Revija Nasvet strokovnjaka

Fitnes nasveti za izgubo telesne teže

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Hodite v fitnes, a se še vedno ne morete znebiti odvečnih kilogramov? S pomočjo prave rutine, samodiscipline in fitnes trenerja vam lahko uspe priti do želenega rezultata. V pomoč si spodaj preberite najboljše fitnes nasvete za izgubo telesne teže.

Če pa razmišljate o osebnem fitnes trenerju, pa preverite naš kuriran seznam preverjenih trenerjev na Omilsi.si/trenerja.

Hidracija je ključ do izgube telesne teže

V vsakodnevnem kaosu pogosto pozabimo na pitje vode, a ravno ta je prvi korak pri hujšanju. Kava in čaj, ki ju verjetno zaužijemo več kot vode, telo dehidrirata, medtem ko pitje vode pomaga pri ohranjanju dobrega počutja in energije.

Ves čas imejte s seboj svojo najljubšo steklenico vode, postavljeno imejte na vidnem mestu in tako vas bo redno opozarjala na pitje. Prav tako je dobro, če 30 minut pred obrokom zaužijete pol litra vode, saj so raziskave pokazale, da boste zaužili manj kalorij in shujšali za 44% več kot tisti, ki vode ne pijejo.

Menjajte svojo fitnes rutino, vendar ne prepogosto

Tudi če vam je vaša fitnes rutina še tako všeč, se je boste ob vsakodnevnem izvajanju verjetno naveličali. Zato je dobro, da svojo vadbo razdelite na dneve, ko delate vaje za moč in na dneve, ko delate kardio. Dober osebni trener vam bo pomagal narediti optimalni urnik telesne vadbe. Vmes ne pozabite na počitek, ki ga vaše telo še kako potrebuje.

Fitnes nasveti za izgubo telesne teže

30 minut kardio vadbe na dan

Vključite kardio vadbo v vaš vsakdan. Hoja po stopnicah, sprehod s psom ali lahkoten večeren tek lahko naredijo veliko razliko na vašem telesu. Če boste aktivni skozi celoten dan, boste verjetno pokurili več kalorij, kot bi jih v eni uri v fitnesu.

30 minut kardio vadbe na dan ob zdravi in raznoliki prehrani je za večino ljudi dovolj, da shujšajo in dosežejo svojo želeno telesno težo.

V prehrano vključite superživila

Z vključevanjem superživil v prehrano, boste lažje dosegli vaš cilj. Adaptogena superživila so vir vlaknin in antioksidantov ter imajo protivirusne in antibakterijske učinke. Da je živilo adaptogeno pomeni, da se njegovo delovanje prilagodi potrebam organizma.

Poiščite si fitnes trenerja in nutricista

Ste na začetku vaše poti proti željeni telesni teži? Omislite si osebnega trenerja, ki vas bo spoznal z osnovami fitnesa in nato spremljal do konca.

Ne glede na to, ali želite shujšati ali pa le preoblikovati svoje telo, vam osebni trener pomaga pripraviti program vadbe in diete. Pomembno je, da najdete nutricista, ki vam bo znal svetovati najbolj optimalen jedilnik, ki vam bo zagotovil željene rezultate.

Prednost fitnes trenerja je, da vas bo spodbujal in vam stal ob strani tudi tiste dneve, ko boste imeli občutek, da na vašem telesu ni napredka. Prav tako vam bo dajal še dodatne fitnes nasvete za izgubo telesne teže.

Najbolj pogoste napake pri hujšanju

Neuravnotežena prehrana

Le telesna aktivnost ne bo dovolj, da boste prišli do želenih rezultatov. Do prave transformacije telesa boste prišli z uravnoteženo dieto. Za ohranjanje ali izgubo telesne teže bi morali dnevno zaužiti 40% maščob, 40% beljakovin in 20% ogljikovih hidratov. Pri izbiri hrane bodite pozorni, da v telo vnašate zdrave maščobe kot so avokado, losos in oreščki.

Kilogrami so le številka

Če vam ob redni telesni aktivnosti kilogrami na tehtnici še vedno naraščajo ali le te ostajajo enaki, si zapomnite, da mišice tehtajo več kot odvečna maščoba. Vedeti morate, da sta vaše počutje in raven energije enako pomembna kot vaš zunanji izgled.

Zaupajte, da bo vaše telo napredovalo, če boste redno telovadili in jedli uravnoteženo.

Prepoznavanje bolečine

Prepoznajte dobro in slabo bolečino. Če se vam po vadbi pojavijo ostre bolečine, takoj prenehajte z vadbo in poiščite strokovno pomoč. Pri tem vam bo znal svetovati dober fitnes trener.

Pomembno je, da vašemu telesu privoščite počitek in ne pretiravate s telesno vadbo.

ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno