Povprečna cena fotografiranja poroke: Koliko stane poročni fotograf?

Obeleženje poročnega dne je ena pomembnih skrbi mladoporočencev. Ker je poroka edinstven dogodek v vajini zvezi, je zelo pomembno, da najameta poročnega fotografa, ki bo odlično opravil svoje delo. Cena fotografiranja poroke lahko pomembno vpliva na vajino izbiro. A popolno poročno fotografiranje je vredno vsakega evra, saj je to prelomnica v vajinem življenju, ki jo morata pravilno ovekovečiti. Dovolita si, da vama več različnih poročnih fotografov pokaže svoje delo in vaju prepriča. Pomembno je, da izbereta tistega fotografa, s katerim bosta stoodstotno zadovoljna. Da bo izbor lažji, si oglejta Omisli.si/fotografa in oddajta povpraševanje, da bosta našla pravega fotografa zase. Ni boljšega občutka kot to, da lahko po več letih obudita svojo poročno pravljico s pomočjo profesionalnih poročnih fotografij, s katerimi sta definitivno zadovoljna.

POVPREČNA CENA FOTOGRAFIRANJA POROKE

350 – 1500 EUR

Osnovni/Civilni paket: (3-4 ure fotografiranja): 350 – 400€

Srednji/Cerkveni paket: (6-8 ur fotografiranja): 600€

Celodnevni paket: (12-14 ur fotografiranja): 750 – 1500€

Pridobite ponudbe/cene preverjenih poročnih fotografov
porocno-fotografiranje-cena
Da bo cena fotografiranja poroke za vas zadovoljiva, preverite ponudbe različnih poročnih fotografov.

Najboljši poročni fotografi v Sloveniji

TOP 10 najbolj iskanih poročnih fotografov

powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.


celoten seznam poročnih fotografov >

Če menite, da vam ljubi fotograf manjka na seznamu, mu posredujte to povezavo, da bi ga lahko predlagali strankam, ki iščejo podobne storitve.


FOTOGRAFI se brezplačno vpišite tukaj

posredujemo vam stranke 📸
največ strank v SLO 🙏
brezplačen vpis 👀


Kaj vključuje cena fotografiranja poroke?

Fotografiranje poroke je odgovorno in pomembno delo, saj je poroka edinstven dogodek. Vsak fotograf ima svoj način dela, ki ga z veseljem prilagodi vajinim željam. Jasno je, da pri izbiri poročnega fotografa veliko vlogo igra cena fotografiranja. A zavedati se morate, da najcenejše ni nujno tudi najboljše. Povprečna cena fotografiranja poroke navadno vključuje delo enega ali dveh fotografov. Pomembno je tudi, koliko časa fotograf porabi za fotografiranje poroke in na koliko lokacijah je prisoten. Lahko že pri odhodu ženina in neveste od doma, civilnem in cerkvenem poročnem obredu, ter tudi na poročni zabavi. Sami se odločite, koliko časa želite, da je fotograf prisoten in obeleži dogajanje vašega dne. Cena fotografiranja poroke vključuje tudi število fotografij, ki jih dobite na koncu. Število prejetih fotografij se giblje med 500 – 700 in lahko izbirate med natisnjenimi fotografijami ali izdelavo foto knjige oziroma albuma, ostale pa dobite v digitalni obliki, na USB ključku.

fotografiranje-poroke-cena
V ceno fotografiranja poroke je vključena tudi digitalna obdelava fotografij, ki jih na koncu prejmete.

Cena posameznih paketov poročnega fotografiranja

Večina poročnih fotografov ima vnaprej pripravljene pakete poročnega fotografiranja, med katerimi lahko izbirata mladoporočenca. Cena fotografiranja poroke je glede na izbor paketa odvisna od tega, koliko časa želimo, da je fotograf prisoten na poroki in kaj vse fotografira ter tudi od lokacije poroke. Na Omisli.si/poroko so objavljene vse poročne storitve, ki vam omogočijo organizacijo popolne poroke. Običajno ločimo tri vrste paketov poročnega fotografiranja:

Osnovni/Civilni paket: Fotografiranje mladoporočencev, prič in ožjih članov družine, lokacija po izbiri mladoporočencev. Prisotnost na civilnem obredu in skupinska fotografija z vsemi svati (približno 3-4 ure fotografiranja). Izbor in digitalna obdelava vseh fotografij. Približno 50 natisnjenih fotografij (običajen format 10x15cm) in USB ključek s približno 500 – 700 obdelanimi fotografijami. 350 – 400€

Srednji/Cerkveni paket: Fotografiranje mladoporočencev, prič in ožjih članov družine na lokaciji po izbiri mladoporočencev. Prisotnost na civilnem in cerkvenem obredu ter skupinska fotografija s svati (približno 6-8 ur fotografiranja). Izbor in digitalna obdelava vseh fotografij. Do 50 natisnjenih fotografij (običajen format 10x15cm), USB ključek s približno 500 – 700 obdelanimi fotografijami, po želji tudi foto album. 600€

Celodnevni paket: Fotografiranje mladoporočencev, prič in ožjih članov družine, lokacijo izbereta mladoporočenca. Prisotnost fotografa na celodnevnem dogajanju – priprave ženina neveste, svatov in odhod od doma, civilni in cerkveni obred, poročna zabava z vključenim fotografiranjem metanja šopka in tančice, rezanja torte in otvoritvenega plesa mladoporočencev (približno 12-14 ur fotografiranja). Do 50 natisnjenih fotografij (običajen format 10x15cm), USB ključek s 500-700 obdelanimi fotografijami, po želji tudi foto album. 750 – 1500€

> Preverite tudi: Cena poroke: Koliko stane poroka v Sloveniji?

V primeru, da prirejate poroko v tujini, lahko pričakujete, da bo cena fotografiranja poroke višja. Fotograf namreč lahko v normalno ceno vključi tudi prevoz na oddaljeno lokacijo, stroške nočitve in bivanja. Nekateri pa lahko zahtevajo plačilo dodatnih stroškov dela, ker so se pripravljeni prilagoditi dodatnemu naporu in se podati v tujino.

fotografiranje-porocne-zabave-vkljuceno-v-ceno
Cena fotografiranja poroke je odvisna tudi od tega, ali želite, da je vaš fotograf prisoten samo pri poročnih obredih ali tudi na vaši poročni zabavi.

Časovni okvir fotografiranja poroke

Kot mladoporočenca si bosta sama izbrala, koliko časa želita, da je fotograf prisoten na vajini poroki in v fotografijo ujame vse najlepše trenutke vajinega dne. Lahko si izbereta paket poročnega fotografiranja in se s fotografom že takoj dogovorita, pri katerih delih poročnega slavja želita, da je prisoten. Lahko pa izbereta tudi možnost najema poročnega fotografa po posamezni uri. To pomeni, da povesta fotografu, kdaj naj se udeleži poroke in ga sproti obvestita, kdaj je njegovo delo opravljeno. Povprečna cena fotografiranja poroke je v tem primeru približno 100€ na uro. Pri tem bodite pozorni, da se s fotografom vnaprej dogovorite o vseh podrobnostih. Predvsem glede digitalne obdelave fotografij, ali je ta že vključena v ceno ali se doplača naknadno.

Cena fotografiranja poroke poročni detajli
Poročni fotograf bo svoje delo opravil profesionalno in v fotografije zajel vse pomembne detajle vaše poroke.

Stroški poročnega fotografa za dosežek kakovostnih poročnih fotografij.

Cena fotografiranja poroke vključuje delo, ki ga fotograf opravi na poroki in tudi potem, ko fotografije že ima. Njegova dolžnost je, da iz velikega nabora več tisočih fotografij skrbno izbere najlepše in jih digitalno obdela, da ste na njih zares brezhibni in popolni. Da pa so fotografije brez napak, je naloga poročnega fotografa, da pri svojem delu uporablja profesionalno fotografsko opremo. Ta v prvi vrsti vključuje več fotoaparatov, ki so običajno polnega formata in imajo fiksni objektiv. Ključno vlogo pri dobrem fotografiranju igra visoka optična zmogljivost fotoaparata. Poročni fotograf prav tako mora biti pripravljen na vse vremenske razmere in slabe pogoje kot je na primer slaba svetloba. Da pa se ne zgodi, da bi vaše poročne fotografije izginile, poročni fotografi uporabljajo zelo kvalitetne spominske kartice in v fotoaparatu naenkrat imajo vsaj dve. Prav tako uporabljajo opremo, ki sproti dela vsaj eno kopijo njegovega dela, da je obstojnost fotografij zares stoodstotna.

fotografiranje-poroke-vremenske-razmere
V ceno fotografiranja poroke je vključen celoten obseg fotografovega dela. Ves njegov trud, da vsako sliko naredi popolno, ne glede na trenutne vremenske razmere.

Cena fotografiranja poroke naj ne bo edini dejavnik pri izbiri poročnega fotografa.

Za izbiro pravega poročnega fotografa si moramo vzeti čas. Poroka je namreč eden najpomembnejših dogodkov, ki bo za vedno ostal v spominu na poročnih fotografijah in te morajo biti zares popolne. Seveda je zelo pomembno, da pri izbiri vključimo ceno fotografiranja poroke. A vseeno moramo upoštevati še mnogo več. Pomembno je, da izberemo fotografa, ki že ima vsaj nekaj izkušenj s fotografiranjem poroke. To lahko preverimo na njihovih spletnih straneh, kjer nam fotograf predstavi svoje delo in končne izdelke. V pomoč pri tem vam je lahko Omisli.si/fotografa, kjer imate velik nabor poročnih fotografov, usposobljenih za fotografiranje poroke.

Cena fotografiranja poroke 1
Vsaka poročna fotografija pripoveduje svoj delček vajine najlepše zgodbe, zato poskrbite, da bo popolna, z izbiro pravega poročnega fotografa.

Kdaj so poročni fotografi za fotografiranje poroke najbolj iskani?

Ko načrtujete poroko, se morate najprej odločiti, v katerem letnem času oziroma natančneje, v katerem mesecu se želite za večno zaobljubiti svojemu partnerju. Jasno je, da si boste za tako čudovit dogodek izbrali letni čas, ki vam je najbolj pri srcu. Vse vaše romantične, s čustvi in srečo obarvane trenutke pa bo v poročne fotografije spretno shranil vaš poročni fotograf. Omogočil vam bo, da se boste s pogledom na poročno fotografijo vedno znova lahko spominjali tega dne.

fotografiranje poroke casovna umestitev
Poročni fotografi so za fotografiranje poroke v Sloveniji najbolj iskani v mesecu maju.

Največ ljudi se glede na podatke na Omisli.si/fotografa in analize Google iskanj poroči v mesecu maju, saj je takrat povpraševanje po poročnih fotografih največje. Mesec maj je po starih izročilih mesec, ko se ”ptički ženijo” in je že od nekdaj najbolj priljubljen mesec za poroko. To je povsem razumljivo, saj se v tem času narava začne prebujati in fotografije v tem času so lahko neverjetno lepe. Najmanj pa so poročni fotografi iskani konec leta, v mesecu decembru, saj je jasno, da je takrat vreme običajno bolj turobno in hladno. Sicer pa so tudi poročne fotografije v zimski idili prečudovite.


PRIPRAVLJENI NAJETI POROČNEGA FOTOGRAFA?

BREZPLAČNO PRIDOBITE PONUDBE in CENE PREVERJENIH POROČNIH FOTOGRAFOV (LJUBLJANA, MARIBOR, CELJE, KRANJ, VELENJE, KOPER in drugod po Sloveniji)

 

Pridobite ponudbe/cene preverjenih poročnih fotografov

Skupna ocena bralcev
[Skupaj: 5 Povprečje: 5]


VPRAŠAJTE MOJSTRE S PODROČJA


Naša skupnost šteje skupaj s preverjenimi ponudniki storitev preko 60.000 članov >> Vprašajte nas karkoli glede brane tematike v tem članku.

vprašajte mojstra s področja