Fotografiranje dojenčkov: Cene, trendi, fotografi in najpogostejša vprašanja

ocena bralcev
5 od 1

Rojstvo otroka je edinstven trenutek v življenju, ki si ga zapomnite za vselej. Zdi se, da je komaj prijokal na svet, potem pa – kot bi mignil s prstom – zraste in že se spopadate s težko resnico, da zapušča topel dom. Otroci rastejo kot gobe po dežju. V nekem trenutku je majhen dojenček, čez nekaj tednov bo že prerasel svoje prve copatke. Spomini seveda ostanejo za vedno, kljub temu pa se včasih grizemo, da nismo ujeli določenega trenutka, ki nam je takrat prinesel toliko sreče. Zakaj torej ne bi zabeležili te čudovite prelomnice v življenju? Ker je fotografiranje dojenčkov na lastno pest vse prej kot enostavno, je včasih veliko lažje, če se odločite za profesionalno fotografiranje.

Kontaktirajte preverjene fotografe za fotografiranje dojenčkov (ponudbe / cene)

Koliko stane fotografiranje dojenčkov (povprečna cena / ceniki)?

Cene profesionalnega fotografiranja dojenčkov se gibljejo med 100 in 300 evri. Ponavadi zajemajo 2 do 4 ure fotografiranja dojenčka, obdelavo fotografij, izposojo rekvizitov in potrebščin za oskrbo otroka ter pripravo spletnega albuma. Občasno je v ceno vključenih tudi do 5 razvitih fotografij in pogostitev s kavo ali čajem, dodatno pa lahko naročite tudi koledarje ali fotoalbum. Če se odločite za fotografiranje na domu, je to ponavadi dražje – cene se začnejo pri 230 evrih, včasih je potrebno kriti tudi kilometrino. Cena fotografa je pogosto odvisna tudi od starosti dojenčka; z višjo starostjo se cene nižajo. Večina fotografov vam bo sicer priporočila, da dojenčka fotografirate v prvih dveh tednih starosti.

Preverite tudi: FOTOGRAFIRANJE NOVOROJENČKOV, DOJENČKOV IN OTROK: CENA IN 10 NAJBOLJŠIH FOTOGRAFOV ZA DRUŽINSKO FOTOGRAFIJO

Kateri so najbolj iskani / najboljši fotografi?

V Sloveniji je na voljo ogromno fotografov, ki se ukvarjajo s fotografiranjem dojenčkov, med drugim so to: J’adore,Tina Anže photography, Prispodobe, Mali čudež, Mateja Tamše, Mali srčki, Jernej Rihar, Foto Supra, Drobižki, Zcukr, Foto Trenutki, Diatonica Photography, Lumeria, Fo2, Ana Ravnak, Nataša Medvešek, Foto Media, Foto Nareks, Tadej Bernik, Tina Žabar Petaros, Rumina, FotoMolan, Fotografski studio Kost, Luanina pravljica, Polona Bartol, Manca Juvan in Urban Modic, Marcella Krničar, Božidar Plavčak, Foto Zorin, Ines Krivec, Foto klub Glas Sotle.


>> IŠČEMO FOTOGRAFE <<

Sprejmemo lahko le omejeno število fotografov… Preverite prosta mesta čim prej!

posredujemo vam stranke ?
največ strank v SLO ?
brezplačen vpis ?


Če ne želite po nepotrebnem izgubljati časa, živcev in denarja, pa se obrnite na omisli.si/fotografa, kjer so zbrani vsi preverjeni in ocenjeni fotografi.

Preverite tudi: Najboljši poročni fotografi

Trendi za fotografiranje dojenčkov

Če nimate idej, kako fotografirati dojenčka, si oglejte nekaj trendov, ki so izjemno popularni zadnja leta.

  1. Bratje in sestre

Če ima dojenček brata ali sestro, je fotografija z njim/njo skoraj nujna. Takšne fotografije bodo pravi zaklad za vas in vaše otroke. Ohranile bodo čudovite družinske spomine, ki jih boste nekoč skupaj nostalgično obujali.

 

dojenček in brat, sestra

Dojenčka lahko fotografirate s starejšim bratom ali sestro, zelo popularna je kar črno-bela različica.

 

  1. Dojenčkov nasmešek

Fotografiranje dojenčkov ni lahko, ujeti dojenčkov nasmešek pa še težje. A hkrati tudi neprecenljivo, zato ni nič čudnega, da fotografija nasmejanega otroka spada pod večno zimzelene trende. Ključna je potrpežljivost in pa seveda primerno vzdušje, v katerem se bo dojenček počutil varno in udobno. Ali sploh obstaja kaj bolj ljubkega kot otrokov nasmešek?

dojenčkov nasmešek med fotografiranjem

Ali sploh obstaja kaj bolj ljubkega kot dojenčkov nasmešek?

Preverite tudi: FOTOGRAFIRANJE NOSEČNIC: CENA ZA NOSEČNIŠKO FOTOGRAFIRANJE

  1. ‘Lifestyle’ fotografije

Takšne fotografije so odličen način za zajemanje vsakdanjega življenja dojenčkov. Ravno zato, ker so iskrene, spontane in avtentične, so tako zelo popularne. Čas za kopanje, spanje ali branje pravljice – vsakega od trenutkov lahko za vedno zamrznete in se ga spominjate čez mnogo let. V fotografiranje lahko vključite tudi druge družinske člane in na tak način na eno samo fotografijo ujamete toplino in ljubezen.

dojenček z družino med vsakdanjimi opravili

Fotografiranje dojenčkov med vsakdanjimi opravili je preprosto, iskreno in spontano.

  1. Pletenine, tkanine

Zelo popularen trend v fotografiranju dojenčkov je tudi dodajanje raznih pletenih ali tkanih rekvizitov, ki fotografiji prinesejo dodatno globino, zanimivost in kanček nežnih barv. Zelo popularne so mehke pletene odeje, šali ali tkana košara, v kateri leži dojenček.

fotografiranje dojenčkov s pleteninami

Majhni detajli iz pletenin popestrijo fotografijo.

Preverite tudi: CENA FOTOGRAFIRANJA POROKE: KOLIKO STANE POROČNI FOTOGRAF?

Pogosta vprašanja za fotografe

Kaj naj prinesem s seboj na fotografiranje?

Za dojenčka je priporočljivo vzeti s seboj rezervna oblačila, dodatno hrano in najljubšo igračko, ki ga spravlja v dobro voljo. Fotografi vam velikokrat ponudijo možnost, da si izposodite njihove rekvizite, ki bodo potem na fotografiji – naj vam ne bo nerodno povprašati po kakovosti, barvi in materialih. Če vam ne ustrezajo, lahko vedno prinesete tudi svoje rekvizite.

Kaj storiti, da bo med fotografiranjem poskrbljeno za udobje in varnost otroka?

Varnost dojenčka je seveda vaša glavna prioriteta. Prepričajte se, da ste našli fotografa, ki je potrpežljiv in mu je to kristalno jasno. Poskrbite, da dojenček nikoli ne bo brez nadzora, postavljajte ga zgolj v položaje, ki ne obremenjujejo sklepov ali mišic. Če je potrebno, dodatno ogrejte prostor in obtežite dno košare, da se dojenček ne bo prevračal.

Preverite tudi: PROFESIONALNO STUDIJSKO FOTOGRAFIRANJE IZDELKOV: CENIK IN PONUDBA FOTOGRAFOV (PRODUKTNA / STUDIJSKA FOTOGRAFIJA)

Kaj, če dojenček med fotografiranjem ne bo miren?

To je nekaj povsem običajnega, dojenčki so več ur zapored zelo težko popolnoma mirni, zato fotografiranje novorojenčkov ne poteka vedno nujno gladko. Poskrbite, da boste sami čim bolj umirjeni in čim manj pod stresom, saj vaš stres začuti tudi dojenček. Izkušeni fotografi, ki se ukvarjajo s fotografiranjem dojenčkov, bodo znali ukrepati tudi v primeru, če bo vaš dojenček nemiren. Ponavadi so fotografi večinoma starši tudi sami, zato razumejo dojenčke in jih ne obsojajo. Dojenčka lahko vedno nahranite, pocrkljate in zavijete v odejico, da se bo počutil varno in udobno.

Kako se pripraviti na fotografiranje?

Pomembno je, da se že vnaprej seznanite s fotografom in pogovorite o vsem, kar vas zanima – komunikacija je ključnega pomena. Pred prihodom v studio ga nahranite, mu menjajte plenico in ga toplo oblecite. Izogibajte se oblačilom, ki jih je treba obleči čez glavo, ampak izberite takšna na zadrgo, saj bo tako morebitno slačenje/preoblačenje med fotografiranjem bolj enostavno in manj moteče za dojenčka. Predvsem pa se čim manj obremenjujte in ostanite mirni.

Kontaktirajte preverjene fotografe za fotografiranje dojenčkov (ponudbe / cene)ocena bralcev
5 od 1