Revija Nasvet strokovnjaka

Nutricionist – osebni trener zdrave prehrane

Kazalo

ocena bralcev
5 od 1

Nutricionist redko predstavlja vsakdanji dejavnik v življenju posameznika. S hitrim življenjskim slogom in neprestanimi obveznostmi, ki se prepletajo med delom in družino, svoje zdravje in prehrambene navade namreč postavimo na stran. Četudi zavestno posegamo po manj škodljivih živilih in se izogibamo nekoristnim razvadam, pa rezultate našega majhnega, a vseeno prisotnega truda redkokdaj opazimo.

Nutricionist je strokovnjak na področju zdrave in uravnotežene prehrane
Nutricionist je strokovnjak na področju zdrave in uravnotežene prehrane

Zakaj zaposliti nutricionista?

Prehrambene nasvete najdemo povsod – ne le v različnih oddajah, časopisih, na internetu – tudi naši prijatelji in družinski člani radi delijo svoje znanje na tem področju. Ampak kako ste lahko prepričani, katere izmed teh nasvetov podpirajo dejstva? Nutricionist ali prehrambenik po definiciji predstavlja strokovnjaka za prehrano. Profesionalec na področju zdrave prehrane vam lahko s svojimi izkušnjami in znanjem pomaga na poti do bolj zdravega življenja.


PRIPRAVLJENI NAJETI NUTRICIONISTA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH OSEBNIH TRENERJEV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih nutricistov

Edinstven prehranski načrt

Vsaka oseba se od ostalih razlikuje v več različnih pogledih, zato je za vsakega obvezen edinstven prehranski načrt. Pri izdelavi le-tega vam lahko pomaga nutricionist. Ta vam bo svetoval glede zdravstvenih programov, ki bodo ustrezali vašim metaboličnim in ostalim specifičnim potrebam glede hranil. Četudi večina spletnih programov in jedilnikov zveni spisanih s strani strokovnjakov, pa avtorji teh prispevkov v račun ne vzamejo posameznikovih navad, šibkosti in razvad. Te lahko precej hitro oslabijo celoten koncept popolnega prehrambenega programa.

 

 

Pridobivanje ali izguba teže

Zaposlitev nutricionista je skorajda obvezen korak do izgube ali pridobitve nekaj kilogramov. Brez oziranja na željo spreminjanja teže, pa naj bo ta iz osebnih ali zdravstvenih razlogov, vam prehrambenik pomaga pri varnem doseganju vašega cilja. Sestavil bo jedilnik za vsak prihajajoči teden, pri čemer bo upošteval vaše želje, alergije in razporejal vaš vnos kalorij. V poštev vzame tudi vaše splošno zdravje in ostale faktorje, ki vplivajo na vrsto vaše prehrane. Z upoštevanjem nutricionistovih napotkov boste na efektiven način prej ali slej dosegli vašo idealno težo.

> Preberite tudi: OSEBNI TRENER: CENA (HUJŠANJE / PRIDOBIVANJE MIŠIČNE MASE)

K hitrejšemu pridobivanju ali izgubljanju kilogramov pa lahko pripomore tudi redna telovadba z osebnim trenerjem, s katerimi nutricionisti pogosto sodelujejo in usklajujejo svoje načrte.

Nutricionisti pogosto sodelujejo z osebnimi trenerji in z njimi usklajujejo svoje načrte.
Nutricionisti pogosto sodelujejo z osebnimi trenerji in z njimi usklajujejo svoje načrte.

Nutricionist namesto osebnega zdravnika

Da ne boste razumeli napak – vsakoletni pregledi pri osebnem zdravniku so v vsaki življenjski situaciji obvezni. Kljub temu pa lahko število obiskov znatno zmanjšate z investiranjem v nutricionista. S pomočjo profesionalca lahko ohranjate zdravje ter sproti preprečujete razvoj morebitnih bolezni in ostalih vsakodnevnih zdravstvenih težav. To dosežete z doslednim spremljanjem hrane na vašem krožniku in pravilnim uživanjem le-te. Ob vsem tem pa vam nutricionist predlaga izogibanje določenim živilom z namenom ne le ohranjanja, temveč tudi izboljšanja zdravja.

Motivacijska podpora

Nihče ne bo zanikal dejstva, da se je na spremembe lažje navaditi s pomočjo podpore nekoga izven naše družine ali socialnega kroga. Nutricionist je prisoten tudi s tem namenom. Spremlja namreč vaše upoštevanje novega prehrambenega načrta, vas opozarja na nepravilnosti in vam odgovarja na morebitna vprašanja, ki se pojavijo na poti do cilja.

Ob zaposlitvi nutricionista boste kmalu opazili spremembe v vašem vsakdanjiku. Zbujali se boste z več energije, nivo stresa se bo postopoma zmanjšal, pa tudi številke na tehtnici se bodo dokaj hitro spremenile.

Smo vas prepričali? Skočite na Omisli.si in poiščite nutricionista, ki vam bo pomagal na poti do ciljev!

 


PRIPRAVLJENI NAJETI NUTRICIONISTA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH OSEBNIH TRENERJEV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe in cene preverjenih osebnih trenerjev / nutricionistov

ocena bralcev
5 od 1

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pridobite 7 ponudb


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno