Revija Nasvet strokovnjaka

Avtodvigalo: Cene za najem avtodvigala, Hiab, dvižne ploščadi / košare za delo na višini (+ preverjeni ponudniki)

dvižna košara cene omisli si

Kazalo

ocena bralcev
4.5 od 2

Dvigala katerekoli vrste so najučinkovitejša pomoč pri izpolnjevanju kakršnihkoli višinskih del in pri gradbeni mehanizaciji. Delo na višini je zahtevno, zato ga je zaradi varnosti smiselno prepustiti strokovnjakom. Ob želji po najemu avtodvigala pa se hitro lahko znajdemo v dolgi čakalni vrsti, saj so ponudniki precej zasedeni, zato lahko pride tudi do zamujenih rokov opravljene storitve. Avtodvigalo, cene avtodvigala, vrste in preverjene ponudnike, si lahko pogledate na tu. Tu boste prihranili čas, sam smo na enem mestu zbrali vse ponudnike.

AVTODVIGALO: CENE

povprečne cene za najem avtodvigala, dvižne košare / ploščadi ter ceniki

30-35 EUR/h

Pošlji povpraševanje za najem avtodvigala

storitevcena / cenik
Avtodvigalo / avtokošaraod 35 €/h
Dvižna ploščadod 35 €/h
Dvižna košaraod 30 €/h
Hiab avtodvigalood 35 €/h
Teleskopski viličarod 32 €/h
Specialni prevoziod 70 €/h

Kontaktirajte preverjene ponudnike za najem avtodvigala (ponudbe / cene)
vrste avtodvigal dvižnih košar cena najema
Vas zanima, kakšna je cena najema različnih vrst avtodvigal, dvižnih košar in ploščadi? Povprašajte na Omisli.si/avtodvigalo!

Kakšno avtodvigalo najeti?

Avtodvigala so večinoma zasnovana za dvigovanje težkih predmetov in so preprosti stroji z različnimi nastavki, kot so žične vrvi, verige in teleskopska dvigala na ploščadi. Omogočajo vam razkladanje in nalaganje težkega tovora na drugo lokacijo. Tukaj je nekaj vrst dvigal, viličarjev in prevozov, ki jih lahko najamete:

 • Avtodvigalo/Avtokošara
 • Dvižna ploščad
 • Dvižna košara
 • Hiab avtodvigalo
 • Teleskopski viličar
 • Specialni prevozi

Preverjene ponudnike / mojstre / izvajalce za gradnjo in obnovo najdete na Omisli.si/gradnja-obnova

In kaj potem?

Ko določite, katero dvigalo morate uporabiti, bodo strokovnjaki najprej morali oceniti delovno mesto. Nekatera mesta omogočajo večjo mobilnost kot druga. Drugi pomembni dejavniki so teža obremenitve, ki jih delo potrebuje, in nosilnost dvigala, ki ga želite uporabiti na določenem mestu.

Ponudniki imajo na voljo široko paleto dvigal, ki bodo ustrezali vašim potrebam – od dvigal težkih terenskih vozil do vgradnje tovornjakov, od hiab avtodvigala do teleskopskih viličarjev. Na vašo izbiro vpliva več dejavnikov. Na primer, mobilni žerjav se uporablja, kadar po mestu ni enostavno krmariti; z drugimi besedami, če je lokacija polna različnih površin, uporaba statičnega dvigala sploh ni izvedljiva ideja.

 

Zakaj se odločiti za najem mobilnega avtodvigala?

Odločitev za najem avtodvigala spremljajo številni razlogi. Prisluhnite le nekaterim izmed njih:

 1. Zmogljivost

Čeprav so morda manjše velikosti od mnogih drugih, bodo mobilna avtodvigala zagotovo zmagala v bitki, ko gre za dvigovanje težkih predmetov. Še več, ta dvigala lahko hkrati dvignejo tudi več težkih predmetov. Se morda sprašujete, kako lahko tako majhno avtodvigalo naenkrat dvigne toliko težkih predmetov? Preprosto zaradi izboljšane hidravlične moči in več osi, ki mu pomagajo pri dvigovanju težkih predmetov na tako velike višine.

Preberite tudi: GRADNJA HIŠE: KOLIKO STANE HIŠA (CENA GRADNJE HIŠE)?

 1. Enostavnost

Ker mobilno avtodvigalo potrebuje manj prostora za delovanje, potrebuje tudi manj časa za nastavitev. To je razlog, zakaj je samo delo tudi precej hitreje opravljeno.

Preberite tudi: ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI

 1. Zahteva manj prostora

Mobilno avtodvigalo je manjše in se prilega na manjšo prostornino v primerjavi z drugimi vrstami dvigal. Po drugi strani se večja dvigala lahko znajdejo v utesnjenem prostoru, kar jim otežuje dviganje. Kot da nosite otroška oblačila, ki vam ne ustrezajo več! Mobilna dvigala se zlahka premikajo med dvema zgradbama in omogočijo strokovnjakom, da opravijo svoje delo.

Preberite tudi: SLIKOPLESKARSTVO: CENA ZA PLESKANJE (BARVANJE / BELJENJE), KITANJE STEN IN POLAGANJE TAPET

 1. Varen za uporabo

Bolj kot je žerjav mobilen in prilagodljiv, varnejša je uporaba. In to še posebej velja za premični žerjav. Z ozkim prostorom lahko dostopate do prenatrpanega mesta in z lahkoto prenašate težke predmete. S tem zagotavlja varnost delavcev na gradbišču.

Prednosti mobilnega avtodvigala je res veliko  – poleg vsega tega tudi zmanjšujejo stopnjo onesnaženosti in oddajajo manj hrupa.

hiab avtodvigalo

Mobilna dvigala lahko prenesejo veliko obremenitev – dvigne lahko kar 3070 kg na relaciji 13.80 metra.

Preberite tudi: KNAUF CENIK: POVPREČNE CENE ZA SUHOMONTAŽNA DELA IN CENIKI (GIPS / MAVČNE PLOŠČE)

Avtodvigalo: Povprečne cene najema Hiab avtodvigala, dvižne ploščadi / košare za delo na višini

Cena izposoje avtodvigala znaša od 40,00 €/ uro.

Cena dvigala je odvisna od delovne višine, zahtevnosti dostopa do objekta, vrste konstrukcije, uporabljenega materiala. Prav tako je odvisna od dimenzij, vrste, opreme,  ter nosilnosti dvigala. Običajno cena vključuje tudi prevoz do lokacije, kjer je potrebno delo.

Preberite tudi: KROVSTVO + TESARSTVO + KLEPARSTVO = STREHA: CENA STREHE, VRSTE, PREDNOSTI IN SLABOSTI KRITIN

Najem mehanizacije / cena najema >

 • Avtodvigalo / avtokošara | od 35 evrov/uro dalje
 • Dvižna ploščad (vertikalna, škarjasta) | od 35 evrov/uro dalje
 • Dvižna košara (kolesa, goseničar, pajek, z lomljivo roko, teleskopska) | od 30 evrov/uro dalje
 • Hiab avtodvigalo| od 35 evrov/uro dalje
 • Teleskopski viličar | od 32 evrov/uro dalje
 • Specialni prevozi | od 70 evrov/uro dalje

Preberite tudi: NADSTREŠEK CENIK: POVPREČNE CENE NADSTREŠKOV (ZA AVTO, TERASO, BALKON, …)

Avtodvigalo / avtokošara

Najem avtodvigala/košare | od 35 evrov/uro dalje

Za delo na višini vam priporočamo varno, enostavno in hitro rešitev, to je najem avtodvigala. Cene za najem se razlikujejo glede na velikost, prostornine, nosilnosti in delovne višine.

Pošlji povpraševanje za najem avtodvigala / avtokošare

Dvižna ploščad (vertikalna, škarjasta)

Dvižna ploščad (vertikalna, škarjasta) | od 35 evrov/uro dalje

Lahko se odločite za izposojo dvižnih ploščadi, ki omogočajo delovno višino od 8 metrov do 18 metrov. Obstajajo vertikalne in škarjaste oblike dvižnih ploščadi. Slednje so skorajda nepogrešljiv pripomoček pri avtomobilskih delavnicah. Vertikalno ploščad pa priporočamo pri delu na višini v ozkih prostorih, kjer ste zelo omejeni s prostorom. Uporabljajo jih predvsem v skladiščih in logističnih centrih.

Pošlji povpraševanje za najem dvižne ploščadi

Dvižna košara (kolesa, goseničar, pajek, z lomljivo roko, teleskopska)

Najem premične košare | od 30 evrov/uro dalje

Obstaja več vrst dvižnih košar, ki jih lahko izberete. Izbira teleskopske pomeni, da ima lomljivo roko, ki doseže delovno višino 12 metrov do 26 metrov. Slednjo se uporablja predvsem na višini, kjer večkrat naletite na oviro, ki se ji morate izogniti. Ker je teh vrst košar več, vam svetujemo, da se za svoj individualni primer posvetujete z našimi strokovnjaki, ki vam bodo znali svetovali, katero vozilo je najbolj primerno za vas.  Preverite jih lahko tu.

Pošlji povpraševanje za najem dvižne košare

Hiab avtodvigalo

Hiab avtodvigalo| od 35 evrov/uro dalje

HIAB avtodvigala so najbolj znana znamka avtodvigal. Izdelani so za neprekinjeno delo, z visoko nateznim jeklom, zanesljivimi tesnili in zaščitnimi pokrovi, ki se spretno upirajo vremenskim vplivom in udarcem. Slovijo po svoji kakovosti in izredno veliki zmogljivosti prenosa teže, zato se večina raje odloči za najem avtodvigala te znamke.

Pošlji povpraševanje za najem HIAB-a

Teleskopski viličar

Teleskopski viličar | od 32 evrov/uro dalje

Ponudniki vam omogočajo vrsto različnih viličarjev, ki jih lahko najamete. Na kratko, ponujajo  navadne, teleskopske in rotacijske viličarje. Prednost teh viličarjev je, da jih obenem lahko uporabite kot dvigalo, delovno ploščad in žerjav. Cena najema je odvisna od časa najema, nosilnosti, delovne višine in vlečne sile. Prav tako jih lahko opremijo tudi s stabilizatorji, ki povečajo njihovo nosilnost.

Pošlji povpraševanje za najem teleskopskega viličarja

Specialni prevozi

Specialni prevozi | od 70 evrov/uro dalje

Med specialne prevoze lahko štejemo vse od prevoza blaga in stvari, selitvenih predmetov, strojev in naprav, kosovnega materiala na deponijo in organizacijo celotne logistike.

Cena specialnega prevoza je odvisna od prostornine in opreme vozila, potrebnega spremstva, hitrosti opravljene storitve in vrste blaga, ki ga je potrebno prepeljati na drugo lokacijo.

Pošlji povpraševanje za specialne prevoze

 

Zakaj vse si lahko omislite najem avtodvigala?

Avtodvigalo, dvižne ploščadi, košare, viličarje in vso mehanizacijo lahko najamete ob različnih priložnostih:

 • Najamete lahko mobilna dvigala različnih dimenzij delovne višine.
 • Primerni so za različne priložnosti: z njimi gradijo tudi zahtevnejše mostove in viadukte.
 • Na izbiro lahko najamete številno mehanizacijo: od najema kolesa, goseničarja, pajka, do dvigala z lomljivo roko ali teleskopskega viličarja.
 • Vertikalno ploščad pa priporočamo pri delu na višini v ozkih prostorih, kjer ste zelo omejeni s prostorom. Uporabljajo jih predvsem v skladiščih in logističnih centrih.
 • Ponudniki vam omogočajo vrsto različnih viličarjev, ki jih lahko najamete. Na kratko, ponujajo  navadne, teleskopske in rotacijske viličarje.
avtodvigalo
Ste vedeli? Hydrauliska Industri AB Ime, Hiab, izvira iz najpogosteje uporabljene kratice Hydrauliska Industri AB, podjetja, ki je v Hudiksvallu na Švedskem 1944 ustanovil Eric Sundin, proizvajalec smuči, ki je videl način uporabe motorja tovornjaka, da bi s pomočjo hidravlike poganjal avtodvigala.

Pogosto vprašanje naših strank je: Kakšno avtodvigalo sploh najeti? Ponudniki vam pomagajo pri izbiri pravega mobilnega žerjava za vas.

Kateremu ponudniku za najem avtodvigala / dvižne košara oz. ploščadi za dela na višini lahko zaupate?

Če se odločate za najem avtodvigala, lahko izbirate med številnimi ponudniki. Med drugimi:

Prevozne storitve Jurij Jurak s.p., Tenoj Pro, Postavljanje Montažnih konstrukcij, d.o.o., Ekoren d.o.o., Varstor, Jernej Štorgelj s.p., Francis d.o.o., FORBI, prevoz blaga in storitve, d.o.o., CESTAR, najem in prodaja, d.o.o., LESOKRAD d.o.o., Višinska dela in čistilni servis Matko, Matjaž Kocjančič s.p., Mobilift izposoja, trgovina in storitve, d.o.o., Riwal najem opreme, družba za najem dvigal in druge dostopne opreme, d.o.o., DVIG d.o.o., Avtodvigala d.o.o., Rupini & Co d.o.o., Klima center Tratnjek d.o.o., Evrorent d.o.o., UNISEL d.o.o., VEDRO družba za storitve in trgovino d.o.o., Vzdrževanje objektov, najem in storitve d.o.o., Gradbena mehanizacija in prevozi Ževart Vladimir s.p., Laminea Projekt Poslovne Storitve d.o.o., Fs-Mont, Montaža in inštalaterstvo, d.o.o., Sgrp Splošno Gradbeništvo Popržen d.o.o., Gojkošek Stanko s.p., Elink Elektroinštalacije Kerčmar, d.o.o., Najem dvigal in dela na višini Justi, Matej Justin s.p., Elektro Zdešar s.p.,


PONUDNIKI AVTODVIGAL se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke 📈
največ strank v SLO 🙏
brezplačen vpis 👀


MONTER KOCJAN d.o.o., FEROKOV d.o.o., BLUNET d.o.o., Suhadolc Viljem s.p., Gradnje Žveplan d.o.o., Plural d.o.o., Fiš d.o.o., HIDRAVLIK SERVIS d.o.o., Simbinet, d.o.o., Promotion d.o.o., Avtodvigala Gojkošek Stanko s.p., Elektrosignal, elektro Tehniško podjetje, d.o.o., PRANGL družba za mehanična dela, posredništvo pri prodaji strojev, za promet in z njim povezanimi dejavnostmi, in za najem strojev d.o.o., Promobile d.o.o., Avtoprevozništvo Primož Štefančič s.p., Draganovic d.o.o., DUO-TEAM d.o.o., Dejan logistika d.o.o., A.M.D gradnje d.o.o., Ogicom Tim, trženje, inženiring in montaža, d.o.o., Krovstvo Klepastvo Simon Kampuš s.p., PREVOZI BRANE Branislav Dakič s.p., MIŠKO TRANSPORT Miran Pavlovčič s.p., Avtoprevozništvo Andrej Borišek s.p. …

To je le nekaj izmed številnih ponudnikov, ki jih lahko najamete za avtodvigalo. Preverite zgoraj, kakšne so cene in kaj vam svetujemo pri odločitvi za najem.

Preberite tudi: Keramičarstvo: Cena za polaganje ploščic, dekorativnega kamna in prenovo kopalnice

avtodvigalo
Avtodvigala omogočajo hitro in enostavno izvedbo storitve.

Najem dvižne košare / ploščadi / avtodvigala: Pogosta vprašanja in odgovori glede najema gradbene mehanizacije za delo na višini

Kakšna je cena najema hiab dvigala, kdaj potrebujemo dvižno košaro, kaj je to delo na višini in odgvoore na druga najpogostejša vprašanja …preverite spodaj.

Koliko stane najem avtodvigala (cenik)?

Cena najema avtodvigala znaša 35 – 60 evrov na uro in je odvisna od tega, kolikšno nosilnost ima in doseg ter nekaj drugih značilnosti, kot smo jih omenili že zgoraj.

Koliko stane najem dvižne košare oz. dvižne ploščadi (cena)?

Cena najema dvižne košare oziroma dvižne ploščade znaša 30 evrov na uro dalje.  Cena je odvisna od nosilnosti, delovne višine in velikosti košare.

Kdaj najpogosteje potrebujemo najem dvižne košare?

Za najem dvižne košare se največkrat stranke odločajo v mesecih december in maj, saj je to čas pred najbolj vročimi in najbolj hladnimi meseci za delo na višini.

Kaj je to Hiab dvigalo in kaj so to Hiab prevozi?

HIAB je blagovna znamka, ki jo ima v lasti finsko podjetje Hydrauliska Industri AB. Dvigala HIAB, ki jih dobavljajo, so žerjavi, nameščeni na tovornjakih, ki omogočajo tovornjakom ali tovornjakom nalaganje in razkladanje težkega blaga iz enega mesta na drugega. Splošni izraz za ta kos opreme je lahko eden izmed mnogih in ga na splošno povezujemo z vsemi avtodvigali. Poleg HIAB so tu lahko na primer tudi imena drugih proizvajalcev, kot so Palfinger, Fassi ali Cormach.

Kaj je to delo na višini oz. kaj so to višinska dela?

Delo je višini je nevarno in zahtevno, zato vam priporočamo, da zanj izberete specializirano podjetje. Delo na višini se lahko opravlja na zidarskih odrih, preko dvižnih košar ali avtodvigala. Hkrati je pomembno, da se v dobrem fizičnem stanju, saj vam ob delu na višino lahko postane slabo.

Kakšna je razlika med vlečnim vozilom in dvigalom?

Vlečna vozila in dvigala so vozila, ki se uporabljajo za različne naloge. Zelo so si podobni in po navadi prihajajo s kabino za upravljavca, roko, ki dviga ogrodje in nakladalno vedro. Ne glede na to ali z dvigalom ali z dvigalom lahko delavec zelo enostavno doseže nedostopne višine. Glavna funkcija teh vozil je dvigovanje in premikanje izjemno težkih tovorov ali opreme z ene lokacije na drugo. Vendar pa obstaja nekaj stvari, zaradi katerih se ti stroji razlikujejo.
Razlika med dvigalom in žerjavom je le v tem, da vlečno vozilo nima protiutež, ki pa jo žerjav ima.

Kdaj so ponudniki za najem avtodvigala / dvižne ploščadi / košare za višinska dela najbolj iskani v Sloveniji?

Po podatkih omisli.si ter analize Google iskanj so v Sloveniji najem avtodvigala, dvižnih košar in dvižnih ploščadi največkrat iskane v mesecu novembru, v maju in februarju. Najslabši meseci za najem avtodvigal in druge opreme za višinska dela so v avgustu, juliju in decembru.

 

svtodvigalo cena
Po podatkih omisli.si ter analize Google iskanj so v Sloveniji najem avtodvigala, dvižnih košar in dvižnih ploščadi največkrat iskane v mesecu novembru, v maju in februarju,

Skozi graf lahko zaznamo tudi precejšen upad v zimskih mesecih iz česar lahko predvidevamo, da je to čas, ko se za najem avtodvigal ne odločamo zaradi zimskih razmer. Hkrati lahko opazimo tudi upad v avgustu, ko je verjetno večina na letnem dopustu.  Prav tako so zaradi istega razloga običajno v tem času dobavni roki daljši.

Največja sezona je v mesecu maju, kar je razumljivo, saj takrat sonce še ni tako žgoče in je delo na strojih ter na objektu bolj znosno kot sredi poletja. Prav tako je to čas pred letnimi dopusti, da se lahko potem mirno odpravite na dopust. Takrat so tudi ponudniki bolj zasedeni, kar lahko vpliva tudi na celotno ceno storitve.

Cene in zasedenost izvajalcev te dni lahko preverite tudi tukaj.

Kontaktirajte preverjene ponudnike za najem avtodvigala (ponudbe / cene)


ocena bralcev
4.5 od 2

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno