KORONAVIRUS: Gradnja in obnova v času COVID-19

gradnja-obnova-koronavirus-ne-zaustavi-adaptacija-izkoristek-casa

Kazalo

ocena bralcev
4.7 od 3

Ko se svet za trenutek ustavi, si vzamemo čas za svoje najbližje. A je smiselno gledati tudi naprej. Čas karantene / samoizolacije lahko pametno izkoristimo tudi za načrtovanje projektov, katere že dolgo odlašamo. Prenova stanovanja, urejanje okolice, gradnja ali adaptacija, za vse te naložbe lahko kreativno uporabite dodaten čas, ki vam je na voljo. Temeljito premislite in sestavite kvaliteten načrt. Posvetujte se z izvajalci / mojstri preko spleta, na daljavo. Ne dopustite, da bi vam koronavirus preprečil nadaljevanje življenja. Res je, da je izvedba gradnje ali obnove v času COVID-19 prilagojena, a vendar se lahko že vnaprej pripravite na kakovostno izpeljan projekt. Preverite trende, ideje, pridobite ponudbe, nasvete, sklenite pogodbe in rezervirajte izvajalce že danes, ko je večina prostih in v veliko primerih nudijo celo dodatne popuste!

Prednosti in slabosti načrtovanja gradnje / obnove v času koronavirusa (COVID-19)

PrednostiSlabosti
Več ponudnikov, ki so na voljoZačasna zakasnitev projekta
Morebitno znižanje cen storitev in stroškov izvedbeTežja dostopnost do materiala in izdelkov
Nizka obrestna meraUsklajevanje preko emaila / video klicev (kar je lahko tudi prednost)
Večji manevrski prostor za dopolnjevanje načrta in izvedbeOnemogočena dobava izdelkov iz tujine
Premišljeno načrtovanje projektaIzvedbena dela v času epidemije niso omogočena
Načrtovanje od domaPomanjkanje gradbenih virov in materiala

Kontaktirajte preverjene mojstre za prenovo hiše (ponudbe / cene)

Gradnja in obnova v času epidemije COVID-19

V času epidemije koronavirusa je ključno, da najprej poskrbimo za svoje zdravje, seveda. Vsi projekti, ki jih izvajamo od doma morajo torej zagotavljati varnost in ne smejo škodovati zdravju. Kdaj je torej bolj primeren čas, kot sedaj, da si zamislite, kaj vse bi radi v vašem domu spremenili in kaj je izvedljivo? Načrtujete lahko iz domačega kavča. V varnem zavetju domačega okolja. Gradnja ali obnova se vedno začneta pri načrtovanju projekta. Najprej je torej potrebno pripraviti temeljit pregled površin, oceniti izračun količine materiala in gradbenih posegov. Naj vas koronavirus pri izvedbi adaptacije ali obnove ne ovira. Dogovorite se z izvajalci na daljavo. Tako se še vedno držite vladnih pravil in ukrepov in s tem nikogar ne ogrožate. Brez skrbi, vse to je kljub omejitvam Odloka o prepovedi izvajanja storitev dovoljeno.

gradnja-obnova-koronavirus-ne-zaustavi-adaptacija-izkoristek-casa
Naj koronavirus ne onemogoči vaše adaptacije. Načrtujte obnovo ali gradnjo kar od doma.

Preverite tudi: INTERIER: CENE ZA NOTRANJE OBLIKOVANJE, NOTRANJI DIZAJN IN IDEJE ZA VAŠ DOM (ARHITEKT / NOTRANJI OBLIKOVALEC)

Adaptacija, ko razsaja koronavirus – kje začeti?

Če ste razmišljali o prenovi, preden se je pojavil koronavirus, je sedaj pravi čas, da to idejo tudi začnete uresničevati. Za začetek uredite vso potrebno projektno dokumentacijo. Tako preprečite zakasnitev izvedbe projekta, ko bo ta mogoča. Zlasti bodite pozorni, kadar načrtujete večji poseg v objekt ali prostor, ki zahteva odobritev raznih komisij ali odborov. Pridobitev gradbenega dovoljenja ali drugih dovoljenj se lahko precej zavleče, zato je najboljše, če vse kar lahko, uredite zdaj.

Oddajte vlogo za pridobitev dovoljenja kar od doma, s pomočjo preverjenega projektanta oz. arhitekta.

Sklic videosestanka z izvajalcem: dogovorite se z izvajalcem projekta za izvedbo video ogleda. S telefonom ali tablico se sprehodite po hiši / stanovanju ali okolici objekta in pokažite izvajalcu, kako so prostori / objekti konstruirani. Iz prve roke mu povejte, kakšen načrt ste si zamislili, oziroma kateri elementi so ključni za prenovo. To bo izvajalcu omogočilo, da si bo lažje predstavljal, s čim ima opravka in kakšne so vaše vizije glede prenove. Ko se bo pandemija pomirila, bo lahko začel z izvedbo.

adaptacija-obnova-gradnja-covid-19
V času Covid-19 ostanite doma, poskrbite za svoje zdravje in zdravje domačih. Izkoristite ta čas za kvalitetno načrtovanje in si omislite najboljšo izvedbo obnove ali gradnje.

Digitalni dizajn in načrt izvedbe: Tudi v času karantene in omejenih socialnih stikov si lahko zagotovite načrtovanje adaptacije na varen način. Izvajalec bo za vas pripravil digitalni izris in načrt prenove, ter vam ga posredoval. Glede na vaše želje, zahteve in upoštevajoč možnosti izvedbe bo pripravil vso potrebno dokumentacijo, morebitno barvno študijo in podobno.

Ker številna podjetja v tem času ne poslujejo tako aktivno, ali nimajo dostopa do večjih količin materialov, se lahko z izvajalci dogovorite o rezervaciji materiala. Ta bo shranjen v njihovem skladišču, počakal na vas, da ga uporabite, takoj, ko bo možno.

Preverite tudi: UREJANJE OKOLICE HIŠE IN VRTOV: CENIK, IDEJE IN TRENDI

Prednosti in slabosti gradnje in obnove v času COVID-19

Preverite, zakaj je smiselno obnovo ali gradnjo načrtovati zdaj. Za vas smo pripravili seznam prednosti za gradnjo, ko razhaja koronavirus. Opozorili pa smo vas tudi na morebitne težave in zaplete.

Kakšne so prednosti obnove v času COVID-19?

Trenutno povpraševanja po storitvah za gradnjo in obnovo ni veliko, zato se izvajalci strankam bolj temeljito posvečajo. Rezervirajte najbolj priznane in bestbuy izvajalce, ki so na voljo, kasneje morda ne bodo.

Vrednosti številnih storitev lahko v času javne zdravstvene krize drastično padejo, zato boste v tem času imeli večjo možnost za dostop do nižjih cen kot sicer. Izkoristite kvalitetne ponudbe in nizke obrestne mere zdaj in s tem znižajte stroške vaše obnove. V teh časih imate več manevrskega prostora za prilagajanje ponudbe, kot tudi večjo možnost za povečanje posojil, kadar gre za večje vsote denarja, potrebnega za prenovo.

Kontaktirajte preverjene mojstre za obnovo stanovanja (ponudbe / cene)
delo-od-doma-koronavirus-nacrtovanje-barvne-studije
Velika prednost v času Covid-19 je, da lahko obnovo in adaptacijo v miru načrtujete kar od doma. Vzemite si čas in temeljito premislite o vseh posegih in adaptacijah.

Povprečna cena za gradnjo hiše v normalnih okoliščinah je od je od 700 € – 1. 100 €/m2. Preverite seznam preverjenih mojstrov za gradnjo in obnovo na Omisli.si/gradnja-obnova in si zagotovite najugodnejšo in kvalitetno ponudbo.


Najboljši mojstri za gradnjo in obnovo v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih ponudnikov za gradnjo in obnovo


celoten seznam mojstrov za gradnjo in obnovo >

Če menite, da vam ljubi mojster manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


Če ste vnaprej načrtovali obnovo, boste na prednostni listi, ko se epidemija konča. In ko bodo arhitekti in gradbeniki začeli z izvajanjem del, bodo najprej opravili tiste projekte, ki so bili vnaprej načrtovani. Adaptacija, prenova v običajnih družbenih okoliščinah cenovno znašata od 140 € – 1.500 €/m2. Pohitite, da izkoristite ponudbo in še lahko rezervirate izdelke ali materiale, ki jih podjetja imajo na zalogi v prodajalnah ali skladiščih. Namreč dobava novih produktov in materialov postaja vse bolj otežena.

Preverite tudi: GRADBENO DOVOLJENJE: CENA PO NOVEM GRADBENEM ZAKONU (GZ)

Kaj se lahko zaplete, ko nastopi gradnja in obnova v času koronavirus epidemije?

V času epidemije je lahko zmanjšan obseg ponudnikov. Prav tako je onemogočena / otežena dobava različnih izdelkov in materialov, predvsem dobaviteljev iz tujine. Ker številni izvajalci in ponudniki v tem času ne izvajajo storitev, so gradbena in obnovitvena dela otežena, ponekod celo nemogoča.

Zmanjšana dobavna veriga izdelkov in materialov iz drugih držav pa s sabo nosi tudi številne posledice. Transportne poti so ponekod ukinjene, nekatere tovarne so do preklica zaprle svoja vrata. To seveda vpliva tudi na naše gospodarstvo in zaloge materiala ali izdelkov v Sloveniji. Upoštevati pa moramo tudi to, da ne moremo jasno napovedati, kako dolgo bodo veljali zaostreni ukrepi in kako se bo stanje normaliziralo, ko se epidemija malce umiri.

obnova-mojstri-gradbeniki-nacrtovanje-adaptacija
Preverite, zakaj se obnovo ali adaptacijo najbolj splača premišljeno načrtovati ravno zdaj.

Zavedati se moramo, da tako kot sami ne moremo izvesti projektov v tem času tako, kot smo si jih zamislili, tako so tudi izvajalci v zaostanku z delom. Ponudniki se trudijo po svojih najboljših močeh, tudi z uporabo alternativnih virov gradbenih materialov, a vendar je strpnost v tem času najbolj na mestu.  Sčasoma se bo obseg proizvodnje in razpoložljivost virov povečala, do takrat pa uredite vse tiste stvari, ki jih lahko, da bo delo potem lažje steklo.

Preverite tudi: ZIDARSTVO: CENE ZIDARSKIH DEL, BETONIRANJA, ZIDANJA, GRADBENIH DEL TER PREVERJENI ZIDARJI

Zakaj se splača planirati zdaj?

Če rezervirate izvajalca še spomladi, si zagotovite najboljše ponudbe in potencialno najnižje cene, saj se izognete morebitnemu povišanju cen in spreminjanju trga, ki običajno sledi družbenim spremembam kot je pandemija Covid-19. V tem času so vam na voljo najboljši mojstri in gradbeniki. Še ena pozitivna lastnost vnaprejšnjega planiranja je, da se lahko pripravite na različne scenarije v zvezi s prenovo ali gradnjo. Predvidite lahko morebitne zaplete in jih predhodno sanirate. Tako si zagotovite kvalitetno izvedbo projekta, ko pride čas za to.

obnavljanje-notranjih-prostorov-kuhinja
Če načrtujete adaptacijo notranjih prostorov zdaj, se lahko pripravite na vse morebitne zaplete in težave pred omogočeno izvedbo projekta.

Kateri so najboljši ponudniki za gradnjo in obnovo?

Rezervirajte izvajalca za gradnjo ali obnovo vašega doma. Za vas smo pripravili ponudbo priznanih zidarjev za izvedbo gradbenih projektov. To so: Ytong, Fale Srečko, Flerin, Marjan Planinšek, Izad, Aleš Ovsenik, Mrak, Mvs – skupina, Knez, Miran Šijanec, Silvester Vocovnik, Aze Kast, Demir, Mala, Astriti, Ismail, Dušan Merzel, Gmg, Slo Gradnje, Polman gradbeništvo, Divinus, Enes ka, Žiga Bogataj,…


MOJSTRI za gradnjo in obnovo se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


…Sumont, Iplana, Dejan Žgavc, Eko sijaj, Purgator, Ba-Er, Krajina, Stanko Iskra, Rado Grlj, Hiša Barve, GP Niti, Kuhta, Robert Lužar, Ferros, Darko Bistrović, Velia, Boštjan Stanonik, Štorgelj Stanko, Jerinc, Bergant Milan, Kaker Anton, Miloš Rolih, Kograd IGEM, Merkur, Baumit, Bobnar, Konec, Staronik, Črnivec, Božnar …

najboljsi-nacrti-za-obnovo-najem-mojstra
Rezervirajte enega od priznanih mojstrov še danes. Zagotovite si takojšnjo izvedbo projekta za prenovo vaše hiše ali stanovanja, ko se družbeno stanje umiri.

… Franc Fuks, Eksplan, Robert Vek, Pro-Al Gradnje, NeLes, A&S, Amiga, Imer Bici, Huka Ban, Gic Gradnje, Nizke gradnje, Maks Grad, MD Gradient, Strožer, Vegram, Mihael Jug, Unigradnje, David Siter,  Omer Duga, Vljora, Engiria gradbeno podjetje, Lugariček, Ndertimi, Peter Operčkal, Gradma Invest, Halex, Panari, Gradbeništvo Ivančič, Loni, Džajo, Mitja Resnik, Pirc Vinko, Piramida, Malkom, Senada Klepić, Dušan Ponorac, Šumbat, Livak, Veab, Ermina Id, Zfd, Velinov, Marko Novak, GGS, Finali, Dvigalo, Antes, M – Gradium – M, Unikont, SLC, Svisbau, Miran Igerc, TONI, Matjaž Ferkov, Gradbeništvo Davi, Adea, Ardit Hoti, Martin Prosen, Peči Keramika, Vode in številni  drugi. Na Omisli.si/zidarja so vam na voljo njihove ponudbe.

Preverite tudi: ARHITEKT CENA: KOLIKO STANE ARHITEKT (PGD, PZI, PID, IDP, PZR, INTERIER)?

Gradbeniki  za prenovo stanovanja

Za prenovo stanovanja se obrnite na kvalitetnega mojstra. Kot na primer: Izy Gradnje, Remont Team, Kaing Plus, Dd Rešitve, Painty, Montgal, Uroš Ivančič, Maxi Design, Klavdija Ajdovec, Kmj, Arhitektura Gaberščik, Gregor Urbančič, Lampret, Ing-Grad, Jaski, Vijosa, Rajbi, Emfi, Marko Štrucl, Grim Tim, Blisk Bo-Na, Robert Lužar, D&D, T-Mark, Zaupanje, Buli, Planet 2, Korten, Gradbeništvo Meli, A.D.Grup, Libela, KMG Gradbeništvo, Emunio, Žarko Jozić, Daniel Dizdarević, Damjan Bratuž, ZAAR Gradbeništvo, Nikola Grubnić, Zidarstvo Jožef Podgornik, Master Plus, Studio Barbaresi, Kubix, Kovalev, Equel, Mateja Cukala, Andrej Habjan, Dra-M, Arhi-BIRO, Rubini, Mecer, DAMSVET, Marko Kolar, Grand, Dino Team, Marjan Tajki, Šraufek, Gradnje A&S, Remonter, Ted, Tempus Akksana Vrhovšek, Dean Švarcbauer, Celovito, Ambienti, Ajak inštalacije, GM Team, Gaber Jovanovič, Habat, VMD, ID Studio, Rok Groznik, Prodigi, Dom Servis in mnogi drugi. Ste tudi vi ponudnik gradbenih storitev in iščete stranke?

MOJSTRI / GRADBENIKI za obnovo in adaptacije se brezplačno vpišite tukaj.

Mojstri za prenovo hiše – kako jih najti?

Najboljši ponudniki za prenovo hiše na enem mestu. Pabu Storitve, GP Terakop, Si-House, Kolar GP, Karl Glaser, Boris Orešek, Mlinček, Gemax, Asgrad, Miroslav Bojić, Štefan Medved, Gradvin, Gradbeništvo Kos, Teograd, Point A, Ploščica, Metalon, Adrialin, TX-PRO, ProAmbient, Gaber Jovanovič, GM Team, Arhišektura, AB objekt, Gradbena dela Kelenc, Gama Projekt, Hamo, Igor Žgur, Uzing, Vljora, Oder, Halex, Kramer, Gradbeništvo Maček, Jože Škrablin, Peor, Valerija Inženiring, Igor Cerovšek, GIIP, Damac, Kvitro, Srečko Škratek, Boštjan Kušter, Gradbeništvo Ivančič …

gradnja-hise-zidanje-betoniranje-estrihi-zidarstvo-cena
Iščete kvalitetnega zidarja za prenovo hiše in imate številna vprašanja o izvedbi del? Obrnite se na najboljše mojstre v Sloveniji.

… Stane Gradbeno podjetje, Gradbeništvo Peserl, Oto Artelj, Mihael Volk, Sečnjak Blaž, Nobel & Pure, Ekozid, Zelus Gradnje, Mika Dom, Hasan Husikić, Ekograd 3000, KDZ Plan, Ralle, Planum, Prima Immobilia, Elvaz, Slo Gradnje, Pilon – G, Kaing Plus, Grasvet, Migamax, Fete, Vrrini, DPB, Gradbeništvo MAtković, Pagras, Reming, Gebit Ivan Grill, Svikom, Arhiforma, Goran Kalamanda, Tands, Energing, Panta Rhei, Dra-M, Celovito, Gradbena asistenca, Ambienti, Engiria, F&J, Stan Biro, Tempus Pro, Gradnje Dolomit, GPS Signal in mnogi drugi priznani izvajalci, ki jih najdete na Omisli.si/prenovo-hise.

Koronavirus – kaj je dobro vedeti (splošni napotki glede bolezni COVID-19)?

Koronavirus, poznan tudi kot SARS-CoV-2 je virus, ki povzroča bolezen COVID-19. Simptomi so zelo podobni pljučnici – vročina, suh kašelj in občutek pomanjkanja zraka. Da preprečite okužbo s koronavirusom, se izogibajte tesnim stikom z ljudmi (predvsem tistimi, ki kažejo znake bolezni). Ne dotikajte so obraza, redno si umivajte roke z milom in vodo ter upoštevajte pravila higiene kašlja. Zaprte prostore redno zračite in upoštevajte navodila pristojnih ministrstev. Delujte preventivno.

koronavirus-covid-19-simptomi
Preventivno ravnanje v preprečevanju okužbe s koronavirusom je zagotovo to, da ostanemo doma. Preverite, kateri so simptomi Covid-19.

Za vse aktualne informacije o novem koronavirusu se lahko obrnete na brezplačno telefonsko številko 080 1404. Ker se število okuženih z virusom znatno povečuje, vlade po vsem svetu sprejemajo določene ukrepe. Prvo pravilo v času epidemije je, da ostanite doma. Mi vam omogočimo, da ta čas kvalitetno izkoristite in kljub temu ne ogrožate svojega zdravja ali zdravja vseh ostalih.

Omisli.si/gradnjo-obnovo

preverjeni mojstri za gradnjo in obnovo

eko-sklad-gradnja-obnova-preverjeni-mojstri

ocena bralcev
4.7 od 3
Deli prispevek >

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pošljite povpraševanje izvajalcem


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno