Revija Nasvet strokovnjaka

Tapison in itison: Cena in kateremu mojstru talnih oblog zaupati?

Kazalo

ocena bralcev
4 od 5

Talne obloge, kot sta tapison in itison sta ena redkih, ki se lahko v celoti prilagodita željam posameznika. Hoja po tekstilni talni oblogi je zelo udobna, je zelo dober toplotni izlotator in odlična ideja za spremembo v vašem domu. Z novo talno oblogo bo vaš dom izgledal sveže in popolnoma novo. Vendar pa brez dobrega spoznavanja in izkušenj o sami obnovi dela ni priporočljivo opraviti samostojno. Pomembno je, da zaupamo in poiščemo dobrega mojstra, ki se na svoje delo dobro spozna in nam bo postavil pravično ceno. Pri tem si je smiselno prebrati nekaj informacij, da boste lahko pri sami izbiri prihranili čim več časa, predvsem pa denarja.

TAPISON / ITISON: CENA POLAGANJA Z MATERIALOM

povprečne cene dobave in polaganja tapisona / itisona in ceniki

11-13 EUR/m2

Kontaktirajte preverjene mojstre za itison / tapison (ponudbe / cene)

Itison in tapison cena s polaganjem

Cena tekstilne talne obloge, kot sta tapison in itison je odvisna od površine polaganja, kvalitete materiala in seveda tudi od samega ponudnika. Cena brez polaganja je od 10-16€/m2. Za polaganje talne obloge pa boste odšteli približno dodatnih 12€/m2. V ceno je vključeno tudi brušenje obstoječe podlage, nanos izravnalne mase in protizdrsnega premaza.

Tapison in itison sta večinoma izdelani iz naravnih in okolju prijaznih materialov. Cena za polaganje tekstilnih talnih oblog je zelo odvisna od vrste talne obloge. Med najcenejše spada tapison, itison pa je še vrliko bolj cenovno ugodnejši, saj je bolj mehkejši. Nepravilna oblika prostora ali pa ovire v prostoru lahko obstoječo ceno podražijo. Priporočeno je, da se pri izbiri talne obloge pri določenemu mojstru odločite tudi za polaganje. Mojster pa vam pri tem mora za dano ceno nuditi brušenje, nanos potrebnih premazov in mas. Prav tako polaganje celotne površine tal in leplenje talnih oblog, kjer se lahko tudi odločite za storitev brez lepila.  Odgovoriti mora znati na vsa vaša vprašanja in nejasnosti pri samem delu, saj boste tako na koncu zadovoljni vi in tudi sam ponudnik. 

tapison
Izberite ponudbo, s katero boste zadovoljni vi in na koncu tudi vaš ponudnik.

Mimogrede, povprečna cena linoleja s polaganjem se giblje med 15 in 35€/m2. Cene so odvisne od kvalitete izbranega materiala in seveda različnih ponudnikov. Če linolej želite polagati sami boste za nabavo odšteli med 10-21€/m2. Če pa bi delo raje prepustili mojstru vas bo to stalo med 7-15 €/m2. V mislih imejte, da je kakovost pri tej izbiri pomembnejša kot cena, saj je od kakovosti končnega produkta odvisen izgled vašega doma. 

Kateri so najbolj iskani in najboljši mojstri za dobavo in polaganje itisona oz. tapisona?

Izbira mojstra za izbiro, dobavo ali pa polaganje talnih oblog je zelo pomembna, saj je od njega odvisna kvaliteta dela in končen produkt. Vsekakor je vsa odgovornost dela na samem mojstru. Pri dokončni izbiri mojstra se pozanimajte o njegovih referencah, dobro si oglejte ponudbo in njegov cenik dela, ter se o vseh vprašanjih z njim pogovorite. Naj bo mojster tisti, ki bo izpolnil vsa vaša pričakovanja in obnovil tla do vaše željene podobe.


Najboljši mojstri za itison / tapison v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih mojstrov za itison / tapison


celoten seznam mojstrov za talne obloge >

Če menite, da vam ljubi mojster za polaganje itisona ali tapisona manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


V Sloveniji imamo ogromno dobrih mojstrov za polaganje in dobavo tapisona in itisona, kot so MIBAS d.o.o, Center talnih oblog Alpod, Onis d.o.o, Les 3 d.o.o, LARS d.o.o, Vogart d.o.o, Mitja Godnavec s.p, Kemoplast BTC Ljubljana, Maramo svet parket d.o.o, VAVPOTIČ d.o.o, VETOFORM d.o.o, Kemoplast Maribor, ARTPOD d.o.o, Tapi tanne oblige d.o.o, Bojan Franz s.p, Boris Srebernič s.p. in mnogi drugi.


MOJSTRI ZA TALNE OBLOGE se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


Pri iskanju najboljšin in najboljše ocenjenih pa je vseeno najboljše, da se obrnete kar na omisli.si/talne-obloge, kjer so zbrani vsi preverjeni in dobro ocenjeni ponudniki, vi pa boste prihranili na vašem času in denarju. Mojstri za talne obloge se brezplačno lahko vpišete tukaj. 

tapison
Zaupajte preverjenim mojstrom na omisli.si

Trendi in ideje za itison / tapison

Trendi talnih oblog se ne spreminjajo tako hitro kot modni trendi, vendar lahko v vsakem obdobju najdete nekaj novega in sodobnejšega. S novo talno oblogo nemorete zgrešiti, saj bo vedno in. Vsekakor pa je vse odvisno od tega za kakšno barvo in način polaganja talnih oblog se boste odločili. 

Moderna talna obloga se lahko označi kar za umetnost. Z obnovo ali novim polaganjem postanejo vaša tla kot moderna slika. Lahko so nevtralnega videza in še vedno ostanejo nekaj posebnega zaradi materiala. Lahko pa so po videzu bolj vpadljive, živahne in barvo izstopajoče, kjer  pa ne kasneje neboste izgubljali veliko časa z dekoriranjem prostora.Izbira za materiale,ki so uporabljeni za moderne talne obloge je zelo raznovrstna in široka. Preberite tudi cena, prednosti in slabosti talnih oblog.

tapison
Sledite trendom in zaupajte svojim željam.

Vse bolj priljubljen trend v opremljanju talnih oblog postaja uporaba naravnega kamna. Naravni kamen je večno eleganten, predstavlja mir in trajnost. Je zelo praktičen material, eden izmed najtrpežnejših in odpornejših. Njegova barvna paleta sega vse od najtemnejših, črnih odtenkov pa vse do najsvetlejših, belih vrst kamna. Je različnih dimenzij in oblik kamnitih plošč. Za bolj eleganten okus je odlična mat barva, da si ustvarimo tla in podobo prostora, kot si jo želimo. Preberite tudi keramičarstvo: cena dekorativnega kamna in prenova kopalnice.

Pogosta vprašanja in odgovori za itison in tapison

Zakaj bi za talno oblogo izbral/a linolej?

Linolej je naravna in zelo elastična talna obloga, primerna za zelo obremenjene stanovanjske, javne in industrijske prostore. Med naravne materiale za sestavo linoleja spadajo laneno olje, les, pluta, apnenčeva moka, smola, barvni pigmenti in je zato okolju in človeku zelo prijazen. Linolej je odlična izbira ravno zaradi njegove elastičnosti, saj z njo nadomešča vinilne (pvc) talne obloge.  Prav tako je odličen zvočni izolator in material proti bakterijam, zato je zanj priporočljivo, da se polaga v prostorih z brezhibno čistočo.  Preberite tudi o knauf ceniku in suhomontažnih delih.

Za prenovo svojega doma, predvsem tal imam ogromno želj in idej. Ali je smiselno, da se odločim za izbiro tekstilnih talnih oblog?

Tekstilna talna obloga je zaradi svoje strukture zagotovo tip talne obloge, ki se najbolj približa posameznikovim željam in izbranem okusu. Sistem tekstilnih vlaken, ki so povezane v zanke in kasneje v podlago dajejo s svojo barvitostjo, gostoto in debelino vsaki izbiri edinstven izgled in eleganten občutek. Tekstilne talne obloge so pravtako odlični izolatorji za zvok in nudijo izjemno ugodje. Kakovost samih oblog pa je odvisna od materiala, ki ga izberete. Zagotovo so tekstilne talne obloge, kot sta tudi tapison in itison odlična izbira za posameznikove najbolj barvite želje. O zidarstvu, cenah zidarskih del, ter preverjenih zidarjih lahko več preberete tudi tukaj.

tapison
Tekstilne talne obloge so odlična izbira za vaš dom.

Za katere prostore je tapison najboljša izbira talne obloge?

Tapison je idealen za prostore v katerih se zadržuje veliko ljudi. Njegova površina ne popušča nečistočam, saj prah nemore prehajati v talno oblogo. Zelo dobro je odporen za kakršnakoli čistila, belila, prah in bakterije. Prav tako ga brez problema lahko polagamo v prostorih, kjer je nameščeno talno gretje. Njegova več kot odlična lastost je tudi ta, da zdrži več kot dobro desetletje brez nove obnove. Mnenje o talnih oblogah ostalih si lahko preberete na slednjem forumu. 

Kontaktirajte preverjene mojstre za itison / tapison (ponudbe / cene)

ocena bralcev
4 od 5

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno