Intervju z enim izmed vodilnih in najbolj izkušenih fotografov v Sloveniji

Poročna fotografija ženina in neveste by CalistoM.

Kazalo

ocena bralcev
5 od 3

Pogovarjali smo se z uspešnim fotografskim podjetjem CalistoM, ki je ustvarilo že veliko projektov tako doma kot v tujini. Pobližje so nam predstavili njihovo delovanje in ponudbo.

Stopite v stik z CalistoM
Marko-Vitas-CalistoM-fotografija
Vesel sem, da lahko počnem kar počnem. Fotografija me osrečuje, a hkrati se zavedam svoje odgovornosti in zaupanja naročnika. (Marko Vitas, CalistoM)

Kako dolgo ste na trgu ter koliko članov šteje vaša ekipa? Sodelujete tudi s podizvajalci?

S fotografijo se profesionalno ukvarjam že od leta 2006, na samostojno pot pod svojo blagovno znamko pa sem se podal leta 2015. Ekipo sestavlja ena redno zaposlena oseba, pri projektih pa sodeluje še stalna ekipa, ki vključuje 1-6 oseb ter razni fotografi in videografi. Na področju B2B sodelujemo s podjetji, ki organizirajo dogodke, koncerte in sejme. V večjih podjetjih skrbimo za korporativne albume, kar pomeni, da sodelujemo s PR, HR, marketing ekipami, upravami, itd. in skrbimo, da ima podjetje ves čas kvaliteten material za predstavitev dejavnosti, ljudi in oglaševanje.

Portret dveh oseb na poroki by CalistoM.
Portret by CalistoM.

Kdo so večinoma vaše stranke in katere storitve nudite?

Fotografiramo dogodke, portrete, ambient in fotografije za potrebe oglaševanja. Na področju B2C fotografiramo poroke, praznovanja in portrete. Poleg tega smo vodilni ponudnik fotografiranja vezano na konjeniški šport.

V čem pa najbolj uživate/blestite?

Najbolj uživamo ob koncu projekta, ko vidimo zadovoljstvo v očeh naročnika, ne glede na to ali gre za fotografiranje poroke, poslovnega portreta, kongresa ali počitniške nastanitve.

“Iz poslovne profesionalnosti izvabimo pristnost osebnega. Ustvarimo posnetke, ki jih imajo ljudje radi.”

Kje ste na voljo strankam?

Večina našega dela se odvija v Sloveniji, za sodelovanja pa smo odprti po celem svetu. Fotografirali smo že vse od Grčije, bivše Jugoslavije oz. južnih držav in vse do Španije.

Kako navadno poteka sodelovanje s stranko? Od prvega stika do opravljenega projekta…

Sodelovanje se običajno začne s klicem ali e-sporočilom naročnika oziroma bodočega naročnika. Sledi dogovor termina sestanka (včasih tudi že kar takoj termin fotografiranja), kjer se pogovorimo o naročnikovih “problemih” in željah ter našem pogledu na le-te in možnih rešitvah. Sledi izvedba fotografiranja in po potrebi še snemanja ter oddaja materiala v skladu z dogovorom.

Kdaj je bolje uporabiti studio in zakaj?

Studio si lahko predstavljamo kot zaprt prostor, kjer izvedemo fotografiranje osebe ali predmeta ali kot uporabo studijske osvetlitve na terenu. Ta vpliva na končni izgled in kvaliteto izdelka, uporaba le-te pa je odvisna od želje naročnika. Običajno studijske luči in modifikatorje uporabljamo na vseh portretnih in komercialnih fotografiranjih ter pri fotografiranju izdelkov. Fotografiranje dogodkov zaradi narave dela poteka le ob razpoložljivi svetlobi.

“Posvetite se edinstvenim trenutkom, mi pa jih bomo naredili večne.”

Kateri je vaš najljubši projekt do danes? Zakaj?

Vsak projekt je zame poseben in edinstven. Veselim se vsakega novega, vseeno pa v spominu ostanejo tisti, ki izstopajo zaradi dolge poti z avionom, dobrega medsebojnega odnosa z naročnikom ali čustev v ujetih trenutkih.

Zakaj bi morali slovenski podjetniki najeti ravno vas?

CalistoM smo pravi naslov za podjetnike, ki si pri kreiranju vizualnega materiala želijo kvalitetnega, zanesljivega in profesionalnega partnerja. Imamo več kot 16 let izkušenj in znamo svetovati ter na kreativen način rešiti marsikatero težavo in oviro.

Poročna fotografija žženina in neveste by CalistoM.
Poročna fotografija by CalistoM.
ocena bralcev
5 od 3
Deli prispevek >

Povezane vsebine

Search

SODELUJEMO Z VEČ KOT 11.000 IZVAJALCI

✅ BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
✅ PREVERJENI IZVAJALCI
✅ BREZ PROVIZIJ

Pošljite povpraševanje izvajalcem


Nudite storitve?
Registrirajte podjetje brezplačno