lahko visokotlačno čistilno napravo uporabljamo tudi na vlagi?

Četudi iz naprave s pritiskom škropi voda, ni primerna za vlažne površine, saj se lahko naprava ob stiku motorja z vodo uniči. Še posebej pozorni moramo biti pri napravah, ki jih poganja električni tok.

Kakšna je razlika pri uporabi vroče ali hladne vode pri visokotlačnih čistilnih napravah?

Vroča voda je zelo primerna za čiščenje mastnih in oljnatih površin, prav tako pa lahko z njo odmrznemo zaledenele površine. Hladno vodo pa je dobro uporabljati pri čiščenju umazanije na tlakovcih in stenah.

Kontaktirajte preverjene izvajalce za visokotlačno čiščenje
ocena bralcev
5 od 2

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno