Revija Nasvet strokovnjaka

OSEBNI TRENER/NUTRICIONIST: DOVOLJENJA IN LICENCE ZA OPRAVLJANJE DEJAVNOSTI OSEBNEGA TRENERJA IN NUTRICIONISTA

osebni trener povprečne cene ljubljana maribor celje

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Ste zagovornik reka “zdrav duh v zdravem telesu”, vas veseli gibanje, pripravljanje zdravih obrokov in bi to strast radi prenesli tudi v svoj poklic kot osebni trener ali/in nutricionist? V Sloveniji za delo osebnega trenerja in nutricionista potrebujete spodaj opisana dovoljenja in licence. Ko boste nared, pa vabljeni na Omisli.si, kjer vam posredujemo stranke, ki iščejo osebnega trenerja blizu vas…


IŠČEMO DOBRE OSEBNE TRENERJE >

Sprejmemo lahko 4 osebne fitness trenerje

(brezplačne vpis)


KATERA DOVOLJENJA ZA OPRAVLJANJE DEJAVNOSTI SO POTREBNA ZA OPRAVLJANJE POKLICA OSEBNEGA TRENERJA IN NUTRICIONISTA?

Preden pričnete s poslom je potrebno registrirati podjetje, ki bo najbolj ustrezalo opravljanju dejavnosti, katere se želite lotiti. Za osebnega trenerja in nutricionista bo najverjetneje zadoščal s.p., katerega lahko brezplačno ustanovite na spletnem portalu e-VEM.

Če se odločate za s.p., vam na tem mestu svetujemo sodelovanje z enim izmed preverjenih računovodij, da se izognete morebitnim zagatam na tem področju ter prihranite čas in denar.

preverite tudi: OSEBNI TRENER: CENA (HUJŠANJE / PRIDOBIVANJE MIŠIČNE MASE)

Kot osebni trener pa morate biti vpisani tudi v razvid zasebnih športnih delavcev pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Vpis v razvid lahko opravite z vlogo predpisanega obrazca, ki ga vložite v elektronski ali pisni obliki na ministrstvu.

osebni trener_licenca_nutricionist_opravljanje dela
S pomočjo osebnega trenerja boste hitro dosegli zavidljive rezultate.

KAKO REGISTRIRATI DEJAVNOST NA ŠPORTNEM PODROČJU IN NA PODROČJU NUTRICISTIKE?

Za zasebno delo v športu, kjer boste opravljali delo osebnega trenerja, boste morali registrirati dejavnost “Izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje na področju športa in rekreacije” s klasifikacijo 85.510. Nutricionist, za razliko od osebnega trenerja, v Sloveniji ni naveden v standardni klasifikaciji dejavnosti. Za opravljanje prehranskega svetovanja boste tako morali registrirati “Drugje nerazvrščeno izobraževanje izpopolnjevanje in usposabljanje” s klasifikacijo 85.590. Za lažje delovanje in osebne posvete s strankami, pa vam priporočamo še registracijo klasifikacije “Druge storitvene dejavnosti, drugje nerazvrščene”. V kolikor boste prodajali tudi različna prehranska dopolnila pa potrebujete še primerno trgovinsko dejavnost.

Preverite tudi: ZDRAVA PREHRANA ZA HUJŠANJE IN DALJŠE ŽIVLJENJE: MIT ALI RESNIČNOST?

FORMALNA IZOBRAZBA ZA ŠPORTNE TRENERJE IN NUTRICIONISTE

Osebni trener za opravljanje dela potrebuje ustrezno izobrazbo oziroma strokovno usposobljenost. Natančneje razloženo v 48. in 49. členu Zakona o športu.

Tudi nutricionist za izvajanje svojega dela potrebuje za to primerno izobrazbo. Pri nas lahko formalno izobrazbo iz živilstva in prehrane pridobite na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, magistrski študij. Izobrazbo dietetika oziroma kliničnega dietetika (potrebna izobrazba za delo v zdravstvu), pa lahko pridobite na študiju Prehranskega svetovanja – dietetike na Fakulteti za vede o zdravju v Izoli.

Seveda pa lahko znanje za prehranskega svetovalca pridobite tudi na tečajih pri nas in v tujini, katerih je v zadnjem času vedno več.

V vednost: v kolikor imate izobrazbo, ki ustreza kliničnemu dietetiku, lahko kot S.P. registrirate dejavnost “Druge zdravstvene dejavnosti” SKD 86.909.

Več o delu nutricionista si lahko preberete tukaj.

osebni trener_licenca_nutricionist_licenca
Za sodelovanje z osebnim trenerjem in nutricionistom se najpogosteje odločimo, ko želimo izgubiti ali pridobiti telesno težo.

CERTIFIKATI, TEČAJI IN PRIZNANJA, KI JIH LAHKO PRIDOBITE

Certifikati in priznanja za osebne trenerje/nutricioniste:

Gospodarska zbornicaExcellent SME
Omisli.siCertifikat Preverjen ponudnik
Empire Fitnes AssociationEFA certifikat
AFP EuropeCertifikat za osebnega trenerja

DELA, KI JIH OPRAVLJA OSEBNI TRENER / NUTRICIONIST

Osebni trener

AnalizaKondicijski testi, meritve obsega telesa.
Individualni programIndividualni trening, glede na vaše sposobnosti/želje.
Personaliziran jedilnikVeliko osebnih trenerjev ima poleg usposabljanja za osebnega trenerja opravljene še izpite iz nutricionistike. Tako vam lahko sestavijo optimalen jedilnik.
Motivacija, svetovanje, vodenjeTudi vse to so pomembne naloge osebnega trenerja, s katerimi boste svoje cilje lažje dosegli.

Nutricionist

AnalizaMeritve obsega telesa, meritve maščob, pogovor o trenutnem življenjskem slogu o morebitnih posebnostih, zdravstvenih težavah (prehrani, gibanju itd.)
Personaliziran jedilnikPersonaliziran prehranski načrt: Prehranski svetovalec vam sestavi prehranski načrt, ki ustreza vašemu metabolizmu in s tem pripomore k hitrejši izgubi ali pridobivanju kilogramov. Načrti velikokrat vsebujejo tudi razne recepte in pa priporočljiva živila ter hranilne vrednosti, ki jih glede na vaše potrebe lahko zaužijete.
Motivacija in spremljanje napredkaNutricionist vas bodri na poti k doseganju želenih rezultatov in zdravega življenjskega sloga. Glede na meritve napredka lahko že skozi proces določi morebitne spremembe jedilnika, oziroma potrdi učinkovitost le-tega.

osebni trener povprečne cene ljubljana maribor celje

ZAKAJ NAJPOGOSTEJE NAJAMEMO OSEBNEGA TRENERJA / NUTRICIONISTA

Če želimo izgubiti ali pridobiti nekaj kilogramov, se bomo odločili za pomoč izkušenega nutricionista in/ali osebnega trenerja. Nutricionist vam bo glede na vaše potrebe (tudi glede na zdravstvene težave) oblikoval prehrambeni načrt. S pomočjo slednjega boste tako na zdrav in varen način izgubljali kilograme in ob tem skrbeli tudi za svoje zdravje. Pomembno pri jedilniku, ki vam ga napiše nutricionist je to, da je ta za razliko od preostalih predpisanih diet personaliziran in tako upošteva vaše navade, šibkosti in razvade. Osebnega trenerja, na drugi strani, bomo najeli za pomoč pri izvajanju individualnih vadb na domu, v fitnesu ali v naravi. Ta vam bo na podlagi izkušenj, pridobljenih certifikatov in opravljenih izobraževanj sestavil trening, ki ustreza vašim potrebam, pripomore k izgubi teže in skrbi za vaše zdravje. Večinoma imajo osebni trenerji opravljen tudi tečaj nutricionizma, tako da vam lahko poleg treninega sestavijo še personaliziran jedilnik.

Programi, ki bodo prilagojeni samo za vas, bodo vplivali na hitrejše in boljše rezultate ter na višjo motivacijo pri dosegi cilja.

KOLIKO V POVPREČJU STANEJO STORITVE OSEBNIH TRENERJEV / NUTRICIONISTOV?

Cene za osebnega trenerja se gibljejo med 25 EUR – 40 EUR na uro. Več o tem, koliko boste za storitev odšteli, si lahko preberete tukaj.


IŠČEMO DOBRE OSEBNE TRENERJE >

Sprejmemo lahko 4 osebne fitness trenerje

(brezplačne vpis)


ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno