Ravna streha: Cena, trendi, ideje in preverjeni krovci za ravne strehe

ocena bralcev
5 od 3

Dandanes je pri sodobni arhitekturi izbira ravne strehe že skorajda obvezna. Zagotovo ste se že srečali z mislijo, da bi vaši strehi ponovno dali nov in svež videz. Ravna streha je kot naročena izbira za takšne spremembe. Posebej privlačna je tudi možnost izvedbe pohodne strehe. Zato smo vam veliko več informacij o ceni, preverjenih mojstrih, idejah in trendih, ter najpogostejših vprašanjih pri tej storitvi pripravili v nadaljevanju.

RAVNA STREHA: CENE

povprečne cene za ravno streho ter ceniki

80-140 EUR/m2

Kontaktirajte preverjene krovce za ravne strehe (ponudbe / cene)

Koliko stane ravna streha: cene krovcev in ceniki

Interval cene za ravno streho se giblje nekje med 80 in 100 €/m2. Če pa bi bila vaša izbira pohodna ravna streha, bi zanjo odšteli okoli 140 €/m2. Cena je tukaj eden izmed pomembnih dejavnikov za izbiro tovrstne izvedbe. 

Končna cena nove ravne strehe je odvisna od sestave, naklona, površine, težavnosti izvedbe in od posebnih pogojev, kot je na primer želja, da želimo zeleno ravno streho. Cena ravne strehe je najnižja, nekoliko višji sta izdelava pohodne ravne strehe in zelene ravne strehe. Izdelava ravne strehe je zahteven postopek, ki ga zagotovo raje prepustimo profesionalcem. Samostojno delo je nekoliko ugodnejše, a tega ne priporočamo, saj je pomembno, da se na delo krovec dobro spozna in, da bo novo zgrajena površina opravljala svojo funkcijo brez nepotrebnih nepravilnosti.

ravna streha
Končna cena je produkt vaših želja.


Najbolj iskani / najboljši krovci za ravne strehe?

Katerega krovca boste izbrali je zelo pomembno in odvisno od končnega produkta in kvalitete nove strehe. Pri dokončni izbiri krovca za vašo ravno streho se pozanimajte o njegovih referencah, dobro si oglejte ponudbo in cenik dela, ter se o vseh vprašanjih z njim pogovorite. 


Najboljši krovci za polaganje ravne strehe v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih krovcev

Loading

celoten seznam krovcev >

Če menite, da vam ljubo krovstvo manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo njegove storitve.


ravna streha
Izdelavo ravne strehe je najbolj priporočljivo prepustiti profesionalcem.

V Sloveniji imamo veliko odličnih krovcev za izdelavo ravne strehe, kot so Klemaks Gradnje, Aleš Ferminšek s.p, Tiptop Streha, Tišma d.o.o, Tisaj Rajko s.p, Matjaž Polše s.p, Si-Bau s.p, Siena d.o.o, Mbs d.o.o, Robert Mlakar s.p, Danilo Karo s.p, …


KROVCI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


…Kleparstvo Tisaj, Metrapan, Tadel Lenič s.p, Lamont Inžinering d.o.o, Krovstvo Šakanovič, Robert Treven s.p, Čuk strehe d.o.o, Krovstvo Kandus d.o.o, Vojko Golob s.p, Igor Vaupič s.p, Tomaž Šešek s.p, Jože Anclin s.p, Klepar d.o.o, Rudi Rudnik s.p in še mnogi drugi.

Pri iskanju najboljših in najboljše ocenjenih se obrnite kar na omisli.si/krovca, kjer so zbrani vsi najbolj iskani in najboljše ocenjeni ponudniki. Ponudniki, ki ste strokovnjaki za gradnjo ravne strehe se lahko brezplačno vpišete tukaj.

Ravna streha: Trendi in ideje

Poleg pohodne ravne strehe je zanimiv trend zelena ravna streha ali pa bivalna terasa. Obe predstavlja trend sodobnega gibanja, zagotavlja ugodno mikroklimo, predvsem pa povečuje ugodje bivanja. Ideji sta idealni za ureditev vaše terase v prijeten zelen kotiček. Ozelenitev pohodne ravne strehe ali velike terase je vse pogostejša praksa, predvsem v urbanih naseljih, kjer je pomembno da izkoristimo vsak kvadratni meter površine. Po takšnem zgledu si danes lahko tako uredite tudi zgornje nadstropje ene ali več stanovanjske hiše. Zelena raven streha ima tudi veliko prednosti, kot so trajnost, boljša toplotna in zvočna izolacija in ugodnejšo mikroklimo v vročih poletnih dneh. Za boljše spoznavanje ravnih streh vam priporočamo branje o krovstvu in terasah ( cene, vrste, prednosti in slabosti). 

ravna streha
Izbira zelene ravne strehe je lahko odlična popestritev vašega doma.

Zanimiva ideja je prezračevana ravna streha, ki pa je kljub zanimivosti prava redkost. Njihova glavna značilnost je prezračevalni kanal med hidroizolacijo zgoraj in toplotno izolacijo spodaj. Okna za ravne strehe so lahko različna. Lahko se odpirajo, ali pa tudi ostanejo zaprta. Streho si lahko popestrite z oknom, ki omogoča prehod na streho, kar lahko služi kot zunanji prostor, sploh če je ozelenjena. Preberite tudi o cenah zidarskih del. 

Pogosta vprašanja in odgovori glede ravnih streh

Kako zelo je pomembno, da je moja ravna streha izolirana?

Izolacija pri izbiri ravne strehe je zelo pomembna. Pri ravni strehi je predvsem pomembno, da ste pozorni na toplotno izolacijo in hidroizolacijo ter rešitev odvajanja padavinske vode. Toplotna izolacija ravne strehe nima samo funkcije toplotne izolacije, temveč nas varuje tudi pred zvokom, ki ga povzročajo dežne kaplje in drug hrup iz neposredne okolice. Poleg tega pa onemogoča nastanek kondenzacije vode. Hidroizolacija pa je pomembna zato, ker nudi dobro zaščito pred padavinami in vlago. Vse to je za streho ključnega pomena. Priporočamo pa vam, da preberete tudi kaj o cenah za notranje oblikovanje in idejah za vaš dom.

ravna streha
Izolacija vsake ravne strehe je zelo pomembna.

Kakšna je obrnjena ravna streha?

Obrnjene ravne strehe imajo daljšo življenjsko dobo, kot navdane ravne strehe, saj je hidroizolacija tukaj zaščitena s toplotno izolacijo. Tukaj strokovnjaki priporočajo, da se za izolacijo izbere popolnoma vodoodbojen material. Pozimi odlično služi kot zaščita pred padavinami in ohlajanjem, poleti pa kot zaščita pred pregrevanjem. Obrnjena ravna streha velja tudi za kar najboljšo in najvarnejšo izbiro med ravnimi strehami. Obrnjena streha je manj izpostavljena nevarnostnim in ima boljšo strukturo, ki te prepričuje. Preberite tudi o tem koliko stane arhitekt.

Obrnjena streha zagotavlja trajnost in boljšo uporabnost.

Ali je pomembno, če je moja ravna streha prehodna?

Za vsako ravno streho je zelo dobro, če je prehodna. Veliko ravnih streh je ozelenjenih, služijo kot terase, na večjih objektih celo kot sprehajalne površine in vrtovi. Vse to je lahko odličen prostor za vaš prosti čas in preživljanje časa doma in odzunaj. Prehodna ravna streha je lahko odlična popestritev vašega doma. Kakšno je mnenje drugih lahko preberete tudi na forumu.

Kontaktirajte preverjene krovce za ravne strehe (ponudbe / cene)
ocena bralcev
5 od 3