Revija Nasvet strokovnjaka

Tesarstvo: Cena, trendi, ideje in preverjeni tesarji za izdelavo ostrešja

tesarstvo-cene

Kazalo

ocena bralcev
4.5 od 2

Razmišljate o menjavi strehe ali pa vaša novogradnja še strehe nima? Za vas smo zbrali informacije o tesarjih, cenah ostrešja, trendih in idejah za tesarstvo in pogosta vprašanja, ki se porajajo ob tesarskih delih…

TESARSTVO: CENE

povprečne cene tesarjev ter ceniki

3-52 EUR/m2

Kontaktirajte preverjena tesarstva (ponudbe / cene)

Tesarske storitveCena za tesarska dela
Izdelava ostrešja27-34 €/m2
Izdelava strešne konstrukcije hiše20-45 €/m2
Letvanje (montaža letev)3-10 €/m2
Opaži (opažersko-tesarska dela)29-52 €/m2
Urna postavka tesarja22-30 €/h

Kontaktirajte preverjene tesarje (ponudbe / cene)

Koliko stane tesarstvo: cene tesarjev in ceniki

Tesarji izdelavo lesenega ostrešja obračunavajo po kvadratnem metru ostrešja, ki se meri po skrajnih robovih tlorisa ostrešja. Odprtin do 4 m2 tlorisne velikosti ne odštevajo od površine strehe, večje pa.

Preverite tudi: MIZARSTVO: CENIK, TRENDI, IDEJE IN PREVERJENI MIZARJI

Pod obračun ostrešja spadajo vsi konstruktivni deli ostrešja, s špirovci. Letvanje in opažanje se obračuna ločeno Dodatno se obračunajo sestavljena ostrešja z več kot dvema kapoma. Tesar lahko ima urno postavko od 22 € do 30 evrov/h, odvisno od klasifikacije, delavec pa 15 evrov/h.

Letvanje in tesarstvo
Letvanje pride od 3 do 10 evrov/m2, odvisno od širine letev in razdalje med njimi, opaži pa vas lahko pridejo med 12 in 36 evri na kvadratni meter.

Izdelava, dobava in montaža strešne konstrukcije lahko stane od 20 pa do 45 € na kvadrat, odvisno od porabe lesa, s kakšno vrsto vešala delajo.

Najbolj iskani / najboljši tesarji za polaganje tegole?

Na spletu smo našli nekaj ponudnikov, ki jih najdete spodaj. Za preverjene in ocenjene ponudnike pa se obrnite na omisli.si/krovca.


Najboljši tesarji v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih tesarstev


celoten seznam tesarjev >

Če menite, da vam ljubo tesarstvo manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


Med googlanjem boste našli še podjetja, kot so: Iztok Zupanc, Tesarstvo Racinger, Boris Čater, Dovč tesarstvo d.o.o.,  Tesarstvo-krovstvo Ivan Videc, Tesarstvo, krovstvo in prevozi Matjaž Esih, Tesarstvo Polnar, Marjan Žerjav, Tesarstvo in krovstvo Emil Jerkovič, Potoko Franc Potočan s.p. tesarstvo, Ćuk strehe, Tesarstvo in krovstvo Štebe Igor, Tesarstvo Igor Oman …


TESARJI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


… Tadej Lenič, Martin Kregar, Peter Borovnik, Tesarstvo Kaltak d.o.o., Lilo, Ivan Sevčnikar, Krantes, Tesarstvo Trišnar, Tesarstvo Žerjal, KK Oblak, Tram strešna dela, Tesarstvo Kralj, Tesarstvo hribar, Streha Oman, Tesarstvo Napotnik, SG Koželj, TiK Vogrinčič, Marko Česen, Monte d.o.o., Tesarstvo Bučar, Mitja Perič, Krovec Mirjan Šavron, Monter Kocjan, Kip Sm d.o.o., Beno.

tesarstvo-cene
Cene tesarskih del se gibljejo med 3 in 52 EUR / m2.

Trendi in ideje za tesarstvo

V porastu so skeletne hiše, kjer vam tesarji ne naredijo samo lesenega ostrešja, ampak celotno ogrodje hiše iz lesa. Take hiše ne potrebujejo strukturnih panelov. Prednosti so, da se lahko razporeditev prostorov spreminja še med gradnjo, gre za individualno gradnjo, ki je tudi hitra. Stebri, ki gradijo skelet hiše so iz čvrstega ali laminiranega lesa.

Priporočamo branje:  KROVSTVO + TESARSTVO + KLEPARSTVO = STREHA: CENA STREHE, VRSTE, PREDNOSTI IN SLABOSTI KRITIN

Pri novogradnjah in menjavah streh je v tem času najbolj pomembna predvsem učinkovitost. To lahko dosežete s kovinsko streho, ki ni več rezervirana samo za industrijske objekte. Dostopne so v različnih barvah in stilih. Kovinska streha je odporna, reflektira UV žarke. Tako vam omogoča lažje ohranjanje temperature med poletjem in zimo. Na dolgi rok prihranite denar,  kovina pa se tudi lažje reciklira.

tesarstvo, solarni paneli na strehi

Tesarstvo spreminjajo novi materiali in oblike streh. Med te sodijo ravne strehe, ki dajejo hiši minimalističen in moderni izgled V zadnjih letih jih opazimo na veliko novogradnjah in prenovljenih domovih. Lažje podpirajo solarne panele, spremenite pa jih lahko tudi v zelene strehe. To pa je živa streha, ki je prekrita z zemljo in določenimi rastlinami. S tem pridobite posebno estetiko doma. Udor vlage v dom pa preprečuje vodoodporna plast pod zemljo.

Priporočamo branje:  FASADE: CENA, PREDNOSTI IN SLABOSTI RAZLIČNIH VRST FASADNIH SISTEMOV

Zelena streha je naravni habitat in ima pozitivne vplive na okolje, je tudi dobra izolacija za vašo hišo. Solarni paneli na strehi so vedno bolj pogosti. Z različnimi subvencijami so ti vedno bolj dostopni. So bolj estetsko privlačni in obstojni. Še vedno so zaščita na strehi, na daljši rok pa vam omogočijo prihranek denarja.

Pogosta vprašanja in odgovori glede tesarstva

Kdaj zamenjati ostrešje?

Priporoča se, da je potrebno ostrešje zamenjati, ko je poškodovano več kot 20 odstotkov strešne konstrukcije. Tesar vam pregleda dotrajanost kritine, možno zamakanje. Ko menjavamo strešno kritino je potrebno preveriti tudi stanje konstrukcije, sploh če bomo dali na streho drugo vrsto kritine, za katero pa konstrukcija ne bi bila primerna. Streho lahko zamenjate tudi, če si želite bolj efektivno kritino, s katero bi prihranili tudi nekaj denarja na daljši rok.

Priporočamo branje:  ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI

Kaj upoštevati pri izbiri oblike strehe?

Med drugim morate upoštevati, na katerem področju živite. Na Primorskem vam bo tesar predlagal bolj položno streho, saj je manj padavin, problem pa je predvsem veter. Na predelih z več padavinami pa bodo strehe strmejše, da lahko padavine hitreje odtečejo s strehe, da ne pride do zamakanja.

Priporočamo branje:  INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

Če bo les kot del konstrukcije izpostavljen vlagi, ga je treba primerno zaščititi, tudi pred škodljivci.

Primerni materiali za tesarstvo

Najbolj primeren je les smreke ali jelke, ki sta cenovno dostopna in se jih enostavno obdeluje. Les mora biti suh in masiven, ustrezati mora pravilnikom o zaščiti stavb pred vlago. Les lahko tudi strohni ali je poškodovan, zvit. Če les za konstrukcijo vsebuje preveč vlage, se lahko zvije in popoka, kar pa povzroči neravno streho.

Priporočamo branje:  ARHITEKT CENA: KOLIKO STANE ARHITEKT (PGD, PZI, PID, IDP, PZR, INTERIER)?

Kontaktirajte preverjene tesarje (ponudbe / cene)

ocena bralcev
4.5 od 2

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pošljite povpraševanje izvajalcem


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno